X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Elza super ze dolaczylas może ozyje nam to forum troszkę dzięki tobie :).

My mamy nawilżacz powietrza MPM MNP-01 I jestem z niego zadowona Piotruś od kąd go używamy nie charczy nam jak śpi i swobodnie sobie oddycha.

A ja durna to wieczorne prężenie powiazalam z bramie mleka w cycach a faktycznie tak jak pisze aisa może chodzić o co innego teraz zwruce na to uwagę co się działo w dzień i co jadlam.

Też zmieniłam Piotrusiowi godzinę kąpieli na wcześniejszą bo marudzil strasznie przy kąpieli a teraz jest lepiej niby pół godziny a dla niego to już różnica.

A czy wasze dzieci ssaja palca dziś normalnie jakby urazal sobie dzioslo to płakał i puszcza slinki - chyba na zęby to za wcześnie co ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 00:50

Sanna, aisa, jusella, elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel a jaka masz chustę? Ja też w tym temacie jestem zielona... ;)
    Ładnie Ci mała spała, oby więcej takich nocek!! :) mój syn od 3 miesiąca przesypial mi całe noce, fajna sprawa, bo można się wyspać :)

stokrotka mojej zdarzało się ssać kciuka zanim dałam jej smoka. Teraz póki co spokój :)

Pare minut temu nakarmilam Jagode na śpiocha i sama zmykam spać :) jej marze o tym zeby chociaz jutro dluzej pospala w dzien.

jusella lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedzialkowo.

Maleńka nacycowana leży w kolysce, a ja mam nadzieję, że jeszcze trochę pośpi. Zaraz kawa i prysznic, ale najpierw zaległości z forum ;)

U nas dni mijają szybko. Codziennie coś nowego. Marysia juz coraz zywsza :) Uśmiecha się i próbuje rozmawiać. Staram się czasem ja zainteresować jakąś zabawką, ale jeszcze nie chce chwytać ich w rączki.

Wczoraj ustaliliśmy termin chrztu na 9.10, mam więc jeszcze trochę czasu. Trzeba ogarnąć kreację dla Malenkiej i wybrać restaurację na przyjęcie.
    Zaproszenia juz zamówiłam, wiec powoli do przodu.

Co do chusty, to chciałam na początku spróbować, ale chyba sobie daruję, bo Mania chętnie jeździ w wozeczku, a jesienią i zimą średnio się widzę z chusta na kurtce zimowej ;)

Nawilżacz ktoś polecał taka Żabę z Allegro. Niedrogi i spełnia swoją rolę.

Miłego dnia :)

aisa, jusella, elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U nas ciąg dalszy ładnej pogody, na ten tydzień letnia pogoda przewidywana więc super.

Renieczka, my też planujemy chrzest na 9.10 ale czy się uda to się okaże po rozmowie z ks a to dopiero w Polsce pod koniec września zrobimy. (Poprzednim razem tak samo wróciliśmy i wyszło super)

Angel, a może trochę opóźnić kąpiel, o jakieś pół godz, po niej jedzenie i próba spania. Małymi kroczkami można coś próbować choć często dziecko i tak reguluje sobie wszystko po swojemu ;)

Moja palców nie ssie, smoczek czasem na spacerach. Na zęby raczej za wcześnie choć i takie modele się zdarzają ;)

jusella, stokrotka2013, elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Mamuśki!
    U nas wariacki weekend pełen wrażeń, przez co Szymcio się troszkę "rozregulował". Przyjechała siostra Tatuśka z córami (2 i 7 lat) i sobotę i niedzielę spędziliśmy u "teściów". Przyjechała też siostra teściowej z dziećmi ale te starsze 16 i 18 lat. Wesoło było ale jak wracaliśmy do domku to padaliśmy jak kawki. Tzn. ja padałam a Szymo na śpiocha przeżywał dzień.
    Dżasta chwilowo mamy przerwę w chustowaniu bo nie ma kiedy - pogoda była ładna to spacery w wózku ale dziś pada to chyba Ziutka zamotam, ubiorę nas w wiatrówkę ciążową i spacer z parasolem zaliczymy.
    Miłego dnia Dziewczynki :-)

renieczka, stokrotka2013, aisa, elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tez chciałam zapytać o tą chustę. Bo mam elastyczną. Z pierwszą córką jakoś tak mi było z nią nie po drodze, ale teraz może by się udało w końcu na dłuższy spacer pójść, a nie tylko na plac zabaw.
    Jusella, czy Ty się uczyłaś wiązać z Youtuba? Jeśli tak, to podrzuć jakiegoś linka :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z yt, http://domowa.tv/tag/chusty/ tu fajnie pisze o chustowaniu i na yt wszystkie filmiki tej laski polecam. Ja w wyszukiwarkę wpisuję "wiązanie chusty" i wybieram filmy domova.tv :-D.
    Wydaje mi się, że przy dwójce dzieci chusta może się sprawdzić, bo Pierworodne Dziecię można za rękę złapać i troszkę więcej czasu mu poświęcić niż pchając wózek a Maleństwo w tym czasie bezpiecznie drzemie między cycorkami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 10:19

Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella a jakiej firmy masz chustę i jaką długość?
    Ja też oglądam filmiki domowej tv :)

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustę mam tkaną firmy na H 5m długości. Kupiłam nie robiąc wcześniej rozeznania i jakieś badziewie zakupiłam tzw. pościelówę ale dociągnąć się da, Dziecia dobrze trzyma więc aż taka straszna tragedia nie jest. Miałam kupować coś lepsiejszego ale siora Tatuśka miała chustę i czekam aż ich mama znajdzie trochę czasu, przebrnie przez tony ciuchów i ją odnajdzie - może okaże się, że to jakaś perełka - czekam cierpliwie.
    A Wam jak idzie?

Agness27 lubi tę wiadomość

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam tkaną z Little frog rozmiar 4,2 :) jutro ma do mnie dotrzeć, więc się dopiero okaże czy dam radę ;) ale czytałam na forach ze podobno używane są lepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:34

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Chusta to dobra inwestycja, bo nie traci na wartości i zawsze znajdzie się chętny by kupić używaną. A Ty nową zamawiałaś? Czytałam gdzieś, że żeby fajnie "złamać" chustę dobrze jest na niej spać. Mam nadzieję, że się pochwalisz bo czekam na zdjęcie

Agness27 lubi tę wiadomość

• elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Co do godziny kapieli to wczesniej kapalam malego po 20 i zasypial pozno ok. 22. Teraz zmienilam godz kapieli na 19 i zasypia ok.20 -21 takze u nas zmiana godz kapieli pomogla :) tak jak dziewczyny radzöa pokombinowac z godz kapieli do przodu lub tylu i moze sie uda. Angel rzeczywiscie pieknie ci noc przespal :) mnie narazie jest to obce ale wszystko w swoim czasie :) na jedzenie wczesniej budzil sie w nocy co 2 godz ale tak okolo tygodnia ma jedna dluzsza przerwe dzis np spal od 20 do 2.30 . Na nocne karmienie budzi sie pije na polspiocha i grzecznie zasypia takze nie ma zle :)

stokrotka2013, jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza witaj :) miło że dołączyłaś.

My dzisiaj szczepiliśmy małą. Szczepionka 6w1 plus rotawirusy. W październiku znowu i i weźmiemy pneumokoki. Po szczepieniu mala dobrze się czuła tylko raz odwalila maniane i to u rodziców i 40min ja uspokajalam.
    Po powrocie do domu wszystko było ok :) teraz smacznie śpi :)

W weekend byliśmy w Trójmieście. Sobota na połażenie po mieście a niedziela rodzinnie :) było fajnie :) Mała była bardzo Grzeczna a cała drogę przespala w aucie :)

Co do nawilżacza. My mamy wiatrak z nawilżaczem i jesteśmy zadowoleni. :)

A moja mała zaczęła w nocy spać po prawie 6h :) szok!

jusella, elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie :)
    Stokrotko ile placilas za nawilżacz?
    Co do palców mój np ssie kostki raczki badz kciuka jak jest glodny lub niedojedzony ;)

Aisa zazdroszczę tej żadnej pogody.
    U nas wcxoraj caly dzien padalo a dzis wiatr,zimno i chwile tylko swiecilo słońce.

Ja wczoraj zamaeialam zaproszenia na chrzest na 16.10.
    Dzis umówiłam wizyte do giną na 26 wrzesnia.
    A do tego bylo zebranie w przedszkolu córki i Wojtuś taka arie mi zaśpiewal ze musiałam wyjść z nim na dwór i od razu zasnal
    Widocznie było mu za gorąco no i dużo ludzi a staliśmy na korytarzu .
    Wychowawczyni Roksany sie smiala bo od razu domyslila sie ze to nasz Wojtuś plakal ;-)
    Zdziwilo mnie ze ponoc dyrektora kazala pytac bo starszych grupach czy chca dzieci za rok do pierwszej klasy posłać.
    No ja swój za rok to chce dac do zerowki bo ja przygotują do szkoły .

A jutro zabieram starsza na szczepienie i juz die troche boi a raz zgrywa twardzielke.mam nadzieje ze wytrzyma :)

Uciekam spać bo juz oczy mi sie zamykają :)

jusella, kama005, aisa, elza12 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez ssie kciuka (staramy się pozmieniać na smoczka jak ja na tym przyłapiemy) albo całe piąstki głównie jak jest glodna.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy. Te nasze dzieciaczki to sa nieprzewidziane. Moja od tygodnia lepiej śpi w dzień. Zaczęłam ja usypiać w wózku. Nawet jak wypadnie smok to zabijam parę razy i śpi dalej. A w łóżeczku skończyłoby się noszenie po rękach i nim ona zaśnie mi w łóżeczku w dzień to nagle robi się pora kolejnego karmienia i nie spi wcale nieraz. Ale wczoraj wieczorem tez dala popis. Po myciu do cyca nie, rozloscila się jak chciałam ja przystawić. Zrobiłam butle mm wypila 60 ml potem tez placz. I noszenie po rękach. Ale szybko się uspokoiła i włożyłam ja do łóżeczka to od 20 do 23 lezala i bawila się i gruchała nin zasnela. I skończyło ale płaczem i tuleniem na rękach. Nie wiem co jej dawałam tez espumisan bo to jakby bol brzuszka ale do końca nie wiem. Teraz się karmimy i ssie już ładnie pierś.

elza12 lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziecko dzisiaj zepsuło. Jak ostatnio spała po prawie 6h tak dzisiaj co 3h jak w zegarku! Ehhh... Mam nadzieję e wróci do swojego trybu dłuższego spania. Może to tylko tak po tym szczepieniu?

1usapiqvhk164civ.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Kama ja tez wczoraj sie pochwalilam ze niunius w nocy ma dluzsza przerwe a dzis tez co 3 - 3.5 godz te nasze niunki kochane :)

zycze milego dnia mamusiom i dziudzusiom :) u nas dzis deszczowo oby chociaz na chwile sie przejasnilo.

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słonecznie także w planach mam spacer :)

Moje dziecko jak padło ok 8 tak na razie śpi. Zjadłam śniadanie, wypiłam kawę, wstawiłam pranie, poprasowałam :)

Dzisiaj w planach mam jeszcze ogarnięcie mieszkania chociaż trochę :)

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama doszla moja wiadonosc na prv?

Basiu wspooczuje choroby synka.. Moze dac mu coa na odpotnosc? Mowia ze pierwszy rok najgorszy potem bedzie tylko lepiej ;)

My dalej na ostrrj diecie... Maly alergiczny i tak jesscze miesiag wrrr.. Za to mam w domu chrzescijanina malego ;) Adas mial chrzest 4 tego ;)

jusella, aisa, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ