Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy 7 smoczków i to czasami nawet za mało.
U nas też pierwszy sen trwa 4-5h a potem to zależy 2-3h i po 7 dziecko z uśmiechem na twarzy wielce wyspane.
U mnie śluz ciągnący się, podbarwiony lekko na brązowo. Ja swojego organizmu już nie ogarniam.jusella lubi tę wiadomość
-
Witam się z nocnej pobudki
Powiem szczerze że brakuje mi tutaj ego forum ... i bardzo szkoda że wszystko przeniosło się na fb
Ja mam takiego wnerwa teraz że chyba spale cała paczkę papierosów ....
Wręczyła młodego mężowi na karmienie , to en cymbał tak małego nakarmi że ma jeszcze większe oczy niż kiedykolwiek i wcisnął mu 180 ml mleka
Gdzie on w ciągu dnia maksymalna ilość jaka mi zjada to 120 .
Mam ochotę udusić chłopa i powiesić za oknem później .
Czy wy też tak macie że dobijają Was te chłopy?
Ja mam ochotę wziąć rozwód , bo już nie potrafię tego ogarnąć .
Całymi dniami siedzę z maluchem jak wieczorem! Lub w nocy chce odsapnac tp mój chłop gaenoe się do pomocy oczywiście że tak , ale nie ogarnia jakie rzeczy małego rozbudzają, co lubi itp . I ja zamiast odpoczywać dostaje jeszcze większego wkurwa .....
Tak w ogóle cieszę się bardzo że istnieje takie coś jak te forum , gdyby nie Wy i Wasse wsparcie w niektórych sytuacjach byloby mega ciężko . A tak dzięki Wam , przetrwałam tp wszystko :p
Pozdrawiam o Miłej dalszej części nocki życzę[/url] -
Karolajn ja mysle ze najwieksza role. W życiu tej małej istotki tata bedzie spełniał jak dziecko troszke podrośnie i bedzie nawiązywało kontakt tak mężczyzna łatwiej Pawełek tak sie wykopuje z rożków i ze wszystkiego czym go przykrywam ze chyba najwyższy czas ubierać go na noc w śpiworek pozdrawiam Was serdecznie z karmienia number two
jusella lubi tę wiadomość
-
Ja na noc małą ubieram w body na dl rękaw i spodenki albo w pajaca i przykrywamy kocykiem i jak się rozkopie to się nie martwię poza tym staram się na razie trzymać w domu jakaś znosna temperaturę i jakoś na razie to idzie
Dzisiaj mamy w planach zakupy, obiad u teściowej i dajemy psa moim rodzicom bo jutro wyjeżdżamy na weekend do Trójmiasta
Ja mam czasami wrażenie że nasze 7 smoczków to za mało. Jak gdzieś idziemy zawsze mamy dwa a ostatnio jeden uwalila a drugi poleciał z wózka jak mama trzepala koc i tak zostalysmy bez smoczków czystych poza domem ;p w domu zawsze albo pies podejdzie i dotknie smoka albo się gdzies zagubia. Ja nie wiem :pjusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
o kurde...
Ziutuś ma 2 smoczki z czego jeden cały czas w torbie wyjściowej. W sumie to bardzo rzadko smok jest w użyciu.
Niech no która mnie kopnie, bo lenia złapałam, nie chce mi się nic . Trzeba dupsko zebrać, spacer jakiś uczynić, gary pomyć a ja jeszcze w piżamie leżę i wgapiam się w Szymonka...
Dzień dobry Dziewczynki - właśnie się dowiedziałam, że dziś już piątek
A no i się nie chwaliłam - Tatusiek już bilet na połowę października kupił i przyleci na 10 dni siać zamętWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 11:21
stokrotka2013, renieczka, Sanna, aisa, kama005, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Jusella mi też się od kilku dni nic nie chce robić w domu taki leń.
My obecnie slioszkujemy tzn Piotruś śpi na mnie od szczepienia potrzebujemy więcej się przytulać.
Szczepienie mieliśmy w środę i jak narazie wszystko ok oprócz tego że Piotruś jest bardziej senny wczoraj i dziś też więcej śpi ale nie wiem czy to po szczepieniu czy ochłodzenie bo w końcu w domu mamy normalną temp 21 st.
Smoków mamy 2 z lovi i nam wystarczają.
Co do chropowatej skóry na policzkach o której pisałam kilka dni temu to była skaza białkowa i jak odstawiłam mleko sojowe to wszystko wróciło do normy.
A co do takiego łupieżu na głowie to ciemnieniucha i ja wmasowuje oliwkę we włosy na pół godziny przed kąpielą i jest tego coraz mniej.
U mnie też ostatnio przyplątał się spadek nastroju i obawy ze to koniec kp bo mi moja mama powiedziała ze powinnam małego dpkarmiac bo mam za chudy pokarm gdzie dziecko nie wygląda na niedirzywione w środę ważył 5430g gdzie córka mojego brata ciotecznego która ma rok i dwa miesiące waży 7kg. Tak mnie matka zadołowała nie ma to jak wsparcie bliskich wspaniała babcia jeszcze wnuka na rękach nie miała bo go nie weźmie bez poduszki masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 12:31
jusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Moja miała wysypke też na policzkach alr chyba po kremie przeciwsłonecznym z babydream.
Jutro wyjeżdżamy do Trójmiasta a jesteśmy w ciemnej dupie z pakowaniem. Do tego mój M poszedł na piwo że znajomymi. Musze mu chyba powiedzieć że ma ze mną za dobrze i licze na jakiś dobry obiad na miejscu :)poprasowałam rzeczy małej. Czas na nasze a tak mi się mega nie chce!!!!!jusella, renieczka lubią tę wiadomość
-
elza12 wrote:Czesc,
Ja rowniez jestem szczesliwa lipcowa mamusia czy moge dolaczy Do Waszego watku?
Witamy i zapraszamy
Napisz jak tam poród i maluszek
Ja właśnie po wieczornym karmieniu i robię sobie inhalacje bo meczy kaszel i nie mogę zasnąć
Dobrze że t inhalacje pomagają.niestety za suche powietrze mamy w mieszkaniu..
jusella, elza12 lubią tę wiadomość
-
Mi tez szkoda ze forum przeniosło się na fb...bylo tak fajnie tutaj zawsze był odzew szybki na jakis problem. My właśnie się karmimy. Odkąd wprowadziłam plan dnia wg Tracy Hogg jest trochę lepiej. Wogole kładziemy mala wcześniej spać i więcej wieczoru dla nas.
Cieszę się bo malutka rośnie w oczach, co 2 tyg ja waze i super przybiera. Choć czasem marudzi przy piersi jakby była zła ze za wolno jej leci. Ale i tak się cieszę ze 3 msc już idzie jak karminy się piersią po początkowym braku pokarmu. Oby dotrwać tak do pol roku to będę szczęśliwa potem przejdziemy na mm2.Agness27, stokrotka2013, jusella, aisa lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
nick nieaktualnyElza witaj
Niuniusia a czemu po 6 mcu chcesz na mm przejść? Bo chyba teraz nie masz problemów z pokarmem?
Ja myślę, że po 6 mcu zacznę rozszerzać dietę Mani i sukcesywnie cyc zastępować innym posiłkiem.
O ile nie potwierdzi się ta nasza skaza białkowa, bo pediatrą kazał ograniczyć nabiał i surowe warzywa i owoce ze względu na wysypkę i zielone kupy.
Dziewczyny, czy wasze dzieciaczki też były takie senne po szczepieniu? My wybraliśmy 5w1 plus rotawirusy i po szczepieniu dwa dni Maleńka taka ospała i osłabiona była. Nie gorączkowała na szczęście.
Pozdrawiam sobotnio i miłego weekendu życzęjusella, aisa, elza12 lubią tę wiadomość
-
Renieczka wiesz od początku miałam pozni pokarm po cc. Mala była dokarmiana butlami. Niby teraz mam pokarm bo się wszystko ustabilizowalo, corka tyje ale nieraz wieczorami prezy się przy cycu i wije. Albo to z przyzwyczajenia do butelki albo słabo jej leci bo laktatorem nie ściągałam nigdy kosmicznych ilości. I gdybym miała ciut więcej mleczka jeszcze to może mniej ale tym stresowała. A tak po 6 mscsch wprowadze stopniowo obiadki i mleko 2 na nocKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Renieczka Wojtuś u nas tez bym ospaly w dniu szczepienia i 2 dni po ale potem 2dni nadrabial płaczem
Teraz go czesto masuje po brzuszku i mam pare chwil dla siebie a nie jak wczesniej prawie cale dnie go uspokajanie i lulanie..
Ale jestem zla bo tak zapowiadali piękny słoneczny weekend a tu za oknem deszcz..
Wczoraj robiłam porządki w ciuchach i segregowalam które moje a które siostry z tych co Wojtek wyrosl i dość spora reklamowka wyszla tak rośnie
A juz widzę ze zaraz kolejne będę odkładać
No i kolezanka sie 2 dni temu pochwalila ze na 25stycznia tez będzie miec chłopca i sie ucieszyla ze pozycze Jej ciuszki po Wojtku
U nich będzie to pierwsze dziecko takze duże wydatki a do tego tylko jej mąż pracuje bo ona konczyla studia.
Zawsze jakis maly start jest no i zaczelam jej podsylac vo potrzeba itp to w szoku ze aż tyle potrzeba
jusella, aisa, renieczka lubią tę wiadomość
-
Witam sie z rana przy karmieniu moj synus Kacperek urodzil sie 10.07 waga 3880 i cm szczescia porod juiknbgvfgbh jbb
mam rowniez starsza corcie - AWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 09:34
jusella, aisa, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość