X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Witam się wieczornie :)
    Stokrotko ile placilas za nawilżacz?
    Co do palców mój np ssie kostki raczki badz kciuka jak jest glodny lub niedojedzony

Nawilzacz Kupiłam na allegro za 99 zł
    Dokładnie kostki piąstkę lub kciuka ssie tak podejrzewałam ze to o jedzwnie chodzi glodomorra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 16:42

Agness27, elza12 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka sorki nie sprawdzałam poczty :) już wysłałam zaproszenie do grupy :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie:)

Niuniusia a próbowałaś masowac brzuszek (cala dłonią według wskazówek zegara ) i w miedzy czasie doginac nóżki do brzuszek i chwile przytrzymując bo u mojego takie objawy świadczą o zatrzymywaniu bączków i z regoly to mu pomaga i chwile później dojada cyca i spać :)

Kama podziwiam ze córci daje ci tyle w dzien zrobić :)
    Mój dluzej śpi tylko na spacerze do 3 godz tylko musi dobrze przed zjeść.a w domu godz śpi czasem pól godz ze jak zaśnie to nie wiem za co się zabrać ;)
    A gruntowne porządku robię raz w tygodniu jak mąż wraca wtedy On ogarnia syna a ja mieszkanko po swojemu ;-)

Ostatnio nawet okna udalo mi sie umyć 2 a kolejne 2 musial mąż dokończyć bo maly marudny sie zrobil.

A dziś byliśmy z Cora na szczepieniu i miała 2 wklocia i super zniosła i ani razu nie zaplakala-no i bylam taka z niej dumna ! :)<3
    A do szczepienia wzięłam ja na kolana i mocno przytulilam :),no i sama tez byla dumna ze byla taka dzielna! :)

aisa, _analiza, jusella, stokrotka2013, Niuniusia, Zonti, elza12 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness powiedz Córci, że forumowa ciotka też jest dumna z tak dzielnej Panny :-D. Mój Pierworodny też miał szczepienie, już ostatnie

Zaczęłam ogarniać wszystko, Szymcio ma już stały rytm dnia i nawet obiad o ludzkiej porze jemy :-), mogę ogarnąć chałupę (ale bez przesady) i mam trochę czasu dla siebie :-D. Teraz siedzę i popijam Karmi.

Agness27, aisa, elza12 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie trochę poćwiczyłam. Zaraz wezmę sobie prysznic, wezmę przetre podłogę bo obiecałam mężowi że to zrobię i otworze piwo i usiądę trochę na dupie.

Ja zauważyłam że moja ma dni kiedy śpi Jeszcze rano także wtedy robię coś :) ok 21 jak zasypia to zazwyczaj nie mam już siły.

Dzisiaj mala ma dzień bez robienia kupy. Kurde... Nigdy tak nie było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 22:55

elza12 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elza witaj :)

W temacie chusty- nie jest za pozno na zakup takowej? Zastanawiam sie nad nia juz od miesiaca ale nie moge sie zdecydowac (rozmiar, kolor, bla bla i czy wogole). Boje sie ze mala moze sie juz teraz nie przekonac do niej.

W niedziele Chrzest a ja nie mam nic :p
    W piatek robie wypad zakupowy- mam nadzieje ze wszystko mi sie uda kupic.
    Mamy dziewczynek- kupujecie/kupowalyscie sukieneczki czy cos skronniejszego?

Jak patrze na sterte prania w kacie to mi slabo :/

elza12 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti co do chrztu to siostra -chrzestna kupywala malej sukienkę i mala wygladala w niej jak księżniczka :)
    Nie wie ile placila ale podejrzewam ze ponad 100zl.

Z kolei dla synka przez przypadek udalo mi sie odkupić od sąsiadki bo sprzedawala po synku i to za 20 zl.na poczatku nic nie chciała ale mi bylo głupio bo ciuszki bardzo zadbane no i ten garniturek zloty z koszulka i czapeczka plus nowe buciki wiec wcisnelam 20 na zabawkę dla jej synka.
    Tylko stroj troszkę większy bo na 74 cm a my mamy 16 październik takze maly mam nadzieje ze podrośnie do niego bo teraz ubieramy sie raz 62 a raz 68 zalezy bo rozmiar rozmiarowi nie równy.

elza12 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mam pytanie bo teraz widziałam w Rossmanie jest promocja z karta na odcisk nóżek dzieci -niebieski za 20zl i tak mysle kupic czy nie..
    Bo to z masy gipsowej.
    Dla córki to ja nie brałam bo nawet nie wiedziałam ze takie cos jest.
    Ale za to mam pepuszki i cory i syna :)

elza12 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti nam wczoraj przyszla chusta. Mamy z Little Frog rozmiar 4,2. Motałysmy sie 2 razy w kangurka. Musze przyznac, ze najgorsze jest dociąganie, bo trzeba zrobic to naprawde dobrze. Niuńka sie troszke denerwowala, bo ona lubi trzepac rączkami i nóżkami a w chuscie musi byc jednak poki co blisko mojego ciała :) ale dzisiaj, albo jutro sprobujemy zamotac sie w kieszonke.
    Moim marzeniem jest jednak nosidlo Tula, ale jeszcze poczekam ze 2 miechy jak mala troszke podrosnie :) <3

jusella a Szymek jak reaguje na chuste? W co sie wiązaliscie?

Agness brawo dla Roksanki za dzielnosc na szczepieniu, moj mlody tez nawet nie zapisnął :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:44

Agness27, jusella, Zonti lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba skompletuke jakis zestaw z tego co mam w domu bo szkoda mi kasy szczerze mowiac Maz mi teraz wyslal zdj. ubranka do odkupienia- piekny zestaw no ale 100zl chca.
    Snera roku :p

Mnie kolezanka na chuste namawia i przyjedzie mnie nauczyc wiazac

Dzasta nie denerwowala sie? Boje sie ze moja nie bedzie chciala siedziec

jusella lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti denerwowała się ;) a pozniej zasnela, ale ja odwiazalam bo troche zle mialam dociagnieta chuste.

Do mamusiek kp, powiedzcie mi ile razy dziennie Wasze maluchy jedza i po ile minut? Bo moja czasami je 5 min i pojedzona.

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja je max 8 minut i jest najedzona. Dzisiaj jadła już 4 razy z piersi i butelkę mojego mleka.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie je ok 10 min. W dzien co dwie godz a w nocy wstaje raz lub dwa.

TP:02.07
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nnie tez po 5 juz ma dosc :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasze maluchy tez tak ciagna sutki?? Mloda od tyg tak mnie ciagnie ze az boli.

TP:02.07
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel moja tez czasami tak ciagnie i do tego sie wierci, smieje sie ze za niedlugo zostane bez cyckow :D
    Moja w nocy je dluzej a w dzien krocej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 15:28

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti a myslalas by strój kupic używany jak rak to na olx zobacz bo nieraz można kupic super okazję za Male pieniążki :).
    W moim muescie jest raka grupa na fb wyprzedaż garazowa i tam ostatnio kupiłam fajne zabawki no i sprzedaje tez :)
    A słuchaj Ty masz dziewczynke ?
    Bo ja mam na sprzedaż sukienke z kapeluszem plus buciki rozmiar 68 za 45zl :)
    Jest sliczna :)
    Moja miała miała nie ale 3 mies jak ja miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 16:06

Zonti lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta mój czasami 5 min je drugim razem 10 .wieczorami zazwyczaj dluzej go karmie szczególnie po kąpieli :).

Angel mój z 2 tyg temu tak ciągnął sutki i jednego musiałam maścią maltan smarować i przeszlo :)
    Teraz odpukać ładnie je i nie ciągnie

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel0101 wrote:
    A wasze maluchy tez tak ciagna sutki?? Mloda od tyg tak mnie ciagnie ze az boli.

Ja to mam teorię, że mój Łobuz to ma plan tak wyciągnąć moje suty, żeby mógł jeść nie wychodząc z łóżeczka. Jak zaczyna ciągnąć to odstawiam Go a chwilę od mlekopoju, czekam aż beknie i z powrotem dostaje cyca i już jest spokój.
    dżasta88 wrote:
    Do mamusiek kp, powiedzcie mi ile razy dziennie Wasze maluchy jedza i po ile minut? Bo moja czasami je 5 min i pojedzona.

Szymcio to i 12-15x dziennie przy bufecie potrafi zasiąść :-D, czas karmienia - od 6 do 20 minut.
    dżasta88 wrote:
    jusella a Szymek jak reaguje na chuste? W co sie wiązaliscie?
    :)

Ziutas kocha wszystko co pozwala być mu blisko cyca ;-). A poważnie - nie protestuje, a na spacerach wciska głowę w rowek między cycorami i zasypia:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6893782/497599/img-1819.jpg

Agness27, elza12, Sanna, stokrotka2013, aisa lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella Szymek wie co dobre ;)

A tak wogole to slodki widok jak On taki wtulony :)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ