X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin ja do dziś nigdy nie wiem kiedy moja jej głodna a kiedy zmęczona. Nie ogarniam tez kiedy się najadla czasem ssie 5 minut i płacze ale do cycka już nie chce biorę na ręce i zasypia wiec to chyba zmęczenie.
    A czasem ssie i pól godziny oba cyce.

Ja zawsze po każdej drzemce nawet 15 minutowej od razu czy płacze czy nie biorę do cyca. Wtedy najlepiej ssie jak jest spokojna. I trzymam się wtedy harmonogramu sen jedzenie aktywność sen jedzenie itd. To trochę lepsze niż taki chaos jak mieliśmy nanpoczatku

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dopiero gdy będę dawać mleko w butli i zupki to będę mieć pewność czy już powinna jeść czy jeszcze nie itd i szczerze nie mogę się tego etapu doczekać.
    Ps. Trzymam kciuki żeby małemu podpasował smoczek bo wiem jak bez niego było ciezko

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię średnio co 2h w ciągu dnia, chyba, że Mała śpi, to wtedy jak się obudzi. Generalnie jest u nas dość regularnie w tej kwestii. Staram się karmić co 2h, bo jak mam dłuższą przerwę, to Mała ssie tak, że mało mi sutków nie pourywa, aż się robią białe :)
    W nocy mamy jedno karmienie ok 3-4 rano (tego o 5-6 rano nie liczę jako nocnego). No i Zosia bez problemu artykuuje głód drąc się jakby nigdy w życiu nie jadła, zwłaszcza po śnie. Jak ją dorwę wcześniej, przed krzykiem, to generalnie mieli języczkiem i rozgląda się za mną, gdzie jestem, a dokładniej gdzie jest cycek :)

My będziemy chrzcili w Boże Narodzenie. Pewnie będę musiała jakąś kurteczkę kupić, bo jakos mi się nie widzi tak w kombinezonie :) Może zaszaleję z jakimś futerkiem? :) Tylko co wtedy na nóżki?
    W Next mają śliczne ciuszki, ale nie dam 150 czy o zgrozo 370 zł za sukieneczkę dla Zosi na jedno włożenie. Szkoda mi kasy.

Sanna lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin Ziutas takie stałe posiłki to ma o 11 stej, 15 stej, 18stej, 20:30, 1/2, 5, 8. To są święte pory o których musi zjeść no i dodatkowo jak mu się zachce w ciągu dnia to widzę po Nim, że chce jeść.

Dalile ja do futerka zrobiłabym tutu (bardzo prosto jest samemu uszyć), do tego rajstopki, jakieś buciczki... Tak mi się ten tiul z futerkiem od razu skojarzył :-D.

Obczajałam ubranka do chrztu i spodobał mi się komplet 3częściowy - spodnie sztruksowe, biała koszula i kamizelka - cena 96 zł a spodnie i kamizelkę na pewno wykorzystam więc nie będzie tylko na jeden raz.

Za chwilkę zbieramy się na spacer i zakupy :-D

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

my po szczepieniu :) oczywiście ja to ja i źle zrozumiałam ostatnio doktorkę :D Karol może smoka ciućkać, chodzi o to żeby nikt po nim tego smoczka nie lizał np rodzeństwo czy ja :D był bardzo grzeczny i nawet dyskutował z pielęgniarką :D

Renieczka piękne kiecki :D

Ja to wnioskuje tylko po tym ze jak nie chce jeść to znaczy ze jest zmęczony :D no i w sumie na głód tak nie wrzeszczy jakby z niego skórę zdzierali :D

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wkłada ręce do buzi jak glodna jest.

Ze smokiem teraz jest różnie. Raz chce raz nir chce bo woli kciuka.

Poszłam z nią dzisiaj na spacer na 3h.

Właśnie położyłam ja by poćwiczyła główkę a tu dziecko od razu padło i śpi.

jusella, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:

Ja zawsze po każdej drzemce nawet 15 minutowej od razu czy płacze czy nie biorę do cyca. Wtedy najlepiej ssie jak jest spokojna. I trzymam się wtedy harmonogramu sen jedzenie aktywność sen jedzenie itd. To trochę lepsze niż taki chaos jak mieliśmy nanpoczatku

Ja próbowałam u nas wprowadzić jakiś porządek,ale u mnie zazwyczaj jest tak,ze po jedzeniu Tymek przysypia przy piersi po 10 minutach sie budzi jest zmiana pieluchy i wtedy rozbudza sie na Maksa,godzinę wytrzymuje względnie spokojnie a później jest marudzenie i płacz,bo jest zmęczony i nie potrafi zasnąć a ja nie umiem go uśpić.dzisiaj troche poprzestawialam wszystko i bylo jedzenie,drzemka a później zabawa i od razu inne dziecko.tylko dziś bylo ułatwienie,bo dwa razy po karmieniu jechaliśmy samochodem a na szczęście w aucie zasypia bez problemu:)

• Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Moja wkłada ręce do buzi jak glodna jest.

Ze smokiem teraz jest różnie. Raz chce raz nir chce bo woli kciuka.

Poszłam z nią dzisiaj na spacer na 3h.

U nas ze spacerami masakra.jak nie śpi to w wózku wytrzyma maksymalnie pól godziny i jest wrzask,a na spacerze może raz w życiu mi zasnął,wiec często konczy się tak,ze zanim zniosę wózek z drugiego piętra i dojdę do parku to juz musze wracać:(

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, jak tak czytam to aż nie mogę uwierzyć, że mnie tak mało wymagający egzemplarz się trafił. Ale nie cieszę się za bardzo bo pewnie jeszcze da mi popalić - jak nie teraz to za rok, pięć, szesnaście... Wy będziecie mieć grzeczne, spokojne dzieciaki a ja będę do szkoły co tydzień wzywana :-/

renieczka, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin wrote:
    Ja próbowałam u nas wprowadzić jakiś porządek,ale u mnie zazwyczaj jest tak,ze po jedzeniu Tymek przysypia przy piersi po 10 minutach sie budzi jest zmiana pieluchy i wtedy rozbudza sie na Maksa,godzinę wytrzymuje względnie spokojnie a później jest marudzenie i płacz,bo jest zmęczony i nie potrafi zasnąć a ja nie umiem go uśpić.dzisiaj troche poprzestawialam wszystko i bylo jedzenie,drzemka a później zabawa i od razu inne dziecko.tylko dziś bylo ułatwienie,bo dwa razy po karmieniu jechaliśmy samochodem a na szczęście w aucie zasypia bez problemu:)

Katrin jak był słyszała siebie. Moja ma tak samo jak twój synek. Nie umie sama zasnąć jak ja uspie to na rękach pospi a w lozeczku zaraz się obudzi. I potem jest tak zmęczona ze strasznie marudzi. Jedynie spi dobrze w samochodzie i na spacerze. Moja nigdy w dzien nie spi po 2-3 godziny. Po pól godziny drzemie i wiecznie się budzi. Sa dni ze jestem strasznie zmęczona bo mala pochlania mnie w 100% nie mam chwili dla siebie choć nie zmienia to faktu ze mając ją jestem najszczęśliwsza na świecie.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

W końcu mam chwilkę dla siebie bo dzieci śpią a ja mogłam w spokoju sie wykąpać :)
    Dzis Wojtuś miał dzien narudzenia bo jakos nie mogl dzis zasnąć na dłużej tylko robił krótkie drzemki.

Dxis juz kupiłam soczki na chrzciny bo byly w Kaufland i Netto na promocji ;).
    Trzeba powoli zbierać rzeczy bo to juz tylko miesiac został ;)
    Dzis przynierzylam strój Wojtka na chrzciny który dostaliśmy od sąsiadki i jest niestety za duży i mam nadzieje ze Maly podrośnie.
    Ale jutro jeszcze odbieram od babeczki za 10 zl uzywany drugi mniejszy strój wiec będę spokojniejsza o ubranko ;)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała dość dobrze sama zasypia w dzień. Pada w czasie zabawy najczęsciej,a lbo wystarczy, że ja albo mąż jesteśmy obok (dziś zasnęła jak składałam pranie).
    Na noc potrzebuje nieco więcej uwagi trzeba ją pogłaskać, ja jej śpiewam kołysanki, a mąż czyta jak on usypia. Dziś pobiłyśmy rekord - zasnęła w 8 minut - dwie kołysanki i parę chwil głaskania po główce.
    Oczywiście zwykle to zajmuje więcej. Mi jest łatwiej, upajam ją mlekiem z cycka i tylko doprawiam kołysankami. Mąż musi się więcej natrudzić. :)

jusella, Niuniusia, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Każda ma jakieś problemy z maluszkami... My walczymy z katarem. Ja się rozchorowałam i najwyraźniej zaraziłam małego... W dzień jeszcze jest ok, ale w nocy Wojtusia bardzo męczy. Na szczęście dziś skonsultowałam się z lekarzem i na razie nie wpadamy w panikę. Tylko szczepienie nam przepadnie we wtorek.
    Mnie też trafiło się grzeczne dziecko. On w ogóle nie płacze! Jak jest glodny to postękuje i marudzi, ale nie krzyczy. Aniołek.
    My będziemy chrzcić dopiero na wiosnę. Teściowa oczywiście marudzi, że to nie wypada. Ale taka decyzję podjęliśmy. Mały już będzie taki fajniutki.
    Wasze dzieci też tak rosną na długość jak szalone? Niunio mój ma już 68 cm, aż nie mogę sie nadziwić jakie to to długie. :P

Agness27, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chrzcimy na wiosnę.

Ja swoją jak kładę wieczorem spać to najpierw kąpiel, potem szama, następnie jak ja odbijam włączam karuzelke (szum i projektor) kładę i dziecko już śpi. Proste :) w ciągu dnia to różnie bywa bo raz szum raz melodia raz dźwięk natury

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka Wojtkowi jak narazie tez ten lovi podpasowal.
    Mamy z aventu ale Maly krztusi sie i wypluwa.

Nasz w dzień tez Malo spi.nsjczesciej przysypia przy piersi albo jak go pomoże na łóżku to się troche pobawi ,pogaworzy i zasypia max do 1 godz ale zazwyczaj drzemka jest krotsza ;)
    Na spacerze dluzej spi ale musi dobrze się najesc przed ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je tak mniej więcej co 3 godziny. Smoczka używamy lovi, mały cały czas by go ciumkal dopiero jak głęboko zaśnie to wypluwa

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synu zasnął o 20.30 i dopiero sie obudził na jedzonko:) wcina tak jakby tydzień nie jadł:) w końcu trochę odespałam:)

Niuniusia, jusella, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U nas pobudka o 3 (do 4) i teraz. Jest dobrze :)
    Jakie macie plany na dziś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł
    Co do tematu spania i usypiania to ja też większych problemów z tym nie mam. W dzień Młoda leży na brzuchu, jak się znudzi to się bawimy, to trochę posiedzi w foteliku. Później pielucha, jedzenie i odkładam do kołyski. Zasypia sama, albo jej pomagam Szumisiem :)
    Na spacerach przystąpią na max 5 min.
    A w nocy jak się budzi i zmieniamy pieluchę, karmię ja w naszym łóżku na leżąco, odbijam, dokarmiam, czekam aż uśnie i odkładam do kołyski.

My mamy dziś w planach wizytę bioderkową. A ja tak się źle czuję :( przeziębienie mi nie odpuszcza.
    Dobrze, że wczoraj mąż po pracy spakowal Manię do wózka i poszedł z nią na spacer. Dziecko się dotlenilo, a ja się zdrzemnęłam.
    No to prawie zaczynamy weekend :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na spacerach Coraz mniej spania jest bo przecież tyle ciekawych rzeczy można pooglądać a najlepiej to drzewa podziwiać. U nas noc super. Prawie 7h snu. Czyli na razie dziexko ładnie śpi.

Dzisiaj idę z kolezanka i jej córeczka starsza o 4 miechy na spacer a potem do rodziców na obiad. Może jak wrócę i mała ki pozwoli to poogarniam coś w domciu

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ