Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Evanlyn wrote:Esoni proszę o przepis na tą cudowną mieszankę!!! bo jesteśmy w trakcie kolejnego kryzysu laktacyjnego
Ja kupuję luzem zioła
Kozieradkę, czarnuszkę,pokrzywę, anyżek, koperek ,kminek, mieszam to wszystko w jednym pojemniku i codziennie rano parze w dzbanku . Łyżkę stołową mieszanki zalewam litrem wrzącej wody. Popijam po szklance kilka razy dziennie. Na mnie działa rewelacyjnie. Daj znać czy Tobie też pomogło. W smaku dla mnie jest neutralne choc nie przestrasz sie koloru herbatki... !Evanlyn, Milcia, Sanna, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
esoni wrote:Ja kupuję luzem zioła
Kozieradkę, czarnuszkę,pokrzywę, anyżek, koperek ,kminek, mieszam to wszystko w jednym pojemniku i codziennie rano parze w dzbanku . Łyżkę stołową mieszanki zalewam litrem wrzącej wody. Popijam po szklance kilka razy dziennie. Na mnie działa rewelacyjnie. Daj znać czy Tobie też pomogło. W smaku dla mnie jest neutralne choc nie przestrasz sie koloru herbatki... !
-
U nas teraz nieciekawie po Karol przez tydzień ostatni od czwartku do czwartku nie przybrał na wadze a widziałam że mało je i wkurza się przy jedzeniu bo mało leci było nawet podejrzenie że ma bakterie bo miał napady bólu brzuszka takiego ostre przez 4 noce i pokazała się krew w kupce na szczęście jednorazowo w poniedziałek mamy kontrole i doktorka mnie straszy że że jak nie przybierze przez te 4 dni nic to będziemy wprowadzać od 4,5 miesiąca normalne pokarmy strasznie tego nie chce bo to będzie początek końca karmienia piersią bo przecież mleczka już będzie coraz mniej a ja bardzo bym chciała karmić wyłącznie piersią do 6 miesiąca mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze czytałam że przy kryzysie laktacyjnym czy skoku rozwojowym jest mniej mleczka a dziecko może być troszkę głodne ale przez ten czas na pewno nie umrze z głodu. Było tam też że w ogóle pediatrzy powinny bardziej wyrozumiale i z przymrużeniem oka patrzeć na wagę dzieci kp ze względu właśnie na te kryzysy i skoki. Boje sie że doktorka tego nie zrozumie i będzie naciskała na wprowadzenie tych pokarmów i będziemy miały konflikt bo ja mam zamiar walczyć o KP a ona chyba trochę panikuje.
Ale litania ech musiałam się wyżalić.
-
Evanlyn to Twoje dziecko i pediatra nie może Ci kazać robić jak jej się podoba. Może Ci jedynie zasugerować albo podpowiedzieć, a decyzja należy do Ciebie.
Głowa do góry Ja też mam mniej mleka. I też chyba tą miksturę wypróbujęEvanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Milcia tak wiem ale nie chciałabym się kłócić z doktorką i wdawać w zbędne dyskusje
Esoni mam nadzieję że u mnie też będą natychmiastowe efekty!! nawet piwko już nie działa jeszcze tylko jedno pytanko: o pojemnika po równo wszystkiego wsypujesz czy też na oko??
-
Evanlyn wsypuje do pojemnika wszystkie ziółka po jednym opakowaniu. Nie przyglądałam sie gramaturze ale są w bardzo podobnych opakowaniach. Zamieszałam i parzę jak sie nabierze. Dla mnie to była ostatnia deska ratunku! Miałam juz tak mało pokarmu że malutka plakala przy cycu non stop. A że ona z tym głodomorków co musi mieć JUŻ to nie chciała nawet cyca pociumkać żeby napłynęło tylko był krzyk i wywijanie. Na szybko musiałam jej rozmrażać z zapasów bo nie byłam w stanie jej inaczej uspokoić. A teraz karmimy sie spokojnie bez nerwów. Czasami tak jak piszecie tez wieczorem sie wywija i złości przy piersi ale to nie z braku mleka w sumie to nie wiem co jest tego przyczyną .
Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Evanlyn - kciuki trzymam za rzekę mleka! U mnie na szczęście wszystko w porządku - mleka pod dostatkiem. Cycory nie są już takie nabrzmiałe jak miesiąc temu, ale wiem, że mleczko jest a Królewicz mój się najada . Ja zauważyłam, że jak mniej teraz wody w ciągu dnia piję to mniej pokarmu jest i dlatego się już pilnuję i minimum 1,5l butelkę mineralki wypijam plus herbata i jakiś sok.
Ziutuś w piątek 19 tygodni skończył i ten długi skok rozwojowy praktycznie za nami - przeżyłam - jestem wielka
Dziewczyny - polecacie jakieś zabawki dla Dziecia? - zbliżają się mikołajki, Gwiazdka i czas o prezentach pomyśleć. Na naszej liście są klocki drewniane i kolejka i na razie tyle
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Jusella polecam misia uczniaczka czy jakoś tak Pawełek go uwielbia i jeszcze taka zabawka 3w1 nie wiem jak ja nazwać taki na początku mostek stawiasz nad dzieckiem a nad nim wiszą zabawki pozniej dziecko przy nim siedzi a potem stoi i na każdy etap ma inne przyciski i zabawki do odkrycia bardzo fajne spokojnej nocy dobranoc
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Sanna ja dostałam chyba 30 października - praktycznie 4 m-ce po porodzie, tyle tylko, że ja to tak jak normalny okres - od razu z grubej rury . Zdziwiona i zniesmaczona byłam bo jakoś za szybko to przyszło ale mniej bolało niż przed ciążą (a miesiączki cholernie bolesne miałam, z migrenami i bólem krzyża) i dałam radę przeżyć. Tak że tego - to może być już
-
Czasem mowia ze po porodzie u niektorych kobiet miesiaczki po porodzie sa mniej bolesne nie wiem ile w tym prawdy ale tak slyszalam. Ja miesiaczki jeszcze nie dostalam.
Zgadzam sie Jusella co do picia duzej ilosci wody - przez ostatnie dni obiecalam sobie ze bede pila wiecej wody jak nie dalam w dzien rady to nadrabialam wieczorem piersi mam pelniejsze wiec chyba cos w tym jest.
Co do zabawek myslalam tez o takich piankowych duzych puzzlach moge polecic tez taki pchacz zabawka,albo samochodzik dla maluszkow na ktorym odpycha sie nozkami albo klocuszek garnuszek do ktorego wrzuca sie rozne ksztalty kolckow on tez gra jezdzi i ma migajace swiatelka co prawda to juz troche dla starszych dzieci ale predzej czy pozniej i tak sie przydadzajusella lubi tę wiadomość
-
Witajcie .
Troche u Nas sie działo w weekend..
No i Wojtuś okazalo się ze ma atopowe zapalenie skory
Dostal jakiejś szorstkości na skórze i z dnia na dzien zaczela sie gwałtownie poszerzać na raczkach i pleckach. Poszliśmy w czwartek do lekarza i ma azs .dostaliśmy zalecenia i juz dzis ma prawie idealna skórkę
A Wojtuś cos znowu placzliwy mi sie zrobil chyba tez mu dxiasla dokuczają bo pcha wszystko do buzi co napotka..
-
Ja okres tez juz miałam dokladnie 1listopada przyszedł nie wiem po co bo nikt go nie zapraszam .
A Wojtka urodziłam 9lipca
Elza popieram garnuszek klocuszek super sprawa my mieliśmy z pisher price a i fajna swinka skarbonka i gąsienica tez z Fisher my do tej pory je mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 09:48