Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
I jeszcze mi się przypomniało - znajomy lekarz (co prawda chirurg, nie pediatra) zwrócił mi uwagę, że Pedicetamol polecany dla dzieci przy gorączce, bólu itp. jest z alkoholem!!! niby niewiele tego alkoholu ale zawsze, a do tego jeszcze jakieś sztuczne barwniki.
-
Hej ja ostatnio w dzień tylko na leżąco karmię bo na fotelu i poduszce to tylko wyplyl uruchomi i go pozalewam a jeść nie chce na leżąco po rozmowach usmiechach a wczoraj też smoka dawalam żeby się uspokoił i pomaga. A jak już kto się odezwie np tata to też po jedzeniu. W nocy ślicznie cycuje długo spokojnie Lux
Ja właśnie w kolejce do lekarza bo gardło zaatakowo zobaczymy co mi powie a Piotruś z tatą ciekawe czy da mu popalić jak bufetu nie będzie na czas co prawda mają zapas ale zamrożony.
Taka tu cisza ostatnio szkoda
Kiedy można ściąć pierwsze włoski niemowlakowi ?https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
A myslałam ze tylko u mnie takie problemu z karmieniem piersią, kombinuje jak sie da czasem karmie na stojąco , bujam go na rekach i przytulam do cyca, czasem na lezaco, a bywa i tak ze nie weźmie i zmuszona jestem dac butle, ale to tez zalezy od dni
-
Cześć dziewczyny
Dawno mnie nie było ale szał u nas troszkę był bo jak nie Karol-maruda to inne atrakcje Zmienił się po skoku nie do poznania uśmiech mu z twarzy nie schodzi, na rączki tylko do wybranych osób najczęściej do mężczyzn hehe potrzebuje teraz dużo więcej uwagi bo już nie chce leżeć za długo, wszystko by chciał widzieć i się bawić ogólnie zmienił się na plus mieliśmy 3 noce z rzędu koszmarne dla niektórych może znośne ale nas Karol do czegoś innego przyzwyczaił i ciężko się przestawić, chodzę jak zombie. Między 2 a 3 w nocy zaczyna marudzić, co prawda nie płacze ale strasznie zawodzi i krzyczy bo brzuszek go boli Dopiero po godzinie, półtora masaży brzuszka, bączków, zmian pozycji i podaniu w końcu kropelek robi kupkę i to w cale nie taką dużą i odpływa jeszcze u nas w łóżku a zmiana pieluszki tylko go rozbudza
Ominęło nas szczepienie które miało być 27go to był czwartek ale w poniedziałek Karol miał katarek a w nocy mi sucho kaszlał więc poszłam z nim do lekarza. Nic takiego dostał tylko witaminę C ale szczepienie przesunęliśmy za ubiegły czwartek na wszelki wypadek. Doktorka bardzo fajna, stwierdziłam że dobrze wybraliśmy bo powiedziała że jak mam jakiekolwiek wątpliwości co do jego zdrowia to mam przychodzić z każdą pierdołą. Co prawda nie mam zamiaru tego robić ale dobrze wiedzieć że jak przyjdę to mnie nie będzie krytykować że jestem w gorącej wodzie kąpana Niestety w kolejny poniedziałek i wtorek dalej jakieś gile wodniste siedziały w nosku i pediatra stwierdziła że szczepienie nie zając a ona bierze odpowiedzialność za jego życie i zdrowie więc szczepienie dopiero w najbliższy czwartek i to mi się podoba
Nie wiem czy to efekt placebo od waszego pisania czy co ale zauważyłam że mi też włosy lecą hehe ale ja przeczekam bez tabletek bo już brzuch nie bardzo znosi witaminy.
My się ciągle karmimy na leżąco bo Karol nie toleruje innych pozycji. Na szczęście na mieście jakoś daje się przekonać przy jedzeniu też oczywiście się czasami więcej nagada i nawierci ale większość czasu zje ładnie i puszcza sam cyca
U nas dzisiaj paskuda i spaceru nie będzie bo pada deszcz ze śniegiem Was życzę słoneczka na niebie
-
Witajcie.
Parę dni znowu mnie nie było..troche byliśmy zalatani i chorzy po 1 listopada..
No wybraliśmy sie na cmentarz na piechote bo blisko i cały dzien padało a na drugi dzien oprócz Wojtka wszyscy przeziebieni
Jeszcze mi troche kaszel dokucza ale juz nie tak bardzo.
No i wybierałam zdjecia do wywołania bo na stronie empika była fajna promocja wiec szkoda było nie skorzystać
No i teraz bede zbierac fajniejsze zdjecia na nowe wywołanie za jakiś czas
-
Cześć dziewczyny! Mam takie pytanie do dziewczyn po CC czy czujecie dalej ból w okolicach blizny? Nie boli mnie blizna na skórze tylko tak jakby w środku brzucha (mięśnie?) jak sie opieram o blat czy nosze pasek w spodniach albo jak bez bielizny w samej piżamie chodzę po schodach musze trzymać brzuch. Brzuszków tez robic nie mogę choc bardzo bym chciała.
-
Stokrotka u Mnie Wojtek jak był niespokojny przy piersi to przeważnie dokuczały Mu gazy.Wtedy przerywałam karmienie i masowałam mu brzuszek i jak sie wybączył to spokojnie dalej sie najadał
Ale ostatnio tez wydziwia przy jedzeniu bo rozbuja cyca i puszcza mleczko sika a on sie usmiecha i tak kilka razy
Co do szyji ja przy kapieli wymywam mu pieluszka tetrowa a w bdzien przemywam 1-2 chusteczkami nawilzanymi
Co do wypadania włosów to moje tak samo są wszędzie..a przy myciu staram sie od razu wyciagac z wanny by nie zapchało odpływu.
Szybko zabki u Waszych Maluchów rosną..Wojtek jak narazie wszystko pacha do buzi no i troche sie slini ale zabków jeszcze nie widac
Evanlyn widzę że u Was podobnie jak i Nas ostatnio-nie przespane noce
Mały potrafił budzic sie dosłownie co chwilę..byłam wrecz wymeczona po 3 dniach. Kupiliśmy Wojtkowi 2 dni temu krople bobotic forte i odpukac 2 ostatnie noce dał mi pospac i budził sie po 2 razy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 12:24
-
Witam się wieczornie mam zapalenie gardła i teraz martwię się żeby Piotruś nie zachorował a zalatwilam się na spacerze był zimny wiatr a ja przez godzinę rozmawiałam przez tel i mi nawiało do gardła ehh ktoby się spodziewał ale mnustwo teraz syfu w powietrzu.
A Piotruś zapomniał jak się je z butelki gryzie smoczka jak gryzaka pozewal się cały i nic nie zjadł czekał na mamusie aż bidulkowi w brzuszku burczalo a ja się i tak w kolejke wcisnelam po chamsku trochę ale cóż nic się nie poradzi takiemu dziecku nie wyumaczysz że musi jeszcze zaczekać.
Jeśli chodzi o brzuch po cc to mnie nie boli wszystko mogę robić jak wcześniej
A smarujecie czymś Blizne po cc ?
A ci do pielęgnacji szyki to bardziej mi chodziło czy używacie jakiś kremów pudru itp. U nas się w tych faldkach często oskarża i ja smaruję bepantenem na czystą skórę i pomaga bo jest później ładna szyjka.
A z włosami ze do roku to raczej zabobon bo też to słyszałam od teściowej Piotruś będzie miał do tego czasu kucyki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 21:41
jusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Wiki była przeziębiona. Katarek miała, na całe szczęście mały. Już mija całkowicie.
Dzisian przewróciła się na brzuch Przez drugie ramie. Jestem z niej dumna! Do tego próbuje wyprostować ręce i się podnieść jak leży na brzuchu. Kocham patrzeć jak dir rozwija.
Jutro wizyta u rehabilitantki i kolejne ćwiczenia. uwielbia je a przede wszystkim rozciąganie! Haha
Dziewczyny zdrówka!
Moja sir rzuca przy butli. Strasznie to wkurzające ale nie przy każdym karmieniu. Nie wiem czemu.jusella, Sanna lubią tę wiadomość
-
Witam się po kawce i cycowaniu
Wojtus sobie gada do telewizora i baw sie pileczka -najedzony to szczęśliwy
Stokrotka my chyba tez do roku czasu byśmy musieli wojtkowi kucyki robic bo on juz ma mala czuprynke
W ciąży tez mówią by nie obcinać i nie farbowac i pewnie najlepiej chodzić w workuesoni, kama005, Ejrene, stokrotka2013, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
Byliśmy dzisiaj na rehabilitacji. Babeczka jest bardzo zadowolona z postępów Wikuni.
Do tego mamy jej kupić zabawki 6m+. Bo to już jej etap rozwojowy. Szok!
Do tego powiedziała nam że pomału wychodzimy z ćwiczeń Vojty ale nie oznacza to końca rehabilitacji także muszę pojechać po kolejne skierowanie na ćwiczenia.
Pytałam się o podciąganie się małej w gondoli i powiedziała nam że No cóż jeśli jedziemy do galerii handlowej na zakupy autem to najlepiej jakbyśmy używali fotelika samochodowego a jeśli nie samochodem to do spacerówki na płasko w pasach. Dla bezpieczeństwa dziecka. Nie mam miejsca w domu na trzymanie spacerówki (jest u teściowej) więc będę zawsze jechać samochodem by mieć fotelik.
Oparcie w.gondoli możemy podnosić jak jemy itp poza domem by nas widziała a my mamy na nią okojusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Evanlyn telewizor nie ale komputer tak - no ale to dlatego, że tylko tak może Tatuśka zobaczyć i codziennie chłopaki na skype gadają.
A mnie ostatnio swędzi blizna - raz na jakiś czas tylko. A tak to zapominam o niej .
Jak ja nie lubię takiej jesieni jaka się już zaczyna - zimno, ciemno, ponuro, deszczycho i w ogóle do bani. Muszę się przestawić na wcześniejsze spacery i wychodzić do południa, chociaż nie lubię tak, bo muszę się spieszyć żeby obiad zrobić.
Szymon coraz bardziej komunikatywny się robi, coraz ładniej bawi się zabawkami no i mamy tez swoje zabawy, na które reaguje śmiechem
Spokojnej nocki
Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Muszę się właśnie wybrać do lekarza bo mam jeszcze jeden poważniejszy problem . Strasznie krwawię przy wypróżnianiu . Podejrzewam ze to hemoroidy wewnątrz. Tylko nie mam z kim Kamilki zostawić a po przychodniach z malutka sie plątać nie będę. W ogóle to ostatnio cos strasznie niespokojna jest wieczorem nie może sobie zasnąć. A przez dzień wkładam ja do łóżeczka o konkretnej godzinie i sama zasypia. Zawsze tak zasypiała a teraz jakies straszne płacze podejrzewam że coś jej jest ale nie wiem co.
-
Esoni współczuję hemoroidów i zazdroszczę czasu dla siebie mój Karol to teraz ciągle się bawić chce a jak zasypia to zdążę ogarnąć z grubsza co najbardziej przeszkadza i zaraz się budzi gotów do dalszej zabawy
Rozchorowalam się na dobre dobrze ze mam takiego kochanego męża i cala noc on podawał mi Karola i go odbijal po jedzeniu
My też już mamy ulubione zabawy przy których karol zawsze się śmieje