Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agness27 wrote:Witam się z rana.
Kurczę tak czytam o tych napięciach i widzę ze każde prawie dziecko ma i to samo z asymetria
Jak poznalyscie ze Wasze dzieci to maja?
Wojtek np jest bardzo ruchliwy ,swoimi metodami odpychania glowki przekreca sie na boczek ale na brzuszek jeszcze nie.
Z brzuszka na plecy przekreca sie tylko jak się zezlosci..
Napięcie stwierdziła nam pediatra prywatna u której byłam z innym problemem a asymetrie fizjoterapeutka -
Witam się wieczornie.
Niuniusia u Mnie Wojtek tez się nie przekreca tylko czasami poprzez odpychanie głowy przekreca sie na boczek.
Każde dziecko rozwija sie w swoim rytmie i nie zamartwiaj sie
Wojtek np nie cierpiał lezec na brzuchu a teraz troche poleży i ćwiczy głowę
Evankyn ja za paszki nie podnoszę bo Wojtek nie trzyma jeszcze stabilnie głowy i wole poczekać .
Ale samolot mu robie przy masażu brzuszka
-
Kurde z jak dodaję z komórki to zżera mi posty. Buziek nie dodaję i nie wiem o co biega.
Tatusiek dziś poleciał z powrotem do pracy i zobaczymy się dopiero 12 grudnia - dobrze, że są internety i inne cuda techniki bo bym chyba oszalała.
Dziś Ziutuś kończy 17 tygodni i jesteśmy w środku skoku, do tego zęby idą - jednym słowem mam przegwizdane
Miłego dnia Dziewczynki
-
Hello my też po szczepieniu noc ok bez goraczki trochę bardziej ospaly jest Piotruś i waży 7100g i dziś skończył równo 4 miesiące ale ten czas leci .
Przy okazji szczepienia zapytałam jak u nas,z tym napięciem ale bez zastrzerzen jak to mówi pani dr nie Mam do czego się przyczepić.
Rozszerzenie diety też po skończonym 6 miesiącu rozpoczniemy.
My się usypiamy ostatnio Piotruś upodobali sobie chodzenie spać o 22 a było tak pięknie jak zasypial o 19Sanna, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Sanna wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że zęby idą - Szymo ślini się jak bokser albo buldog, wszystko do paszczęki pcha i dziąsła masuje, dziąsła opuchniętę i pęknięcia widać w miejscach ząbków no i pod palcem czuć takie jakby blaszki ostre. Do tego kupa rzadka no i szczena boli Bidulka . Już tak od miesiąca się Ziutuś męczy.
Spokojnej nocki Dziewczynki :-* -
hej kobietki!
co do karmienia to ja też zawsze miałam jedna piers ciut większa więc teraz podczas laktacji tez jest ciut większa taka pełniejsza i lepiej mi sie z niej karmi maluszka no ale karmię naprzemiennie bo jakbym karmiła tylko ta piersia to bym wygladała chyba nieżle... przez to ze jest wieksza "wydaje mi się ze ma wiecej mleczka ale tak naprawde mysle ze to zludne wrażenie bo z jednej czy z drugiej najada sie tak samo i jak naciskam to mleczko leci i z tej i z tej.
w zeszłym tygodniu byliśmy na bioderkach narazie sa w porządku tylko na następna wizyte mam zrobić badanie poziomu wit.d bo ciemiączko ma juz malutkie ale pamiętam u córki tez zroslo sie szybko więc lekarz powiedział "ze taka jego uroda".
Obecnie chyba tez przechodzimy kolejny skok - tak mi się zresztą wydaje bo Kacperek w dzień mało spi - spika tak ok.15 min po czym sie budzi i widać ze chciałby znowu zasnąc ale już nie umie przez co potem jest taki marudny... w nocy zas ma większy apetyt może nie tyle co w ilości a w długości poszczegolnych karmien. Piersi tez teraz zmieniły się z flaczków na takie "pelniejsze" a pamietam że jedna z Was pisała ze też tak miała podczas skoku więc może coś w tym jest.....
dzis zrobiłam moja pierwasza zupe dyniowa i wyszła pychotka córka zjadła dwa talerze:-) z racji ze to owoc sezonowy, dokupiłam jeszcze trzy dynie pokroilam i zamroziłam z myśla juz na przyszle obiadki dla Kacperka
na spacerze dzis nie byłam bo wiatr u nas straszny i hmm to juz trzeci dzien taki wietrzny brakuje tego spacerku.... no ale nic jak tylko się poprawi to nadrobimy praca w ogródku
milego popoludnia
Sanna, jusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Basia to nie zapytałaś? W książeczkę nic Wam nie wpisał? Raczej gdyby coś było nie tak to dał by jakieś zalecenia
Mój też ma skok, w dzień zawsze mało spał ale teraz znowu w nocy często je.
I też ślini się, łapki pcha do buzi ale do zębów jeszcze daleko. To po prostu kolejny etap rozwoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 22:00
-
Moja mama też mi wczoraj mówi. "no zobacz jak się ślini, pewnie żeby zaraz będą szły" a ja tak sobie myślę że jakoś masakryczne to się nie ślini a poza tym slinianki pracują więc bez przesady
Moje dziecko chyba a uregulowalo się pod kątem jedzenia także to jest dobre
Mała przesypia na łóżku a ja się biorę za kawkę i fervex.jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki - Ziutuś dziś skończył 4 miesiące ale czas zapierdziela... Zanim się obejrzę - i tak jak Pierworodny - będzie do matury się przygotowywał...
http://static.pokazywarka.pl/i/7044073/819087/0-02-05-72ec3fc8ee2b8457a981a889795db1f05ad4bb178b93ad3ce9480cfe8b6425f8-full.jpg
Dziś u nas masakra. Zęby atakują z coraz większą siłą i mam nadzieję, że lada moment wylezą i choć troszkę spokoju będzie. Do tego jeszcze skok więc mamy przerąbane. Biedak kilka ataków płaczu miał, nie mógł się uspokoić, po każdym takim napadzie spał około pół godzinki. Na szczęście były też momenty, że się uśmiechnął i chwilkę mogliśmy się pobawić.
Spokojnej nocki - trzymajcie za mnie kciuki.
P.S. Jakby mało mi było skoku i ząbkowania to jeszcze do pakietu okres dostałam
Milcia, stokrotka2013, Sanna, _analiza, Evanlyn, Agness27, elza12, eve90, figaa lubią tę wiadomość
-
Ejrena tak się przejelam ta Wit d podwójna że mam brać i nie zapytałam czy reszta ok... W sumie nic nie skomentował a dzieci tam hurtowo kolejne już rozebrane czekało. Tylko mówił sekretarce jakieś numery z bioderek, ale mi tylko o Wit. Wydaje mi się że jakby coś było jie tak to by powiedział...https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Czesc Dziewczyny
Kilka dni mnie nie bylo gdyż byliśmy u Moich rodziców.
Babcia Moja jak sie cieszyla ze xobaczyla Wojtusia a do tego tak maly fajnie z Nią gaworzyl i się do Niej smial
Mam nadzieje ze jeszcze się z Nią zobaczymy jak pojedziemy bo nie wygląda za dobrze
Ale fajnie sie wyjazd udal i czas moment upłynął.
A wracając w poniedziałek odebraliśmy drugi samochod .fajny taki duży kombi i wozek na spokojnie sie zmieści no i jakies torby
A wczoraj jak szliśmy na groby to caly dzień padal deszcz a dziś wszyscy mamy katar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 19:56