X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness, tak - Viburcol w czopkach jest. A co do wstawania w nocy - nie mam pojęcia - ja to już jak automat - półprzytomna cyca wyciągam i karmię - wydaje mi się, że 2-3 razy cycujemy ale głowy sobie uciąć nie dam.

My dziś po szczepieniu - Szymcio dzielny chłopak jest i dał radę (gorzej ze mną :-/). Czarował lekarkę, rwał pielęgniarkę :-D - lowelas mały rośnie :-).
    Ziutas waży już 8100g i ma 72 cm - przez 6 tygodni urósł znów 6 cm i waga podskoczyła około 800 g. Jak porównuję wpisy z książeczek moich chłopaków to się okazuje, że Szymon jest większy niż Jego brat w tym samym wieku, chociaż pół kg mniejszy się urodził. Chyba drzwi będę musiała powiększać na długość bo Pierworodny ponad 190 cm ma i jeszzce rośnie a ZIutuś widać też w brata się wdał :-D

Mambella rany i do kiedy taka dieta u Ciebie musi być?

Agness27, Evanlyn, elza12 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn co do wody to podawaliśmy Wojtkowi przed każdym karmieniem .wiadomo jak podjadl i za 5min znowu chcial to wtedy nie.
    Niby pomagalo ale potem znowu sie zaczelo..

Ja w empiku tez sporo wywołałam zdjęć bo na innej grupie u mnie na fb polecali i akurat zalapalam sie na ostatnie dni promocji :)
    Bardzo szybko i moim zdaniem najtaniej oczywiście jak jest promocja :).

Basia czyli AZS to inaczej skaza bialkowa tak ?

U nas zaczelo sie ze byliśmy u rodziców a tam i koty i psy a do tego dzieciaki lataly na podwórko od konia a potem zdarzalo sie ze dotykaly Malego .po 3dniach zauwazylam ze kupy byly zielone sluzowate czasem wodniste i szorstkie robily sie raczki ,potem plecki. A dodam ze tez ok 3 dni z rzędu jadlam platki na mleku i czekoladę i to jeszcze bardziej zwiększyło szorstkość u Malego.
    Przy tym tez bardzo plakal i bolal go brzuszek.
    Lekarz tylko spojrząl i piwiedzial ze to AZS.

Zalecil:
    Kapiel w emolium
    Balsam po kąpieli emolium stosować codziennie
    Do tego maść mamy robiona na receptę dość tlusta
    I kręm Mediderm bez recepty
    Do tego mozna raz w tyg wykąpać w krochmalu i raz w nadmanganian potasu .
    Po 3 dniach woda bylo na skórze poprawę :).
    Szorstkość zniknela ale smarujemy badal bo jeszcze widac plamy na przemian po 1razie te maści.jedna rano a druga w południe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 22:00

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i te maść i krę na buzie tez mozna stosować :)
    I zrezygnowac przy tym schorzeniu z mydla i kapac i balsamowac tylko w emolium.

A i przestalam jeść produkty mleczne i czekoladę i mamy z powrotem zolte kupy.

Pediatra mowil ze wykluczyć z diety czekoladę,orzechy ,nabiał ( czasem mozna troszkę zjec przetworzonego czyli kefir bądź maślanka) .
    I unikać produktów allergennych by Malego jeszcze bardziej nie uczulac.

Zastanawiam się czy przy tym jakies specjalne mleczko sie podaje bo zapomniałam spytac.
    Narazie karmimy sie cycem caly czas przynajmniej do pil roku :)

A ziemniaczki my tez ok 6-7mues wprowadzaliśmy.najpierw marchewka byla u córki, ziemniak potem to łączyliśmy i potem troszkę mieska i sloiczki czasem no i kaszki z lyzeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 22:07

elza12 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 to ma uczulenie na mleko. U nas też był/jest sluz w kupce teraz te suche placki, w pon maluch dostał mm i od tego momentu kupka jest strasznie wodnista że wsiąka w pampersa. A pediatra zbagatelizowala stwierdziła że "coś" zjadłam i żeby kąpać w emolium wizyta trwała 3min z obejrzeniem malego. Mnie martwi choć by jedna plamka ale dla lekarza to za mało, dziecko chyba musi być całe wysypane żeby się zainteresowała.
    Sama zrezygnowałam z nabiału, jajek, czekolady, nie jem kupnych produktów i obserwuje czy coś się dzieje.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, to witaj w klubie, bo u mnie z wagą dokładnie to samo. Ewa prawie pół kilo lżejsza się urodziła, a na tym etapie jest juz pół kilo cięższa niż Ola.

jusella, Agness27, elza12, esoni lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś idziemy do szczepienia na 17:00 . Też mam wrażenie że za chwile trzeba zmienić fotelik . Wydaje mi sie ze jej strasznie ciasno w nosidełko w tym kombinezonie . Wątpię zeby starczył do 13 kg . Kamilka waży moze z 6.5 ( dzisiaj sie dowiem dokładnie) a juz jej ciasno.

elza12 lubi tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni to powodzenia na szczepieniu :-D.
    My mamy fotelik do 9 kg, więc już jest na styk :-)

Dziś Szymon ma śpiący dzień - je, śpi chwilę się pobawi i dalej śpi.

Dziś mamy też rocznicę - dokładnie rok temu zobaczyłam i usłyszałam bijące serduszko ZIutusia :-D.

Spokojnego wieczorku

elza12, Evanlyn, Sanna, esoni, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mało co zabawy tylko jedzenie i sen :) teraz go rozebralam przed kapielą do body to trochę odżył :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella gratulacje rocznicy :)
    Ja pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka 4grudnia no i w tym dniu mój przyjacioka urodziła bliźniaki ;)

U nas od wczoraj Wojtek cos taki marudny jest -może to przez pogodę..

Mambella a może spróbuj na te suche placki ten krę co my mamy mediderm on jest na podrażnienia skorne głęboko nawilżający .nam np po zwykłym balsamie nivea placki suche robiły sie jeszcze większe a po kremie lagodnialy i skora wracala po 3dniach do gładkości :)
    On kosztuje ok 7zl w genimi

jusella, elza12, Evanlyn lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness spróbuję, bo szyjke to ma jak tarke. Kapiemy w emolium + ten krem to mam nadzieję ze pomoze.
    A my dziś zostaliśmy sami do jutrzejszego popołudnia i rano było w miarę ok a później co chwile płacz. Niech ten skok się kończy bo mi plecy wysiadają. Ale widać że maluch umie coraz więcej dziś się łapał za palce u nóg a wczoraj były tylko kolanka i się chichra z byle czego ;-)

jusella, Evanlyn, elza12 lubią tę wiadomość

• elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie wieczorowo,

my też po dzisiejszym szczepieniu 6w1 i pneumokoki. Cały czas obserwuje Kacperka po tych szczepieniach. Kacperek tez nie mały waży 7 kg :-)
    A Szymonek to chyba nasz "forumowy rekordzista" duży chłopak :-)

co do diety będe rozszerzać po skończonym 5 miesiącu - myslę jakieś 5,5 miesiąca jak podam marchewkę i po paru dniach marchewkę z dynia z ziemniaczkiem, zupke jarzynową i tak po kolei z odstępami. w między czasie zależy jak będzie reagował włączę również kaszkę. Takie mam plany zobaczę w praktyce.

no i dzisiaj dostałam okres... a niedawno wspominałam, ze nie mam. w sumie zdziwiłam się, bo po pierwszej ciązy dostałam okers jakięs 7 mies po porodzie mysłałam że i teraz będzie podobnie a tu niespodzianka dzis już przyszła :-/

Agness co do mleczka mm gdy dziecko ma skazę bialkowa to jest bebilon pepti - jest to tzw. produkt mlekozastępozy -koleżanka stosowała jej coreczka również miała skaze dostawała go na receptę(ale chyba można kupić też bez) i płaciła za niego jakieś 7 zł ze zniżka.

dobranoc miłych snów

jusella lubi tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Witajcie .
    Troche u Nas sie działo w weekend..
    No i Wojtuś okazalo się ze ma atopowe zapalenie skory :(
    Dostal jakiejś szorstkości na skórze i z dnia na dzien zaczela sie gwałtownie poszerzać na raczkach i pleckach. Poszliśmy w czwartek do lekarza i ma azs .dostaliśmy zalecenia i juz dzis ma prawie idealna skórkę :)

A Wojtuś cos znowu placzliwy mi sie zrobil chyba tez mu dxiasla dokuczają bo pcha wszystko do buzi co napotka..

Jakie macie zalecenia? Ja się zastanawiam czy się z małą nie wybrać do lekarza.

Byłaś u pediatry czy u dermatologa?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozszerzania diety po marchewce uczulenie po brokule chyba też. Dynia smakuje i zero reakcji na całe szczęście. :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny my po wczorajszym szczepieniu Kamilka ma podwyższoną temperaturę od nocy powyżej 37 aż się boję co bedzie wieczorem. Myślałam że dziś jakiś spacer bo słoneczko ładnie świeci ale dam jej spokój i tak cały czas śpi. Obudziła się na 40 min. I teraz znowu zasnęła. Mamy rozszerzać dietę powoli od ok. 10 grudnia. Zacząć mamy od marchewki potem dynia i brokuł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 12:26

3i498ribteorkobo.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piłyscie już te zioła na laktacje ? Ciekawa jestem czy Wam pomogły. Czy tylko u mnie działają.

3i498ribteorkobo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i powróciło mleko, więc nie próbowałam jeszcze :) Ale mam spisane na kartce w razie czego :)

Agness27 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam na allegro bo u mnie nie ma zielarskiego w okolicy :/ ale też mleczka jakby więcej ot tak. Kryzys chyba minął :)

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak skaza Białkowa.
    My mamy bebilon ha ale nic nie pomaga i di tego weszły kupy zielone. Muszę innego pediatre dorwać i zmienię mleko na bebilon pepti jak mówicie.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się niedzielnie :-)
    Dziś mięliśmy wesoły dzień - byliśmy u Dziadków i przyjechała siostra Tatuśka z córeczkami (2 i 7 lat). Ziutek zachwycony Dziewczynkami - a Dziewczynki Ziutkiem :-D. jak to przy dzieciach rozgardiasz był ale za to bardzo wesoło :-). Już nie mogę się doczekać jak w trójkę będą biegać w lato :-D. Jestem zmęczona ale zadowolona - dzieciaki mają jednak dobrą energię i zaraziły mnie tą swoją szczerą radością :-D
    Spokojnego wieczoru życzę Wam i Dzieciaczkom - buziaczki

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol też dzieci uwielbia :) jak pojedziemy do moich braci albo w przychodni jak widzi dzieci to albo piszczy z radości albo rozdziawi buzie i nie oddycha taki zapatrzony :D

jusella lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ