X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest taka pogoda że mogłabym się już nigdzie nie ruszać. Nie chcę mi się niesamowicie....

izulala lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo :) od soboty czuję się jak zombie. Wieczorem występowałam na pokazie tanecznym, ostatkami sił dałam radę i podobno wyszło mega, ale zaraz potem zaczęłam się czuć jak klapnięty balonik i do dziś tylko bym spała. Najgorsze, że zaczęłam wymiotować, co rano pierwsze co to do wc :( na mdłości już też nie pomaga już moja ukochana herbatka imbirowa, cały dzień mnie potem męczy. Przez to odrzuca mnie kompletnie od jedzenia, w zasadzie na razie mam tylko ochotę na mandarynki i surówkę z buraczków. Chociaż może to i dobrze, bo moja mama będąc w ciąży ze mną cały czas miała ochotę na wafelki w czekoladzie i zgadnijcie, co lubię najbardziej :) buraczki i mandarynki przynajmniej są zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:50

• Agaax Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!
    Sezon na mango i awokado uważam za otwarty! :D
    Od dziś codziennie moje ulubione koktajle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:50

Ejrene lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to i tak się nigdzie nie ruszam, siedzę pod kołdrą.Wiecie co, tak się zastanawiam, większość z was ma wizyty jeszcze przed świętami...mi kazał przyjść na następną wizytę za m-c czyli 28.12...dał skierowania na kolejne badania takie z krwi i w sumie tyle.A zanosiłyście wymaz z szyjki do labo?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Ja to i tak się nigdzie nie ruszam, siedzę pod kołdrą.Wiecie co, tak się zastanawiam, większość z was ma wizyty jeszcze przed świętami...mi kazał przyjść na następną wizytę za m-c czyli 28.12...dał skierowania na kolejne badania takie z krwi i w sumie tyle.A zanosiłyście wymaz z szyjki do labo?
    normalnie, jak wszystko jest ok, to lekarze ustalają wizyty raz na miesiąc, pod koniec ciązy dopiero co 2 tygodnie

Nie zanosiłam, ale liczę, że mi pobierze na wtorkowej wizycie

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam kłopoty z jedzeniem...
    dziś tylko mandarynki i smażone ziemniaki - nie wiem czemu, mam ciągle ochotę na smażone - ziemniaki, placki, racuchy, chleb w jajku, aby smażone - jedyne co wcisnę, oczywiście potem też mam mdłości, ale chociaż cokolwiek zjem.. chociaż wiem, że mega niezdrowe

a oprócz mdłości złapała mnie jeszcze biegunka..

starania od 2007
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam się i ja.. Termin mam na 25.07, aktualnie 7 tydzień :) w piątek idziemy na pierwsze usg, mam już nadzieję usłyszeć serduszko :)

Nanatasza, nowatorka, Inska, aisa, September, Ejrene lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się rozpisujecie o tych mdłościach....ja jem wszystko,dosłownie.Jakiś tydzień temu nie miałam apetytu i co rusz mi wszystko stało w gardle.Teraz jem wszystko, mandarynki też mi bardzo dobrze wchodzą:)

Dziewczyny,na katar dobre jest smarowanie nosa wewnątrz miodem, najlepiej zaaplikować patyczkiem higienicznym.Taki jeden sposób Wam podrzucę:)

Mi właśnie pobrał w piątek i od razu zaniosłam do labo. Z jednej strony to słabo, że wizyta raz na m-c...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj olcia_2209 :)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Z jednej strony to słabo, że wizyta raz na m-c...

ale z drugiej wiesz, że wszystko ok, skoro nie ma konieczności częściej :)
    tylko chciałoby się ciągle zaglądać do tego brzucha i patrzeć jak tam się maleństwo ma :)

Witaj Olcia, czekamy na wieści po wizycie :)

starania od 2007
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam upuścić trochę krwi na badania. Tak wieje, że głowę chce urwać, a jeszcze z małą byłam.

W czwartek wybieram się na bezpłatne warsztaty Świadoma Mama. W poprzedniej ciąży nie udało mi się na nie pójść, bo akurat przypadały w przeddzień porodu,więc się nie zapisywałam, bo nie wiadomo było, czy dotrwam. A teraz mimo tak wczesnej ciąży idę, bo zawsze można się czegoś dowiedzieć i też dają różne gratisy. Poprzednio byłam jeszcze na warsztatach Bezpieczny Maluch i Mamo To Ja. Z małą też byłam we wrześniu na tych ostatnich, tyle tylko, że na bloku dla mam z dziećmi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    tak, ja na pierwszej wizycie miałam pobrany wymaz z szyjki, sprawdził u siebie w jakiejs magicznej maszynie PH i dał mi taką próbówkę, abym sprawdziła wymaz z szyjki w laboratorium mikrobiologicznym, juz zrobiłam - na nast wizycie 16 grudnia mam wszytsko zanieść. + morfologia, mocz, toxo, cytometalgia, rozyczka

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wymaz z szyjki masz na mysli cytologie? Ja mialam 3 m-ce przed ciaza takze jeszcze jest wazna.

Nanatasza ja tez mam ochote na smazone!!! A nie powinnysmy teraz smazonego :/

Mandarynki tez wsuwam.

Okazalo sie ze nie jestem jedyna "chora" w pracy bo moja szefowa tez dzisiaj nie przyszla bo ma grype

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem nadal na siłę i to bardzo często , bo mdłości nie przechodzą, tylko nasilają się. Już mam ich dość. Mięsa już w buzi nie miałam ponad tydzień. Ostatnio nawet mąż smażył kotlety.Nawet w nocy nie mogę spać, tylko się kręcę bo mdli:( Kiedy to minie?:(((

atdc3e5erjm386my.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta przesunięta jednak na sobotę, takie oblężenie u Pani doktor ;P ehh no cóż pozostaje czekać...

Jeśli chodzi o mdłości to ja miałam je 2 tyg temu gdy dowiedziałam sie o ciąży, teraz odpukać tylko raz na jakiś czas je mam,za to jak tylko coś zjem od razu mi sie odbija ;P

201607287452.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakos niemam mdlosci jak narazie :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Smile wymaz z szyjki masz na mysli cytologie? Ja mialam 3 m-ce przed ciaza takze jeszcze jest wazna.

Nanatasza ja tez mam ochote na smazone!!! A nie powinnysmy teraz smazonego :/

Mandarynki tez wsuwam.

Okazalo sie ze nie jestem jedyna "chora" w pracy bo moja szefowa tez dzisiaj nie przyszla bo ma grype

nowatorka, cytologia to inne badanie.Ostatnio jak byłam na wizycie to dał mi taką próbkę z wymazem z szyjki żeby zanieść do laboratorium.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    nowatorka, cytologia to inne badanie.Ostatnio jak byłam na wizycie to dał mi taką próbkę z wymazem z szyjki żeby zanieść do laboratorium.
    A to mi tego nie robil

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Byłam w czoraj na pierwszej wizycie u ginekologa. Z USG wyszlo, że pęcherzyk ciążowy o średnicy 1cm. Lekarz powiedział, że jest za mały by stwierdzic czy rozwija się prawidłowo czy obumarla. Ach nic z tego nie rozumiem.
    Wykonalam dziś bete i wynosi 6891.00

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:17

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ