X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest taka pogoda że mogłabym się już nigdzie nie ruszać. Nie chcę mi się niesamowicie....

izulala lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo :) od soboty czuję się jak zombie. Wieczorem występowałam na pokazie tanecznym, ostatkami sił dałam radę i podobno wyszło mega, ale zaraz potem zaczęłam się czuć jak klapnięty balonik i do dziś tylko bym spała. Najgorsze, że zaczęłam wymiotować, co rano pierwsze co to do wc :( na mdłości już też nie pomaga już moja ukochana herbatka imbirowa, cały dzień mnie potem męczy. Przez to odrzuca mnie kompletnie od jedzenia, w zasadzie na razie mam tylko ochotę na mandarynki i surówkę z buraczków. Chociaż może to i dobrze, bo moja mama będąc w ciąży ze mną cały czas miała ochotę na wafelki w czekoladzie i zgadnijcie, co lubię najbardziej :) buraczki i mandarynki przynajmniej są zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:50

• Agaax Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!
    Sezon na mango i awokado uważam za otwarty! :D
    Od dziś codziennie moje ulubione koktajle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:50

Ejrene lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to i tak się nigdzie nie ruszam, siedzę pod kołdrą.Wiecie co, tak się zastanawiam, większość z was ma wizyty jeszcze przed świętami...mi kazał przyjść na następną wizytę za m-c czyli 28.12...dał skierowania na kolejne badania takie z krwi i w sumie tyle.A zanosiłyście wymaz z szyjki do labo?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Ja to i tak się nigdzie nie ruszam, siedzę pod kołdrą.Wiecie co, tak się zastanawiam, większość z was ma wizyty jeszcze przed świętami...mi kazał przyjść na następną wizytę za m-c czyli 28.12...dał skierowania na kolejne badania takie z krwi i w sumie tyle.A zanosiłyście wymaz z szyjki do labo?
    normalnie, jak wszystko jest ok, to lekarze ustalają wizyty raz na miesiąc, pod koniec ciązy dopiero co 2 tygodnie

Nie zanosiłam, ale liczę, że mi pobierze na wtorkowej wizycie

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam kłopoty z jedzeniem...
    dziś tylko mandarynki i smażone ziemniaki - nie wiem czemu, mam ciągle ochotę na smażone - ziemniaki, placki, racuchy, chleb w jajku, aby smażone - jedyne co wcisnę, oczywiście potem też mam mdłości, ale chociaż cokolwiek zjem.. chociaż wiem, że mega niezdrowe

a oprócz mdłości złapała mnie jeszcze biegunka..

starania od 2007
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam się i ja.. Termin mam na 25.07, aktualnie 7 tydzień :) w piątek idziemy na pierwsze usg, mam już nadzieję usłyszeć serduszko :)

Nanatasza, nowatorka, Inska, aisa, September, Ejrene lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się rozpisujecie o tych mdłościach....ja jem wszystko,dosłownie.Jakiś tydzień temu nie miałam apetytu i co rusz mi wszystko stało w gardle.Teraz jem wszystko, mandarynki też mi bardzo dobrze wchodzą:)

Dziewczyny,na katar dobre jest smarowanie nosa wewnątrz miodem, najlepiej zaaplikować patyczkiem higienicznym.Taki jeden sposób Wam podrzucę:)

Mi właśnie pobrał w piątek i od razu zaniosłam do labo. Z jednej strony to słabo, że wizyta raz na m-c...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj olcia_2209 :)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Z jednej strony to słabo, że wizyta raz na m-c...

ale z drugiej wiesz, że wszystko ok, skoro nie ma konieczności częściej :)
    tylko chciałoby się ciągle zaglądać do tego brzucha i patrzeć jak tam się maleństwo ma :)

Witaj Olcia, czekamy na wieści po wizycie :)

starania od 2007
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam upuścić trochę krwi na badania. Tak wieje, że głowę chce urwać, a jeszcze z małą byłam.

W czwartek wybieram się na bezpłatne warsztaty Świadoma Mama. W poprzedniej ciąży nie udało mi się na nie pójść, bo akurat przypadały w przeddzień porodu,więc się nie zapisywałam, bo nie wiadomo było, czy dotrwam. A teraz mimo tak wczesnej ciąży idę, bo zawsze można się czegoś dowiedzieć i też dają różne gratisy. Poprzednio byłam jeszcze na warsztatach Bezpieczny Maluch i Mamo To Ja. Z małą też byłam we wrześniu na tych ostatnich, tyle tylko, że na bloku dla mam z dziećmi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    tak, ja na pierwszej wizycie miałam pobrany wymaz z szyjki, sprawdził u siebie w jakiejs magicznej maszynie PH i dał mi taką próbówkę, abym sprawdziła wymaz z szyjki w laboratorium mikrobiologicznym, juz zrobiłam - na nast wizycie 16 grudnia mam wszytsko zanieść. + morfologia, mocz, toxo, cytometalgia, rozyczka

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wymaz z szyjki masz na mysli cytologie? Ja mialam 3 m-ce przed ciaza takze jeszcze jest wazna.

Nanatasza ja tez mam ochote na smazone!!! A nie powinnysmy teraz smazonego :/

Mandarynki tez wsuwam.

Okazalo sie ze nie jestem jedyna "chora" w pracy bo moja szefowa tez dzisiaj nie przyszla bo ma grype

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem nadal na siłę i to bardzo często , bo mdłości nie przechodzą, tylko nasilają się. Już mam ich dość. Mięsa już w buzi nie miałam ponad tydzień. Ostatnio nawet mąż smażył kotlety.Nawet w nocy nie mogę spać, tylko się kręcę bo mdli:( Kiedy to minie?:(((

atdc3e5erjm386my.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta przesunięta jednak na sobotę, takie oblężenie u Pani doktor ;P ehh no cóż pozostaje czekać...

Jeśli chodzi o mdłości to ja miałam je 2 tyg temu gdy dowiedziałam sie o ciąży, teraz odpukać tylko raz na jakiś czas je mam,za to jak tylko coś zjem od razu mi sie odbija ;P

201607287452.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakos niemam mdlosci jak narazie :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Smile wymaz z szyjki masz na mysli cytologie? Ja mialam 3 m-ce przed ciaza takze jeszcze jest wazna.

Nanatasza ja tez mam ochote na smazone!!! A nie powinnysmy teraz smazonego :/

Mandarynki tez wsuwam.

Okazalo sie ze nie jestem jedyna "chora" w pracy bo moja szefowa tez dzisiaj nie przyszla bo ma grype

nowatorka, cytologia to inne badanie.Ostatnio jak byłam na wizycie to dał mi taką próbkę z wymazem z szyjki żeby zanieść do laboratorium.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    nowatorka, cytologia to inne badanie.Ostatnio jak byłam na wizycie to dał mi taką próbkę z wymazem z szyjki żeby zanieść do laboratorium.
    A to mi tego nie robil

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Byłam w czoraj na pierwszej wizycie u ginekologa. Z USG wyszlo, że pęcherzyk ciążowy o średnicy 1cm. Lekarz powiedział, że jest za mały by stwierdzic czy rozwija się prawidłowo czy obumarla. Ach nic z tego nie rozumiem.
    Wykonalam dziś bete i wynosi 6891.00

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:17

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ