Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta wrote:Dziewczyny i tak macie szczęście, że możecie chodzić na usg praktycznie co 2-3 tygodnie. W uk pierwszy scan w drugim trymestrze. 3 na całą ciąże. Więc tylko nie narzekać że za rzadko
Miłego wtorku
To rzeczywiscie malutko! 3 raz! Ja juz mialam cztery, nastepne genetyczne za 3 tygodnie w Polsce. A Ty juz mialas jakis?a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
nowatorka wrote:Namea ale z twojego suwaczka wynika ze ty juz jestes w 3 m-cu nie?
ja też już zaczęłam 3 miesiącInska, kama005, namea, nowatorka lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualny
-
namea wrote:To rzeczywiscie malutko! 3 raz! Ja juz mialam cztery, nastepne genetyczne za 3 tygodnie w Polsce. A Ty juz mialas jakis?
Miałam jedno usg, tydzień temu, poszłam prywatnie do polskiego lekarza. I pewnie pójdę jeszcze nie raz trochę to kosztuje, ale nieważne17.07.2016
-
nick nieaktualnySmile wrote:nowatorka myślę, że dobrze zrobiłaś zostając w domu.Mnie w sumie przeziębienie chwyciło z dnia na dzień ale tak to zazwyczaj bywa. Jakbyście miały jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie to będę wdzięczna.Idę robić inhalacje...
Właśnie to miałam powiedzieć, inhalacje z soli fizjologicznej, poza tym nawilżanie powietrza i częste wietrzenie. Ogólnie temperatura w domu nie za wysoka. I spacery - zimne powietrze obkurcza naczynka i od razu lepiej się oddycha. A w czasie spaceru - wielkie wietrzenie bakterii. No i częsta wymiana ręczników i pościeli -
nowatorka wrote:Namea ale z twojego suwaczka wynika ze ty juz jestes w 3 m-cu nie?
Naprawde?? tzn liczycie po 4 tygodnie na miesiac? Ale tak to ciaza ma 10 miesiecy? Ja po prostu liczylam od pierwszego dnia ostatniego okresu 4 padziernika, czyli 5ego listopada zaczal sie drugi, 5ego grudnia trzeci ale ja sie nie za bardzo znam!
Wyczytalam tylko, ze ciaza ma dokladnie 10 miesiecy ksiazycowych czyli rzeczywiscie 10 razy 28 dni czyli 4 tygodnie czy cos chrzanie?
No to jestem juz w trzecim miesiacy hurra!!a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Naditta wrote:Miałam jedno usg, tydzień temu, poszłam prywatnie do polskiego lekarza. I pewnie pójdę jeszcze nie raz trochę to kosztuje, ale nieważne
No nie dziwie sie, tez bym biegla prywatniea szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Namea masz nawet na belly napisane. Wejdz w moje belly- kalendarz ciazy jestesmy w 3 miesiacu
Smile. Ja wiem ze kobiety w ciazy uzywaja oscillococcinum. Ja je bralam zawsze przed ciaza i mi b pomagalo na przeziebienia. Ale zapytaj lekarza o opinie, chociaz wiem ze dziewczyny czasem jedza raz w tygodniu nawet profilaktycznie
Dziewczyny ale mam ochote na pierogi z miesem !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:13
Agaax lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Namea masz nawet na belly napisane. Wejdz w moje belly- kalendarz ciazy jestesmy w 3 miesiacu
Smile. Ja wiem ze kobiety w ciazy uzywaja oscillococcinum. Ja je bralam zawsze przed ciaza i mi b pomagalo na przeziebienia. Ale zapytaj lekarza o opinie, chociaz wiem ze dziewczyny czasem jedza raz w tygodniu nawet profilaktycznie
Dziewczyny ale mam ochote na pierogi z miesem !!!
No mowie wlasnie, ze jestem zakrecona i nie bardzo sie znam na tym liczeniu, taki ze mnie inzyniera szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Cześć mamusie ! mogę do was dołączyć? Termin mam wyznaczony na 12 lipca to juz 3 miesiąc zaczety...wczoraj widzialam i slyszalam mojego dzidzusia ! mogę góry przenosic
Edka, nowatorka, kot_bury, Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel