X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroclawska a prowadzilas wykres temperatur? Mwiesz dokladnie kiedy mialas owu? Moze mialas pozniej i pecherzyk jest jeszcze maly. Po 2 ten lekarz mial dobre usg?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie niestety nie mierzyła temperatury. Może faktycznie owulacja mi się przesuneła. Nie mam zielonego pojęcia jaki powinien być dobry sprzet więc nie mogę powiedzieć czy był dobry czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 17:37

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno sie owu przesunela i ciaza jest mlodsza niz 6 tyg. Jak nie masz plamien i beta przyrasta to na pewno tak jest. Jak pojdziesz na usg za tydzien, dwa to juz bedzie widac :)

Moj wlasnie dzwonil. Odebral wyniki. Mam przeciwciala na rozyczke, cmv i toxo ! :o super. Odetchnelam z ulga. Ale ciekawe kiedy ja to wszystko przeszlam hihi.rozyczke to wiem ze mialam ale zeby i toxo... :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na szczęście plemienia nie miałam. 3.12 idę jeszcze raz zrobić bete. Mam nadzieje, że będzie dobrze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 18:09

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawska umow sie do innego dr na usg za jakis tydzien

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jestem 6t1d i mam straszliwy katar - nocy myślałam że się udusze,ale gdzieś mi minęło, że znacie to uczucie ;)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:18

_analiza lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drugi dzień w domu,ale jutro jyz do pracy. Jem grzanki z czosnkiem i cebula i pije napar z imbiru i soku malinowego.ale kurcze,nie pomaga!

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wlasnie do pracy nie poszlam przez katar. Balam sie ze mi sie pogorszy jak wyjde. Faszeruje sie herbatami z cytryna i mandarynkami i leze pod koldra ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się rusze po ten prenalen,dzięki!

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny,

nie wierzyłam że to powiem ale nie daje rady juz w pracy ;/ pracuje rano ( mimo tego że baardzo mnie odciążają i praktycznie robie papiery ) ale potem jeszcze popołudnie do 19-20 i padam ;(
    Do tego mdłości, nie moc ... wogóle Kicha dzisiaj... pełna deprecha.. i brak siły ;/

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

2016 🩷

2020 🩵

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello dziewczyny,

nie wierzyłam że to powiem ale nie daje rady juz w pracy ;/ pracuje rano ( mimo tego że baardzo mnie odciążają i praktycznie robie papiery ) ale potem jeszcze popołudnie do 19-20 i padam ;(
    Do tego mdłości, nie moc ... wogóle Kicha dzisiaj... pełna deprecha.. i brak siły ;/
    A nie myślałaś o l4?

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka a czemu ty i rano i wieczorem do pracy chodzisz ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Warszawska umow sie do innego dr na usg za jakis tydzien

Jestem już umówiona na 9.12 do innego :)

nowatorka lubi tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie wróciłam z wizyty i bardzo się ciesze ze poszłam.

ZOBACZYŁAM SERDUSZKO!

Maleństwo ma ponad pół cm (6mm) <3 <3

Ciesze się bo lekarka sama z siebie kazała przyjść do szpitala po skierowanie na badania nfz -toxo itp ;) podobno też jak w rodzinie jest jakaś sercowa sprawa to echo serca będzie refundowane:)

Teraz mogę sobie spokojnie czekać na wizytę 7.12 :p chociaż najchętniej to bym sobie kupiła własne prywatne usg;D

Wroclawska- nie martw się, na pewno ciąża jest jeszcze młodsza, serduszko nie zawsze pokazuje się od razu, nie martw się na zapas i grzecznie poczekaj tydzień na następne. A betę faktycznie możesz zrobić dla pewnosci:) &&

nowatorka, majeczka87, Edka lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Kijanka a czemu ty i rano i wieczorem do pracy chodzisz ?

Rano studenci popołudniu praca w innym miejscu.
    O l4 oczywiście myślałam i bardzo bym chciała ale po pierwsze musze wyrobić najpierw pensum, uczelnie rządzą się swoimi prawami, po drugie wtedy bym nie mogła dorabiać i koło się zamyka ;/

Ja już w łózku leżę, chciałam coś ogranąc al tylko patrze na otaczający mnie bajzel, mąż w pracy...

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Hej kobietki. Byłam w czoraj na pierwszej wizycie u ginekologa. Z USG wyszlo, że pęcherzyk ciążowy o średnicy 1cm. Lekarz powiedział, że jest za mały by stwierdzic czy rozwija się prawidłowo czy obumarla. Ach nic z tego nie rozumiem.
    Wykonalam dziś bete i wynosi 6891.00

Hej wrocławska miałam taka sama sytuacje tylko ze ja trafiłam do lekarza z plamieniem dwa dni przed planowana pierwsza wizyta. Wtedy uslyszalam ze widac slaby pęcherzyk ciążowy i ze mam na razie poczekać z rozpowiadaniem tej nowiny.dwa dni pozniej bylam na planowanej wizycie u mojej prowadzącej i potwierdzila Również nie bylo widac fasolki. Kolejna wizytę miałam 2 tyg. Pozniej. Zaznacze ze najdłuższe tygodnie w zyciu. Pani doktor powiedziała mi wtedy ze jej się wydaje ze pozniej miałam owulacje a ja akurat w tym miesiącu nie sprawdzalam siebie bo wydawalo mi się ze się nie uda.ale dwa tygodnie pozniej zobaczyłam na monitorze 8,2mm szczęścia.tak woec za ciebie tez trzymam kciuki.badz spokojna i nie nakręcaj sie bo ja na poczatku myślałam ze zwariuje.

nowatorka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka w ciazy nie trzeba rezygnowac z pracy ale nie przepracowywac sie. Musisz znalezc zloty srodek i jakos moze zmniejszyc godziny albo intensywnosc pracy

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ