X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxx ja też ćwiczyłam bardzo dużo przed ciążą ( biegi, siłownia, chodakowska ;p)
    Od miesiac przestałam, ale myśle zacząc jesli lekarz nie będzie miał jutro nic przeciwko. Oczywiście z siłowni zrezygnuje ale z chęcią bym jeszcze pobiegała ;)

Agaax lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Jesli chodzi o toxoplazmoze to jesli masz oba na minus tzn ze nigdy nie chorowalas i teraz tez nie masz. U mnie właśnie wyszlo 2 minusy
    Kamila jak wizyta? Pisalas ze to juz 3 wizyta. Tzn ze juz wcześnie widac bylo fasolke na usg?

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Biedroneczka Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Dziewczyny, kiedy powiedzieć w pracy o ciąży?
    Mam wizytę u gina 10 listopada, ale wątpię, że zobaczymy już serduszko..
    I teraz nie wiem, czy powiedzieć po następnej wizycie, jak będzie już serduszko, czy od razy po tym 10 listopadzie?
    Widzę, że niektóre z Was już poinformowały pracodawców, albo mają zamiar to zrobić w najbliższym czasie :)

Miłego dnia Kochane <3 :D

Ja tez mam 10 listopada pierwszą wizytę :) ja chcę powiedzieć na początku grudnia. Jak minie największe zagrożenie poronieniem.

Pozdrawiam Was Kochane Lipcówki 2016 :))

Agaax lubi tę wiadomość

f2w3xzkr2ktb9yiw.png
  • Biedroneczka Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    hej dziewczyny, chciałabym dołączyć :)
    według belly mam termin na 6 lipca.
    Dziś jadę do lekarza, dowiem się cokolwiek.
    Staraliśmy się od 2007r - mnóstwo leków, zastrzyków, klinik... przestałam już wierzyć w cokolwiek. A tu nagle - CUD! Mam 34 lata, pierwszy raz w sobotę 31 października zobaczyłam 2 kreseczki :D
    Trzymajcie kciuki za wizytę!

Życzę nam wszystkim nudnej ciąży :)
    i która może, to pewnie od razu na L4

Gratulecję :))) to naprawdę CUD! :)

Nanatasza lubi tę wiadomość

f2w3xzkr2ktb9yiw.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie.
    Obadal mnie lekarz na wszystkie strony. Pobrał cytologię, zrobil usg i dopochwowe i normalne. Niby pęcherzyk jest, ale mowil ze jakiś taki maleńki..dostałam skierowanie na oddział, jutro mam sie położy. Bedzie nadal hcg, morfologię, mocz itd. Do tego tsh, bo przed iui brałam leki na tarczycę. W sumie sie cieszę bo na nfz badania porobię. I wierze ze wszystko będzie ok :)

Fajnie byc w końcu na zafasolkowanym forum :)

Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka wrote:
    Gratulecję :))) to naprawdę CUD! :)

Powiem Wam, ze naprawde to mój osobisty wielki cud. W środę mąż wrócił z delegacji, wypełniliśmy papiery na ifv, w piatek wysłaliśmy. W weekend miałam dni płodne, ale posprzeczaliśmy sie i nic z tego.. W końcu w poniedziałek i środę zupełnie na luzie małe co nie co i wtedy pewnie zaszłam :)
    Psychicznie odłożyliśmy wszystko na styczeń, bo wtedy by bylo wiadomo czy będzie kasa na procedurę.
    Jeszcze jestem w szoku :)

Karolina_karolina, Antonelka lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!!:)

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Kamila jak wizyta? Pisalas ze to juz 3 wizyta. Tzn ze juz wcześnie widac bylo fasolke na usg?

Tak pierwsze USG mialam w 4tydz 6 dzien wedlug ostatniej @, widac było tylko pęcherzyk.
    W 6 tygdoniu zaczełam plamic, poszłam do lekarza innego. Na USG bylo widac krwiak przepisal mi duphaston tabl/2x1. Było widac w pęcherzyku zarodek.
    Dzis przed wizyta bylam pełna niepokoju.
    Dalej mam krwiak.
    Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm :)
    Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk! <3
    Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej :)
    Zycze wam tego samego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:11

oldżi, Karolina_karolina, angella908, majeczka87, Agaax, Nanatasza lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila- Ty szczęściaro! Teraz juz tylko może być lepiej!

Kamila ;) lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila cudna wiadomość ♡

Kamila ;) lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak sie martwiłam.
    U was tez będzie wszystko dobrze :)
    Termin porodu mam na 30czerwca-1lipca.
    Lekarz załozył mi dzis karte ciazy :)
    A wy kiedy wizytujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:32

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide jutro po 12 też już mam stresa, czy wszystko będzie dobrze

Fajnie że masz już to za sobą i wszystko jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:41

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratuluje dźwięk serduszka maleństwa to najpiękniejszy dźwięk dla mamy .

Nanatasza i dobrze że Cię na odziała skierował będziesz przede wszystkim pod kontrolą i wszystko będziesz miała codziennie sprawdzane jak twoja fasolka .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Dziewczyny, a ćwiczycie w ciąży ?
    Ja czekam do pierwszej wizyty i zobaczymy co lekarz mi powie :)
    Wcześniej chodziłam na siłownie i dalej chciałabym być aktywna, oczywiście adekwatnie do mojego stanu.

Ja w poprzedniej cwiczylam do 7 miesiąca dość intensywnie.
    Teraz też chodze na silke, biegam, zumba

Agaax lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    ja ide jutro po 12 też już mam stresa, czy wszystko będzie dobrze

Fajnie że masz już to za sobą i wszystko jest ok :)
    Bede 3mac kciuki :) Badz dobrej mysli :) Daj znac jak wrocisz od lekarza.

Co do cwiczen jesli nie ma przeciwwskazań od lekarza to mozna. Tylko wiadomo wszystko z umiarem :) Niektórych cwiczen nie mozna, ale nie wiem których nie pytałam lekarza.
    Ja musze na siebie uwazac, takze mnie nie wolno ale to przez krwiaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 21:08

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :-)
    Podczytuje Was od jakiegos czasu ale nietaktownie jest podgladac wiec na razie przedstawie sie i mam nadzieje, ze za jakie 2-3 tygodnie do Was dolacze na dobre.

Skad wzielam sie tutaj? Moze moja historia starania o dziecko nie jest dluga bo w sumie 1,5r (a mam 36 lat) ale dosc burzliwa - szczegolnie w tym roku.
    Po pol roku staran w styczniu zglosilismy sie do kliniki leczenia nieplodnosci, nie znaleziona przyczyna ale niskie amh wiec trzeba szybko dzialac - in vitro. Po dwoch tygodniach naturalna ciaza ale ze smutnym finalem - ciaza pozamaciczna i usuniecie jajowodu. W kwietniu start symulacji i pierwsze crio w czerwcu (mielismy pgs stad to przesuniecie) - nieudane. Drugie crio w lipcu ciaza biochemiczna. Na przelomie pazdziernika/listopada miala byc kolejna stymulacja ale opozniala sie @ wiec zrobilam bete. Pozytywna :-). W sobote kolejna beta - pieknie przyrosla - przyrost o 260% wiec chyba dzieje sie dobrze. Jutro kolejna - trzymajcie kciuki.
    Wiem, ze to poczatek, bardzo wczesnie a ostatnie miesiace nauczyly mnie ostroznosci wiec na razie niesmialo pytam czy moge Was podczytywac i klikac lubie to w oczekiwaniu na najblizsze dni i na to co los przyniesie ?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dobry wieczor :-)
    Podczytuje Was od jakiegos czasu ale nietaktownie jest podgladac wiec na razie przedstawie sie i mam nadzieje, ze za jakie 2-3 tygodnie do Was dolacze na dobre.

Skad wzielam sie tutaj? Moze moja historia starania o dziecko nie jest dluga bo w sumie 1,5r (a mam 36 lat) ale dosc burzliwa - szczegolnie w tym roku.
    Po pol roku staran w styczniu zglosilismy sie do kliniki leczenia nieplodnosci, nie znaleziona przyczyna ale niskie amh wiec trzeba szybko dzialac - in vitro. Po dwoch tygodniach naturalna ciaza ale ze smutnym finalem - ciaza pozamaciczna i usuniecie jajowodu. W kwietniu start symulacji i pierwsze crio w czerwcu (mielismy pgs stad to przesuniecie) - nieudane. Drugie crio w lipcu ciaza biochemiczna. Na przelomie pazdziernika/listopada miala byc kolejna stymulacja ale opozniala sie @ wiec zrobilam bete. Pozytywna :-). W sobote kolejna beta - pieknie przyrosla - przyrost o 260% wiec chyba dzieje sie dobrze. Jutro kolejna - trzymajcie kciuki.
    Wiem, ze to poczatek, bardzo wczesnie a ostatnie miesiace nauczyly mnie ostroznosci wiec na razie niesmialo pytam czy moge Was podczytywac i klikac lubie to w oczekiwaniu na najblizsze dni i na to co los przyniesie ?

Witaj :)
    Faktycznie wasza historia jest dosc burzliwa ale najważniejsze zeby z pozytywnym zakończeniem :)
    Mam nadzieje ze jutrzejsza beta pokaze kolejny ładny przyrost :)
    Daj znac :)

Antonelka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie jesli wszystko dobrze rozwija sie to mam 6 tydzien, 5 tygodni i 3 dni. Wg OM termin bylby na 3 lipiec ale wg mnie owu byla pozniej wiec troszke mlodsza jest ciaza :-) i termin bylby pozniejszy

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    No i u mnie jesli wszystko dobrze rozwija sie to mam 6 tydzien, 5 tygodni i 3 dni. Wg OM termin bylby na 3 lipiec ale wg mnie owu byla pozniej wiec troszke mlodsza jest ciaza :-) i termin bylby pozniejszy
    Jak beta ladnie podrosnie to za tydzien u lekrza bedzie moze juz widoczne serduszko. Tak jak dzis u mnie :)

Antonelka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Jak beta ladnie podrosnie to za tydzien u lekrza bedzie moze juz widoczne serduszko. Tak jak dzis u mnie :)

A jaki masz poziom bety jesli moge zapytac :-)?

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ