X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • izulala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a badania prenatralne wykrywają większość wad?

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Mona_M
    Witaj :) Gratulacje :)

nowatorka:
    Co do picia kawy to mozna, ale najlepiej ograniczyć. Ja jak mam smaka na kawe to pije bardzo słaba z mlekiem ale bardzo rzadko. Co do rozpuszczalnej to jest słabsza ale przechodzi duzo skomplikowanych procesów produkcyjnych. Ja miele sobie robuste (jest zdrowsza od kawy arabica). Badz zbożowa w ciazy podobno najlepsza :)

Jesli chodzi o herbate to mocnej powinno sie unikac. Ale mocna herbatka działa odprężająco itp, natomiast krócej parzona pobudzająco :)
    Ale kazda z nas jest inna jednej cos zaszkodzi innej zas nie :) Wiec wybor nalezy do nas samych :)

Co do picia wody i soków Karolina_karolina mamy takie same zdanie i podejście! :)

Maz kupil mi jak to powiedzial zamiat kwiatow wolnoobrotowa wyciskarka ślimakowa. Rewelacyjna maszynka sok klarowny (nie lubie tego miąższu) a resztki owoców i warzyw sa jak trociny.
    Ja odkad jestem w ciazy mam wrażenie ze jestem na ciaglym kacu :D
    Dobrze ze mam w domu specjalnych 5 filtrow system odwróconej osmozy. Woda jest testowana zawsze wychodzi lepiej w porównaniu z sklepowymi :)

izulala:
    U mnie na USG lekarz odrazu zauwazyl ze to krwiak. Biore tabletki ktore maja go zwalczyć.
    Jesli chodzi o L4 wszytsko zalezy jaka masz prace i jak sie czujesz. Jesli chcesz isc na L4 to nie ma przeciwwskazań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:35

majeczka87 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja herbaty i kawy nie piję. Za to cole uwielbiam. Teraz spróbuję odstawić.
    Ja L4 póki o nie planuje bo za wcześnie. Prace mam siedząca i spokojna. Byle bym nie wymiotowała, to póki co zatrzymam wiadomość o ciąży dla siebie.
    Kurcze boję się powtórki bety jutro.

• Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

nie było mnie kilka dni, a nie mogę Was nadrobić ;)

Witam wszystkie nowe Koleżanki i z całego serca Wam gratuluję :)

W piątek odebrałam drugi wynik bety, wzrost był o 88%. Troszkę się zestresowałam, że mało. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza i mimo, że naczytałam się dużo, że to za wcześnie nie żałuję, że poszłam. Pani doktor bardzo mnie uspokoiła, zrobiła usg, było widać już nasz groszek wygodnie zagnieździł się w macicy, widac tez było ciałko żółte. Sama lekarka była zdziwiona, że tak wcześnie już tak dużo zobaczyła. Nastepna wizyta za trzy tygodnie i wtedy powinniśmy zobaczyc serduszko :) nie wiem jak ja wytrzymam ten czas.... Ogólnie zaleciła brac kwas foliowy i cieszyć się, że nie ma jeszcze mdłości :)

Miłego dnia :)

Kamila ;), majeczka87 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://player.pl/programy-online/o-matko-odcinki,1211/odcinek-7,ile-kosztuje-dziecko,S00E07,18613.html poogladajcie ze mną ;) to program kasi bosackiej ja byla w ciazy ;) polecam ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin cieszyc sie ze nie ma JESZCZE mdlosci aha pocieszajace ;) przeciez noe kazdy musi je miec ;) ps. Super ze wizyta ok.

Mona ja tez sie troche boje 1 wizyty tak ja ty 2 bety ale na pewno bedzie wszystko ok :)
    Ja sie boje teraz tego tygodnia bo to bedzie termin mojej @ mniej wiecej i boje sie zeby jakichs plamien nie bylo.
    Do pracy chodze. Zanudzilabym sie w domu. Pracy nie mam ciezkiej tylko musze dojezdzac pol godz samochodem :/

Ja chyba z herbaty nie zrezygnuje. Fasol chyba jej chce bo jakos mam na nia ochote jak nigdy.

A tez mam sokowirowke ktora przeprosze i zaczne znowu uzywac ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie, tak jak myślałam zobaczyłam tylko pęcherzyk :) kolejna wizyta za 2 tygodnie JUż się nie moge doczekać.
    Lekarz dał mi skierowanie na badania jutro mam je zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:38

oldżi, majeczka87, Agaax, nowatorka lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super angella to juz niedługo zobaczysz wiecej;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile nowych osób :D
    Nie doganiam was hihi

Agaax lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie u nas wesoło przez te 9 miesięcy :P

Agaax lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ile nowych osób :D
    Nie doganiam was hihi
    Właśnie ja tez ma problem i wątpliwości i czy wszystkie Was umieściłam w pierwszym poście :)
    Jak coś to się upominajcie :)
    Jak będę miała więcej czasu, to postaram sie upiększyć pierwszy post :) Aby był przyjazny przyszłym mamusiom :)

nowatorka lubi tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile jeszcze nas przybędzie :D
    Przynajmniej będzie u Nas wesoło, tak jak napisała Angella908 :D
    Będziemy się dzieliły przeżyciami i wspierały :)

A za 9 miesięcy będzie co wspominać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:30

katsuyoshi, nowatorka lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przybedzie kolejna nowa z mojego forum na różowej :)
    ma na 8 lipca termin wczoraj testowała hihi i tak jak jej mówiłam tak wyszlo zielono :D

marchewa, Karolla., majeczka87 lubią tę wiadomość

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki , Witam was chcialabym sie dolaczyc do waszego grona :) wedlug obliczen powinnam termin miec 15.07 .. ale , dopiero jestem po 1 becie z wyniekiem 19,27 byl to 11dpo jutro bedzie 14 dpo i jutro ide na 2 bete oby bylo wszystko wporzadku bo strasznie sie boje :( bo dlugo sie staralismy o maluszka :( napewno bede dobrej mysli :) sama chcialam isc juz jutro na bete sprawdzic wszystko czy jest ok ale duzo dziewczyn odradzilo bo jeszcze nic nie bedzie widac wiec sama niewiem :) Trzymam kciuki moje gwiazdeczki za was:):)

Agaax, Karolina_karolina, nowatorka, majeczka87 lubią tę wiadomość

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miałam dzisiaj wizytę państwową. Doktor zlecił mi standardowe badania krwi i skierowanie na USG, ale dopiero żeby je wykonać pomiędzy 11-14 tygodniem, żeby zbadać od razu przezierność karku. Jestem teraz na samym początku 8 tygodnia. Czy to normalne, że tak długo mam czekać na USG? Mam też pakiet w Enelmedzie i wizytę w piątek i się zastanawiam czy też mi każe tyle czekać? Chciałabym już zobaczyć swoją fasolke a naet jej serduszko?
    Jak u Was było i jest? :)

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Susana! Dla mnie to trochę dziwne, że jeszcze Ci nie zrobił USG, tym bardziej, że powinno już być widać serduszko :) Może spróbuj prywatnie iść na wizytę na USG, jeżeli masz taką możliwość :) Chociaż ginekolog do którego ja chodziłam wcześniej z NFZ-tu robił wszystkim moim koleżanką USG, zaraz na początku ciąży. Może zależy to od ginekologa...

201607055580.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agaax,
    Mam nadzieje, że w piątek je wyciągnę od lekarza. Skoro już mam jakiś pakiet w prywatnej przychodni to niech mi sypią badaniami z rękawa bylebym była spokojna :D

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana - Oczywiście, zażądaj tego od nich! Jesteś w ciąży i Twoje życzenie musi być uszanowane! :D 3mam kciuki :)

201607055580.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax i wiem, że o to pytałaś więc piszę, pytałam lekarza o fitness, bo sama byłam dosyć mocno aktywna przed ciążą i powiedział, żeby sztangi nie podnosić, ale jakiś delikatne zajęcia typu aerobik to jasne i wszystko z rozsądkiem. Ja mam zamiar jeszcze potwierdzić to w piątek u drugiego lekarza i wracam na fitness. Oczywiście wcześniej uprzedzę instruktorkę o moim stanie, żeby zwracała uwagę na jakieś ćwiczenia których nie powinnam robić i już :)

Agaax lubi tę wiadomość

f2w39n73e1a0z0uv.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ