Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a badania prenatralne wykrywają większość wad?
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Dzień Dobry
Mona_M
Witaj Gratulacje
nowatorka:
Co do picia kawy to mozna, ale najlepiej ograniczyć. Ja jak mam smaka na kawe to pije bardzo słaba z mlekiem ale bardzo rzadko. Co do rozpuszczalnej to jest słabsza ale przechodzi duzo skomplikowanych procesów produkcyjnych. Ja miele sobie robuste (jest zdrowsza od kawy arabica). Badz zbożowa w ciazy podobno najlepsza
Jesli chodzi o herbate to mocnej powinno sie unikac. Ale mocna herbatka działa odprężająco itp, natomiast krócej parzona pobudzająco
Ale kazda z nas jest inna jednej cos zaszkodzi innej zas nie Wiec wybor nalezy do nas samych
Co do picia wody i soków Karolina_karolina mamy takie same zdanie i podejście!
Maz kupil mi jak to powiedzial zamiat kwiatow wolnoobrotowa wyciskarka ślimakowa. Rewelacyjna maszynka sok klarowny (nie lubie tego miąższu) a resztki owoców i warzyw sa jak trociny.
Ja odkad jestem w ciazy mam wrażenie ze jestem na ciaglym kacu
Dobrze ze mam w domu specjalnych 5 filtrow system odwróconej osmozy. Woda jest testowana zawsze wychodzi lepiej w porównaniu z sklepowymi
izulala:
U mnie na USG lekarz odrazu zauwazyl ze to krwiak. Biore tabletki ktore maja go zwalczyć.
Jesli chodzi o L4 wszytsko zalezy jaka masz prace i jak sie czujesz. Jesli chcesz isc na L4 to nie ma przeciwwskazań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:35
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa herbaty i kawy nie piję. Za to cole uwielbiam. Teraz spróbuję odstawić.
Ja L4 póki o nie planuje bo za wcześnie. Prace mam siedząca i spokojna. Byle bym nie wymiotowała, to póki co zatrzymam wiadomość o ciąży dla siebie.
Kurcze boję się powtórki bety jutro. -
Cześć Dziewczyny,
nie było mnie kilka dni, a nie mogę Was nadrobić
Witam wszystkie nowe Koleżanki i z całego serca Wam gratuluję
W piątek odebrałam drugi wynik bety, wzrost był o 88%. Troszkę się zestresowałam, że mało. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza i mimo, że naczytałam się dużo, że to za wcześnie nie żałuję, że poszłam. Pani doktor bardzo mnie uspokoiła, zrobiła usg, było widać już nasz groszek wygodnie zagnieździł się w macicy, widac tez było ciałko żółte. Sama lekarka była zdziwiona, że tak wcześnie już tak dużo zobaczyła. Nastepna wizyta za trzy tygodnie i wtedy powinniśmy zobaczyc serduszko nie wiem jak ja wytrzymam ten czas.... Ogólnie zaleciła brac kwas foliowy i cieszyć się, że nie ma jeszcze mdłości
Miłego dnia
Kamila ;), majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Katrin cieszyc sie ze nie ma JESZCZE mdlosci aha pocieszajace przeciez noe kazdy musi je miec ps. Super ze wizyta ok.
Mona ja tez sie troche boje 1 wizyty tak ja ty 2 bety ale na pewno bedzie wszystko ok
Ja sie boje teraz tego tygodnia bo to bedzie termin mojej @ mniej wiecej i boje sie zeby jakichs plamien nie bylo.
Do pracy chodze. Zanudzilabym sie w domu. Pracy nie mam ciezkiej tylko musze dojezdzac pol godz samochodem
Ja chyba z herbaty nie zrezygnuje. Fasol chyba jej chce bo jakos mam na nia ochote jak nigdy.
A tez mam sokowirowke ktora przeprosze i zaczne znowu uzywac -
Dziewczyny ja juz po wizycie, tak jak myślałam zobaczyłam tylko pęcherzyk kolejna wizyta za 2 tygodnie JUż się nie moge doczekać.
Lekarz dał mi skierowanie na badania jutro mam je zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:38
oldżi, majeczka87, Agaax, nowatorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatsuyoshi wrote:Ile nowych osób
Nie doganiam was hihi
Jak coś to się upominajcie
Jak będę miała więcej czasu, to postaram sie upiększyć pierwszy post Aby był przyjazny przyszłym mamusiomnowatorka lubi tę wiadomość
-
Ciekawe ile jeszcze nas przybędzie
Przynajmniej będzie u Nas wesoło, tak jak napisała Angella908
Będziemy się dzieliły przeżyciami i wspierały
A za 9 miesięcy będzie co wspominaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:30
katsuyoshi, nowatorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki , Witam was chcialabym sie dolaczyc do waszego grona wedlug obliczen powinnam termin miec 15.07 .. ale , dopiero jestem po 1 becie z wyniekiem 19,27 byl to 11dpo jutro bedzie 14 dpo i jutro ide na 2 bete oby bylo wszystko wporzadku bo strasznie sie boje bo dlugo sie staralismy o maluszka napewno bede dobrej mysli sama chcialam isc juz jutro na bete sprawdzic wszystko czy jest ok ale duzo dziewczyn odradzilo bo jeszcze nic nie bedzie widac wiec sama niewiem Trzymam kciuki moje gwiazdeczki za was:)
Agaax, Karolina_karolina, nowatorka, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Hej, miałam dzisiaj wizytę państwową. Doktor zlecił mi standardowe badania krwi i skierowanie na USG, ale dopiero żeby je wykonać pomiędzy 11-14 tygodniem, żeby zbadać od razu przezierność karku. Jestem teraz na samym początku 8 tygodnia. Czy to normalne, że tak długo mam czekać na USG? Mam też pakiet w Enelmedzie i wizytę w piątek i się zastanawiam czy też mi każe tyle czekać? Chciałabym już zobaczyć swoją fasolke a naet jej serduszko?
Jak u Was było i jest? -
Hej Susana! Dla mnie to trochę dziwne, że jeszcze Ci nie zrobił USG, tym bardziej, że powinno już być widać serduszko Może spróbuj prywatnie iść na wizytę na USG, jeżeli masz taką możliwość Chociaż ginekolog do którego ja chodziłam wcześniej z NFZ-tu robił wszystkim moim koleżanką USG, zaraz na początku ciąży. Może zależy to od ginekologa...
-
Agaax i wiem, że o to pytałaś więc piszę, pytałam lekarza o fitness, bo sama byłam dosyć mocno aktywna przed ciążą i powiedział, żeby sztangi nie podnosić, ale jakiś delikatne zajęcia typu aerobik to jasne i wszystko z rozsądkiem. Ja mam zamiar jeszcze potwierdzić to w piątek u drugiego lekarza i wracam na fitness. Oczywiście wcześniej uprzedzę instruktorkę o moim stanie, żeby zwracała uwagę na jakieś ćwiczenia których nie powinnam robić i już
Agaax lubi tę wiadomość