Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny tyle piszecie, ze nie nadazam z czytaniem
angella908 wrote:Agaxx ja też ćwiczyłam bardzo dużo przed ciążą ( biegi, siłownia, chodakowska ;p)
Od miesiac przestałam, ale myśle zacząc jesli lekarz nie będzie miał jutro nic przeciwko. Oczywiście z siłowni zrezygnuje ale z chęcią bym jeszcze pobiegała
Ja bardzo duzo wczesniej biegalam. Teraz zrezygnowalam, bo slyszalam, ze sie nie powinno. Narazie przerzucilam sie na basen, a przy najblizszej okazji zapytam lekarza. Na pierwsza wizyte ide w piatek, wiec juz niedlugo.
Napiszcie cos wiecej o olejku kokosowym. Nigdy o tym nie slyszalam. Tez chce sie zaczac juz powoli smarowac.. Nie wiem, czy to normalne, ale panicznie sie boje, ze bardzo duzo przytyje w ciazy... Cale zycie mam problemy z waga.
Antonelka witaj i trzymam kciukiMoj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Tzn chodzilo mi o to jaki mialas przy serduszku?
Ja zrobilam we wtorek wieczorem, pierwsza byla - 66, druga zrobilam w sobote rano 382. Liczylam, ze jesli przyrastalaby o 100% co 48 h to jakby byla 200-250 to byloby dobrze a tu ladnie poszla w gore. Zobaczymy jak kolejny przyrost.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:17
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
katuni wrote:Dziewczyny tyle piszecie, ze nie nadazam z czytaniem
Ja bardzo duzo wczesniej biegalam. Teraz zrezygnowalam, bo slyszalam, ze sie nie powinno. Narazie przerzucilam sie na basen, a przy najblizszej okazji zapytam lekarza. Na pierwsza wizyte ide w piatek, wiec juz niedlugo.
Napiszcie cos wiecej o olejku kokosowym. Nigdy o tym nie slyszalam. Tez chce sie zaczac juz powoli smarowac.. Nie wiem, czy to normalne, ale panicznie sie boje, ze bardzo duzo przytyje w ciazy... Cale zycie mam problemy z waga.
Antonelka witaj i trzymam kciuki
Olej kokosowy ma wygląd białej śliskiej masy jest bardzo wydajny
Ma zastosowanie kosmetyczne i spozywcze.
Ma zdrowe kwasy, szczegolnie dobre dla nas w ciazy.
Super nawilża i odzywia skore, wlosy.
Jest do pieczenia, smazenia. Uzywazny nawet zamiast masła.
Ja dopiero zaczynam z nim przygode ale juz jestem zadowolona
Polecam tez olejek arganowy.
Duzo znajdziesz info w necie
-
Antonelka wrote:Tzn chodzilo mi o to jaki mialas przy serduszku?
Ja zrobilam we wtorek wieczorem, pierwsza byla - 66, druga zrobilam w sobote rano 382. Liczylam, ze jesli przyrastalaby o 100% co 48 h to jakby byla 200-250 to byloby dobrze a tu ladnie poszla w gore. Zobaczymy jak kolejny przyrost.
Bete zrobilam dzien jak test pokazal mi dwie kreski. Czyli 6 dni po spozniajacej sie @. Co bylo duzym szokiem bo udalo sie w pierwszym cyklu.
Juz pozniej nie robilam bety.
Tylko badanie z krwi i moczu ktore zlecil mi lekarz. BO ja juz mam 3 wizyty za soba.Antonelka lubi tę wiadomość
-
katuni wrote:Dzieki Kamila musze sie koniecznie doksztalcic Napewno takie naturalne specyfiki sa duzo lepsze i zdrowsze niz niebotycznie drogie kremy i balsamy, wiec jestem jak najbardziej za!
Prosze
Ja kupilam taki http://ymt24.pl/olej-kokosowy-rafinowany-800ml
w Auchan na promocji za 16zł.
Z takich zdrowych rzeczy to lubie czytac, dowiadywać sie i testowaćkatuni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mona witaaaaaj :* i jeszcze raz gratki )) Masz termin 2 dni po mnie
Ps. Dziewczyny pijecie kawe i herbate? Ostatnio czytalam ze herbaty mocnej tez za duzo nie mozna a ja ja uwielbiam i jakos teraz mam ochote ciagle ja pic. Pije z 5 kubkow dziennie, staram sie robic slabe, od razu wyjmuje torebke. Bez kawy moge sie obyc ale bez herbatki nie bardzo ..
Pps. Dlaczego na suwaczku jest napisane ze 4 tydzien zagniezdzenie ? Chyba juz u nas fasol zagniezdzony skoro wyszedl test, nie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:09
-
Kamila wspaniałe wiesci! tez nie moge sie doczekać az bedzie slychac serduszko! ale musze poczekac do 20 tego jeszcze;)
W terminie jestem meidzy nowatorką a Moną Mona witaj!!!
Nowatorka zagniezdzenie trwać moze okolo tygodnia nawetnowatorka lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nowatorka wrote:Mona witaaaaaj :* i jeszcze raz gratki )) Masz termin 2 dni po mnie
Ps. Dziewczyny pijecie kawe i herbate? Ostatnio czytalam ze herbaty mocnej tez za duzo nie mozna a ja ja uwielbiam i jakos teraz mam ochote ciagle ja pic. Pije z 5 kubkow dziennie, staram sie robic slabe, od razu wyjmuje torebke. Bez kawy moge sie obyc ale bez herbatki nie bardzo ..
Pps. Dlaczego na suwaczku jest napisane ze 4 tydzien zagniezdzenie ? Chyba juz u nas fasol zagniezdzony skoro wyszedl test, nie ?
Też przestałam pić kawę. Chociaż podobno delikatną rozpuszczalną można. Ale ja nie cierpię rozpuszczalnej wiec nie pije wcale. No i wolę nie ryzykować. Herbatę pije ale taka słaba właśnie i slodzę miodem . Ogólnie pije dużo wody i soków bo ciągle mi się pić che. Wy też tak macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:33
-
Kamila ;) wrote:Tak pierwsze USG mialam w 4tydz 6 dzien wedlug ostatniej @, widac było tylko pęcherzyk.
W 6 tygdoniu zaczełam plamic, poszłam do lekarza innego. Na USG bylo widac krwiak przepisal mi duphaston tabl/2x1. Było widac w pęcherzyku zarodek.
Dzis przed wizyta bylam pełna niepokoju.
Dalej mam krwiak.
Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm
Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk!
Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej
Zycze wam tego samegoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:01
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Ja soki sama sobie robie, ale przeważnie zatrudniam meza . Robimy codziennie wieczorem i starcza na kolejny dzien. Przewaznie z jabłek, gruszek, marchewki i co tam jest pod ręką. A teraz jeszcze teść nam przywiózł z 10kg pomarańczy z Hiszpanii. Polecam wam dziewczyny robić samemu bo są pyyyyszne. I mega zdrowe. Całkiem inne niż te ze sklepów. My jakiś czas temu zainwestowalismy w sokowirówe i teraz wiem ze bylo warto. Później będziemy mogli robić tez zdrowe soczki dla dziecka jak podrośnie. A soki możecie robić zaczynając od owoców kończąc na warzywach . A kompotow nie pije. Mam sporo w spiżarnii ale moja babcia je robiła i są mega słodkie bo mają dużo cukru. A staram się go unikać jak tylko mogę . Te z kartonów tez mogą być dobre ale ważne żeby sprawdzać etykiety żeby było napisane ze to sok 100% a nie napój czy nektar które są sztucznie dosladzane i maja właśnie konserwanty. Często na opakowaniu napisane jest np. Jablkowo-marchewkowy i nic więcej. A jak doczytamy z tyłu to napisane jest małym druczkiem ze to napój.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:22
-
Zwracajcie tez uwage jaka wodę kupujecie w sklepach. Bardzo ważne, zwłaszcza teraz żeby pić wodę mineralną a nie źródlana. Mineralna dostarcza nam dużo minerałów jak nazwa wskazuje. A źródlana ma ich minimalna ilość a pijąc dużo wody źródlanej nie dostarczamy nic do organizmu a tylko wyplukujemy nasze własne minerały. Woda źródlana to tylko taki chwyt marketingowy bo producenci nie mogą swojej wody nazwać mineralna ze względu na wymogi wiec wymyślili sobie źródlana bo brzmi zdrowo. A nikt im tego nie zabronił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:41
katuni, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny - w którym tygodniu poszłyście na zwolnienie lekarskie?? a tak w ogóle jestem panikarą i jak głupia myślę, o tych pieprzonych choróbskach ..... badania prenatralne itp. ale nie mogę ostatnio o tym przestać myślec
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;