X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle piszecie, ze nie nadazam z czytaniem :)
    angella908 wrote:
    Agaxx ja też ćwiczyłam bardzo dużo przed ciążą ( biegi, siłownia, chodakowska ;p)
    Od miesiac przestałam, ale myśle zacząc jesli lekarz nie będzie miał jutro nic przeciwko. Oczywiście z siłowni zrezygnuje ale z chęcią bym jeszcze pobiegała ;)

Ja bardzo duzo wczesniej biegalam. Teraz zrezygnowalam, bo slyszalam, ze sie nie powinno. Narazie przerzucilam sie na basen, a przy najblizszej okazji zapytam lekarza. Na pierwsza wizyte ide w piatek, wiec juz niedlugo. :)

Napiszcie cos wiecej o olejku kokosowym. Nigdy o tym nie slyszalam. Tez chce sie zaczac juz powoli smarowac.. Nie wiem, czy to normalne, ale panicznie sie boje, ze bardzo duzo przytyje w ciazy... Cale zycie mam problemy z waga. :(

Antonelka witaj i trzymam kciuki :)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    A jaki masz poziom bety jesli moge zapytac :-)?
    pierwsza bete mialam 783.4
    druga po 48h 1904.0
    A Ty?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn chodzilo mi o to jaki mialas przy serduszku? :-)
    Ja zrobilam we wtorek wieczorem, pierwsza byla - 66, druga zrobilam w sobote rano 382. Liczylam, ze jesli przyrastalaby o 100% co 48 h to jakby byla 200-250 to byloby dobrze a tu ladnie poszla w gore. Zobaczymy jak kolejny przyrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:17

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Dziewczyny tyle piszecie, ze nie nadazam z czytaniem :)

Ja bardzo duzo wczesniej biegalam. Teraz zrezygnowalam, bo slyszalam, ze sie nie powinno. Narazie przerzucilam sie na basen, a przy najblizszej okazji zapytam lekarza. Na pierwsza wizyte ide w piatek, wiec juz niedlugo. :)

Napiszcie cos wiecej o olejku kokosowym. Nigdy o tym nie slyszalam. Tez chce sie zaczac juz powoli smarowac.. Nie wiem, czy to normalne, ale panicznie sie boje, ze bardzo duzo przytyje w ciazy... Cale zycie mam problemy z waga. :(

Antonelka witaj i trzymam kciuki :)

Olej kokosowy ma wygląd białej śliskiej masy jest bardzo wydajny
    Ma zastosowanie kosmetyczne i spozywcze.
    Ma zdrowe kwasy, szczegolnie dobre dla nas w ciazy.
    Super nawilża i odzywia skore, wlosy.
    Jest do pieczenia, smazenia. Uzywazny nawet zamiast masła.
    Ja dopiero zaczynam z nim przygode ale juz jestem zadowolona :)
    Polecam tez olejek arganowy.
    Duzo znajdziesz info w necie

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kamila :) musze sie koniecznie doksztalcic :) Napewno takie naturalne specyfiki sa duzo lepsze i zdrowsze niz niebotycznie drogie kremy i balsamy, wiec jestem jak najbardziej za!

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Tzn chodzilo mi o to jaki mialas przy serduszku? :-)
    Ja zrobilam we wtorek wieczorem, pierwsza byla - 66, druga zrobilam w sobote rano 382. Liczylam, ze jesli przyrastalaby o 100% co 48 h to jakby byla 200-250 to byloby dobrze a tu ladnie poszla w gore. Zobaczymy jak kolejny przyrost.

Bete zrobilam dzien jak test pokazal mi dwie kreski. Czyli 6 dni po spozniajacej sie @. Co bylo duzym szokiem bo udalo sie w pierwszym cyklu.
    Juz pozniej nie robilam bety.
    Tylko badanie z krwi i moczu ktore zlecil mi lekarz. BO ja juz mam 3 wizyty za soba.

Antonelka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Dzieki Kamila :) musze sie koniecznie doksztalcic :) Napewno takie naturalne specyfiki sa duzo lepsze i zdrowsze niz niebotycznie drogie kremy i balsamy, wiec jestem jak najbardziej za!

Prosze :)
    Ja kupilam taki http://ymt24.pl/olej-kokosowy-rafinowany-800ml
    w Auchan na promocji za 16zł.
    Z takich zdrowych rzeczy to lubie czytac, dowiadywać sie i testować:)

katuni lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mogę dołączyć? Według OM termin mam na 14.07.

nowatorka, majeczka87, Karolina_karolina lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona witaaaaaj :) :* i jeszcze raz gratki :))) Masz termin 2 dni po mnie ;)

Ps. Dziewczyny pijecie kawe i herbate? Ostatnio czytalam ze herbaty mocnej tez za duzo nie mozna a ja ja uwielbiam i jakos teraz mam ochote ciagle ja pic. Pije z 5 kubkow dziennie, staram sie robic slabe, od razu wyjmuje torebke. Bez kawy moge sie obyc ale bez herbatki nie bardzo ..;)

Pps. Dlaczego na suwaczku jest napisane ze 4 tydzien zagniezdzenie ? Chyba juz u nas fasol zagniezdzony skoro wyszedl test, nie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:09

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wspaniałe wiesci! tez nie moge sie doczekać az bedzie slychac serduszko! ale musze poczekac do 20 tego jeszcze;)

W terminie jestem meidzy nowatorką a Moną ;) Mona witaj!!!;)

Nowatorka zagniezdzenie trwać moze okolo tygodnia nawet ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona witaj :). Fajnie ze do nas dolaczylas. I jeszcze raz baaaardzo gratuluję ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:28

hchygox1kst10j9v.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Mona witaaaaaj :) :* i jeszcze raz gratki :))) Masz termin 2 dni po mnie ;)

Ps. Dziewczyny pijecie kawe i herbate? Ostatnio czytalam ze herbaty mocnej tez za duzo nie mozna a ja ja uwielbiam i jakos teraz mam ochote ciagle ja pic. Pije z 5 kubkow dziennie, staram sie robic slabe, od razu wyjmuje torebke. Bez kawy moge sie obyc ale bez herbatki nie bardzo ..;)

Pps. Dlaczego na suwaczku jest napisane ze 4 tydzien zagniezdzenie ? Chyba juz u nas fasol zagniezdzony skoro wyszedl test, nie ?

Też przestałam pić kawę. Chociaż podobno delikatną rozpuszczalną można. Ale ja nie cierpię rozpuszczalnej wiec nie pije wcale. No i wolę nie ryzykować. Herbatę pije ale taka słaba właśnie i slodzę miodem :). Ogólnie pije dużo wody i soków bo ciągle mi się pić che. Wy też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:33

hchygox1kst10j9v.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie pic chce ciagle. Moja mama mi kazala robic kompoty a nie pic soki z kartonow bo maja konserwanty ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tak pierwsze USG mialam w 4tydz 6 dzien wedlug ostatniej @, widac było tylko pęcherzyk.
    W 6 tygdoniu zaczełam plamic, poszłam do lekarza innego. Na USG bylo widac krwiak przepisal mi duphaston tabl/2x1. Było widac w pęcherzyku zarodek.
    Dzis przed wizyta bylam pełna niepokoju.
    Dalej mam krwiak.
    Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm :)
    Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk! <3
    Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej :)
    Zycze wam tego samego :)
    Kamila - piszesz, że masz krwiaka. u mnie w usg też zauważył jakiś dziwny płyn w jamie macicy ale nie potrafił określić co to jest :( ten krwiak Ci zejdzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:01

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja soki sama sobie robie, ale przeważnie zatrudniam meza ;). Robimy codziennie wieczorem i starcza na kolejny dzien. Przewaznie z jabłek, gruszek, marchewki i co tam jest pod ręką. A teraz jeszcze teść nam przywiózł z 10kg pomarańczy z Hiszpanii. Polecam wam dziewczyny robić samemu bo są pyyyyszne. I mega zdrowe. Całkiem inne niż te ze sklepów. My jakiś czas temu zainwestowalismy w sokowirówe i teraz wiem ze bylo warto. Później będziemy mogli robić tez zdrowe soczki dla dziecka jak podrośnie. A soki możecie robić zaczynając od owoców kończąc na warzywach :). A kompotow nie pije. Mam sporo w spiżarnii ale moja babcia je robiła i są mega słodkie bo mają dużo cukru. A staram się go unikać jak tylko mogę :(. Te z kartonów tez mogą być dobre ale ważne żeby sprawdzać etykiety żeby było napisane ze to sok 100% a nie napój czy nektar które są sztucznie dosladzane i maja właśnie konserwanty. Często na opakowaniu napisane jest np. Jablkowo-marchewkowy i nic więcej. A jak doczytamy z tyłu to napisane jest małym druczkiem ze to napój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:22

hchygox1kst10j9v.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwracajcie tez uwage jaka wodę kupujecie w sklepach. Bardzo ważne, zwłaszcza teraz żeby pić wodę mineralną a nie źródlana. Mineralna dostarcza nam dużo minerałów jak nazwa wskazuje. A źródlana ma ich minimalna ilość a pijąc dużo wody źródlanej nie dostarczamy nic do organizmu a tylko wyplukujemy nasze własne minerały. Woda źródlana to tylko taki chwyt marketingowy bo producenci nie mogą swojej wody nazwać mineralna ze względu na wymogi wiec wymyślili sobie źródlana bo brzmi zdrowo. A nikt im tego nie zabronił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:41

katuni, Kamila ;) lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję ogólnie mało, czasem na dzień wypiłam tylko 4 kubki kawy (rozpuszczalna/zbożowa), teraz też piję rozpuszczalną lub zbożową, ale jeszcze wmuszam w siebie wodę mineralną i soki jednodniowe, albo smoothie :D

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja dziś padam :)
    A to dopiero przed 10 :)
    Pozdrawiam

• izulala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - w którym tygodniu poszłyście na zwolnienie lekarskie?? a tak w ogóle jestem panikarą i jak głupia myślę, o tych pieprzonych choróbskach ..... badania prenatralne itp. ale nie mogę ostatnio o tym przestać myślec :(

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izuala chyba wszystkie tam mamy ja też się boje że coś będzie nie tak ;/ dla tego wole nic nie mowic w pracy narazie

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ