X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane
    Dawno mnie tu u was nie było , w sumie byłam ale tylko żeby poczytać nic nie pisząc .
    U mnie wszystko po staremu objawy są , brzuch podolewa a już jutro wizyta . Czyli minęły prawie te dwa ciężkie tygodnie . I wszystkiego się dowiem . Oby serduszko biło , tak bardzo się boje a jednak wierze w to że już mocno bije i tego się trzymam .
    To jutro dużo nas wizytuje :) Trzymam kciuki :)

Jeśli wszystko będzie ok to zapisuje się na prenatalne . Ja mam refundowane bo córka miała wade serca . I z tego co wiem koleżanka też ostatnio miała refundowane ale wyszły nie za ciekawie i sami zaproponowali jej test PAPA za darmo , teraz jest już po amniopunkcji i czeka na wynik . Cieszę się ze u nas już dwie dziewczyny po genetycznym i wszystko ok , za pozostałe trzymam kciuki .

Witam serdecznie nowe mamusie :)

Drogie mamusie Aniołków , brak słów by cokolwiek powiedzieć . Strasznie współczuje i mocno przytulam . Trzymam kciuki by jak najszybciej każda z Was wróciła tutaj na fioletową stronę .

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Czy któraś z Was może polecić dobrego ginekologa na USG genetyczne?

Ja jestem wciąż pełna obaw. W piątek byłam u lekarza na NFZ i miałam przy okazji USG, maluszek niby w normie, 7,5 mm, ale dwa tygodnie wcześniej (4.12 w innej przychodni, w Lux Medzie) miał 5,4 mm, więc patrząc na wszystkie wykresy trochę mało urósł :(
    W czwartek mam wizytę w Lux Medzie, mam nadzieję, że uda się zrobić kolejne USG..
    My testu Pappa chyba robić nie będziemy, w szpitalu państwowym zażyczyli sobie 600 zł.. Jeszcze się zastanawiam nam prywatnym, ale sama nie wiem.
    8 stycznia jestem umówiona na USG prenatalne, jeśli coś zaniepokoi lekarza, to jeszcze będzie czas chyba, żeby zapisać się gdzieś prywatnie?

PS. Nawet suwaczek pokazuje, że powinno być ok. 15 mm.. :(

Spokojnie, ja też mam małe maleństwo a bhcg ok, rośnie powoli ale rośnie, poza tym zależy jak sie ułoży, jaki aparat, ja miałam 2 USG w przeciągu 2 tyg i różnica była b. mała... spokojnie ;) jedz dobrze, dużo odpoczywaj... :) i wszytko będzie ok To co na suwaku to ja zawsze o 2 cm mniej czasem więcej... tak ma być każdy się inaczej się rozwija ;)

Ama ja mam Eutyrox... na czczo... a ja tak lubie jeść rano, w sumie tylko rano mogę jeść swobodnie bo potem jeszcze zejściowo mdłości :)

ALe przynajmneij wyjaśniła się przyczyna mojej wagi od 6 miesięcy i wiecznego chodzenia w 3 polarach ;P

Moje placyyyy... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:22

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    DZIEWCZYNY!!!!!!!!!! RYCZĘ ŻE SZCZĘŚCIA!!!!!!! dzwoniła babka z labolatorium, awidność na cytomegalie wysoka!!!aaaaaaaaaaaa mega mega się cieszę, to są juz wyniki z Wawy.Boże jak się cieszę!!!:):):)

No to super :) Kamień z serca :)

Małabella - Dzwoń do lekarza albo jedz do szpitala jeśli ból jest bardzo niepokojący , lepiej sprawdzić co tam sie dzieje

kamenkaa Trzymam kciuki , na pewno będzie wszystko dobrze

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka jak sytuacja?

nowatorka lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie z zupełnie innej beczki: macie jakąś sprawdzoną firmę robiącą mrożonki? pierogi konkretnie. Napadło mnie na takie z serem białym na słodko i zaczynam gryźć ściany ;)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    DZIEWCZYNY!!!!!!!!!! RYCZĘ ŻE SZCZĘŚCIA!!!!!!! dzwoniła babka z labolatorium, awidność na cytomegalie wysoka!!!aaaaaaaaaaaa mega mega się cieszę, to są juz wyniki z Wawy.Boże jak się cieszę!!!:):):)
    SMILEEEEEEEE wiedzialaaaaam !! Jejku jaka super wiadomosc !!!!!to teraz pelen relax :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek tak mi przykro :( Tulę Cię mocno :* trzymaj się

Kamenka czekam na dobre wieści, trzymam kciuki

Smile wspaniałe wiadomości :) w końcu możesz odsapnąć :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    dziewczyny, mam pytanie z zupełnie innej beczki: macie jakąś sprawdzoną firmę robiącą mrożonki? pierogi konkretnie. Napadło mnie na takie z serem białym na słodko i zaczynam gryźć ściany ;)

Mnie też wczoraj naszło i kupiłam w Carrefourze na wage . Tak obrzydliwe ze zjadł je mój pies :)

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z fasolka jest ok ale za to moje wyniki okazały się złe i zostaje w szpitalu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabella wrote:

coś poważnego ?

• lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe mnie też napadła dzisiaj ochota na pierogi z serem że sama sobie zrobiłam ,potem zjadłam 10sztuk i leżałam 2 godziny bo nie byłam w stanie chodzić z przejedzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:27

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabella wrote:
    Co się dzieje ? Dobrze, że pojechałaś, na pewno dobrze się tam Tobą zajmą

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena77 wrote:
    Telashe mnie też napadła dzisiaj ochota na pierogi z serem że sama sobie zrobiłam ,potem zjadłam 10sztuk i leżałam 2 godziny bo nie byłam w stanie chodzić z przejedzenia

ja mogę jeść pod warunkiem że nie gotuję- inaczej muszę w siebie wmuszać bo jedyne co czuję to pociąg do porcelany -.-

update ws mdłości- Luby ugotował spaghetti i walczę ze sobą żeby zostało tam gdzie ich miejsce- w żołądku

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Co się dzieje ? Dobrze, że pojechałaś, na pewno dobrze się tam Tobą zajmą
    Jakieś poważniejsze zapalenie dróg moczowych. Tak lekarz wstępnie stwierdził po wynikach jakie miałam ze sobą. I z moczu miałam krew. Ale na całe szczęście z fasolka wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabella całe szczęście że pojechałaś i jesteś pod fachową opieką. Trzymam za Was, żebyście szybko i zdrowo stamtąd wyszli. &&

Małabella lubi tę wiadomość

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że długo tu nie będę :-( a z tego stresu wszystko mnie przestało boleć ;-)

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że nie zbagatelizowałaś objawów. Zajmą się Tobą i szybko wrócisz do domku. Zdrówka życzę i trzymam kciuki :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malabella dobrze ze pojechalas do szpitala,na pewno lekarz szybko opanuje sytuacje i szybko wrocisz do domku :)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malabella zdrowiej mamuśka ;)

Bardzo się ciesze Smile z dobrych wyników;)

Kamenka jesteśmy z Tobą, dawaj znać co tam sie dzieje :*

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Najważniejsze że nie zbagatelizowałaś objawów. Zajmą się Tobą i szybko wrócisz do domku. Zdrówka życzę i trzymam kciuki :)
    Powiem Ci że nie dało się zbagatelizować bo z godziny na godzinę bolało coraz bardziej...
    Trzymajcie kciuki za szybki powrót do domu

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ