X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Cześć Wam, melduje ze już po wszystkim :(. Czuje sie dobrze choć smutek nie przechodzi. Lekarze mówią ze jest inwazja kobiet, które ronią około 10 tyg i w wole przypadkach dzieje sie tak przy pierwszej ciąży, a w drugiej jest już ok jeśli jest sie zdrowym. Mam nadzieje, ze tak będzie i w moim przypadku.
    Trzymam kciuki, na pewno do nas niedługo wrócisz:* u mnie poronienie bylo 27.08 w 5 tyg A 22.10 widzialam dwie kreski. Mam nadzieje, ze i Wam sie uda:):*

esoni, majeczka87 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paturtka- to szybko, ja swoją fasolkę nosiłam 11tyg i moze dlatego tak boli, bo to był już mały człowieczek.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bardzo bolało. Wziełam dwa tygodnie urlopu, leżałam i ryczałam. Postanowiłam spróbować i sie udalo..

A powiedział lekarz na ktorym tyg i ktorym dniu dzidzia przestala sie rozwijac?

2016 🩷

2020 🩵

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 9t4d. Tlumaczyli tez dlaczego tak sie dzieje i żeby sie nie obwiniać bo to nie nasza wina, tylko dziecko miło jakaś wadę i ze lepiej teraz niż np. w 20tyg, a podobno moze to sie stać przez cała ciąże, a nie tylko na początku, co mnie zaskoczyło bo byłam pewna ze to sie dzieje tylko w I trymestrze.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Gagura- witaj

Dalie, wiem co to znaczy, pociesze Cię, ze u mnie np od 10(11) tygodnia porcelanka jest co drugi dzien, moze Tobie tez sie poszczesci:p

Dziś powtarzam, że mój związek z sedesem nigdy nie był taki głęboki :)

kama005 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe ja bardzo chętnie spróbuję coś stworzyć :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:40

860ij44jnlwgi45u.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie, ze lepiej. Duzo bardziej by bolało, bo to Juz normalny poród....
    Na pewno Kochana nie Twoja wina, jak kazda z Nas dbalas o siebie.
    No niestety moze stac sie przez cala ciaze ale to juz wina matki, lozyska, zaplatanie w pempowinie, czy choroby matki. Rzadko jednak sie tak dzieje, to okolo 2%
    Ja bylam na wizycie 10t2d i te z sie teraz panicznie boje....

2016 🩷

2020 🩵

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj wszytkim...

Ale miałam nadrabiania... mnie dzisiaj jakiś dół złapał... że sobie nie poradzę że będe cały czas sama i wogóle... jakoś mi mega smutno :(:(

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Boze ja widze, ze dzis dzien mdlosci jest...
    A latwe te buciki do zrobienia?
    jeśli troszkę szyjesz to nie :) jeśli nie to umiarkowanie, na m/w godzinę max dwie pracy :)

zachciało mi się soku pomarańczowego, m nie ma prawka a ja z mokrą głową do sklepu nie pojadę, więc wygrzebałam 2 pomarańcze, wrzuciłam do blendera i dolałam pół szklanki wody żeby lekko rozrzedzić- sok pycha :D pół litra czystej radości i to bez konserwantów. Chyba robię się przesadnie kreatywna ;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Cześć Wam, melduje ze już po wszystkim :(. Czuje sie dobrze choć smutek nie przechodzi. Lekarze mówią ze jest inwazja kobiet, które ronią około 10 tyg i w wole przypadkach dzieje sie tak przy pierwszej ciąży, a w drugiej jest już ok jeśli jest sie zdrowym. Mam nadzieje, ze tak będzie i w moim przypadku.

Moniczko oczywiscie ze drugie bedzie zdrowiutkie i śliczne.Odzywaj sie proszę do nas i mów jak tam sie sprawy mają. Mamy Cie w myslach caly czas! trzymaj sie! i nie poddawaj

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko uszy do góry;) przecież masz nas;)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - trzymaj się!

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka poradzisz sobie i my tu bedziemy takze sama na pewno nie bedziesz.
    Ja za to jakas jestem wsciekla bez powodu, to musza byc hormony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:46

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wszystko Będzie dobrze. Z drugim dzieciacKiem będzie Już wszystko ok :)

Ja po pierwszej poronionej niby wcześnie nie mogłam sobie poradzić. Długo płakałam, miałam też mega doła tak ze mój zastanawiał się nad psychologiem dla mnie. Po dwóch miesiącach rozpaczy udało się :)
    Ty pewnie musisz się chwilę wstrzymać ale dasz radę. Głowa do góry ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.craftsy.com/patterns/sewing?fit=Infant%2FBaby&free=true
    http://shwinandshwin.com/2015/02/cloth-baby-sneakers-free-pattern.html

dwa linki pierwszy to link do darmowych wykrojów dla niemowląt, drugie to tutorial

https://drive.google.com/folderview?id=0B_Odfy2eldOyUldKdzYzMVNhZHc&usp=sharing
    a to link do mojego dysku z wykrojami :) będę tam pewnie coś dorzucać ale póki co każdy kto chce może pobierać

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jakieś dobre wiadomości, sliczne są wasze dzieciaczki. Część z nas juz prawie kończy 1 trymestr, zazdroszcze wam:) ja jutro mam wizytę i jakoś się denerwuje chociaż wierze ze będzie dobrze. Ale chciałabym juz być w 12 tygodniu.

Co do mdłości w tej ciąży mi się zdarzają i to dosyć często, choć ostatnio się lepiej czuje. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych mdłości ani objawów wiec to prawda ze każda ciąża jest inna.

majeczka87 lubi tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    jeśli troszkę szyjesz to nie :) jeśli nie to umiarkowanie, na m/w godzinę max dwie pracy :)

zachciało mi się soku pomarańczowego, m nie ma prawka a ja z mokrą głową do sklepu nie pojadę, więc wygrzebałam 2 pomarańcze, wrzuciłam do blendera i dolałam pół szklanki wody żeby lekko rozrzedzić- sok pycha :D pół litra czystej radości i to bez konserwantów. Chyba robię się przesadnie kreatywna ;)
    Nie ja raczej nie szyje Ale jeśli to nie takie trudne, to chętnie spróbuje: )

A co do soku z wyciskanych pomarańczy, pyyyyyycha.

W ogole wiecie co? Przed ciaza nienawidzilam slodyczy, No i dalej ich nie trawie. Caly czas to kwasne, kwasne i kwasne. Ale ciesze sie, bo przytyje tyle co przytyje, A nie bedzie dodatkowych kg ze slodyczy:p

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich dzieci które się bardzo boją o swoje dzieciaczki polecam na prawde te detektory tętna . Ja miałam przy córce i idealnie się sprawdził . Zawsze kiedy miałam stresa , puki nie było czuć jeszcze ruchów to badałam i w jedym momencie się uspokajałam .

Dziś tak z głupoty też sobie go wzięłam i jest !!!! Pięknie słychać serduszko :) Po boku wiadomo są jajniki ( słychać takie wolne uderzenia ) a na środku szybkie bicie serduszka , bardzo nisko . Bardzo się ruszał maluszek bo ciągle mi to znikało serduszko i trzeba było głowicą poruszać :) Przypominam ze mam 9 -10 tydzień i sama jestem w szoku ze tak ładnie słychać :)
    Polecam :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    HEj wszytkim...

Ale miałam nadrabiania... mnie dzisiaj jakiś dół złapał... że sobie nie poradzę że będe cały czas sama i wogóle... jakoś mi mega smutno :(:(
    nie martw się - jesteśmy tu swoistą grupą wsparcia i prawie zawsze ktoś jest online :) kostka czekolady i do przodu? może to kwestia huśtawki nastrojów? powoli wszystkie wchodzimy w ten etap :)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Dla wszystkich dzieci które się bardzo boją o swoje dzieciaczki polecam na prawde te detektory tętna . Ja miałam przy córce i idealnie się sprawdził . Zawsze kiedy miałam stresa , puki nie było czuć jeszcze ruchów to badałam i w jedym momencie się uspokajałam .

Dziś tak z głupoty też sobie go wzięłam i jest !!!! Pięknie słychać serduszko :) Po boku wiadomo są jajniki ( słychać takie wolne uderzenia ) a na środku szybkie bicie serduszka , bardzo nisko . Bardzo się ruszał maluszek bo ciągle mi to znikało serduszko i trzeba było głowicą poruszać :) Przypominam ze mam 9 -10 tydzień i sama jestem w szoku ze tak ładnie słychać :)
    Polecam :)

Aż jutro sprawdzę swój :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ