X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Cześć Wam, melduje ze już po wszystkim :(. Czuje sie dobrze choć smutek nie przechodzi. Lekarze mówią ze jest inwazja kobiet, które ronią około 10 tyg i w wole przypadkach dzieje sie tak przy pierwszej ciąży, a w drugiej jest już ok jeśli jest sie zdrowym. Mam nadzieje, ze tak będzie i w moim przypadku.
    Trzymam kciuki, na pewno do nas niedługo wrócisz:* u mnie poronienie bylo 27.08 w 5 tyg A 22.10 widzialam dwie kreski. Mam nadzieje, ze i Wam sie uda:):*

esoni, majeczka87 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paturtka- to szybko, ja swoją fasolkę nosiłam 11tyg i moze dlatego tak boli, bo to był już mały człowieczek.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bardzo bolało. Wziełam dwa tygodnie urlopu, leżałam i ryczałam. Postanowiłam spróbować i sie udalo..

A powiedział lekarz na ktorym tyg i ktorym dniu dzidzia przestala sie rozwijac?

2016 🩷

2020 🩵

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 9t4d. Tlumaczyli tez dlaczego tak sie dzieje i żeby sie nie obwiniać bo to nie nasza wina, tylko dziecko miło jakaś wadę i ze lepiej teraz niż np. w 20tyg, a podobno moze to sie stać przez cała ciąże, a nie tylko na początku, co mnie zaskoczyło bo byłam pewna ze to sie dzieje tylko w I trymestrze.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Gagura- witaj

Dalie, wiem co to znaczy, pociesze Cię, ze u mnie np od 10(11) tygodnia porcelanka jest co drugi dzien, moze Tobie tez sie poszczesci:p

Dziś powtarzam, że mój związek z sedesem nigdy nie był taki głęboki :)

kama005 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe ja bardzo chętnie spróbuję coś stworzyć :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:40

860ij44jnlwgi45u.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie, ze lepiej. Duzo bardziej by bolało, bo to Juz normalny poród....
    Na pewno Kochana nie Twoja wina, jak kazda z Nas dbalas o siebie.
    No niestety moze stac sie przez cala ciaze ale to juz wina matki, lozyska, zaplatanie w pempowinie, czy choroby matki. Rzadko jednak sie tak dzieje, to okolo 2%
    Ja bylam na wizycie 10t2d i te z sie teraz panicznie boje....

2016 🩷

2020 🩵

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj wszytkim...

Ale miałam nadrabiania... mnie dzisiaj jakiś dół złapał... że sobie nie poradzę że będe cały czas sama i wogóle... jakoś mi mega smutno :(:(

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Boze ja widze, ze dzis dzien mdlosci jest...
    A latwe te buciki do zrobienia?
    jeśli troszkę szyjesz to nie :) jeśli nie to umiarkowanie, na m/w godzinę max dwie pracy :)

zachciało mi się soku pomarańczowego, m nie ma prawka a ja z mokrą głową do sklepu nie pojadę, więc wygrzebałam 2 pomarańcze, wrzuciłam do blendera i dolałam pół szklanki wody żeby lekko rozrzedzić- sok pycha :D pół litra czystej radości i to bez konserwantów. Chyba robię się przesadnie kreatywna ;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Cześć Wam, melduje ze już po wszystkim :(. Czuje sie dobrze choć smutek nie przechodzi. Lekarze mówią ze jest inwazja kobiet, które ronią około 10 tyg i w wole przypadkach dzieje sie tak przy pierwszej ciąży, a w drugiej jest już ok jeśli jest sie zdrowym. Mam nadzieje, ze tak będzie i w moim przypadku.

Moniczko oczywiscie ze drugie bedzie zdrowiutkie i śliczne.Odzywaj sie proszę do nas i mów jak tam sie sprawy mają. Mamy Cie w myslach caly czas! trzymaj sie! i nie poddawaj

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko uszy do góry;) przecież masz nas;)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - trzymaj się!

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka poradzisz sobie i my tu bedziemy takze sama na pewno nie bedziesz.
    Ja za to jakas jestem wsciekla bez powodu, to musza byc hormony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:46

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wszystko Będzie dobrze. Z drugim dzieciacKiem będzie Już wszystko ok :)

Ja po pierwszej poronionej niby wcześnie nie mogłam sobie poradzić. Długo płakałam, miałam też mega doła tak ze mój zastanawiał się nad psychologiem dla mnie. Po dwóch miesiącach rozpaczy udało się :)
    Ty pewnie musisz się chwilę wstrzymać ale dasz radę. Głowa do góry ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.craftsy.com/patterns/sewing?fit=Infant%2FBaby&free=true
    http://shwinandshwin.com/2015/02/cloth-baby-sneakers-free-pattern.html

dwa linki pierwszy to link do darmowych wykrojów dla niemowląt, drugie to tutorial

https://drive.google.com/folderview?id=0B_Odfy2eldOyUldKdzYzMVNhZHc&usp=sharing
    a to link do mojego dysku z wykrojami :) będę tam pewnie coś dorzucać ale póki co każdy kto chce może pobierać

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jakieś dobre wiadomości, sliczne są wasze dzieciaczki. Część z nas juz prawie kończy 1 trymestr, zazdroszcze wam:) ja jutro mam wizytę i jakoś się denerwuje chociaż wierze ze będzie dobrze. Ale chciałabym juz być w 12 tygodniu.

Co do mdłości w tej ciąży mi się zdarzają i to dosyć często, choć ostatnio się lepiej czuje. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych mdłości ani objawów wiec to prawda ze każda ciąża jest inna.

majeczka87 lubi tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    jeśli troszkę szyjesz to nie :) jeśli nie to umiarkowanie, na m/w godzinę max dwie pracy :)

zachciało mi się soku pomarańczowego, m nie ma prawka a ja z mokrą głową do sklepu nie pojadę, więc wygrzebałam 2 pomarańcze, wrzuciłam do blendera i dolałam pół szklanki wody żeby lekko rozrzedzić- sok pycha :D pół litra czystej radości i to bez konserwantów. Chyba robię się przesadnie kreatywna ;)
    Nie ja raczej nie szyje Ale jeśli to nie takie trudne, to chętnie spróbuje: )

A co do soku z wyciskanych pomarańczy, pyyyyyycha.

W ogole wiecie co? Przed ciaza nienawidzilam slodyczy, No i dalej ich nie trawie. Caly czas to kwasne, kwasne i kwasne. Ale ciesze sie, bo przytyje tyle co przytyje, A nie bedzie dodatkowych kg ze slodyczy:p

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich dzieci które się bardzo boją o swoje dzieciaczki polecam na prawde te detektory tętna . Ja miałam przy córce i idealnie się sprawdził . Zawsze kiedy miałam stresa , puki nie było czuć jeszcze ruchów to badałam i w jedym momencie się uspokajałam .

Dziś tak z głupoty też sobie go wzięłam i jest !!!! Pięknie słychać serduszko :) Po boku wiadomo są jajniki ( słychać takie wolne uderzenia ) a na środku szybkie bicie serduszka , bardzo nisko . Bardzo się ruszał maluszek bo ciągle mi to znikało serduszko i trzeba było głowicą poruszać :) Przypominam ze mam 9 -10 tydzień i sama jestem w szoku ze tak ładnie słychać :)
    Polecam :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    HEj wszytkim...

Ale miałam nadrabiania... mnie dzisiaj jakiś dół złapał... że sobie nie poradzę że będe cały czas sama i wogóle... jakoś mi mega smutno :(:(
    nie martw się - jesteśmy tu swoistą grupą wsparcia i prawie zawsze ktoś jest online :) kostka czekolady i do przodu? może to kwestia huśtawki nastrojów? powoli wszystkie wchodzimy w ten etap :)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Dla wszystkich dzieci które się bardzo boją o swoje dzieciaczki polecam na prawde te detektory tętna . Ja miałam przy córce i idealnie się sprawdził . Zawsze kiedy miałam stresa , puki nie było czuć jeszcze ruchów to badałam i w jedym momencie się uspokajałam .

Dziś tak z głupoty też sobie go wzięłam i jest !!!! Pięknie słychać serduszko :) Po boku wiadomo są jajniki ( słychać takie wolne uderzenia ) a na środku szybkie bicie serduszka , bardzo nisko . Bardzo się ruszał maluszek bo ciągle mi to znikało serduszko i trzeba było głowicą poruszać :) Przypominam ze mam 9 -10 tydzień i sama jestem w szoku ze tak ładnie słychać :)
    Polecam :)

Aż jutro sprawdzę swój :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ