Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
moniiikaaa wrote:Cześć Wam, melduje ze już po wszystkim . Czuje sie dobrze choć smutek nie przechodzi. Lekarze mówią ze jest inwazja kobiet, które ronią około 10 tyg i w wole przypadkach dzieje sie tak przy pierwszej ciąży, a w drugiej jest już ok jeśli jest sie zdrowym. Mam nadzieje, ze tak będzie i w moim przypadku.
esoni, majeczka87 lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Tak 9t4d. Tlumaczyli tez dlaczego tak sie dzieje i żeby sie nie obwiniać bo to nie nasza wina, tylko dziecko miło jakaś wadę i ze lepiej teraz niż np. w 20tyg, a podobno moze to sie stać przez cała ciąże, a nie tylko na początku, co mnie zaskoczyło bo byłam pewna ze to sie dzieje tylko w I trymestrze.
-
Patutka wrote:Gagura- witaj
Dalie, wiem co to znaczy, pociesze Cię, ze u mnie np od 10(11) tygodnia porcelanka jest co drugi dzien, moze Tobie tez sie poszczesci:p
Dziś powtarzam, że mój związek z sedesem nigdy nie był taki głębokikama005 lubi tę wiadomość
-
Oczywiscie, ze lepiej. Duzo bardziej by bolało, bo to Juz normalny poród....
Na pewno Kochana nie Twoja wina, jak kazda z Nas dbalas o siebie.
No niestety moze stac sie przez cala ciaze ale to juz wina matki, lozyska, zaplatanie w pempowinie, czy choroby matki. Rzadko jednak sie tak dzieje, to okolo 2%
Ja bylam na wizycie 10t2d i te z sie teraz panicznie boje....2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Boze ja widze, ze dzis dzien mdlosci jest...
A latwe te buciki do zrobienia?
zachciało mi się soku pomarańczowego, m nie ma prawka a ja z mokrą głową do sklepu nie pojadę, więc wygrzebałam 2 pomarańcze, wrzuciłam do blendera i dolałam pół szklanki wody żeby lekko rozrzedzić- sok pycha pół litra czystej radości i to bez konserwantów. Chyba robię się przesadnie kreatywnaZuzulka88 lubi tę wiadomość
Sergiusz -
moniiikaaa wrote:Cześć Wam, melduje ze już po wszystkim . Czuje sie dobrze choć smutek nie przechodzi. Lekarze mówią ze jest inwazja kobiet, które ronią około 10 tyg i w wole przypadkach dzieje sie tak przy pierwszej ciąży, a w drugiej jest już ok jeśli jest sie zdrowym. Mam nadzieje, ze tak będzie i w moim przypadku.
Moniczko oczywiscie ze drugie bedzie zdrowiutkie i śliczne.Odzywaj sie proszę do nas i mów jak tam sie sprawy mają. Mamy Cie w myslach caly czas! trzymaj sie! i nie poddawaj
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualny
-
Monika wszystko Będzie dobrze. Z drugim dzieciacKiem będzie Już wszystko ok
Ja po pierwszej poronionej niby wcześnie nie mogłam sobie poradzić. Długo płakałam, miałam też mega doła tak ze mój zastanawiał się nad psychologiem dla mnie. Po dwóch miesiącach rozpaczy udało się
Ty pewnie musisz się chwilę wstrzymać ale dasz radę. Głowa do góry ¶ -
http://www.craftsy.com/patterns/sewing?fit=Infant%2FBaby&free=true
http://shwinandshwin.com/2015/02/cloth-baby-sneakers-free-pattern.html
dwa linki pierwszy to link do darmowych wykrojów dla niemowląt, drugie to tutorial
https://drive.google.com/folderview?id=0B_Odfy2eldOyUldKdzYzMVNhZHc&usp=sharing
a to link do mojego dysku z wykrojami będę tam pewnie coś dorzucać ale póki co każdy kto chce może pobieraćZuzulka88 lubi tę wiadomość
Sergiusz -
W końcu jakieś dobre wiadomości, sliczne są wasze dzieciaczki. Część z nas juz prawie kończy 1 trymestr, zazdroszcze wam:) ja jutro mam wizytę i jakoś się denerwuje chociaż wierze ze będzie dobrze. Ale chciałabym juz być w 12 tygodniu.
Co do mdłości w tej ciąży mi się zdarzają i to dosyć często, choć ostatnio się lepiej czuje. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych mdłości ani objawów wiec to prawda ze każda ciąża jest inna.majeczka87 lubi tę wiadomość
-
Telashe wrote:jeśli troszkę szyjesz to nie jeśli nie to umiarkowanie, na m/w godzinę max dwie pracy
zachciało mi się soku pomarańczowego, m nie ma prawka a ja z mokrą głową do sklepu nie pojadę, więc wygrzebałam 2 pomarańcze, wrzuciłam do blendera i dolałam pół szklanki wody żeby lekko rozrzedzić- sok pycha pół litra czystej radości i to bez konserwantów. Chyba robię się przesadnie kreatywna
A co do soku z wyciskanych pomarańczy, pyyyyyycha.
W ogole wiecie co? Przed ciaza nienawidzilam slodyczy, No i dalej ich nie trawie. Caly czas to kwasne, kwasne i kwasne. Ale ciesze sie, bo przytyje tyle co przytyje, A nie bedzie dodatkowych kg ze slodyczy:p2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyDla wszystkich dzieci które się bardzo boją o swoje dzieciaczki polecam na prawde te detektory tętna . Ja miałam przy córce i idealnie się sprawdził . Zawsze kiedy miałam stresa , puki nie było czuć jeszcze ruchów to badałam i w jedym momencie się uspokajałam .
Dziś tak z głupoty też sobie go wzięłam i jest !!!! Pięknie słychać serduszko Po boku wiadomo są jajniki ( słychać takie wolne uderzenia ) a na środku szybkie bicie serduszka , bardzo nisko . Bardzo się ruszał maluszek bo ciągle mi to znikało serduszko i trzeba było głowicą poruszać Przypominam ze mam 9 -10 tydzień i sama jestem w szoku ze tak ładnie słychać
Polecammajeczka87 lubi tę wiadomość
-
kijanka_88 wrote:HEj wszytkim...
Ale miałam nadrabiania... mnie dzisiaj jakiś dół złapał... że sobie nie poradzę że będe cały czas sama i wogóle... jakoś mi mega smutnokijanka_88 lubi tę wiadomość
Sergiusz -
mamuśka1 wrote:Dla wszystkich dzieci które się bardzo boją o swoje dzieciaczki polecam na prawde te detektory tętna . Ja miałam przy córce i idealnie się sprawdził . Zawsze kiedy miałam stresa , puki nie było czuć jeszcze ruchów to badałam i w jedym momencie się uspokajałam .
Dziś tak z głupoty też sobie go wzięłam i jest !!!! Pięknie słychać serduszko Po boku wiadomo są jajniki ( słychać takie wolne uderzenia ) a na środku szybkie bicie serduszka , bardzo nisko . Bardzo się ruszał maluszek bo ciągle mi to znikało serduszko i trzeba było głowicą poruszać Przypominam ze mam 9 -10 tydzień i sama jestem w szoku ze tak ładnie słychać
Polecam
Aż jutro sprawdzę swój