X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Cześć dziewczyny:) Ja też już po prenatalnych i na szczęście wszystko dobrze. Dzidzia duża i zdrowa, ma już 72,3 mm, czyli wg badania jest o 3 dni starszA niż z OM. Serduszko bije 153/ min. Małe tak się kręciło, że nie udało się dostrzec nic między nóżkami:D a szkoda, bo miałam nadzieję, że się już dowiem:)

gratuluje :) grunt ze zdrowa dzidzia :) potem pokaze co tam chowa :)

Inska, MirelS lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Inska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Cześć dziewczyny:) Ja też już po prenatalnych i na szczęście wszystko dobrze. Dzidzia duża i zdrowa, ma już 72,3 mm, czyli wg badania jest o 3 dni starszA niż z OM. Serduszko bije 153/ min. Małe tak się kręciło, że nie udało się dostrzec nic między nóżkami:D a szkoda, bo miałam nadzieję, że się już dowiem:)

Super MirelS! :) O, jaka fajna dzidzia. Moja ma dopiero 62mm, może faktycznie dziewczynka będzie.

MirelS lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) śmiejcie się ale jakoś nie mogę dodać zdjęcia, zacofana jestem czy jak :P

• MirelS Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka a Ty się na pewno pogodzisz z kawalerem:) faceci przeważnie nie są tacy pamietliwi jak my, a teraz jeszcze mamy przywilej, że zwalamy wszystko na hormony:D

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Dziewczyny a gdzie macie lozysko? Bo ja mam napisane z boku po lewej stronie i nue mam pojecia co to znaczy(?)

Ja mam łożysko na przedniej ścianie.

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na tylnej. Te co maja na przednim to ladniejsze zdjecia usg ale i pozniej ruchy czuja. Te z tylnej na odwrót.
    Ja mam jeszcze tylozgiecie wiec wogle ciezko dobre zdjecie bedzie zrobic

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, no i pięknie, super że wszystko jest ok !!! :)

Oldżi, znam jednego szweda o tym imieniu :) Moja siostra, która mieszka w PL też Ją lubi. W ogóle Lackberg jest bardzo sympatyczna i skromna. Znajoma wymieniła z Nią kilka maili, a zaczęło się od jakiegoś pytania o kota Camilli bo na fb wrzuciła ;)

MirelS, super że wszystko ok :)

Patutka, sms lepszy bo wiadomo że przeczyta. Oby długo się nie gniewał i szybko się odezwał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 14:51

oldżi lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    no u mnie robia w 18, 19 tc wiec akurat tak wyszlo na luty
    Uroki Skandynawii :P
    Ja mam 1.02 połówkowe. Będę w 18 tc...
    I też po tym usg już więcej nie robią chyba, że jest potrzeba.

Nie wiem jak mam umiejscowione łożysko, na połówkowym się zapytam.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie ma lozyska z boku? Tylko ja taka dziwna jestem ? :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam pojęcia jak z moim łożyskiem, ale pewnie jakoś w normie skoro lekarz nic nie mówi..;)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:08

Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie. Kurcze, coś mnie dzisiaj caly dzień boli brzuch okresowo i dół pleców. Prawie już nie daję rady. Zaczęłam też częściej chodzić siku i tak jak na początku piersi były normalne, bo karmiłam jeszcze małą, tak teraz jak od miesiąca już nie karmię, zauwazyłam, że zrobiły się większe, bardziej bolą , żyły już wyszły i siara się pokazała.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Patutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Nikt nie ma lozyska z boku? Tylko ja taka dziwna jestem ? :P
    Patrz na to z innej strony, jestes wyjątkowa :-P

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie. Kurcze, coś mnie dzisiaj caly dzień boli brzuch okresowo i dół pleców. Prawie już nie daję rady. Zaczęłam też częściej chodzić siku i tak jak na początku piersi były normalne, bo karmiłam jeszcze małą, tak teraz jak od miesiąca już nie karmię, zauwazyłam, że zrobiły się większe, bardziej bolą , żyły już wyszły i siara się pokazała.
    Żyły to ja mam od 7 tygodnia, a nie bolą mnie też jakoś od 7. Jedynie to sutki mam jak jakaś arabka xD i czasem bolą ale większe są, z b75 mam c75 :O no a z siara nie pomoge, nie mam :-P

Ale brzuch to do końca ciąży będzie bolał okresowo..

2016 🩷

2020 🩵

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, no ja właśnie już myślałam, że skoro karmiłam na poczatku przez ponad miesiąc będą w drugiej ciąży, to rozmiar się już nie zmieni, a tu wystarczyło przestać karmić :)W pierwszej ciąży to od owulacji mnie już bolały.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,

dziś wolne, miałam tyle zrobić, a narazie tylko się obijam :P
    Głowa mnie boli, cały dzień na kanapie...

201607055580.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj paskudnie, szaro, buro, ponuro i pada deszcz:(

Patutka to chyba mamy coś innego bo u mnie małe się wierci jak szalone.Dzisiaj chciał zobaczyć jak serduszko bije, zrobił usg dopochwowo ale szybko zmienił zdanie i robił przez brzuch.23.01 może się wszystko wyjaśni, oby było dobrze.

Czy Wam też gin robi badanie na samolocie na każdej wizycie?myślałam, że skoro na nic sie nie skarże to tylko usg przez brzuch i tyle:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Patutka, no ja właśnie już myślałam, że skoro karmiłam na poczatku przez ponad miesiąc będą w drugiej ciąży, to rozmiar się już nie zmieni, a tu wystarczyło przestać karmić :)W pierwszej ciąży to od owulacji mnie już bolały.
    Pewnie karmiłaś już na tyle rzadko, że piersi zmalały bo juz tyle mleka nie potrzebował organizm produkować. Też to u siebie widziałam jak zmniejszałam ilość karmień. A teraz znów mam fajny biust ;)
    Zajrzyj na wątek "dzieci rok po roku", pogadamy więcej.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Czy Wam też gin robi badanie na samolocie na każdej wizycie?myślałam, że skoro na nic sie nie skarże to tylko usg przez brzuch i tyle:)
    W Se w ogóle nie bada się podwozia gdyż uważa się, że nie ma co tam gmerać jeśli nic się nie dzieje. Oczywiście jak się poprosi to sprawdzają.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    slyszalam ze jak serduszko bije szybko to dziewczynka tak mi gninekolog mowil a jak wolno to chlopak i tak sprawdzalam z kolezankami i chyba cos w tym jest :)

U nas bije 164 i chłopak . Ciekawe czy sie potwierdzi na kolejnych prenatalnych .

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ