X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie- ojeju, boski filmik, zakochałam się, haha! <3
    Inska- sliczny bobas. ;-)

Dziewczyny jak mija wieczór? ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie gratuluje wam wizyt i cudownych informacji.
    Smile ja również mam kolejna wizytę 23.01 i po ostatnim plamieniu tez mam obawy ale wierze ze bedzie dobrze a moje dziecko to tez wiercipięta straszny.
    Dzisiaj byłam na zakupach i na przecenie kupiłam sobie spodnie i spódnice ciazowa oraz mala wyprawkę do szpitala bo mam nauczkę po ostatnim niespodziewanym pobycie ze trzeba byc przygotowanym.jestem zadowolona z zakupów ale tez zmęczona. Jestem tez zdecydowana juz na wózek adamex barletta w marcu będę zamawiać bo na niektóre kolory czeka sie dwa miesiące.

Gagaga, aisa, kamenkaa lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! też czaję się na ten wózek :)

U mnie dziś fatalny dzień. Wymiotowałam większością posiłków i mam oookropny ból głowy. Na całe szczęście przyjechałam sobie do mamy, leżę cały dzień i nie muszę się martwić żadnymi obowiązkami domowymi :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    nowa! też czaję się na ten wózek :)

U mnie dziś fatalny dzień. Wymiotowałam większością posiłków i mam oookropny ból głowy. Na całe szczęście przyjechałam sobie do mamy, leżę cały dzień i nie muszę się martwić żadnymi obowiązkami domowymi :)

wiesz co ja tez dzis umieram z bólu...

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, Inska - piękne macie dzieciątka :) a filmik jest po prostu mega <3

ja dzisiaj wymioty ze zdwojoną siłą :( nie mogłam na nogach ustać :( dobrze, że mam ten detektor bo bym juz chyba osiwiała.
    Brzuszek coś mi się zaokrągla, ale nie jest jakos widoczny, nawet nie ma sensu zdjęcia robic.
    Juz się nie mogę doczekac ruchow dzidzia :) :* jutro mam wizyte więc cos tam podejrze :D

ja mam zamiar kupic wózek Quinny Moodd tylko ze czterema kólkami, co o nim sądzicie?

wozek_jpg_300x300_q85.jpg
    Wozek_Gleboko_Spacerowy_2w1_Quin_14288_1200_jpg_300x300_q85.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:33

MartaT lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę już ponad 3 godziny. Brzuch nadal boli ale mniej. Moja wizyta w piątek u mojej gin, więc będę miała trochę fotek. No i jestem ciekawa ile mały urósł przez 10 dni.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:

ja dzisiaj wymioty ze zdwojoną siłą :( nie mogłam na nogach ustać :( dobrze, że mam ten detektor bo bym juz chyba osiwiała.
    Brzuszek coś mi się zaokrągla, ale nie jest jakos widoczny, nawet nie ma sensu zdjęcia robic.
    Juz się nie mogę doczekac ruchow dzidzia :) :* jutro mam wizyte więc cos tam podejrze :D

ja mam zamiar kupic wózek Quinny Moodd tylko ze czterema kólkami, co o nim sądzicie?

Dla mne najważniesze:
    - ile waży stelaż?
    - kółka pompowane?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, musze nadrobić informacje z całego dnia :) ciesze się, że tyle dobrych wiesci :)

Ja właśnie wróciłam z pappa-usg i krwi. I tu był sprzęt lepszy i faktycznie chyba ten facet rano źle zmierzyl-bo teraz robaczek ma 63 mm i 12tc+5 dni,czyli właściwie kończę I trymestr! Termin porodu na 21 lipca. Mówił ze to bardzo dokładny sprzęt. Tetno 164,płci jeszcze nie, ryzyko trisomi 21 1:3611, trisomi 18 1:5335, trisomi 13 1:<20000.

Truskawka, Majewska, Milcia-odpoczywajcie,mam nadzieje ze jutro poczujecie się lepiej.

Któraś z Was pisała, gdzie to łożysko - ja mam napisane - tylna ściana, wysoko.

Spokojnego wieczoru!

kot_bury, Zuzulka88, aisa, kamenkaa, majeczka87 lubią tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:

Ja tez raczej zdecyduje się na Quinny ale w wersji trzykołowej i szary :)
    Moja znajoma go miała i była bardzo zadowolona, miałam okazje raz prowadzić i wtedy sie zakochałam :)

alexxx, kamenkaa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga ja sie pytalam o lozysko. To ja naprawde chyba jakis fenomen jestem ze jedyna mam z boku. Wy wszystkie z przodu albo z tylu. Ale dr nic nie mowil na ten temat ;)

Wiecie jak sie w***wilam na moj papier toaletowy!!! Normalnie zaraz go wywale przez okno. Zauwazylam ze ma gdzieniegdzie takie kropki malutkie, farfocle czerwone a ja juz myslalam ze to jakas krew i juz mi serce stanelo !

Dalile, Gagaga, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dopiero panika :D

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka jak mi sąsiadka opowiadała, że przez całą ciąże jak obłąkana sprawdza się papier czy czasem nie ma krwi to myślałam , że przesadza. A teraz tak jak Ty panikuje jak zobaczę tylko jakiś cień ...

nowatorka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka - no właśnie, bo mi mignęło i nie mogłam znaleźć :) jak lekarz nic nie mówił, to dobrze,dopóki nic się nie dzieje to niech sobie będzie gdzie chce :)

Z tymi czerwonymi kropeczkami można dostać szału - ja kiedyś widziałam tez czerwone plamki a to był. ..klaczek z czerwonego sweterki. ..

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga tez mam na tylniej ścianie wysoko :)

Oldżi - też miałam okazje prowadzić i był super :) można znależć okazje - gondola, spacerówka, nosidełko i fotelik do samochodu :) i te kółka 3 lub 4 są w zestawie :) mozna samemu przepiąć.

Nowatorka - miałam tak samo ale jakiś czas temu ! to było w nocy, taka zaspana byłam..patrze a tu kropki czerwone !!! momentalnie sie obudziłam, az mnie zimne poty oblały..na drugi dzien kupilam biały velvet hahaha :D nawet jak mama kupuje papier to mówie jej tylko bialy ma byc :D czysto biały :D

nowatorka, Gagaga, aisa lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx no moj niby jest bialy ale widac ze jakies farfocle tam sie podostawaly i czasem sa takie malutkie kropki zywo czerwone :O

Oldzi no ja tez jakby ktos mi kirdys powiedzial ze sprawdza za kazdym razem papier to bym pomyslala ze jakas walnieta a teraz sama to robie :O

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe z tym papierem to sytuacja niesamowita; głupi papier a potrafi nastraszyc;) biedulko! :* :D

Ja papieru nie oglądam ale majtki zawsze;)

Ps. Chyba znalazłam przyczynę swoich zawrotow głowy z rana - od kilku dni walczę z pękającymi kącikami ust i wiem, że to z niedoboru witaminy b2 (bo juz kiedyś tak mialam). I właśnie czytam czy mogę brać teraz w ciąży a tam jak byk stoi, że niedobór częsty w ciąży i powoduje: zajady (są), zawroty głowy(są) i mdłości (są).

Także może u Was jak zawroty się pojawiają to może dlatego; zawsze jakiś trop! ;)

Ps2. Dobranoc, idę w kimkę, bo teściowa nas odwiedziła i siedzieli 2h a musiałam się jeszcze wykapac i juz wiem, że się nie wyspie. Dostalam jeszcze komplement, że chyba będzie córa, bo się "mienię na twarzy". Phi. Przecież jestem ciągle piękna. Będzie mi tu wyjeżdżać, że brzydnę! :)

aisa lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza no ja tez majty ogladam i zawsze nosze tylko sniezno biale zeby widziec wszystko, moja czarna bielizna lezy nieuzywana od 14 tygodni ;)

_analiza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Miłego dnia wszystkim.
    Za wizytytujące dziś trzymam kciuki jak takie są ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Asit Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    W Se w ogóle nie bada się podwozia gdyż uważa się, że nie ma co tam gmerać jeśli nic się nie dzieje. Oczywiście jak się poprosi to sprawdzają.
    i to wlasnie mi sie w tym wszystkim podoba , ze ci nie zaglada jak nie ma potrzeby , a w Pl pamietam na kazdek wizycie ehhh a jakos mam nie chec do ginekologow po tym....

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko robi teraz usg przez brzuch od 2 wizyt i badan tez za duzo nie zleca, poprzednio nic a teraz tylko mocz ;) takze spoko.
    Ja dzisiaj z bolem glowy :/ jak ja tego nie cierpie. Ide do pracy , na szczescie krotko dzisiaj. Jeszcze przed wyjsciem rzyganko zaliczylam ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ