Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do spania jeszcze to ja czasem spie na takim pol brzuchu, pol boku. Niby na brzuchu ale podpieram sie noga zeby nie lezec na samym brzuchu
jakos tak mi wygodnie a sen mamy tez jest wazny
. ostatnio kupilismy nawet nowy materac i spi mi sie na nim o wiele lepiej. Mysle ze same bysmy poczuly jakby tam cos za bardzo uciskalo brzuch i nie byloby nam wygodnie w takiej pozycji. Ps nie wiem jak mozna spac cala noc na 1 boku. Ja sie wierce i przewracam dziesiatki razy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 11:54
-
nowatorka wrote:Hej dziewczyny. Zazdroszcze ze was stac na takie auta. Nowe kupujecie czy uzywane? Ja mam fiata bravo i i tak sie z niego ciesze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:40
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
kot_bury wrote:Oldżi, a to niespodzianka!
U mnie (Wrocław) też pada śnieg, i to takimi pięknymi, wielkimi płatkami. Tylko ja się jak geniusz wybrałam w adidasach, bo wczoraj była chlapa i przemoczyłam kozaki, a drugą parę mam na obcasie - boli mnie ostatnio kręgosłup, więc stwierdziłam, że już adidasy lepsze, ech.
Nie wiem, czy któraś z Was ma też problemy ze wzrokiem, ale napiszę, może się przydajestem dość mocnym krótkowidzem (po dzisiejszym badaniu wyszło -6.25/-7) i tak się trochę boję, czy będę mogła rodzić naturalnie. Byłam dziś u okulisty i sprawa generalnie wygląda tak, że to zależy
po 20 tygodniu, a najlepiej po teście obciążenia glukozą (czyli chyba po 24?) trzeba zrobić badanie dna oka po zakropieniu atropiną, nic bolesnego, tylko potem przez kilka godzin nie wolno prowadzić auta itd. Od tego, jak to badanie wyjdzie, zależy, czy lekarz będzie zalecać cc, czy można naturalnie.
I niestety - w związku z ciążą wzrok może się pogorszyć, bo często dochodzi astygmatyzm, i u mnie najprawdopodobniej tak się dzieje. Chociaż pani doktor uspokajała, że to najczęściej powodują hormony i w związku z tym po porodzie przechodzi - trzymajcie kciukino i na dziś moje oko wygląda w porządku, zupełnie jak u osoby bez wad, więc szanse na naturalny poród są wysokie
No to mnie przestraszyłas z tym wzrokiem. Z zawodu jestem kierowca zawodowym a za rok w marcu muszę przejść całą serię badań i przedłużyć prawko. Mam astygmatyzm i też jestem krotkowidzem.
Mam wrażenie że już mam problem ze wzrokiem trochę ale może mi się tylko wydaje. Okulary mam zepsute a soczewki mi się skończyły i nie wyrabialam nowych no nie prowadzę już zawodowo.
Chyba się przejdzie do okulisty i n apewno wyrobie nowe okulary co by nie pogorszyć se wzroku i przejść te badania za rok...
-
eh widzę, że każdy ma jakiś problem zdrowotny. Ja wzrok mam dobry, ale znowu od kilku lat mam problem z kręgosłupem. Rwa kulszowa i okropny ból, co najmniej raz w roku muszę być na zastrzykach. Bardzo się boję, że jak pojawi się większy brzusio to mocno da mi się kręgosłup lędźwiowy we znaki. No i nie wiem jak z porodem u osób z ukruszonym jednym kręgiem..
-
nick nieaktualny
-
Majeczka, lipa że się potwierdziło choć z drugiej strony wiadomo co leczyć... Jak jest z leczeniem krztuśca w ciąży?
Kama, nie polecam kupować za dużo smoczków ani butelek. Na początek ze 2 szt max bo dzieciom czasem butelka czy smoczek w ogóle nie pasuje i trzeba lecieć po inną firmę. To tak z autopsji mam forum kwietniowo-majowego 2014. Czasem dziecku od razu podpasuje jakaś firma a czasem trzeba się dobrze naszukać zanim się trafi. -
aisa wrote:Majeczka, lipa że się potwierdziło choć z drugiej strony wiadomo co leczyć... Jak jest z leczeniem krztuśca w ciąży?
Kama, nie polecam kupować za dużo smoczków ani butelek. Na początek ze 2 szt max bo dzieciom czasem butelka czy smoczek w ogóle nie pasuje i trzeba lecieć po inną firmę. To tak z autopsji mam forum kwietniowo-majowego 2014. Czasem dziecku od razu podpasuje jakaś firma a czasem trzeba się dobrze naszukać zanim się trafi.Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Majeczka trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!
Oldżi niezłą miałaś niespodziankę ;)pewnie jeszcze nie jedna taka sytuacja tu będzie.
Ja staram się z zakupami jeszcze wstrzymywać, chociaż żeby płeć jeszcze raz lekarz potwierdził, bo póki co to różnie może byćAle czasem jak widzę te maleńkie ubranka to nie mogę się powstrzymać i tym sposobem już kilka rzeczy czeka
Patutka odezwij się, co u Ciebie?
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
dziekuje dziewczyny jednak do zdrowia nie wróce... dopiero jak urodze zaczne leczenie antybiotykami i niewiem czy bede mogla karmić piersią... moje dziecko bedzie narazone na zakazenie ode mnie poki nie dostanie szczepionki a dla niego to smiertelne niebezpieczenstwo
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyMajeczka, dużo siły!
Też dołączam do klubu małych autek - u nas Polo, na dokładkę za rok będzie pełnoletnieplanujemy wymienić, bo jednak nie da się do niego wpakować za dużo (już teraz mamy kłopot, jak jedziemy do rodziny na weekend - dwa koty, trochę ciuchów, a auto załadowane prawie pod sufit), no i stare jest, często się psuje. Mąż ma na oku Octavię (wybłagałam chociaż kombi), ale starszej nie chce, bo mają coś z silnikiem, jak poszedł do salonu pytać o rocznik 2015, to była tylko w kolorze sraczkowatym, a do nowej nawet z kredytem musimy jeszcze dozbierać. Jak znam mojego męża, to może do porodu się wyrobimy z kupnem, jemu się nigdy nie spieszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:23
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:dziekuje dziewczyny jednak do zdrowia nie wróce... dopiero jak urodze zaczne leczenie antybiotykami i niewiem czy bede mogla karmić piersią... moje dziecko bedzie narazone na zakazenie ode mnie poki nie dostanie szczepionki a dla niego to smiertelne niebezpieczenstwo
Przykro mi . To chyba przy maluchu najlepiej w maseczce chodzić . A jak z osobami z twojego otoczenia ?