X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam juz komplet badań z krwi 9 ogólnie za jednym zamachem :) 5 dużych fiolek aż mi pobrali . Teraz zostaje mi tylko do zrobienia glukoza po 20 tyg i powtórzenie morfologii .

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co wizytę mam jakieś badania zlecane :)
    Też czekam na pierwsze ruchy i cały czas się zastanawiam czy tam w środku wszystko w porzadku ..
    a co do ciśnienia : wysokie mam tylko w gabinecie u lekarza 145/95 - chyba syndrom białego fartucha bo w domu jest książkowe :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:41

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) U mnie dzisiaj niespodzianka, bo mojej dziewczynce, podobnie jak Oldżi również pojawił się siusiak i dzisiaj na 100% lekarz potwierdził, że będzie chłopczyk. Mam nawet zdjęcie siusiaka:P Poza tym wszystko w porządku. Synek ma już 9,07 cm.

Agaax, oldżi, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coo do badan to ja mam tylko mocz bo jakies bakterie mialam i musialam zrobic powtorke :-(a w srode ide na wizyte więc sie okaze co i jakie badania zrobic dodam tylko ze panicznie boje sie pobierania krwi jest to dla mnie makabra gdy tylko widzę igly

7c7877e138.png[/url]
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona2012 no to na serio niespodzianka ja mam nadzieje ze w srode dowiem się kto zagoscil w moim brzuszku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:32

Kasiulina lubi tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    Hej dziewczyny:) Można dołączyć? Termin mam na 4.07;)
    Życzę wszystkim spokojnej i nudnej ciąży...
    I mam pytanie, czy mogłybyście polecić jakiś detektor tętna płodu?
    Na razie jeszcze nie czuję ruchów i jak się domyślacie codziennie zastanawiam się czy wszystko w porządku, staram się myśleć pozytywnie i nie stresować, ale taki detektor chciałabym zakupić...
    Gdybyście mogły coś polecić, będę wdzięczna.
    Pozdrawiam i życzę spokojnego popołudnia.
    Witaj julietta39 ja mogę polecić detektor Sonoline B. Używam takiego od ponad tygodnia i jest wygodny w użyciu. Jak dla mnie idealne jest urządenie z ekranem, gdzie pokazuje Ci się przybliżone tętno płodu. Dzięki temu, nie pomylisz tętna dziecka z własnym tętnem. Dla mnie bomba. :) Kupiłam używkę. Poszukaj na OLX, można za fajną cenę czasem wyhaczyć :)

Ja mam stresa, bo jutro prenatalne. Aż zazdroszczę Wam kobitki, że macie to już za sobą. Oby tylko wszystko było OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:35

Córeczka 08.2016
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    ale sie rozpisałyście :P co do imion, to my dla córeczki już mamy wybrane, zauroczyło nas imię "Ania", poza tym jest krótkie, a mamy długie nazwisko i tak jakoś pasuje :)
    Ja znów mam za niskie ciśnienie i od razu głowa mi wtedy pęka, ale na szczęście kawa pomaga, więc piję 2 kawy na dzień.
    Tak to praca codziennie, w weekendy studia, zbliża się wiekimi krokami sesja i ezgaminy, więc zajęć trochę mam...
    W przyszłym tygodniu planuję wizytę u gina, ma mi dać skierowanie od razu na połówkowe.
    Aaa i pisałam Wam, że kupiłam ta diete ze stronki Chodakowskiej, polecam! W końcu jem zdrowe i pełnowartościowe posiłki, wzdęcia znikneły, brzuch zmalał, lepiej się czuję i schudłam 1 kg, mimo tego, że jem takie wielkie porcje, niekiedy zostawiam na talerzu bo nie zmieszczę więcej :P
    Jeszcze muszę tylko ogarnąć smarowanie brzucha, krem już zamówiłam :D

alexxx, aisa lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax imię bardzo ładne :) my mamy trzy Anie w bliskiej rodzinie :)

Co do smarowania to ja też nie potrafię puki co systematycznie tylko jak sobie przypomne :/

Agaax lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o smarowanie to robię to codziennie po kąpieli bo brzuszek juz mi troche urósł wiec obawiam sie rozstępów. A przy okazji dzis zauwazylam na moim brzuszku ciemna linie a jak u was? Tez juz sie pojawila?

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha u mnie to samo pani dr dzisiaj o chlopiec a ja oczy w slup jaki chlopiec?! :) mowi ze to moze pepowina i ze na prenatalnych maja lepszysprzet jak mowili ze dziewczynka ... No teraz to ja juz nie wiem :););) degregolada ;):)

alexxx, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez dzisiaj niespodzianka mój synek okazał się dziewczynką :) a imie było już wybrane... no nic trzeba myśleć dalej :D ale chyba wstrzymam sie do momentu aż lekarz bedzie w 100% pewny bo dzisiaj mówił jeszcze ze to za szybko i nie ma pewności

alexxx, kijanka_88, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie :) moja koleżanka jest w ciązy, też lipcówka :D ostatnie usg miała w 14 +2 i CRL wynosiło 8,2. Powiedzcie czy to nie za mało? Pytam w jej imieniu bo mnie o to prosiła :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx dziecko idealne :) kazde rosnie w swoim czasie :) ja mialam nawet mniejsze bobo w tym czasie a wszysko ok :)

alexxx lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx ja w 14+2 miałam 9 cm i mały miał 104 g.

alexxx lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny :)
    któraś z was Kochane miała jeszcze usg na przełomie 13/14 i pamięta CRL ? :) bo chce tą moją wariatkę uspokoić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 22:21

2 lipca 2016r. Marcel
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rammel dziękuję za odpowiedź, właśnie zamówiłam ten detektor, który poleciłaś, już nie mogę się doczekać aż przyjdzie!:)
    Nowa, ja jestem na początku 16 tygodnia i u mnie brzuszek lekko widoczny, sama się nawet zastanawiam czy nie jest za mały. Ale Maleństwo dobrze się rozwija, więc nie pozostaje nic innego jak czekać na pierwsze ruchy i czas, kiedy będziemy mogły ponarzekać na niemożność ułożenia się do snu z powodu olbrzymiego brzucha;)

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa ja miałam dzisiaj, ale mamy na liczniku dokładnie 13 tyd. I małych ma 6,5 cm :) ×

kijanka_88, alexxx lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    dziękuję dziewczyny :)
    któraś z was Kochane miała jeszcze usg na przełomie 13/14 i pamięta CRL ? :) bo chce tą moją wariatkę uspokoić :)
    u mnie w 13 tyg i 6 dniu miało 7,94 :)

alexxx lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakich kremów przeciw rozstępom używacie do smarowania brzuszka ??? ja na chwilę obecną mam krem z ziaji- akurat dostałam w prezencie , zaczęłam się już smarować bo też brzuch mi trochę urósł .. :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Palmersa w sprayu dla kobiet w ciazy

2 lipca 2016r. Marcel
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ