X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam juz komplet badań z krwi 9 ogólnie za jednym zamachem :) 5 dużych fiolek aż mi pobrali . Teraz zostaje mi tylko do zrobienia glukoza po 20 tyg i powtórzenie morfologii .

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co wizytę mam jakieś badania zlecane :)
    Też czekam na pierwsze ruchy i cały czas się zastanawiam czy tam w środku wszystko w porzadku ..
    a co do ciśnienia : wysokie mam tylko w gabinecie u lekarza 145/95 - chyba syndrom białego fartucha bo w domu jest książkowe :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:41

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) U mnie dzisiaj niespodzianka, bo mojej dziewczynce, podobnie jak Oldżi również pojawił się siusiak i dzisiaj na 100% lekarz potwierdził, że będzie chłopczyk. Mam nawet zdjęcie siusiaka:P Poza tym wszystko w porządku. Synek ma już 9,07 cm.

Agaax, oldżi, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coo do badan to ja mam tylko mocz bo jakies bakterie mialam i musialam zrobic powtorke :-(a w srode ide na wizyte więc sie okaze co i jakie badania zrobic dodam tylko ze panicznie boje sie pobierania krwi jest to dla mnie makabra gdy tylko widzę igly

7c7877e138.png[/url]
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona2012 no to na serio niespodzianka ja mam nadzieje ze w srode dowiem się kto zagoscil w moim brzuszku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:32

Kasiulina lubi tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    Hej dziewczyny:) Można dołączyć? Termin mam na 4.07;)
    Życzę wszystkim spokojnej i nudnej ciąży...
    I mam pytanie, czy mogłybyście polecić jakiś detektor tętna płodu?
    Na razie jeszcze nie czuję ruchów i jak się domyślacie codziennie zastanawiam się czy wszystko w porządku, staram się myśleć pozytywnie i nie stresować, ale taki detektor chciałabym zakupić...
    Gdybyście mogły coś polecić, będę wdzięczna.
    Pozdrawiam i życzę spokojnego popołudnia.
    Witaj julietta39 ja mogę polecić detektor Sonoline B. Używam takiego od ponad tygodnia i jest wygodny w użyciu. Jak dla mnie idealne jest urządenie z ekranem, gdzie pokazuje Ci się przybliżone tętno płodu. Dzięki temu, nie pomylisz tętna dziecka z własnym tętnem. Dla mnie bomba. :) Kupiłam używkę. Poszukaj na OLX, można za fajną cenę czasem wyhaczyć :)

Ja mam stresa, bo jutro prenatalne. Aż zazdroszczę Wam kobitki, że macie to już za sobą. Oby tylko wszystko było OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:35

Córeczka 08.2016
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    ale sie rozpisałyście :P co do imion, to my dla córeczki już mamy wybrane, zauroczyło nas imię "Ania", poza tym jest krótkie, a mamy długie nazwisko i tak jakoś pasuje :)
    Ja znów mam za niskie ciśnienie i od razu głowa mi wtedy pęka, ale na szczęście kawa pomaga, więc piję 2 kawy na dzień.
    Tak to praca codziennie, w weekendy studia, zbliża się wiekimi krokami sesja i ezgaminy, więc zajęć trochę mam...
    W przyszłym tygodniu planuję wizytę u gina, ma mi dać skierowanie od razu na połówkowe.
    Aaa i pisałam Wam, że kupiłam ta diete ze stronki Chodakowskiej, polecam! W końcu jem zdrowe i pełnowartościowe posiłki, wzdęcia znikneły, brzuch zmalał, lepiej się czuję i schudłam 1 kg, mimo tego, że jem takie wielkie porcje, niekiedy zostawiam na talerzu bo nie zmieszczę więcej :P
    Jeszcze muszę tylko ogarnąć smarowanie brzucha, krem już zamówiłam :D

alexxx, aisa lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax imię bardzo ładne :) my mamy trzy Anie w bliskiej rodzinie :)

Co do smarowania to ja też nie potrafię puki co systematycznie tylko jak sobie przypomne :/

Agaax lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o smarowanie to robię to codziennie po kąpieli bo brzuszek juz mi troche urósł wiec obawiam sie rozstępów. A przy okazji dzis zauwazylam na moim brzuszku ciemna linie a jak u was? Tez juz sie pojawila?

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha u mnie to samo pani dr dzisiaj o chlopiec a ja oczy w slup jaki chlopiec?! :) mowi ze to moze pepowina i ze na prenatalnych maja lepszysprzet jak mowili ze dziewczynka ... No teraz to ja juz nie wiem :););) degregolada ;):)

alexxx, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez dzisiaj niespodzianka mój synek okazał się dziewczynką :) a imie było już wybrane... no nic trzeba myśleć dalej :D ale chyba wstrzymam sie do momentu aż lekarz bedzie w 100% pewny bo dzisiaj mówił jeszcze ze to za szybko i nie ma pewności

alexxx, kijanka_88, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie :) moja koleżanka jest w ciązy, też lipcówka :D ostatnie usg miała w 14 +2 i CRL wynosiło 8,2. Powiedzcie czy to nie za mało? Pytam w jej imieniu bo mnie o to prosiła :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx dziecko idealne :) kazde rosnie w swoim czasie :) ja mialam nawet mniejsze bobo w tym czasie a wszysko ok :)

alexxx lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx ja w 14+2 miałam 9 cm i mały miał 104 g.

alexxx lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny :)
    któraś z was Kochane miała jeszcze usg na przełomie 13/14 i pamięta CRL ? :) bo chce tą moją wariatkę uspokoić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 22:21

2 lipca 2016r. Marcel
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rammel dziękuję za odpowiedź, właśnie zamówiłam ten detektor, który poleciłaś, już nie mogę się doczekać aż przyjdzie!:)
    Nowa, ja jestem na początku 16 tygodnia i u mnie brzuszek lekko widoczny, sama się nawet zastanawiam czy nie jest za mały. Ale Maleństwo dobrze się rozwija, więc nie pozostaje nic innego jak czekać na pierwsze ruchy i czas, kiedy będziemy mogły ponarzekać na niemożność ułożenia się do snu z powodu olbrzymiego brzucha;)

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa ja miałam dzisiaj, ale mamy na liczniku dokładnie 13 tyd. I małych ma 6,5 cm :) ×

kijanka_88, alexxx lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    dziękuję dziewczyny :)
    któraś z was Kochane miała jeszcze usg na przełomie 13/14 i pamięta CRL ? :) bo chce tą moją wariatkę uspokoić :)
    u mnie w 13 tyg i 6 dniu miało 7,94 :)

alexxx lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakich kremów przeciw rozstępom używacie do smarowania brzuszka ??? ja na chwilę obecną mam krem z ziaji- akurat dostałam w prezencie , zaczęłam się już smarować bo też brzuch mi trochę urósł .. :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Palmersa w sprayu dla kobiet w ciazy

2 lipca 2016r. Marcel
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ