Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiłego wieczoru dziewczyny
Ja smaruje oliwką , przy pierwszej córce tez smarowałam i rozstępów brak na brzuchu . Choc niestety pojawiły sie ta gdzie smarowałam rzadko na piersiach i udach , teraz za wczasu wszystko smaruje
Jutro wizyta o 14 i jestem ciekawa czy synek zostanie synkiem tak jak na prenatalnych sie dowiedziałam , no i w końcu bedzie karta ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 23:47
Kasiulina, aisa lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj zamówiłam mega pakę kremów bo do tej pory miałam z palmersa balsam w tubie i oliwkę z babydream, stosowałam od początku 3mca regularnie co wieczór a i tak na piersiach widzę czerwone kreski (brzuch narazie spoko, ale te piersi mnie strasznie martwia:/). A urosły bardzo, praktycznie moim pierwszym objawem było ich powiększenie, i teraz się martwię żeby to jakoś zniwelować. Zamówiłam mustelę p/rozstępom i jakieś dwa kremy dodatkowo. Od dziś smaruje się rano i wieczorem;)
Słyszałyście o jakichś sprawdzonych sposobach jeszcze? Troszkę mnie to dołuje; chociaż z drugiej strony sama sobie na to zasłużyłam bo nigdy nie miałam nawyku balsamowania ciała po kapieli:/Gagaga lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Dzien doberek
Co do smarowania to staram sie teraz smarowac codziennie ale juz 2 x dziennie to chyba nie dam rady. Smaruje glownie brzuch, piersi mi narazie mocno nie urosly, brzusio juz zaczyna rosnac. Ud chyba nie bede smarowala bo bym pol kremu wysmarowala na 2 razyno mam tez oliwke w sumie, tez moge. Ale i tak to pewnie zalezy najbardziej od genow i osoby.
aisa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Z tymi rozstępami niestety tak jest że skłonności genetyczne grają dużą rolę i co u niektórych to nawet jak będą się 10 razy dziennie smarować to jak maja wyjść to wyjdąz tym że będą na pewno płytsze więc tak czy inaczej dobrze smarować.
Aisa Twój wczorajszy mróz przyszedł do mnie i rano było z -20
Edit:
OGŁOSZENIE PARAFIALNE:
Aktualna lista jak by ktoś chciał podejrzeć znajduje się na stronie 22 tego wątku w moim pierwszym wpisie.
Co jakiś czas wrzucę ją tu na bieżąco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 08:52
aisa, nowatorka, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Ejrene, a u mnie dziś -2 i śnieg pada. Pogoda szaleje biorąc pod uwagę wczorajsze -15.
U mnie najgorzej z systematycznością. Genetyka odgrywa na pewno dużą rolę. Na brzuchu nic nie mam, za to po bokach trochę zostało - dokładnie tak jak u mojej mamy. Ona się smarowała od wielkiego dzwonu a ja codziennie i wyszło na to samo
Ejrene, fajny pomysł z tabelką, w sensie że jest w jednym miejscu cały czas.Ejrene lubi tę wiadomość
-
Ejrene a jeżeli dla Ciebie to nie problem, to może w swoim podpisie napisz na której stronie są "aktualne" lipcowki 2016. Dość często tu się wypowiadasz wiec to może pomóc
Powiem Wam, że te Wasze dzidzie to psikusy Wam z ta płcią robią
Moja szwagierka przez 8mcy do brzuszka Bartek mówiła, a się okazało, że tam Martynka była. I z tego co obserwuje to częściej z chłopca "robią" się dziewczynki.Ejrene, aisa, kot_bury, nowatorka lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Dunda dzieje się tak dlatego, że narządy chłopców i dziewczynek w 13 tyg, czyli zwykle wtedy, kiedy po raz pierwszy lekarz wspomina kobietom płeć, wyglądają bardzo, ale to bardzo podobnie.
Mój lekarz na przykład odmówił mi podania płci podczas badania przezierności, bo wiedział, że to jest tak naprawdę zgadywanka. Na innych wątkach, gdzie dziewczyny są w bardziej zaawansowanych ciążach co chwilę dziewczyny piszą, że są po połowkowym i jest zamiast chłopca dziewczynka i odwrotnie.aisa, Dunda, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość
-
No nam powiedział że wcześniej jak w 16 tygodniu nie okresla się płci i koniec kropka
drugi się starał ale się poddał
i powiedział że też nie określi.
Także nadal czekamy.
Czy was od siedzenia w domu też tak nosi czy tylko ja mam owsiki umysłowe. Ja jak mam wizję dnia spędzonego w domu sama to już mi jest smutno i jakoś tak źle... Nie mogę normalnie. Chyba przechodzę kryzys. Staram się spotykać że znajomymi z pracy bo zwariuje.
Mój niestety tego nie rozumie. A raczej podchodzi do tego z zazdrością!Inska lubi tę wiadomość
-
Teraz widzę, że lekarze faktycznie są odważni mówiąc o płci w tak wczesnym okresie
Ze względu na to, ze miałam robione badanie Harmony, tam można zaznaczyć czy chce się znać płeć. Jestem ciekawa na ile ta informacja jest wiarygodna. Mi ogólnie wróżenie z kalendarza chińskiego i położenia zarodka itp. itd. mówi, że będzie girl ale ja coś czuje, ze to boy
Idę na poszukiwania faworkow, taka mnie ochota naszła...aisa lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Inska ma rację z ta płcią. To wszystko jest bardzo umowne, zwłaszcza w 12 czy 13 tc.
Z drugiej strony ja słyszałam że lekarz rozpoznaje tez płeć po budowie miednicy itp. Więc jak to z tym jest dokładnie to niewiadomo:)
Ja dziś zaliczyłam niesamowitą noc- nie uwierzycie, ale zakochał się we mnie smok (zielony, prawdziwy) i złożył we mnie jajo, w którym rósł mały smoczek, tuż obok mojej biednej fasolki. I widziałam to na usg nawet, bo byłam u ginekologa. Odjazd. Aaa i zastanawiałam się jak to powiedzieć M., zwłaszcza ze dodatkowo odkryłam 4 letnie dziecko przechowywane w jakiejś wieży, którym trzeba się było zaopiekować, zaadoptować i tez nie wiedziałam jak na to zareaguje M.
Fasola nieźle mi w głowie miesza, nie ma co ;PMirelS, aisa, Inska, Milcia, Gagaga, kot_bury lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
O widzę, że wczoraj były same płciowe niespodzianki xD to ja w takim razie się cieszę, że mi nic na razie lekarz nie powiedzial;)
Dziewczyny ja mam do smarowania olejek ze słodkich migdałów firmy Nacomi, bardzo polecam. Mała buteleczka kosztuje ok. 13 zł, kupiłam bo słyszałam dobre opinie:) żeby jeszcze systematycznie smarować. Ja rozstepy mam na piersiach, bo tylko to mi urosło:D reszta płaska, a wręcz chudsza niż była..Inska lubi tę wiadomość
-
alexxx wrote:Dziewczyny mam do was pytanie
moja koleżanka jest w ciązy, też lipcówka
ostatnie usg miała w 14 +2 i CRL wynosiło 8,2. Powiedzcie czy to nie za mało? Pytam w jej imieniu bo mnie o to prosiła
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
aleksja wrote:a jakich kremów przeciw rozstępom używacie do smarowania brzuszka ??? ja na chwilę obecną mam krem z ziaji- akurat dostałam w prezencie , zaczęłam się już smarować bo też brzuch mi trochę urósł ..
ale smaruje cale cialo 2 razy dziennie jednak inne parte chce uchronicc puki nic na nich nie chce sie pojawic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:27
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]