Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dunda wrote:Moja szwagierka przez 8mcy do brzuszka Bartek mówiła, a się okazało, że tam Martynka była. I z tego co obserwuje to częściej z chłopca "robią" się dziewczynki.
-
Kama, nadrabiaj zaległości książkowe, serialowe lub jeszcze inne. Może znajdź jakieś fajne przepisy w necie i dogadzaj sobie obiadami czy deserami
Czas w domu szybciej i ciekawiej zleci (oczywiście wtedy jak nie masz się z kim akurat spotkać)
Dunda, kiedy będą wyniki harmony?
Analiza, to nieźle Wam się rodzina powiększyZamiast jednego dzidziusia będzie jeszcze smok i większe dziecko
MirelS, też się smaruje olejem ze słodkich migdałów. W pierwszej ciąży smarowałam się palmersem.
Tu nic nie mówią o kwasach DHA. W poprzedniej ciąży zaczęłam brać od drugiej trymestru.
_analiza lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Tu nic nie mówią o kwasach DHA. W poprzedniej ciąży zaczęłam brać od drugiej trymestru.Synek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
mi się już dwa razy śnił dzidziuś- raz jak go karmiłam piersią, a dziś w nocy, że urodziłam tak szybko chłopczyka, że nie zdążyłam mu nic kupić i nawet łóżeczka nie miał
chyba za dużo myślę xD Śni mi się chłopczyk, bo mi u męża w rodzinie wmawiają, że bedzie chłopiec, bo niby urody nie tracę
-
No właśnie ja też sobie sama kupiłam na samym początku ciąży wzięłam parę tabletek ale moich dwóch lekarzy kategorycznie odradziło w pierwszym trymestrze. I teraz tak myślę że chyba po nie sięgnę, ni powinny zaszkodzić.
Kwas foliowy bierzecie cały czas? Oprócz tego jakieś suplementy?
Ja od początku miałam brać sam kwas foliowy ale mój doktorem dorzucił jeszcze pregnę plus. Tam jakieś delikatne DHA są.
Przed ciążą brałam femibion bo ma więcej witamin i tak teraz myślę czy nie przedobrzę.
Bo w folik kw foliowego jest dawka 400, w pregnieplus to samo a w femibionie 800. Dodatkowo gdzieś znalazłam info ze w 2 trymestrze nie ma co przesadzac z kwasem foliowym bo może zaszkodzić. I się zastanawiam czy brać femibion a odstawić folik? Bo dha od dziś juz będę brać. Kurde. Muszę chyba do lekarza się jednak przespacerowac.19.07.2016 r. Aleksander
-
Ja w pierwszym trymestrze brałam tylko kwas foliowy. W drugim sam kwas odstawiłam (ale to zabrzmiało
) i zaczęłam brać Pregne Plus.
Trochę się orientowałam w temacie i wiem że teraz odchodzi się od brania witamin podczas całej ciąży. Dużo lekarzy zaleca od 2 trymestru. wiadomo że i tak najbardziej przyswajalne są te z jedzenia. Mi ta Pregna Plus podpasywała bo ma krótki skład, bez zbędnych rzeczy. Omegamet optima forte też ma fajny i je chyba teraz kupie jak te co mam mi się skończą. -
nick nieaktualnyWitam się wtorkowo
jak mi się strasznie nic nie chce... kupiłam sobie w piątek ciążową poduszkę-rogalik, wczoraj dotarła i już przetestowałam - genialna rzecz
w końcu po wstaniu nie bolała mnie kość ogonowa. Tylko niestety nie na długo, trochę teraz posiedziałam w pracy i znowu łupie, ale zawsze to parę godzin spokoju
DHA też biorę od początku (zaleciła mi co prawda internistkabo przyznałam się, że nie lubię ryb i rzadko je jem), muszę w końcu spytać, czy nie wymienić tego na jakiś zestaw witamin i minerałów
Byłam umówiona na wizytę za 2 tygodnie, ale mi odwołali, bo lekarza nie będzie i teraz nie wiem, kiedy iść... proponowali albo tydzień później, albo tydzień wcześniej, wzięłam ten później, ale teraz się zastanawiam - jak ja tyle wytrzymam?
Idę wysłać kartki dla przyszłych babć - niech się już cieszą -
ja niby mam cisnienie idealne a czuje sie dzis jak bym miala mniejsze nic mi sie nie chce , cos tam porobie przez chwile i wrcam do lozka i tak caly czas dzis , przed chwila tez poszlam pranie wstawilam i juz wrocilam polezzec ... eh niech ten dzien szybko minie i kolejny bedzie lepszy...Synek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokładnie taką mam: http://supermami.pl/pl/bawelniane/98-poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c.html#/wzor-019 - w szalone łowickie kwiaty, mam słabość do tego wzoru
nawet znalazłam już tą tkaninę na allegro, kusi mnie żeby kupić i uszyć dziecku pościel do kompletu, ale w sumie po co nam w lipcu kołderki
Ejrene, aisa lubią tę wiadomość
-
Kocie - to ciekawa jestem jaka moja przyjdzie wczoraj wieczorem kliknęłam na allegro model C+ taki który podobno może służyć tez potem jako kojec dla dziecka na łóżku bo końcówki się nie zbiegają do środka;) nie mogę się doczekać jak odbiorę i wreszcie wygodnie zasnę!
19.07.2016 r. Aleksander