Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kama005 wrote:Słuchajcie czy ciasta pieczecie na Góra dół czy termoobieg? Bo moj piekarnnik chyba zaczyna odmawiać posłuszeństwa po natach użytkowania. Chyba czas na wymianę.
Nowatorka ja tak mam czasami
Ja na termoobiegu przeważnie, czasem przełączam na chwile na góra/dół
nowatorka to normalnePrzy gwałtownych ruchach bolą nas więzadła na których zawieszona jest macica.
-
Kama ja praktycznie zawsze z termoobiegiem piekę ciasta a jest tego nie mało bo robię też torty na zamówienie i ciasta teraz co prawda pałzuję ale góra,dół bardzo rzadko używam chyba że wymaga tego przepis.
Mnie dziś głowa boli i jest i niedobrze i wszystko mi śmierdzi łącznie z mydłem blehttps://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Czesc dziewczyny. Właśnie skonczylam piec babke bo cos za mną chodzi ale zastanawiam się czy mi wyjdzie bo cos ostatnio nie mam reki do gotowania. Ja juz 3 miesiąc jestem na zwolnieniu i dopiero teraz zaczynam powoli przestawać myslec o pracy i nie wyobrażam sobie pracować bo za duzo stresu tam miałam i szkodzilo by to bardzo fasolce. A dzisiaj mam dziwny dzien bo czuje się jakas niespokojna.
Palutka super wiadomości. -
Może coś mi pidpowiecie od jakiegoś czasu szukamy wózka czy opcja 3w1 to dobry pomysł bo jak czytam opinie to z gondolą jeszcze są dobre a jak już przechodzi się na spacerowke to już są negatywne opinie i teraz już sama nie wiem czy lepiej kupić wszystko oddzielnie czy taki zestaw no i jak jest z fotelikami cz warto kupić fotelik czy na początku wystarczy tylko nosidelko.
Pytam bo to moje pierwsze dziecko a w śród znajomych zdania są podzielone.https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Dziewczyny i tak was podziwiam, że gotujecie. Ja unikam zapachów kuchennych, bo potęgują moje mdłości. Na szczęście na razie mam ten komfort, że teściowa jest w domu i gotuje dla wszystkich to ja i tak nie muszę.
Stokrotka też się nad tym 3w1 zastanawiam, ale też pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Myślę, że dużo zależy od firmy.. -
My planujemy wózek 2 w 1 tj. gondolę i spacerówkę. Fotelik (nosidełko, bo przez pierwszy rok to to samo) kupujemy osobno, bo zależy nam na bezpieczeństwie malucha i chcemy żeby miał wszystkie atesty itp. Do praktycznie każdego wózka można kupić adaptery, żeby można było wpiąć fotelik.
Ja polecam dobry jakościowo fotelik/nosidło, w końcu to dla bezpieczeństwa naszych dzieci.. Warto poczytać testy.
My na tę chwilę zdecydowani jesteś na Maxi Cosi Cabrio Fix, a żeby było jeszcze bezpieczniej, to kupimy bazę isofix do tego.Agaax lubi tę wiadomość
-
stokrotka2013 wrote:Może coś mi pidpowiecie od jakiegoś czasu szukamy wózka czy opcja 3w1 to dobry pomysł bo jak czytam opinie to z gondolą jeszcze są dobre a jak już przechodzi się na spacerowke to już są negatywne opinie i teraz już sama nie wiem czy lepiej kupić wszystko oddzielnie czy taki zestaw no i jak jest z fotelikami cz warto kupić fotelik czy na początku wystarczy tylko nosidelko.
Pytam bo to moje pierwsze dziecko a w śród znajomych zdania są podzielone.
Dla takiego malucha to używa się nosidełka jako fotelika.
Też patrzałam na wózki z sama gondolą, z myślą że może potem kupi się spacerówkę lżejszą osobno, ale kurcze wysokie ceny mają te wózki jak by nie patrzeć.
Ja wiem że będę szukać wózka z dużą gondolą żeby moje dziecko jak najdłużej w niej pojeździło bo w grudniu będzie miało dopiero pół roku a nie chcę za wcześnie przechodzić na spacerówkę.
aisa lubi tę wiadomość
-
nowa! wrote:Ja juz 3 miesiąc jestem na zwolnieniu i dopiero teraz zaczynam powoli przestawać myslec o pracy i nie wyobrażam sobie pracować bo za duzo stresu tam miałam i szkodzilo by to bardzo fasolce.
Ps. Trzeci dzień bez wymiotów!
aisa lubi tę wiadomość
-
U mnie nie zawsze jedzenie co 2-3 godziny pomaga;/ jak wstanę rano z pustym żołądkiem żeby doturlać się do kuchni to jeszcze nie skończę zjeść, a już mi zwraca;/ Inaczej jak mi mąż przyniesie do łóżka:D to zjem, uleży mi się i jest dobrze.
Panna truskawka to mam nadzieję, że mi też do 15 tyg. przejdzie,miałam 3 dni bez wymiotów, ale powróciły;/ Dziś mnie ciocia dobiła słowami, że wymiotowała całą ciąże, a nawet w trakcie porodu....oO
Widzę, że dużo osób poleca te nosidełka maxi cosi, to coś w nich musi być -
MirelS wrote:Panna truskawka to mam nadzieję, że mi też do 15 tyg. przejdzie,miałam 3 dni bez wymiotów, ale powróciły;/ Dziś mnie ciocia dobiła słowami, że wymiotowała całą ciąże, a nawet w trakcie porodu....oO
Ja przestałam słuchać wszystkich tych historii, jak to niektóre wymiotowały do końca ciąży. Fakt, że może się tak zdarzyć, ale nigdy do końca nie wiadomo jak to było na prawdę z tymi wymiotami. Niektóre historie są dosyć mocno przerysowane i może to było na tej zasadzie, że jeden wymiot dziennie do 9 miesiąca i już, a nie kilkanaście prowadzących do odwodnienia i inne cuda
Nie słucham już żadnych historyjek o wymiotach, pomagających imbirach i mega ciężkich porodach
aisa lubi tę wiadomość
-
Wiecie co chyba faktycznie bujda z tym 2gim trymestrem, że niby kobieta w ciąży pełna energii i sruty tuty
Ja dziś ledwo żyje. Nic mi się nie chce. Może po prostu kijowe miesiące trafiłysmy na ten 2gi trymestr
Co do wózków to podobno najlepiej kupować 2w1 (ew.3w1) bo taka spacerówka jest przystosowana dla dziecka 6mcy-1rok, ma regulowane siedzisko, podnóżek i jest bardziej miękka wyściółka i ma większą amortyzację niz np.w takiej parasolce. To opinię moich koleżanek i filmików, które obejrzałam na YouTube.aisa lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle