X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Słuchajcie czy ciasta pieczecie na Góra dół czy termoobieg? Bo moj piekarnnik chyba zaczyna odmawiać posłuszeństwa po natach użytkowania. Chyba czas na wymianę.

Nowatorka ja tak mam czasami

Ja na termoobiegu przeważnie, czasem przełączam na chwile na góra/dół

nowatorka to normalne :) Przy gwałtownych ruchach bolą nas więzadła na których zawieszona jest macica.

atdc15nmjt4tk663.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja praktycznie zawsze z termoobiegiem piekę ciasta a jest tego nie mało bo robię też torty na zamówienie i ciasta teraz co prawda pałzuję ale góra,dół bardzo rzadko używam chyba że wymaga tego przepis.
    Mnie dziś głowa boli i jest i niedobrze i wszystko mi śmierdzi łącznie z mydłem ble :(

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może jest któraś z Was ze Śląska i potrzebuje co nieco do wyprawki? :)

http://olx.pl/oferta/wyprawka-dla-dziecka-0-3-miesiace-rozmiary-52-56-62-20-sztuk-CID88-IDduC3D.html

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nowa! Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Właśnie skonczylam piec babke bo cos za mną chodzi ale zastanawiam się czy mi wyjdzie bo cos ostatnio nie mam reki do gotowania. Ja juz 3 miesiąc jestem na zwolnieniu i dopiero teraz zaczynam powoli przestawać myslec o pracy i nie wyobrażam sobie pracować bo za duzo stresu tam miałam i szkodzilo by to bardzo fasolce. A dzisiaj mam dziwny dzien bo czuje się jakas niespokojna.
    Palutka super wiadomości.

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś mi pidpowiecie od jakiegoś czasu szukamy wózka czy opcja 3w1 to dobry pomysł bo jak czytam opinie to z gondolą jeszcze są dobre a jak już przechodzi się na spacerowke to już są negatywne opinie i teraz już sama nie wiem czy lepiej kupić wszystko oddzielnie czy taki zestaw no i jak jest z fotelikami cz warto kupić fotelik czy na początku wystarczy tylko nosidelko.
    Pytam bo to moje pierwsze dziecko a w śród znajomych zdania są podzielone.

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i tak was podziwiam, że gotujecie. Ja unikam zapachów kuchennych, bo potęgują moje mdłości. Na szczęście na razie mam ten komfort, że teściowa jest w domu i gotuje dla wszystkich to ja i tak nie muszę.
    Stokrotka też się nad tym 3w1 zastanawiam, ale też pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Myślę, że dużo zależy od firmy..

• Sanna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę ze opcja 3w1 jest super, wczoraj wpadłam na fajny polski wózek tako maxone, czy może macie jakies opinie ?? mało ich na internecie

74di4z174lr410ce.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa boli od rana....
    Tęsknie za lubym, który pisze do 2 godziny i przypomina mi, żebym jadła :)

Ana32 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak się zje co 2 3 godziny mdlosci nie sa takie straszne, przynajmniej w moim przypadku :)

74di4z174lr410ce.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale zapominam... on mnie pilnuje :)
    Mam najlepszego męża na świecie :)

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy wózek 2 w 1 tj. gondolę i spacerówkę. Fotelik (nosidełko, bo przez pierwszy rok to to samo) kupujemy osobno, bo zależy nam na bezpieczeństwie malucha i chcemy żeby miał wszystkie atesty itp. Do praktycznie każdego wózka można kupić adaptery, żeby można było wpiąć fotelik.

Ja polecam dobry jakościowo fotelik/nosidło, w końcu to dla bezpieczeństwa naszych dzieci.. Warto poczytać testy.
    My na tę chwilę zdecydowani jesteś na Maxi Cosi Cabrio Fix, a żeby było jeszcze bezpieczniej, to kupimy bazę isofix do tego.

Agaax lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) melduje się po długiej przerwie z informacją że potwierdziły się moje przeczucia, oficjalnie oczekujemy na syna :)

Ejrene, Sanna, alexxx, aisa, kot_bury, oldżi, _analiza, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Może coś mi pidpowiecie od jakiegoś czasu szukamy wózka czy opcja 3w1 to dobry pomysł bo jak czytam opinie to z gondolą jeszcze są dobre a jak już przechodzi się na spacerowke to już są negatywne opinie i teraz już sama nie wiem czy lepiej kupić wszystko oddzielnie czy taki zestaw no i jak jest z fotelikami cz warto kupić fotelik czy na początku wystarczy tylko nosidelko.
    Pytam bo to moje pierwsze dziecko a w śród znajomych zdania są podzielone.

Dla takiego malucha to używa się nosidełka jako fotelika.

Też patrzałam na wózki z sama gondolą, z myślą że może potem kupi się spacerówkę lżejszą osobno, ale kurcze wysokie ceny mają te wózki jak by nie patrzeć.

Ja wiem że będę szukać wózka z dużą gondolą żeby moje dziecko jak najdłużej w niej pojeździło bo w grudniu będzie miało dopiero pół roku a nie chcę za wcześnie przechodzić na spacerówkę.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja juz 3 miesiąc jestem na zwolnieniu i dopiero teraz zaczynam powoli przestawać myslec o pracy i nie wyobrażam sobie pracować bo za duzo stresu tam miałam i szkodzilo by to bardzo fasolce.
    Też jestem na zwolnieniu prawie od początku ciąży i teraz pewnie najbardziej stresowałabym się dojazdami w ten śnieg. W zeszłym roku o tej porze miałam lekki wypadek i jak widzę taką pogodę to nawet nie wsiadam za kółko.

Ps. Trzeci dzień bez wymiotów! :D

aisa lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie zawsze jedzenie co 2-3 godziny pomaga;/ jak wstanę rano z pustym żołądkiem żeby doturlać się do kuchni to jeszcze nie skończę zjeść, a już mi zwraca;/ Inaczej jak mi mąż przyniesie do łóżka:D to zjem, uleży mi się i jest dobrze.
    Panna truskawka to mam nadzieję, że mi też do 15 tyg. przejdzie,miałam 3 dni bez wymiotów, ale powróciły;/ Dziś mnie ciocia dobiła słowami, że wymiotowała całą ciąże, a nawet w trakcie porodu....oO
    Widzę, że dużo osób poleca te nosidełka maxi cosi, to coś w nich musi być;)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki testów genetycznych :) Wszystko w porządku!

Dunda, MirelS, renieczka, kama005, Gagaga, aisa, kot_bury, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Panna truskawka to mam nadzieję, że mi też do 15 tyg. przejdzie,miałam 3 dni bez wymiotów, ale powróciły;/ Dziś mnie ciocia dobiła słowami, że wymiotowała całą ciąże, a nawet w trakcie porodu....oO
    Jeszcze tydzień temu byłam pewna, że to nigdy się nie skończy. Ale powoli, powoli jest lepiej. Fakt, że jak nie zjem to mdli mnie i też czasami czuję, że jakbym stanęła nad toaletą to bym zwróciła. Wiadomo- rewelacji całkowitej jeszcze nie ma i nie tryskam super energią, ale jestem już w stanie ugotować obiad :) Ja przestałam słuchać wszystkich tych historii, jak to niektóre wymiotowały do końca ciąży. Fakt, że może się tak zdarzyć, ale nigdy do końca nie wiadomo jak to było na prawdę z tymi wymiotami. Niektóre historie są dosyć mocno przerysowane i może to było na tej zasadzie, że jeden wymiot dziennie do 9 miesiąca i już, a nie kilkanaście prowadzących do odwodnienia i inne cuda :)
    Nie słucham już żadnych historyjek o wymiotach, pomagających imbirach i mega ciężkich porodach :)

aisa lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś sobie radzę ale chodzę do znajomych pogadać do tego pojawiam się towarzysko w robocie tak po prostu pogadać ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile to super ;)

Ja właśnie gotuje rosół ;)

Właśnie ja zawsze piekłem ciasta na Góra dół. Prawie nigdy na termoobiegu a może powinnam spróbować?

aisa lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co chyba faktycznie bujda z tym 2gim trymestrem, że niby kobieta w ciąży pełna energii i sruty tuty

Ja dziś ledwo żyje. Nic mi się nie chce. Może po prostu kijowe miesiące trafiłysmy na ten 2gi trymestr ;)

Co do wózków to podobno najlepiej kupować 2w1 (ew.3w1) bo taka spacerówka jest przystosowana dla dziecka 6mcy-1rok, ma regulowane siedzisko, podnóżek i jest bardziej miękka wyściółka i ma większą amortyzację niz np.w takiej parasolce. To opinię moich koleżanek i filmików, które obejrzałam na YouTube.

aisa lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ