X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot fajny brzuszek :)

Dziewczyny nie wstydzic sie ;)

Ja sie juz nie moge doczekac zeby poczuc ruchy :)

aisa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyglądam na razie jak ... mała, najedzona kura :D średnio na razie widać, że to ciąża. Po tym ekscesach z wymiotami mega schudłam i wyglądam trochę jak dziewczynka z podstawówki :D

aisa lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny dokładnie nie wstydzcie się :) Pokazujcie brzuchy!

Ja wróciłam do domciu i czas na relax :)

aisa lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja tez napalilam sie na ten wózek ale troche poczytalam i sama juz nie wiem. Ale tak na prawde to każdy moze okazać sie awaryjnym.. Kiedy zamawiacie wózki ?
    myslałam na końcówką maja i początkiem czerwca ? :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej spiochy! Pobudka ! U mnieporanna herbatka jak zawsze w mega kubku. Co ja bym bez niej zrobila...

aisa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kto mi znów przysłał mróz? Jest -14.
    Przedwczoraj napadało dużo śniegu, jest ślicznie choć mogłoby być trochę cieplej. Potem wrzucę jakieś zdjęcie.
    Miłego dnia wszystkim :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja już nawet po śniadaniu !
    Mam dzisiaj wizytę u lekarza i zaczynam się stresować po mału ... w sumie to nie wiem czemu, bo odebrałam wczoraj wyniki badań i upewniłam się,że nie mam toksoplazmozy, morfologia w porządku, cytomegalia też w porządku, hiv nie mam, a jedyne co to liczne bakterie w moczu, a to zawsze mi wychodzi .. Może po prostu się stęskniłam za maleństwem ?
    Powiedzcie mi Kochane, co myślicie o kuligu na saniach z koniami i wieczornym ognisku ? bo mam taką propozycję na sobotę, a teściowa panikuje, że to niebezpieczne .. i nie wiem co myśleć. Przecież ja tylko będę na tych saniach siedziała i jeździła po lesie około 45 minut (sanie 10 osobowe), ciepło bym się ubrała,ale to nic nowego bo u mnie temperatura znowu spadła i sypie śnieg, nago nie chodzę :D

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to fajny pomysł i jeśli jest możliwość, to ja bym skorzystała. Przecież nie będziesz siedziała na dziecięcych sankach, więc nic nie powinno się stać :)

Ja dzisiaj w końcu czuję się wyspana. Sama się obudziłam przed małą, więc spoko. Ja chyba też muszę obalić mit, że w drugim trymestrze ma się super energię do wszystkiego. Wieczorami to mi się chce tak spać, że ledwo co mogę coś obejrzeć w telewizji. W dzień jak pójdę po zakupy i na spacer z córka, to po powrocie jestem ledwo żywa. Nie wiem, może to zima tak na mnie działa, ale w pierwszej ciąży też tak miałam w drugim trymestrze.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja

nowa! ja wózek też myślę że gdzieś w czerwcu kupię

Kasiulina ja bym skorzystała na Twoim miejscu :)

aisa u mnie też śnieg pada :)

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Ja już w pracy i mam nadzieję, że dziś uda mi się wyjść wcześniej niż po 10 godzinach - bo czwartek a ja się czuję, jakbym pracowała bez przerwy od dwóch tygodni.
    Ja wózek też pewnie jakoś w czerwcu.
    A kulig to świetny pomysł! Sama bym się wybrała!

Miłego dnia!

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh, ginekolog odwołał wizytę, ale przełożył na jutro :)
    a na kulig idę !! postanowione ! :D

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam:)

Wczoraj miałam zwariowany dzień, dopiero teraz nadrabiam Wasze wpisy:)

Gratuluje brzuszków, rozpychają się maleństwa:)u mnie troszkę widać,może później wrzucę jakieś zdjęcie:)

Tak się zastanawiam czy iść dzisiaj do pracy czy jutro...

Kasiulina kulig super pomysł, sama bym chętnie poszła:)myślę, że Ci się nic nie stanie jak zasiądziesz w wielkich saniach i ciepło się opatulisz kocem:)

Kasiulina, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że idź na kulig! To świetna zabawa, byłam chyba dwa razy w życiu i było mega :)

Aaaale mi się od rana strasznie nic nie chce...

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia idziesz na rekord z brzusiem ;)
    A oto mój Pajączek <3

http://naforum.zapodaj.net/20450eac75cb.jpg.html

Nie należę tez do szczypiorkow ale póki co waga stoi i mieszczą się w spodnie :)

Tak szczerze to jak czytam, że niektóre z Was w pracy to ja się cieszę, że jestem w domku...

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propo wózków. W najbliższym moim otoczeniu są mamy z wózkiem camarelo carera i coletto marcello. I napisze Wam o ich przygodach.

Pierwszy to mamie wypadła gondola z dzidzia przy odpinaniu ze stelaża. Mama jest drobniutka i niska osoba. Nie wiem czy to kwestia nieporadnosci czy faktycznie jest tam jakiś problem z zaczepami.

Drugi mimo że ma super możliwość obrotu bez wypinania to ja jak prowadziłam ten wózek to czułam jak spacerówka się "kolebala" i do tego podczas spaceru (w większości po kostce brukowej) pękł stelaż i niespelna roczne dziecko znalazło się na ziemi :(

To tylko w ramach informacji z pierwszej ręki.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginek powiedzial ze mozna antybiotyk sumamed wziać, jesli objawy krztusca sa dokuczliwe. Że to poniekad moja decyzja i nie powinien zaszlodzic dziecku... jednak jak czytam fora to na dwoje babka wróżyla i jesli nie musze tego leku to narazie nie bede brala chyba... A co bedzie w okresie okoloporodowym to on mówi ze zobaczymy jeszcze

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Mi od rana dziś też nic się nie chce :/ na dworze zimno..
    później może wybiorę się na jakieś zakupy :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstalam, zjadlam, poszlam na zakupki a teraz kocyk herbatka i książka :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od rana wnerw, wczoraj wpadł przyszły szwagier jednej siostry i mówi: "Ale już widać, super!" i ja taka rozćwierkana, bo rzeczywiście banciołek już taki ciążowy mam i dumna z niego jestem. A dziś dzwoni najstarsza siostra i do mnie: "A. mówi, że już widać. Znaczy, jesteś pękata. Nie żryj tyle, bo później będziesz miała kłopot, pilnuj się!" Powiedzcie mi, skąd w ludziach tyle zawiści jest? Zwłaszcza, że jak na razie mam 2,5 kg na plusie, brzuch mi wyskoczył, bo w ciąży jestem (!), to chyba normalne. Ze spodni wyrosłam... w brzuchu. Moja mama i właśnie wspomniana siostra baaardzo tyły w ciąży, najpierw na boki, a dopiero potem w brzuchu, ja zupełnie inaczej, od razu wszystko w dzidzię. Może dlatego nie może przeżyć.
    Nie powinnam się przejmować, no ale mnie wnerwiło to i od rana dzień załatwiony. Jakbym mało miała kłopotów.
    Wyżaliłam się Wam, dobrze, że jesteście. :-)

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wredota!
    Już ja bym jej nagadała.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ