X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję się świetnie :) wszelkie mdłości przeszły mi już po 10 tygodniu. Teraz czasem po południu jestem bardziej śpiąca niż przed ciążą :) ale na szczęscie bez problemu mogę gotować, piec itp :)

aisa lubi tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • panna truskawka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Wielkość piersi nie ma wpływu na to ile będziesz miała pokarmu, spokojnie :)
    Ja to wiem, tylko inni raczej nie :)

aisa lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowatorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wracajac do brzuszkow to kazda jest inna. Niektore zaczynaja byc wczesniej widoczne a potem juz mniej rosna a inne nic nic a potem nagle przegonia te pierwsze. Wazne zeby sienie obzerac ciezkimi potrawami a jesc zdrowo. Ja wam powiem ze lubie mojej dzidzi dostarczac zdrowych pokarmow. Jem dla niej niektore rzeczy. Np jablko bo nie lubieee bleee ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia- dobre :P trzeba było odpowiedźieć że niestety to nie koncert życzeń :P

Karolla.- za bardzo chyba nie ma rady na to. który masz tydzień ciąży?

panna truskawka- tekst o małych piersiach to chyba bzdura miesiąca :P

I nie piszcie mi o jedzeniu bo ja głodna w pacy a tu jak nie pierogi to muffiny na pocieszenie idę zjeść jabłko :P

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Karolla.- za bardzo chyba nie ma rady na to. który masz tydzień ciąży?

Zaczęłam 17 tydzień, licząc od om.

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja za to dzisiaj dzwonię do babci z życzeniami i ta mi się pyta, czy już wiem, co będzie. To jej mówię, że chłopiec, a ta do mnie: no trudno... To się pytam, czemu trudno? A babcia, że wolałaby dziewczynkę... No ręce opadają.

No nie mogę! Z całym szacunkiem, ale może sobie woleć.
    Mnie tam obojętne czy chłopczyk czy dziewczynka, byleby było zdrowe. Chociaż mąż, wiadomo, wolałby synka.

Ja w I trymestrze leżałam cały czas, mdliło mnie i wymiotowałam codziennie. Od 14 tygodnia ożyłam, zdarza mi się tylko, że robi mi się słabo np. w sklepie.
    Mam też wrażenie, że nie mam mięśni brzucha, jak leżę i chcę się podnieść tak prosto to mi trzeba rękę podać. :P
    I mam nareszcie normalny apetyt (wcześniej to prawie nie jadłam...). Mąż mój się ze mnie nabijał ostatnio. Nie mógł otworzyć słoika z ogórami i mówię do niego:
    -Oj coś słabiutki jesteś, a on:
    -Bo nie dojadam...
    -A dlaczego?
    -Bo niewiele dla mnie zostaje!
    Najpierw dostał po łepetynie, ale tydzień się z tego recholiłam.

Karolla., Inska, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już 2 tygodnie czułam się w miarę dobrze, a od wtorku wieczorem znowu powróciły mi mdłości i nawet wymiotowałam.
    Ja mam wózek Bebetto i powiem Wam jestem z niego bardzo zadowolona. Miałam raz wprawdzie małą awarię ale z naszej winy i firma bebetto wszystko nam bez problemu w ramach gwarancji naprawiła. Wózek mieliśmy z powrotem za 3 dni. Ale wiadomo co osoba to inna opinia. Mam dużo znajomych co mają też te wózki i nikt nie narzeka:)

atdc3e5erjm386my.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest dziewczynki nie ma się co przejmować. A najlepiej się od razu odgryzać, jak raz da się znać ze takie teksty Ci się nie podobają to potem ludzie już pamiętają żeby ugryźć się w język! :)

Ja dziś średni dzień, głowa zaczyna mnie boleć trochę za bardzo a jeszcze siedzę w pracy. Do tego złapałam małego, maluteńkiego doła bo ciągle nie doszły do mnie zamówione przez internet specyfiki na rozstepy a te moje piersi takie biedne... jeszcze jak na złość nie zrobiły się od zewnętrznej strony tylko od wewnątrz, tak że przy głębokim dekolcie będzie je widać... ;/ wiem, że to nie problem i ze lepiej to niż jakby miało się coś z kruszyną dziać ale denerwuje mnie to. Smaruje się teraz 2x dziennie raz oliwka a raz palmersem ale niestety... tego co się stało to już chyba noc nie naprawi... :(:(

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my się z dodatkowymi kilogramami uporamy raz, dwa a jak ktoś jest głupi to małe prawdopodobieństwo, że zmądrzeje :P

Ejrene, *Słoneczko, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi hahaah , cała prawda ! :D

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza to smaruj przynajmniej jakas oliwka zwykla dopoki nie przyjda. Ja mam troche rozstepow bialych na piersiach ale to z okresu dojrzewania i kompletnie mi nie przeszkadzaja.

Milcia to tak jak babcia mojego jak uslyszala ze dziewczynka to tez mowi ze trudno i ze trzeba sie i tak cieszyc z tego co jest. Ale ja tam jej wybaczam bo to 90 letnia kobita ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny miala ktoras moze identyfikacje przeciwcial?odebralam dzis wyniki grupy krwi i dowiedzialam sie ze musze raz jeszcze pobrac krew i oddac do centrum lecznictwa i krwiodactwa boje sie

7c7877e138.png[/url]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla witaj w gronie dziewczyn z nudnościami;) niestety nie ma za bardzo na to rady. Mam tabletki prevomit, niby na mdłości i wymioty, ale kompletnie nie pomagały. Wszyscy radzą imbir, a nawet wczoraj o tym pisałyśmy, że guzik daje;/ Ja odkryłam, że nieco lepiej się czuję jak wcisnę w siebie coś słodkiego, choć wielkiej ochoty na słodkie nie mam. Wręcz przeciwnie - ciągnie mnie za serem feta na przykład ;D

Ja nie doświadczam żadnych wrednych uwag, bo jeszcze nic po mnie nie widać w ubraniach;) Niektórzy mi tylko mówią, że pewnie chłopak, bo nie brzydnę;P niektórzy to myślą, że mądrzejsi od lekarzy;)

Nowatorka ja też mam na piersiach rozstępy jeszcze z czasów gdy urosły mi piersi i dopiero niedawno dowiedziałam się, że to rozstępy xD Nie mam z tym problemu. A smarowanie jednemu pomoże, drugiemu nie. Koleżanka całą ciążę smarowała 2x dziennie, ale miała ogromny brzuszek, więc logiczne, że rozstępy zostały..

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    dziewczyny miala ktoras moze identyfikacje przeciwcial?odebralam dzis wyniki grupy krwi i dowiedzialam sie ze musze raz jeszcze pobrac krew i oddac do centrum lecznictwa i krwiodactwa boje sie

Grupa krwi + przeciwciała są raczej dla każdej ciężarnej zalecane. A co masz na wyniku napisane?

atdc15nmjt4tk663.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczęśliwsza a jakie rh Ci wyszło? Ja miałam robioną grupę krwi, ale wyszłomi rh dodatnie.

• Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rh - i w kazdej ciazy konflikt wiec zawsze po porodzie dostaje zastrzyk z immunoglobina anty d

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz czynnik Rh ujemny, to możliwe, że chcą zbadać jeszcze raz. Jeśli się okaże, że ujemny, będzie potrzeba oznaczenia czynnika u ojca dziecka. Jeśli on też ma Rh- to w porządku, dziecko też będzie miało Rh- i nie grozi Wam konflikt serologiczny. I może to zaistnieć tylko wtedy, kiedy matka ma -, a ojciec +. Są też sposoby na radzenie sobie z tym.
    Na razie spokojnie, trzeba to zbadać, nic takiego się nie dzieje.

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina, dobrze że zdecydowałaś się na kulig, super sprawa :)

Gagaga, okropnie dużo pracujesz. W ciąży zdaje się to wbrew przepisom...

Dunda, bardzo zgrabny brzusio :)

Majeczka, jak są różne opinie a nie czujesz się bardzo źle to chyba faktycznie lepiej nie brać tego leku.

Słoneczko, no siorka "mistrz" o.O Jeszcze pewnie wypali nie raz z czymś podobnym... Staraj się wpuszczać jednym a wypuszczać drugim uchem choć wiadomo, że takie teksty potrafią zdrowo wkurzyć...

Asit, odpocznij trochę po pracy. Piękny brzucho :)

Karolla, mi zapachowstręt minął jakiś czas temu. Za kilka, kilkanaście dni będzie lepiej. Już tu mamy tego przykłady.

Milcia, niezła ta Twoja babcia :P Coś się Jej dziewczynki bardziej podobają... ciekawe czemu? W sumie córę już masz to nie powinno Jej być tak szkoda, że tym razem chłopak...

Panna truskawka, o to póki co najlepszy tekścior ciążowy... buhahaha

Oldżi, o to to, bardzo słuszna uwaga ;D

Najszczęśliwsza, nie ma się czego bać. To tylko badanie żeby było wiadomo na 100 procent czy nie macie konfliktu serologicznego. A nawet jak macie to dostaniesz zastrzyk i będzie ok.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wyniki jutro pewnie bd miala moja kardiolog bo ja dostalam tulko skierowanie na badanie konsultacyjne do regionalnego centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa i pisze prosze o wykonanie badania identyfikacja przeciwciał a reszte musi wypelnic pani doktor a ja pisze A RhD +

7c7877e138.png[/url]

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj facet ma tez taka jak ja i co teraz

7c7877e138.png[/url]
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ