Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak wracajac do brzuszkow to kazda jest inna. Niektore zaczynaja byc wczesniej widoczne a potem juz mniej rosna a inne nic nic a potem nagle przegonia te pierwsze. Wazne zeby sienie obzerac ciezkimi potrawami a jesc zdrowo. Ja wam powiem ze lubie mojej dzidzi dostarczac zdrowych pokarmow. Jem dla niej niektore rzeczy. Np jablko bo nie lubieee bleee
-
Milcia- dobre
trzeba było odpowiedźieć że niestety to nie koncert życzeń
Karolla.- za bardzo chyba nie ma rady na to. który masz tydzień ciąży?
panna truskawka- tekst o małych piersiach to chyba bzdura miesiąca
I nie piszcie mi o jedzeniu bo ja głodna w pacy a tu jak nie pierogi to muffiny na pocieszenie idę zjeść jabłko
aisa lubi tę wiadomość
-
Milcia wrote:Ja za to dzisiaj dzwonię do babci z życzeniami i ta mi się pyta, czy już wiem, co będzie. To jej mówię, że chłopiec, a ta do mnie: no trudno... To się pytam, czemu trudno? A babcia, że wolałaby dziewczynkę... No ręce opadają.
No nie mogę! Z całym szacunkiem, ale może sobie woleć.
Mnie tam obojętne czy chłopczyk czy dziewczynka, byleby było zdrowe. Chociaż mąż, wiadomo, wolałby synka.
Ja w I trymestrze leżałam cały czas, mdliło mnie i wymiotowałam codziennie. Od 14 tygodnia ożyłam, zdarza mi się tylko, że robi mi się słabo np. w sklepie.
Mam też wrażenie, że nie mam mięśni brzucha, jak leżę i chcę się podnieść tak prosto to mi trzeba rękę podać.
I mam nareszcie normalny apetyt (wcześniej to prawie nie jadłam...). Mąż mój się ze mnie nabijał ostatnio. Nie mógł otworzyć słoika z ogórami i mówię do niego:
-Oj coś słabiutki jesteś, a on:
-Bo nie dojadam...
-A dlaczego?
-Bo niewiele dla mnie zostaje!
Najpierw dostał po łepetynie, ale tydzień się z tego recholiłam.Karolla., Inska, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
A ja już 2 tygodnie czułam się w miarę dobrze, a od wtorku wieczorem znowu powróciły mi mdłości i nawet wymiotowałam.
Ja mam wózek Bebetto i powiem Wam jestem z niego bardzo zadowolona. Miałam raz wprawdzie małą awarię ale z naszej winy i firma bebetto wszystko nam bez problemu w ramach gwarancji naprawiła. Wózek mieliśmy z powrotem za 3 dni. Ale wiadomo co osoba to inna opinia. Mam dużo znajomych co mają też te wózki i nikt nie narzeka:) -
Tak jest dziewczynki nie ma się co przejmować. A najlepiej się od razu odgryzać, jak raz da się znać ze takie teksty Ci się nie podobają to potem ludzie już pamiętają żeby ugryźć się w język!
Ja dziś średni dzień, głowa zaczyna mnie boleć trochę za bardzo a jeszcze siedzę w pracy. Do tego złapałam małego, maluteńkiego doła bo ciągle nie doszły do mnie zamówione przez internet specyfiki na rozstepy a te moje piersi takie biedne... jeszcze jak na złość nie zrobiły się od zewnętrznej strony tylko od wewnątrz, tak że przy głębokim dekolcie będzie je widać... ;/ wiem, że to nie problem i ze lepiej to niż jakby miało się coś z kruszyną dziać ale denerwuje mnie to. Smaruje się teraz 2x dziennie raz oliwka a raz palmersem ale niestety... tego co się stało to już chyba noc nie naprawi...19.07.2016 r. Aleksander
-
Analiza to smaruj przynajmniej jakas oliwka zwykla dopoki nie przyjda. Ja mam troche rozstepow bialych na piersiach ale to z okresu dojrzewania i kompletnie mi nie przeszkadzaja.
Milcia to tak jak babcia mojego jak uslyszala ze dziewczynka to tez mowi ze trudno i ze trzeba sie i tak cieszyc z tego co jest. Ale ja tam jej wybaczam bo to 90 letnia kobita -
Karolla witaj w gronie dziewczyn z nudnościami;) niestety nie ma za bardzo na to rady. Mam tabletki prevomit, niby na mdłości i wymioty, ale kompletnie nie pomagały. Wszyscy radzą imbir, a nawet wczoraj o tym pisałyśmy, że guzik daje;/ Ja odkryłam, że nieco lepiej się czuję jak wcisnę w siebie coś słodkiego, choć wielkiej ochoty na słodkie nie mam. Wręcz przeciwnie - ciągnie mnie za serem feta na przykład
Ja nie doświadczam żadnych wrednych uwag, bo jeszcze nic po mnie nie widać w ubraniach;) Niektórzy mi tylko mówią, że pewnie chłopak, bo nie brzydnę;P niektórzy to myślą, że mądrzejsi od lekarzy;)
Nowatorka ja też mam na piersiach rozstępy jeszcze z czasów gdy urosły mi piersi i dopiero niedawno dowiedziałam się, że to rozstępy xD Nie mam z tym problemu. A smarowanie jednemu pomoże, drugiemu nie. Koleżanka całą ciążę smarowała 2x dziennie, ale miała ogromny brzuszek, więc logiczne, że rozstępy zostały.. -
najszczesliwsza wrote:dziewczyny miala ktoras moze identyfikacje przeciwcial?odebralam dzis wyniki grupy krwi i dowiedzialam sie ze musze raz jeszcze pobrac krew i oddac do centrum lecznictwa i krwiodactwa boje sie
Grupa krwi + przeciwciała są raczej dla każdej ciężarnej zalecane. A co masz na wyniku napisane?
-
Jeśli masz czynnik Rh ujemny, to możliwe, że chcą zbadać jeszcze raz. Jeśli się okaże, że ujemny, będzie potrzeba oznaczenia czynnika u ojca dziecka. Jeśli on też ma Rh- to w porządku, dziecko też będzie miało Rh- i nie grozi Wam konflikt serologiczny. I może to zaistnieć tylko wtedy, kiedy matka ma -, a ojciec +. Są też sposoby na radzenie sobie z tym.
Na razie spokojnie, trzeba to zbadać, nic takiego się nie dzieje.https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Kasiulina, dobrze że zdecydowałaś się na kulig, super sprawa
Gagaga, okropnie dużo pracujesz. W ciąży zdaje się to wbrew przepisom...
Dunda, bardzo zgrabny brzusio
Majeczka, jak są różne opinie a nie czujesz się bardzo źle to chyba faktycznie lepiej nie brać tego leku.
Słoneczko, no siorka "mistrz"Jeszcze pewnie wypali nie raz z czymś podobnym... Staraj się wpuszczać jednym a wypuszczać drugim uchem choć wiadomo, że takie teksty potrafią zdrowo wkurzyć...
Asit, odpocznij trochę po pracy. Piękny brzucho
Karolla, mi zapachowstręt minął jakiś czas temu. Za kilka, kilkanaście dni będzie lepiej. Już tu mamy tego przykłady.
Milcia, niezła ta Twoja babciaCoś się Jej dziewczynki bardziej podobają... ciekawe czemu? W sumie córę już masz to nie powinno Jej być tak szkoda, że tym razem chłopak...
Panna truskawka, o to póki co najlepszy tekścior ciążowy... buhahaha
Oldżi, o to to, bardzo słuszna uwaga
Najszczęśliwsza, nie ma się czego bać. To tylko badanie żeby było wiadomo na 100 procent czy nie macie konfliktu serologicznego. A nawet jak macie to dostaniesz zastrzyk i będzie ok. -
Wiecie co wyniki jutro pewnie bd miala moja kardiolog bo ja dostalam tulko skierowanie na badanie konsultacyjne do regionalnego centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa i pisze prosze o wykonanie badania identyfikacja przeciwciał a reszte musi wypelnic pani doktor a ja pisze A RhD +
[/url]