X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję się świetnie :) wszelkie mdłości przeszły mi już po 10 tygodniu. Teraz czasem po południu jestem bardziej śpiąca niż przed ciążą :) ale na szczęscie bez problemu mogę gotować, piec itp :)

aisa lubi tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • panna truskawka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Wielkość piersi nie ma wpływu na to ile będziesz miała pokarmu, spokojnie :)
    Ja to wiem, tylko inni raczej nie :)

aisa lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowatorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wracajac do brzuszkow to kazda jest inna. Niektore zaczynaja byc wczesniej widoczne a potem juz mniej rosna a inne nic nic a potem nagle przegonia te pierwsze. Wazne zeby sienie obzerac ciezkimi potrawami a jesc zdrowo. Ja wam powiem ze lubie mojej dzidzi dostarczac zdrowych pokarmow. Jem dla niej niektore rzeczy. Np jablko bo nie lubieee bleee ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia- dobre :P trzeba było odpowiedźieć że niestety to nie koncert życzeń :P

Karolla.- za bardzo chyba nie ma rady na to. który masz tydzień ciąży?

panna truskawka- tekst o małych piersiach to chyba bzdura miesiąca :P

I nie piszcie mi o jedzeniu bo ja głodna w pacy a tu jak nie pierogi to muffiny na pocieszenie idę zjeść jabłko :P

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Karolla.- za bardzo chyba nie ma rady na to. który masz tydzień ciąży?

Zaczęłam 17 tydzień, licząc od om.

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja za to dzisiaj dzwonię do babci z życzeniami i ta mi się pyta, czy już wiem, co będzie. To jej mówię, że chłopiec, a ta do mnie: no trudno... To się pytam, czemu trudno? A babcia, że wolałaby dziewczynkę... No ręce opadają.

No nie mogę! Z całym szacunkiem, ale może sobie woleć.
    Mnie tam obojętne czy chłopczyk czy dziewczynka, byleby było zdrowe. Chociaż mąż, wiadomo, wolałby synka.

Ja w I trymestrze leżałam cały czas, mdliło mnie i wymiotowałam codziennie. Od 14 tygodnia ożyłam, zdarza mi się tylko, że robi mi się słabo np. w sklepie.
    Mam też wrażenie, że nie mam mięśni brzucha, jak leżę i chcę się podnieść tak prosto to mi trzeba rękę podać. :P
    I mam nareszcie normalny apetyt (wcześniej to prawie nie jadłam...). Mąż mój się ze mnie nabijał ostatnio. Nie mógł otworzyć słoika z ogórami i mówię do niego:
    -Oj coś słabiutki jesteś, a on:
    -Bo nie dojadam...
    -A dlaczego?
    -Bo niewiele dla mnie zostaje!
    Najpierw dostał po łepetynie, ale tydzień się z tego recholiłam.

Karolla., Inska, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już 2 tygodnie czułam się w miarę dobrze, a od wtorku wieczorem znowu powróciły mi mdłości i nawet wymiotowałam.
    Ja mam wózek Bebetto i powiem Wam jestem z niego bardzo zadowolona. Miałam raz wprawdzie małą awarię ale z naszej winy i firma bebetto wszystko nam bez problemu w ramach gwarancji naprawiła. Wózek mieliśmy z powrotem za 3 dni. Ale wiadomo co osoba to inna opinia. Mam dużo znajomych co mają też te wózki i nikt nie narzeka:)

atdc3e5erjm386my.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest dziewczynki nie ma się co przejmować. A najlepiej się od razu odgryzać, jak raz da się znać ze takie teksty Ci się nie podobają to potem ludzie już pamiętają żeby ugryźć się w język! :)

Ja dziś średni dzień, głowa zaczyna mnie boleć trochę za bardzo a jeszcze siedzę w pracy. Do tego złapałam małego, maluteńkiego doła bo ciągle nie doszły do mnie zamówione przez internet specyfiki na rozstepy a te moje piersi takie biedne... jeszcze jak na złość nie zrobiły się od zewnętrznej strony tylko od wewnątrz, tak że przy głębokim dekolcie będzie je widać... ;/ wiem, że to nie problem i ze lepiej to niż jakby miało się coś z kruszyną dziać ale denerwuje mnie to. Smaruje się teraz 2x dziennie raz oliwka a raz palmersem ale niestety... tego co się stało to już chyba noc nie naprawi... :(:(

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my się z dodatkowymi kilogramami uporamy raz, dwa a jak ktoś jest głupi to małe prawdopodobieństwo, że zmądrzeje :P

Ejrene, *Słoneczko, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi hahaah , cała prawda ! :D

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza to smaruj przynajmniej jakas oliwka zwykla dopoki nie przyjda. Ja mam troche rozstepow bialych na piersiach ale to z okresu dojrzewania i kompletnie mi nie przeszkadzaja.

Milcia to tak jak babcia mojego jak uslyszala ze dziewczynka to tez mowi ze trudno i ze trzeba sie i tak cieszyc z tego co jest. Ale ja tam jej wybaczam bo to 90 letnia kobita ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny miala ktoras moze identyfikacje przeciwcial?odebralam dzis wyniki grupy krwi i dowiedzialam sie ze musze raz jeszcze pobrac krew i oddac do centrum lecznictwa i krwiodactwa boje sie

7c7877e138.png[/url]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla witaj w gronie dziewczyn z nudnościami;) niestety nie ma za bardzo na to rady. Mam tabletki prevomit, niby na mdłości i wymioty, ale kompletnie nie pomagały. Wszyscy radzą imbir, a nawet wczoraj o tym pisałyśmy, że guzik daje;/ Ja odkryłam, że nieco lepiej się czuję jak wcisnę w siebie coś słodkiego, choć wielkiej ochoty na słodkie nie mam. Wręcz przeciwnie - ciągnie mnie za serem feta na przykład ;D

Ja nie doświadczam żadnych wrednych uwag, bo jeszcze nic po mnie nie widać w ubraniach;) Niektórzy mi tylko mówią, że pewnie chłopak, bo nie brzydnę;P niektórzy to myślą, że mądrzejsi od lekarzy;)

Nowatorka ja też mam na piersiach rozstępy jeszcze z czasów gdy urosły mi piersi i dopiero niedawno dowiedziałam się, że to rozstępy xD Nie mam z tym problemu. A smarowanie jednemu pomoże, drugiemu nie. Koleżanka całą ciążę smarowała 2x dziennie, ale miała ogromny brzuszek, więc logiczne, że rozstępy zostały..

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    dziewczyny miala ktoras moze identyfikacje przeciwcial?odebralam dzis wyniki grupy krwi i dowiedzialam sie ze musze raz jeszcze pobrac krew i oddac do centrum lecznictwa i krwiodactwa boje sie

Grupa krwi + przeciwciała są raczej dla każdej ciężarnej zalecane. A co masz na wyniku napisane?

atdc15nmjt4tk663.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczęśliwsza a jakie rh Ci wyszło? Ja miałam robioną grupę krwi, ale wyszłomi rh dodatnie.

• Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rh - i w kazdej ciazy konflikt wiec zawsze po porodzie dostaje zastrzyk z immunoglobina anty d

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz czynnik Rh ujemny, to możliwe, że chcą zbadać jeszcze raz. Jeśli się okaże, że ujemny, będzie potrzeba oznaczenia czynnika u ojca dziecka. Jeśli on też ma Rh- to w porządku, dziecko też będzie miało Rh- i nie grozi Wam konflikt serologiczny. I może to zaistnieć tylko wtedy, kiedy matka ma -, a ojciec +. Są też sposoby na radzenie sobie z tym.
    Na razie spokojnie, trzeba to zbadać, nic takiego się nie dzieje.

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina, dobrze że zdecydowałaś się na kulig, super sprawa :)

Gagaga, okropnie dużo pracujesz. W ciąży zdaje się to wbrew przepisom...

Dunda, bardzo zgrabny brzusio :)

Majeczka, jak są różne opinie a nie czujesz się bardzo źle to chyba faktycznie lepiej nie brać tego leku.

Słoneczko, no siorka "mistrz" o.O Jeszcze pewnie wypali nie raz z czymś podobnym... Staraj się wpuszczać jednym a wypuszczać drugim uchem choć wiadomo, że takie teksty potrafią zdrowo wkurzyć...

Asit, odpocznij trochę po pracy. Piękny brzucho :)

Karolla, mi zapachowstręt minął jakiś czas temu. Za kilka, kilkanaście dni będzie lepiej. Już tu mamy tego przykłady.

Milcia, niezła ta Twoja babcia :P Coś się Jej dziewczynki bardziej podobają... ciekawe czemu? W sumie córę już masz to nie powinno Jej być tak szkoda, że tym razem chłopak...

Panna truskawka, o to póki co najlepszy tekścior ciążowy... buhahaha

Oldżi, o to to, bardzo słuszna uwaga ;D

Najszczęśliwsza, nie ma się czego bać. To tylko badanie żeby było wiadomo na 100 procent czy nie macie konfliktu serologicznego. A nawet jak macie to dostaniesz zastrzyk i będzie ok.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wyniki jutro pewnie bd miala moja kardiolog bo ja dostalam tulko skierowanie na badanie konsultacyjne do regionalnego centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa i pisze prosze o wykonanie badania identyfikacja przeciwciał a reszte musi wypelnic pani doktor a ja pisze A RhD +

7c7877e138.png[/url]

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj facet ma tez taka jak ja i co teraz

7c7877e138.png[/url]
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ