X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Chodzi sie z nim i robi wszystkie czynnosci?
    Czy to cos typu gorset?
    to jest moj1e20b4d4a8b3b1d9med.jpg

specjalny na dolny bol krengoslupa i miednicy

nowatorka lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lekarz przepisał mi krople imbirowe, które niestety też nie pomagały. Życie ratuje mi cola, ale nie chce jej pić za dużo.

• MirelS Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu po coli mam zgage więc mnie nawet to nie ratuje:/
    Asit dobrze wiedzieć, że jest taki pas, bo z moją dyskopatia też się pewnie będę musiała później zaopatrzyć..

• eve90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny :)
    Nazywam się Ewelina, ostatnio dopiero odkryłam Wasze forum i od tamtej pory wciąż na nie zaglądam, dlatego jeśli mnie przyjmiecie chciałabym do Was dołączyć :)
    Termin mam na 15 lipca
    Jest to moja pierwsza ciąża także wszystko co przeżywam jest dla mnie całkiem nowe i bardzo fajnie jest poczytać posty kogoś kto przeżywa to samo co ja :)

alexxx, kot_bury, aisa, Ejrene, oldżi, _analiza, renieczka, Agaax, nowatorka, kijanka_88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Ja znowu po coli mam zgage więc mnie nawet to nie ratuje:/
    Asit dobrze wiedzieć, że jest taki pas, bo z moją dyskopatia też się pewnie będę musiała później zaopatrzyć..
    no przy pierwszej nie wiedzialam o tym cudzie i oczywiscie sie meczyylam i nikt mi noic nie powiedzial ze taki wynalazek jest( mam na mysli lekarza) no ale przy drugiej naszczescie ortopeda mi kazal kupic i wasnie wspomnial ze jest kilka rodzaji zeby w aptece powiedziec na co konkretnie i na miejscu przymiezyc bo musi byc dobrze dobrany nie wiem jak w Pl z tymi pasami ale u mnie dopasowali mi idealnie oczywiscie koncowke ciazy i tak juz nie dalam rady rozwiazali mi ciaze 10 dni przed terminem .... no zobaczymy jak teraz bedzie .....

• Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    No właśnie lekarz przepisał mi krople imbirowe, które niestety też nie pomagały. Życie ratuje mi cola, ale nie chce jej pić za dużo.
    Aaaa. Mi też na vomit i mdłości pomagała tylko cola, problem w tym, że ja ją piłam przed ciąża litrami....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co ten gorset? Brzucha nie uciska?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    A na co ten gorset? Brzucha nie uciska?
    na bol dolnego odcinka plecow i miednicy, przednia czesc ma sie pod brzuchem i nie uciska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:10

• Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Analiza to smaruj przynajmniej jakas oliwka zwykla dopoki nie przyjda. Ja mam troche rozstepow bialych na piersiach ale to z okresu dojrzewania i kompletnie mi nie przeszkadzaja.

Milcia to tak jak babcia mojego jak uslyszala ze dziewczynka to tez mowi ze trudno i ze trzeba sie i tak cieszyc z tego co jest. Ale ja tam jej wybaczam bo to 90 letnia kobita ;)

Ja usłyszałam to samo! Babcia też koło 90 więc wybaczamy z Małą <3

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najlepszeg jest to, że babcia ma moją mamę i też syna :)

Ja dzisiaj posprzątałam całą chatę. Księdza dzisiaj mieliśmy. A teraz kurczę czuję skurcze. Mam nadzieję, że przejdą.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Gagaga, okropnie dużo pracujesz. W ciąży zdaje się to wbrew przepisom...
    .

Kochana,dzięki za troskę - ja pracuje na własnej działalności, wiec tu przepisy niestety schodzą na drugi plan...ale mam spoko prace i szefowa,z którą jestem umówiony na dość elastyczny system - jak będzie mi ciężko to będę mniej...na razie jednak się spina bo chce,żeby potem praca na mnie czekała. I dobrze mi to na psychikę robi,bo się nie nakręcam.

Ale teraz nadrabiam Was z całego dnia - strasznie Wam tych mdlosci wspolczuje

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi chłopcami i dziewczynkami-babcie zawsze coś chlapną a potem to nie będzie miało żadnego znaczenia ;)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    no przy pierwszej nie wiedzialam o tym cudzie i oczywiscie sie meczyylam i nikt mi noic nie powiedzial ze taki wynalazek jest( mam na mysli lekarza) no ale przy drugiej naszczescie ortopeda mi kazal kupic i wasnie wspomnial ze jest kilka rodzaji zeby w aptece powiedziec na co konkretnie i na miejscu przymiezyc bo musi byc dobrze dobrany nie wiem jak w Pl z tymi pasami ale u mnie dopasowali mi idealnie oczywiscie koncowke ciazy i tak juz nie dalam rady rozwiazali mi ciaze 10 dni przed terminem .... no zobaczymy jak teraz bedzie .....

a powiedz mi czy masz coś z kręgosłupem też czy tylko przy ciążach Ci doskwiera ból? ja się strasznie boję co będzie jak mi urośnie brzuch bo mam co najmniej raz w roku atak rwy kulszowej,zwłaszcza w lecie. Na razie w ciąży tylko kilka razy mnie bolało, ale truchleję co będzie później i czy naturalnie dam radę rodzić;/

• Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    a powiedz mi czy masz coś z kręgosłupem też czy tylko przy ciążach Ci doskwiera ból? ja się strasznie boję co będzie jak mi urośnie brzuch bo mam co najmniej raz w roku atak rwy kulszowej,zwłaszcza w lecie. Na razie w ciąży tylko kilka razy mnie bolało, ale truchleję co będzie później i czy naturalnie dam radę rodzić;/
    no wlasnie nie mam nic z kregoslupem tylko w ciazy mi doskwiera....glownie mi idzie na miednice nawet w poprzedniej ciazy bylo podejzenie ze mi sie rozejdzie ale naszczescie sie trzymala i moglam rodzic normalnie.....no ja jak juz odczuwam bol to w 3 trymestrze juz czuje ze bede umierac fakt mozna korzystac z srodkow przeciw bolowych , pasa, czy rechabilitacji ale przy koncowce to juz mi nic nie pomoglo ostatnim razem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:25

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel to moze ty juz zacznij nosic ten pas. I mozesz chodzic do osteopaty zeby cie tam wymasowal

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, jest ktos ko juz nie spi :) :P ja wlasnie wyszykowalam najstarszego do szkoly i zaraz biore sie za sniadanko :)musialabym sie wziasc za drobne pozadki bo po poludniu musze na troche do pracy , ale puki co checi brak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:40

Kasiulina, aisa lubią tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja jeszcze w łóżeczku ale tez mi się juz marzy sniadanie :)
    Leżę i rozmyślam co zrobic na obiad... Czy tez tak macie, że lubicie gotować ale jak trzeba wymyślić co to dostajecie gorączki!? Chyba ostatecznie zrobię klopsy w sosie koperkowym, ale czy mi się koncepcja po drodze do sklepu nie zmieni to nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 08:20

aisa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny,
    ja też ze śniadaniem, ale przy biurku w pracy - jak dobrze, że piątek :)
    Udanego dnia!

aisa lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was ! ja nie śpię, popijam sobie miętkę i pomału zaczynam się szykować do lekarza - w końcu zobaczę moją Fasolkę ! to już 3 tygodnie i jeden dzień, jak się nie widziałyśmy:D:D Mam wrażenie, że czas strasznie się dłuży im bliżej jest wizyty, też tak macie ? :)
    Fajnie,że jest Nas więcej i więcej - zawsze raźniej :)
    Dowiedziałam się wczoraj,że moja bardzo dobra koleżanka jest w ciąży - tak się ucieszyłam jakby to dziecko moje było :D piszczałam i piszczałam z radości i nie mogłam przestać, hahaha:)
    U mnie nadal baaardzo zimowooo, na jutro też nadają śnieg - także idealnie na kulig :D
    Wczoraj zamówiłam bilety do teatru na 28 lutego, będę odliczać z niecierpliwośćią :D
    Odwiedziłam wczoraj z mężem jego babcię i byłam u mojego brata na małej imprezce urodzinowej, bo on taki prezent zrobił babciom na dzień babci 27 lat temu :) to tak w skrócie u mnie - pozdrawiam ! <3

aisa lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis obidu nie robie za to maam nadzieje ze jak wroce to bedzie gotowy :D....

Kasiulina mi tez sie zawsze dluza ostatnie dni jak na cos czekam, zwlaszcza jak ma to byc wizyta u lekarza , ja najlblizsza mam 5 lutego wiec jeszcze troszke poczekam :)

Oldzi ja mialam wczoraj klopsiki ale wsocie pomidorowo koperkowym :)

Kasiulina, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ