X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Chodzi sie z nim i robi wszystkie czynnosci?
    Czy to cos typu gorset?
    to jest moj1e20b4d4a8b3b1d9med.jpg

specjalny na dolny bol krengoslupa i miednicy

nowatorka lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lekarz przepisał mi krople imbirowe, które niestety też nie pomagały. Życie ratuje mi cola, ale nie chce jej pić za dużo.

• MirelS Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu po coli mam zgage więc mnie nawet to nie ratuje:/
    Asit dobrze wiedzieć, że jest taki pas, bo z moją dyskopatia też się pewnie będę musiała później zaopatrzyć..

• eve90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny :)
    Nazywam się Ewelina, ostatnio dopiero odkryłam Wasze forum i od tamtej pory wciąż na nie zaglądam, dlatego jeśli mnie przyjmiecie chciałabym do Was dołączyć :)
    Termin mam na 15 lipca
    Jest to moja pierwsza ciąża także wszystko co przeżywam jest dla mnie całkiem nowe i bardzo fajnie jest poczytać posty kogoś kto przeżywa to samo co ja :)

alexxx, kot_bury, aisa, Ejrene, oldżi, _analiza, renieczka, Agaax, nowatorka, kijanka_88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Ja znowu po coli mam zgage więc mnie nawet to nie ratuje:/
    Asit dobrze wiedzieć, że jest taki pas, bo z moją dyskopatia też się pewnie będę musiała później zaopatrzyć..
    no przy pierwszej nie wiedzialam o tym cudzie i oczywiscie sie meczyylam i nikt mi noic nie powiedzial ze taki wynalazek jest( mam na mysli lekarza) no ale przy drugiej naszczescie ortopeda mi kazal kupic i wasnie wspomnial ze jest kilka rodzaji zeby w aptece powiedziec na co konkretnie i na miejscu przymiezyc bo musi byc dobrze dobrany nie wiem jak w Pl z tymi pasami ale u mnie dopasowali mi idealnie oczywiscie koncowke ciazy i tak juz nie dalam rady rozwiazali mi ciaze 10 dni przed terminem .... no zobaczymy jak teraz bedzie .....

• Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    No właśnie lekarz przepisał mi krople imbirowe, które niestety też nie pomagały. Życie ratuje mi cola, ale nie chce jej pić za dużo.
    Aaaa. Mi też na vomit i mdłości pomagała tylko cola, problem w tym, że ja ją piłam przed ciąża litrami....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co ten gorset? Brzucha nie uciska?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    A na co ten gorset? Brzucha nie uciska?
    na bol dolnego odcinka plecow i miednicy, przednia czesc ma sie pod brzuchem i nie uciska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:10

• Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Analiza to smaruj przynajmniej jakas oliwka zwykla dopoki nie przyjda. Ja mam troche rozstepow bialych na piersiach ale to z okresu dojrzewania i kompletnie mi nie przeszkadzaja.

Milcia to tak jak babcia mojego jak uslyszala ze dziewczynka to tez mowi ze trudno i ze trzeba sie i tak cieszyc z tego co jest. Ale ja tam jej wybaczam bo to 90 letnia kobita ;)

Ja usłyszałam to samo! Babcia też koło 90 więc wybaczamy z Małą <3

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najlepszeg jest to, że babcia ma moją mamę i też syna :)

Ja dzisiaj posprzątałam całą chatę. Księdza dzisiaj mieliśmy. A teraz kurczę czuję skurcze. Mam nadzieję, że przejdą.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Gagaga, okropnie dużo pracujesz. W ciąży zdaje się to wbrew przepisom...
    .

Kochana,dzięki za troskę - ja pracuje na własnej działalności, wiec tu przepisy niestety schodzą na drugi plan...ale mam spoko prace i szefowa,z którą jestem umówiony na dość elastyczny system - jak będzie mi ciężko to będę mniej...na razie jednak się spina bo chce,żeby potem praca na mnie czekała. I dobrze mi to na psychikę robi,bo się nie nakręcam.

Ale teraz nadrabiam Was z całego dnia - strasznie Wam tych mdlosci wspolczuje

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi chłopcami i dziewczynkami-babcie zawsze coś chlapną a potem to nie będzie miało żadnego znaczenia ;)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    no przy pierwszej nie wiedzialam o tym cudzie i oczywiscie sie meczyylam i nikt mi noic nie powiedzial ze taki wynalazek jest( mam na mysli lekarza) no ale przy drugiej naszczescie ortopeda mi kazal kupic i wasnie wspomnial ze jest kilka rodzaji zeby w aptece powiedziec na co konkretnie i na miejscu przymiezyc bo musi byc dobrze dobrany nie wiem jak w Pl z tymi pasami ale u mnie dopasowali mi idealnie oczywiscie koncowke ciazy i tak juz nie dalam rady rozwiazali mi ciaze 10 dni przed terminem .... no zobaczymy jak teraz bedzie .....

a powiedz mi czy masz coś z kręgosłupem też czy tylko przy ciążach Ci doskwiera ból? ja się strasznie boję co będzie jak mi urośnie brzuch bo mam co najmniej raz w roku atak rwy kulszowej,zwłaszcza w lecie. Na razie w ciąży tylko kilka razy mnie bolało, ale truchleję co będzie później i czy naturalnie dam radę rodzić;/

• Asit Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    a powiedz mi czy masz coś z kręgosłupem też czy tylko przy ciążach Ci doskwiera ból? ja się strasznie boję co będzie jak mi urośnie brzuch bo mam co najmniej raz w roku atak rwy kulszowej,zwłaszcza w lecie. Na razie w ciąży tylko kilka razy mnie bolało, ale truchleję co będzie później i czy naturalnie dam radę rodzić;/
    no wlasnie nie mam nic z kregoslupem tylko w ciazy mi doskwiera....glownie mi idzie na miednice nawet w poprzedniej ciazy bylo podejzenie ze mi sie rozejdzie ale naszczescie sie trzymala i moglam rodzic normalnie.....no ja jak juz odczuwam bol to w 3 trymestrze juz czuje ze bede umierac fakt mozna korzystac z srodkow przeciw bolowych , pasa, czy rechabilitacji ale przy koncowce to juz mi nic nie pomoglo ostatnim razem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:25

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel to moze ty juz zacznij nosic ten pas. I mozesz chodzic do osteopaty zeby cie tam wymasowal

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, jest ktos ko juz nie spi :) :P ja wlasnie wyszykowalam najstarszego do szkoly i zaraz biore sie za sniadanko :)musialabym sie wziasc za drobne pozadki bo po poludniu musze na troche do pracy , ale puki co checi brak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:40

Kasiulina, aisa lubią tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja jeszcze w łóżeczku ale tez mi się juz marzy sniadanie :)
    Leżę i rozmyślam co zrobic na obiad... Czy tez tak macie, że lubicie gotować ale jak trzeba wymyślić co to dostajecie gorączki!? Chyba ostatecznie zrobię klopsy w sosie koperkowym, ale czy mi się koncepcja po drodze do sklepu nie zmieni to nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 08:20

aisa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny,
    ja też ze śniadaniem, ale przy biurku w pracy - jak dobrze, że piątek :)
    Udanego dnia!

aisa lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was ! ja nie śpię, popijam sobie miętkę i pomału zaczynam się szykować do lekarza - w końcu zobaczę moją Fasolkę ! to już 3 tygodnie i jeden dzień, jak się nie widziałyśmy:D:D Mam wrażenie, że czas strasznie się dłuży im bliżej jest wizyty, też tak macie ? :)
    Fajnie,że jest Nas więcej i więcej - zawsze raźniej :)
    Dowiedziałam się wczoraj,że moja bardzo dobra koleżanka jest w ciąży - tak się ucieszyłam jakby to dziecko moje było :D piszczałam i piszczałam z radości i nie mogłam przestać, hahaha:)
    U mnie nadal baaardzo zimowooo, na jutro też nadają śnieg - także idealnie na kulig :D
    Wczoraj zamówiłam bilety do teatru na 28 lutego, będę odliczać z niecierpliwośćią :D
    Odwiedziłam wczoraj z mężem jego babcię i byłam u mojego brata na małej imprezce urodzinowej, bo on taki prezent zrobił babciom na dzień babci 27 lat temu :) to tak w skrócie u mnie - pozdrawiam ! <3

aisa lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis obidu nie robie za to maam nadzieje ze jak wroce to bedzie gotowy :D....

Kasiulina mi tez sie zawsze dluza ostatnie dni jak na cos czekam, zwlaszcza jak ma to byc wizyta u lekarza , ja najlblizsza mam 5 lutego wiec jeszcze troszke poczekam :)

Oldzi ja mialam wczoraj klopsiki ale wsocie pomidorowo koperkowym :)

Kasiulina, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ