X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puki co czas leci mega szybko jeszcze 4 tyg i bedzie polowa ciazy, a ja mam wrazenie jak by to dopiero pocztek byl ....szok.
    a sie wydaje ze te 9 miesiecy to taki dlugi okres hehehe

Inska, aisa lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny,
    ja też ze śniadaniem, ale przy biurku w pracy - jak dobrze, że piątek :)
    Udanego dnia!
    ja tez sie ciesze ze juz weekend bedzie, jutro mam wplanach odwiedzic znajomych wiec czeka nas rodzinny 2 godzinny wypad wiec penwie zostaniemy u nich na calu dzien,wezmiemy sanki i bedziemy cieszyzc sie zima
    :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga babcia też zrobiła prezent swoim dziadkom i wczoraj też miała urodziny, tyle tylko że 82 :)

Ja dzisiaj obiad nie robię. Jadę z małą do teściów na dzień babci i dziadka i na obiad się załapię.

Od dwóch dni czuję delikatne smyranie w brzuchu. A wczoraj siedziałam i dwa razy poczułam jakby ktoś w środku z łokcia mi dał.

aisa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Od dwóch dni czuję delikatne smyranie w brzuchu. A wczoraj siedziałam i dwa razy poczułam jakby ktoś w środku z łokcia mi dał.
    ja mam to samo od dwych dni :) ja to czuje tak jak by smyranie od srodka, jak by sie przekrecal, nic konkretnego tylko takie delikatnie , najlepiej wyczuwalne jak leze wieczorem w lozku jestem w 99%przekonana ze to maluszek bo burczenie w kiszkach wyglada zupelnie inaczej :)

aisa lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Puki co czas leci mega szybko jeszcze 4 tyg i bedzie polowa ciazy, a ja mam wrazenie jak by to dopiero pocztek byl ....szok.
    a sie wydaje ze te 9 miesiecy to taki dlugi okres hehehe
    niby coraz bliżej,ale cały czas daleko :D

nowatorka lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, ja też to wieczorem czuję i tylko przez chwilę dosłownie. Może niedługo się rozkręci.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie nadrobiłam zalsgłości :) wczoraj miałam bardzo fajny dzień bo wraz z mężem zajmosaliśmy się moja 8 miesięczna chrześnica super maluszek i bardzo grzeczny siostra stwierdziła że się spisalizmy i się cieszymy że już zbieramy doświadczenie :).
    Wrócę jeszcze do wózków mój mąż wybrał bebetto Holland ale opinie są bardzo negatywne co do spacerówki na z kolei wybrałam riko nano lub brano i też dużo negatywów co do spacerówki i weź tu bądź mądry i wybierz dobrze.
    A co myślicie o riko lub co slyszeliscie o Tym wózku?
    Fotelik maxi cosi citi to mamy jednogłośnie wybrane.

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Asit, ja też to wieczorem czuję i tylko przez chwilę dosłownie. Może niedługo się rozkręci.
    pewnie tak :) tego uczucia jednak nie da sie pomylic z niczym innym, ja dzis zrana prubowalam wyczuc maluszka ale on zregoly rano malo ruchliwy nawet na detektorze go zadko z rana slychac...... pewnie po poludniu jak bym miala czas polezec to moze za to wieczorem czuc ..... przed wczoraj to nawet kilka razy tak jak by mi sie wypinal a wczoraj 2 razy i cyba wiecej nie chcial :P

• Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    A co myślicie o riko lub co slyszeliscie o Tym wózku?
    Fotelik maxi cosi citi to mamy jednogłośnie wybrane.
    ja wybralam fotelik BeSafe iZi Sleep jak dla mnie ma najlepsze wyniki w testach no i podoba mi sie funkcja rozlozenia go na pozycje lezaca fajna funkcja jak maluszek zasnie w samochodzie mozna go w domu potem zostawic w foteliku i mu rozlozyc, tak samo jezeli bedzie uzywac do wozka :) co do wozka ani jednego ani drugieg ym nie wybrala ze wzgledu na opinie ....ja mam 3 firmy ktore mnie urzekly 2 testowalam to jest ABC Design 3 TEC i Musty Urban Rider(wersje spacerowa mam jeszcze i bedzie czekac na kolejnego maluszka)no ale wiadomo ze my kobiety lubimy miec zawsze cos innego i nowego wiec teraz bede testowac Stokke Trailz ktory puki co ma same pozytywy.....

Inska lubi tę wiadomość

• aleksja Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    właśnie godzinę temu jak leżałam poczułam pierwsze konkretne ruchy maleństwa jak przyłożyłam rękę do brzucha :) świetne uczucie :) czekałam na to ! hehe :)

Asit, MirelS, oldżi, Inska, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Mirel to moze ty juz zacznij nosic ten pas. I mozesz chodzic do osteopaty zeby cie tam wymasowal

hej! no właśnie powoli będę musiała się gdzieś zapisać do specjalisty żeby się poradzić:)

Piękny dzień dzisiaj u mnie! Zima, ale taka przyjazna:) Ja wróciłam właśnie z badań na toxoplazmozę i zaraz dalej ruszam na jakieś zakupy:)
    Zazdroszczę Wam tych klopsów i innych rarytasów, ja to tylko lekkie potrawy, bo mi innych żołądek nie może przetrawić:(
    miłego dzionka:)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 17 tygodniu :-)

Aleksja, super! Zazdroszczę i też czekam czekam i czekam i doczekać się nie mogę :-P prócz bulgotek moje dziecko nie chce się ujawnić :-P

Życzę wszystkim miłego dnia!

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pieknie zimowo za oknem :) ja za godz musze wychodzic do pracy :) naszczescie dlugo mi nie zejdzie i na obiadek wroce do domu.... no oczywiscie jezeli moj sie domysli zeby cos uszykowac hehe

• Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciazy ponoc dopiero kolo 20 tc cos czuc w kolejnych jest szybciej

aisa lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Gdybym mogła to wzniosłabym kielich za to, że dziś w końcu piątek! Cóż to był za tydzień!

W końcu wczoraj powiedziałam w pracy, że jestem w ciąży. Kamień z serca.

Dziś lub jutro wybieramy się z mężem obejrzeć wózki. Ile ludzi, tyle opinii i wszystkie wyglądają super, więc chyba nie zdecydujemy się dopóki nie dotkniemy, nie pojeździmy...

W ogóle miałam pytać, czy wy już coś kupiłyście dla maluszków? Z jednej strony wydaje mi się, że jest jeszcze bardzo wcześnie a z drugiej strony, jak patrzę na te listy z wyprawką dla dzieciaczka, to nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnie dwa miesiące, bo się finansowo zajedziemy.

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis z bolem glowy ale sie mu nie daje :-)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    w pierwszej ciazy ponoc dopiero kolo 20 tc cos czuc w kolejnych jest szybciej
    Zawsze jest jakaś szansa, że na tych kościach poczuję szybciej ;-)
    Zobaczymy jak to będzie;>

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Mi się wczoraj wydawało, że coś puknęło mnie od środka, ale tego nie biorę za ruchy. Za słabe to jeszcze.

Hej Eve90 :)

Milcia, może babcie nie jest zbyt zadowolona, że ma syna i córkę :P może chciała mieć dwie córy ;)

Gagaga, jak własna działalność to co innego :) I fakt, że praca dobrze robi na nie-myślenie o ciążowych objawach itp

Stokrotka, super, że tak fajnie minął Wam czas z chrześnicą :)

Kasiulina, powodzenia na wizycie :)

Inska, i jak reakcja w pracy? Ja jeszcze nic nie kupowałam. W pierwszej ciąży też się nie rozpędzałam z zakupami. Ale nam odpadł wózek, łóżeczko (dostaliśmy od znajomych) więc finansowo na pewno łatwiej.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, ja jestem w 17 tygodniu ,to moja pierwsza ciąża i już poczułam pierwsze kopniaczki pod ręką i na 100% to było to ;) wcześniej też czułam bulgotanie itp ale nie przypisywałam tego maleństwu, a teraz to było całkiem co innego niż wcześniej więc jestem pewna :)

czytałam wiele wypowiedzi na forum kobiet które w 1 ciąży też szybko czuły pierwsze ruchy..

rozumiem jakby ktoś mi powiedział że np.w 14 tyg poczuł kopniaki to raczej bym nie uwierzyła :) ale 17 to dzieciątko jest już całkiem spore i każde przecież inaczej - jedne bardziej ruchliwe, drugie mniej :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) pisałam tu u Was kiedys w temacie detektorów tętna. Ja dalej tego tętna nie znalazłam, nie wiem co jest nie tak. Mój detektor powinien wykrywać już od 8 tyg (tak jest napisane w opisie), a ja do tej pory nie znalazłam. Mam Sonoline B. Już zaczynałam się martwić, ale byłam na usg i z maluszkiem jest w porządku. Czy to może być przez to że dzieciaczek jest na tylnej ścianie albo po prostu jakoś głębiej? Bardzo chciałabym w końcu usłyszeć serduszko. W ogóle to możecie mnie dopisać do listy? Termin mam na 19 lipca :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ