X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puki co czas leci mega szybko jeszcze 4 tyg i bedzie polowa ciazy, a ja mam wrazenie jak by to dopiero pocztek byl ....szok.
    a sie wydaje ze te 9 miesiecy to taki dlugi okres hehehe

Inska, aisa lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny,
    ja też ze śniadaniem, ale przy biurku w pracy - jak dobrze, że piątek :)
    Udanego dnia!
    ja tez sie ciesze ze juz weekend bedzie, jutro mam wplanach odwiedzic znajomych wiec czeka nas rodzinny 2 godzinny wypad wiec penwie zostaniemy u nich na calu dzien,wezmiemy sanki i bedziemy cieszyzc sie zima
    :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga babcia też zrobiła prezent swoim dziadkom i wczoraj też miała urodziny, tyle tylko że 82 :)

Ja dzisiaj obiad nie robię. Jadę z małą do teściów na dzień babci i dziadka i na obiad się załapię.

Od dwóch dni czuję delikatne smyranie w brzuchu. A wczoraj siedziałam i dwa razy poczułam jakby ktoś w środku z łokcia mi dał.

aisa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Od dwóch dni czuję delikatne smyranie w brzuchu. A wczoraj siedziałam i dwa razy poczułam jakby ktoś w środku z łokcia mi dał.
    ja mam to samo od dwych dni :) ja to czuje tak jak by smyranie od srodka, jak by sie przekrecal, nic konkretnego tylko takie delikatnie , najlepiej wyczuwalne jak leze wieczorem w lozku jestem w 99%przekonana ze to maluszek bo burczenie w kiszkach wyglada zupelnie inaczej :)

aisa lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Puki co czas leci mega szybko jeszcze 4 tyg i bedzie polowa ciazy, a ja mam wrazenie jak by to dopiero pocztek byl ....szok.
    a sie wydaje ze te 9 miesiecy to taki dlugi okres hehehe
    niby coraz bliżej,ale cały czas daleko :D

nowatorka lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, ja też to wieczorem czuję i tylko przez chwilę dosłownie. Może niedługo się rozkręci.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie nadrobiłam zalsgłości :) wczoraj miałam bardzo fajny dzień bo wraz z mężem zajmosaliśmy się moja 8 miesięczna chrześnica super maluszek i bardzo grzeczny siostra stwierdziła że się spisalizmy i się cieszymy że już zbieramy doświadczenie :).
    Wrócę jeszcze do wózków mój mąż wybrał bebetto Holland ale opinie są bardzo negatywne co do spacerówki na z kolei wybrałam riko nano lub brano i też dużo negatywów co do spacerówki i weź tu bądź mądry i wybierz dobrze.
    A co myślicie o riko lub co slyszeliscie o Tym wózku?
    Fotelik maxi cosi citi to mamy jednogłośnie wybrane.

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Asit, ja też to wieczorem czuję i tylko przez chwilę dosłownie. Może niedługo się rozkręci.
    pewnie tak :) tego uczucia jednak nie da sie pomylic z niczym innym, ja dzis zrana prubowalam wyczuc maluszka ale on zregoly rano malo ruchliwy nawet na detektorze go zadko z rana slychac...... pewnie po poludniu jak bym miala czas polezec to moze za to wieczorem czuc ..... przed wczoraj to nawet kilka razy tak jak by mi sie wypinal a wczoraj 2 razy i cyba wiecej nie chcial :P

• Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    A co myślicie o riko lub co slyszeliscie o Tym wózku?
    Fotelik maxi cosi citi to mamy jednogłośnie wybrane.
    ja wybralam fotelik BeSafe iZi Sleep jak dla mnie ma najlepsze wyniki w testach no i podoba mi sie funkcja rozlozenia go na pozycje lezaca fajna funkcja jak maluszek zasnie w samochodzie mozna go w domu potem zostawic w foteliku i mu rozlozyc, tak samo jezeli bedzie uzywac do wozka :) co do wozka ani jednego ani drugieg ym nie wybrala ze wzgledu na opinie ....ja mam 3 firmy ktore mnie urzekly 2 testowalam to jest ABC Design 3 TEC i Musty Urban Rider(wersje spacerowa mam jeszcze i bedzie czekac na kolejnego maluszka)no ale wiadomo ze my kobiety lubimy miec zawsze cos innego i nowego wiec teraz bede testowac Stokke Trailz ktory puki co ma same pozytywy.....

Inska lubi tę wiadomość

• aleksja Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    właśnie godzinę temu jak leżałam poczułam pierwsze konkretne ruchy maleństwa jak przyłożyłam rękę do brzucha :) świetne uczucie :) czekałam na to ! hehe :)

Asit, MirelS, oldżi, Inska, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Mirel to moze ty juz zacznij nosic ten pas. I mozesz chodzic do osteopaty zeby cie tam wymasowal

hej! no właśnie powoli będę musiała się gdzieś zapisać do specjalisty żeby się poradzić:)

Piękny dzień dzisiaj u mnie! Zima, ale taka przyjazna:) Ja wróciłam właśnie z badań na toxoplazmozę i zaraz dalej ruszam na jakieś zakupy:)
    Zazdroszczę Wam tych klopsów i innych rarytasów, ja to tylko lekkie potrawy, bo mi innych żołądek nie może przetrawić:(
    miłego dzionka:)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 17 tygodniu :-)

Aleksja, super! Zazdroszczę i też czekam czekam i czekam i doczekać się nie mogę :-P prócz bulgotek moje dziecko nie chce się ujawnić :-P

Życzę wszystkim miłego dnia!

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pieknie zimowo za oknem :) ja za godz musze wychodzic do pracy :) naszczescie dlugo mi nie zejdzie i na obiadek wroce do domu.... no oczywiscie jezeli moj sie domysli zeby cos uszykowac hehe

• Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciazy ponoc dopiero kolo 20 tc cos czuc w kolejnych jest szybciej

aisa lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Gdybym mogła to wzniosłabym kielich za to, że dziś w końcu piątek! Cóż to był za tydzień!

W końcu wczoraj powiedziałam w pracy, że jestem w ciąży. Kamień z serca.

Dziś lub jutro wybieramy się z mężem obejrzeć wózki. Ile ludzi, tyle opinii i wszystkie wyglądają super, więc chyba nie zdecydujemy się dopóki nie dotkniemy, nie pojeździmy...

W ogóle miałam pytać, czy wy już coś kupiłyście dla maluszków? Z jednej strony wydaje mi się, że jest jeszcze bardzo wcześnie a z drugiej strony, jak patrzę na te listy z wyprawką dla dzieciaczka, to nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnie dwa miesiące, bo się finansowo zajedziemy.

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis z bolem glowy ale sie mu nie daje :-)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    w pierwszej ciazy ponoc dopiero kolo 20 tc cos czuc w kolejnych jest szybciej
    Zawsze jest jakaś szansa, że na tych kościach poczuję szybciej ;-)
    Zobaczymy jak to będzie;>

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Mi się wczoraj wydawało, że coś puknęło mnie od środka, ale tego nie biorę za ruchy. Za słabe to jeszcze.

Hej Eve90 :)

Milcia, może babcie nie jest zbyt zadowolona, że ma syna i córkę :P może chciała mieć dwie córy ;)

Gagaga, jak własna działalność to co innego :) I fakt, że praca dobrze robi na nie-myślenie o ciążowych objawach itp

Stokrotka, super, że tak fajnie minął Wam czas z chrześnicą :)

Kasiulina, powodzenia na wizycie :)

Inska, i jak reakcja w pracy? Ja jeszcze nic nie kupowałam. W pierwszej ciąży też się nie rozpędzałam z zakupami. Ale nam odpadł wózek, łóżeczko (dostaliśmy od znajomych) więc finansowo na pewno łatwiej.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, ja jestem w 17 tygodniu ,to moja pierwsza ciąża i już poczułam pierwsze kopniaczki pod ręką i na 100% to było to ;) wcześniej też czułam bulgotanie itp ale nie przypisywałam tego maleństwu, a teraz to było całkiem co innego niż wcześniej więc jestem pewna :)

czytałam wiele wypowiedzi na forum kobiet które w 1 ciąży też szybko czuły pierwsze ruchy..

rozumiem jakby ktoś mi powiedział że np.w 14 tyg poczuł kopniaki to raczej bym nie uwierzyła :) ale 17 to dzieciątko jest już całkiem spore i każde przecież inaczej - jedne bardziej ruchliwe, drugie mniej :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) pisałam tu u Was kiedys w temacie detektorów tętna. Ja dalej tego tętna nie znalazłam, nie wiem co jest nie tak. Mój detektor powinien wykrywać już od 8 tyg (tak jest napisane w opisie), a ja do tej pory nie znalazłam. Mam Sonoline B. Już zaczynałam się martwić, ale byłam na usg i z maluszkiem jest w porządku. Czy to może być przez to że dzieciaczek jest na tylnej ścianie albo po prostu jakoś głębiej? Bardzo chciałabym w końcu usłyszeć serduszko. W ogóle to możecie mnie dopisać do listy? Termin mam na 19 lipca :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ