X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada89 dostalam dwa dni po ich wizycie pismo ale nawet sie nie pofatygowali zeby wyslac je poleconym... zwykly list wrzucony do skrzynki ktory mogl zaginac i nawet nie wiedzieliby ze go nie dostalam ogolnie masakra... ale co zrobić trzeba cierpliwie czekac bo jak sie im podskoczy to jeszcze bardziej pod gore ci zrobia... a na zwolnieniu oczywiscie mam 2 wiec nie wiem po co te kontrole robia.. teraz juz zeby nie byc więźniem w domu poprosilam lekarza zeby wypisal mi zaswiadczenie ze w moim stanie zalecane sa spacery bo inaczej to nawet do sklepu po snoadanie nie moglabym wyjsc... a jak nie dostalas kasy a powinas to zadzeon na te ich smieszna infolinie tam taka "przemila" pani powie Ci dlaczego (o ile wczesniej nie wyprowadzi cie z równowagi i sie nie rozłączysz )

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DObry! :D
    czekam na wózek :D

ninja,miałam identyczną sytuację- ZUS ma to do siebie że kombinuje. Zasada jest prosta, L4 czyli zwolnienie lekarskie mówi ustawowo o chorobie podczas której masz przebywać w miejscu zamieszkania. W przypadku wyjścia do lekarza i minięcia się z kontrolą wystarczy donieść im zaświadczenie o odbytej wizycie. Warto się przy tym dowiedzieć kto zajmuje się Twoją sprawą bezpośrednio, żeby nie trafiać na anonimową za każdym razem inną panią w okienku. Nawet w informacji powinni CI powiedzieć, bo klasyfikacja odbywa się po numerze NIP. Osobiście nie uważam żeby im nie podskakiwać- wręcz przeciwnie. Dopiero po zrobieniu karczemnej awantury w parlamentarnych słowach naczelniczce wydziału i złożeniu pisemnych skarg na kilku pracowników po dwóch latach ruszyli poślady żeby coś w mojej firmowej sprawie wyjaśnić.
    Kurcze, ostatnio coraz więcej o kontrolach słyszę...

Swoją drogą, psiak mojej księgowej (york) ujada niesamowicie. zawsze. Ale wystarczy powiedzieć że było się w ZUSie lub US i chowa się cicho pod biurko ;)

jusella, aisa lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam póki co jedne body niebieskie. Szwagierka musi mi oddać ciuszki uniwersalne, które jej pożyczyłam i da mi całą wyprawkę dla chłopca. Ja mam uszykowane 4 kartony ciuszków dla dziewczynki do oddania, ale jeszcze się wstrzymuję, bo jakoś tak mi w głowie siedzi, że może jednak dziewczynka będzie. Jakieś takie przeczucie mam. Za dwa tygodnie mam wizytę, to się wszystko okaże.

Przeziębienia ciąg dalszy... No i mała też się rozłożyła :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to ja mam takie przeczucie na dziewczynke od kad test ciazowy zrobilam....na usg genetycznym wyszedl chlopak, ale cos nie jestem do tego przekonana mimo ze widoki wskazywaly jednoznacznie, ale dzis mam polowkowe no i zobaczymy czy zostanie ten chlopak czy moze jednak moje przeczucie sie sprawdzi :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Milcia to ja mam takie przeczucie na dziewczynke od kad test ciazowy zrobilam....na usg genetycznym wyszedl chlopak, ale cos nie jestem do tego przekonana mimo ze widoki wskazywaly jednoznacznie, ale dzis mam polowkowe no i zobaczymy czy zostanie ten chlopak czy moze jednak moje przeczucie sie sprawdzi :)
    Miałam podobnie z chłopakiem :D później przyśniło mi się jak kłócę się z mamą że chcę dziewczynkę a ona powiedziała że się rozczaruję. Później skok testosteronu i potwierdzenie na USG :) jednak intuicja kobiety to potężne narzędzie

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Miałam podobnie z chłopakiem :D później przyśniło mi się jak kłócę się z mamą że chcę dziewczynkę a ona powiedziała że się rozczaruję. Później skok testosteronu i potwierdzenie na USG :) jednak intuicja kobiety to potężne narzędzie
    ja mialam tak w pierwszych dwuch ciazach od poczatku wiedzialam ze beda chlopaki nawet niebylo dla mnie innej obcji no i tak jak zawsze sobie powtarzalam ze nigdy nie bede chcila dziewczyny vo wole miec synow tak teraz od poczatku po prostu czuje ze to dziewczynka no i jakos ie moge sobie wyobrazic zeby mogla mnie moja intuicja zawiesc.....
    A kiedy ci sie potwierdzilo na 100%

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jednak dziewucha, trzeba się z tym pogodzić :D:D Będzie najpękniejszą dziewczynką na świecie :)

Kupiłam wczoraj dwie bluzki ciązowe, a dziś przychodzi komoda - zaczynamy się przygotowywać do remontu :D

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie i miłego dnia
    Asit czekam na wieści z USG ja tez czekam na potwierdzenie płci chłopaka .

Dziewczyny które czuja juz rich I Sa pewne zw to to man pytania . Czy któraś z was ma łożysko na przedniej ścianie . I gdzie czujecie ruchy ?

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że też będzie chłopak.

Nawet moja Gin na kontroli mi powiedziała że wyglądam na chłopaka :D

A na L4 nir macie zapisu - może chodzić i że to ciąża? To chyba mnie nie zobowiązuje do siedzenia w domu.
    Do tego w dokumentacji mam wpisane przeciwwskazania - ból kręgosłupa więc jak coś mogą iść do lekarza i się zapytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:24

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Witajcie i miłego dnia

Dziewczyny które czuja juz rich I Sa pewne zw to to man pytania . Czy któraś z was ma łożysko na przedniej ścianie . I gdzie czujecie ruchy ?
    ja juz czuje wyrazne ruchy od 16t5d ale mam lozysko na tylnej scianie....ruchy czuje zregoly pod pempkiem z prawej strony cczasem w inym miejscu to chyba zalezy jak sie ulozy....
    no ja licze ze moja intuicja sie sprawdzi i sie od ostatniego usg cos wchlonelo, bo mam juz 3 chlopa w domu liczac ze starym no i jakos chcialabym zeby moze byla jakas odmiana....

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dalile wrote:
    Dzień dobry!
    Jednak dziewucha, trzeba się z tym pogodzić :D:D Będzie najpękniejszą dziewczynką na świecie :)

Kupiłam wczoraj dwie bluzki ciązowe, a dziś przychodzi komoda - zaczynamy się przygotowywać do remontu :D

Gratuluje córeczki na liście dopisana:)
    mamuśka1 wrote:
    Witajcie i miłego dnia

Ja mam na przedniej ścianie i jeszcze ruchów nie czuje w ogóle, lekarz twierdzi że do 2 tygodni powinnam poczuć.

kama005- na zwolnieniu zawsze musisz mieć wpisany kod- czy możesz chodzić czy musisz leżeć :)

Na razie na 88 mamusiek mamy potwierdzone że czekamy na:

[/color][/center][/b]
    7 dziewczynek
    <3
    16 chłopców

aisa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja mam na przedniej ścianie a ruchy wydaje mi sie ze czuje ale czuje je po bokach blisko jajników i nie wiem czy to to . Z córką. Miałam z tylu łożysko i czułam pod pępkiem i nizej na poczatku .

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dzień dobry!

ja juz tez sie obkupilam z zapasem na wiosne nastepne podejscie na ciazowe ciuszki jak sie zrobi naprawde cielpo :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Patulka Ty to zaszalalas faktycznie jak na raz...... ja naraie bardziej skupialam sie na zakupach dla siebie, nie robilam wiekszych zakupow dla dziecka bo chcialam poczekac do dzies czy sie potwiedzi chlopak :)
    Haha. Dzien dobry już w zaczetym 19 tc!!! ;-)

Aaaaa. Wiesz, kupiłam sobie ciężarówki. Moja szafa jest bogada i duża to tylko to w sumie potrzebne. Dla malucha jak miałam to nie ma co oszczędzać. I tak trzeba było to kupić. A teraz wiesz, moge spać spokojnie. ;-)

mamuśka1, kot_bury lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Bo ja mam na przedniej ścianie a ruchy wydaje mi sie ze czuje ale czuje je po bokach blisko jajników i nie wiem czy to to . Z córką. Miałam z tylu łożysko i czułam pod pępkiem i nizej na poczatku .
    jezeli to twoja kolejna ciaza wszystko mozliwe ze juz zaczynasz odczowac .... jezeli pierwsza to mozliwe ze jeszcze powinnas poczekac :) ale najlepiej sama to ocenisz bo tego nie da sie z niczym pomylic :)

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja siedze juz w domu z niecierpliwiona i wyszykowana moj ma z pracy byc o 11:30 i bedziemy jechc na usg ale od rana strasznie mi sie ten czas dluzy....

mamuśka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    jezeli to twoja kolejna ciaza wszystko mozliwe ze juz zaczynasz odczowac .... jezeli pierwsza to mozliwe ze jeszcze powinnas poczekac :) ale najlepiej sama to ocenisz bo tego nie da sie z niczym pomylic :)

Kolejna i jestem prawie pewna ze to to tylko nie wiem czy w tym miejscu to jest normalne , te łożysko mnie zmyla . Hehe znowu wymyślam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:53

• Telashe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, sprawdziło mi się na 100% 20.01.2015 :) miałam fart.

ech ślubny ma u syna fory, młody długo był kapryśny i się dziwnie układał do badań, a od kiedy ślubny się ze mną wybrał jest grzeczny i tacie "piątkę" przybił do głowicy usg.
    Wczoraj wam marudziłam że ruchów nie czuję jeszcze czuję, ale jakoś się tak położyłam że na brzuchu jedną rękę miałam swoją, drugą M. i młody zaczął fikołki robić. Nafukałam na M. żeby mi nie bębnił po brzuchu, spojrzał na mnie i stwierdził że to absolutnie nie on :D
    Synalek tatusia kurcze ich. A oba złośliwe jak nie powiem co ;)

kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim;)
    Patutka, ale zaszalałaś <wow> ja tam wolę na bieżąco, a po trochę kupować.Może aż tak nie odczujemy..
    Dalile gratuluję córci! przynajmniej już wiesz;)
    Asit życzę żeby marzenie o córce się spełniło, a jak nie to grunt żeby zdrowe było:)

Co do ZUS-u - te kontrole są trochę chore - a co my będąc w ciąży nie możemy wyjść do apteki, po bułki do sklepu czy odwiedzić babcie? mamy się zaszyć w kącie, bo jesteśmy na zasłużonym chorobowym?;/ też się boję tej kontroli, bo siedzę trochę u teściów, trochę u rodziców póki swojego domu nie skończymy;/

alexxx lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Co do ZUS-u - te kontrole są trochę chore - a co my będąc w ciąży nie możemy wyjść do apteki, po bułki do sklepu czy odwiedzić babcie? mamy się zaszyć w kącie, bo jesteśmy na zasłużonym chorobowym?;/ też się boję tej kontroli, bo siedzę trochę u teściów, trochę u rodziców póki swojego domu nie skończymy;/
    kwestia chorych przepisów... w świetle prawa właśnie wszystko zależy od kodu na L4.

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ