Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada89 dostalam dwa dni po ich wizycie pismo ale nawet sie nie pofatygowali zeby wyslac je poleconym... zwykly list wrzucony do skrzynki ktory mogl zaginac i nawet nie wiedzieliby ze go nie dostalam ogolnie masakra... ale co zrobić trzeba cierpliwie czekac bo jak sie im podskoczy to jeszcze bardziej pod gore ci zrobia... a na zwolnieniu oczywiscie mam 2 wiec nie wiem po co te kontrole robia.. teraz juz zeby nie byc więźniem w domu poprosilam lekarza zeby wypisal mi zaswiadczenie ze w moim stanie zalecane sa spacery bo inaczej to nawet do sklepu po snoadanie nie moglabym wyjsc... a jak nie dostalas kasy a powinas to zadzeon na te ich smieszna infolinie tam taka "przemila" pani powie Ci dlaczego (o ile wczesniej nie wyprowadzi cie z równowagi i sie nie rozłączysz )
-
DObry!
czekam na wózek
ninja,miałam identyczną sytuację- ZUS ma to do siebie że kombinuje. Zasada jest prosta, L4 czyli zwolnienie lekarskie mówi ustawowo o chorobie podczas której masz przebywać w miejscu zamieszkania. W przypadku wyjścia do lekarza i minięcia się z kontrolą wystarczy donieść im zaświadczenie o odbytej wizycie. Warto się przy tym dowiedzieć kto zajmuje się Twoją sprawą bezpośrednio, żeby nie trafiać na anonimową za każdym razem inną panią w okienku. Nawet w informacji powinni CI powiedzieć, bo klasyfikacja odbywa się po numerze NIP. Osobiście nie uważam żeby im nie podskakiwać- wręcz przeciwnie. Dopiero po zrobieniu karczemnej awantury w parlamentarnych słowach naczelniczce wydziału i złożeniu pisemnych skarg na kilku pracowników po dwóch latach ruszyli poślady żeby coś w mojej firmowej sprawie wyjaśnić.
Kurcze, ostatnio coraz więcej o kontrolach słyszę...
Swoją drogą, psiak mojej księgowej (york) ujada niesamowicie. zawsze. Ale wystarczy powiedzieć że było się w ZUSie lub US i chowa się cicho pod biurkojusella, aisa lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Ja kupiłam póki co jedne body niebieskie. Szwagierka musi mi oddać ciuszki uniwersalne, które jej pożyczyłam i da mi całą wyprawkę dla chłopca. Ja mam uszykowane 4 kartony ciuszków dla dziewczynki do oddania, ale jeszcze się wstrzymuję, bo jakoś tak mi w głowie siedzi, że może jednak dziewczynka będzie. Jakieś takie przeczucie mam. Za dwa tygodnie mam wizytę, to się wszystko okaże.
Przeziębienia ciąg dalszy... No i mała też się rozłożyła -
Milcia to ja mam takie przeczucie na dziewczynke od kad test ciazowy zrobilam....na usg genetycznym wyszedl chlopak, ale cos nie jestem do tego przekonana mimo ze widoki wskazywaly jednoznacznie, ale dzis mam polowkowe no i zobaczymy czy zostanie ten chlopak czy moze jednak moje przeczucie sie sprawdzi
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit wrote:Milcia to ja mam takie przeczucie na dziewczynke od kad test ciazowy zrobilam....na usg genetycznym wyszedl chlopak, ale cos nie jestem do tego przekonana mimo ze widoki wskazywaly jednoznacznie, ale dzis mam polowkowe no i zobaczymy czy zostanie ten chlopak czy moze jednak moje przeczucie sie sprawdzi
później przyśniło mi się jak kłócę się z mamą że chcę dziewczynkę a ona powiedziała że się rozczaruję. Później skok testosteronu i potwierdzenie na USG
jednak intuicja kobiety to potężne narzędzie
Sergiusz
-
Telashe wrote:Miałam podobnie z chłopakiem
później przyśniło mi się jak kłócę się z mamą że chcę dziewczynkę a ona powiedziała że się rozczaruję. Później skok testosteronu i potwierdzenie na USG
jednak intuicja kobiety to potężne narzędzie
A kiedy ci sie potwierdzilo na 100%Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dzień dobry!
Jednak dziewucha, trzeba się z tym pogodzić:D Będzie najpękniejszą dziewczynką na świecie
Kupiłam wczoraj dwie bluzki ciązowe, a dziś przychodzi komoda - zaczynamy się przygotowywać do remontujusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja myślę że też będzie chłopak.
Nawet moja Gin na kontroli mi powiedziała że wyglądam na chłopaka
A na L4 nir macie zapisu - może chodzić i że to ciąża? To chyba mnie nie zobowiązuje do siedzenia w domu.
Do tego w dokumentacji mam wpisane przeciwwskazania - ból kręgosłupa więc jak coś mogą iść do lekarza i się zapytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:24
-
mamuśka1 wrote:Witajcie i miłego dnia
Asit czekam na wieści z USG ja tez czekam na potwierdzenie płci chłopaka .
Dziewczyny które czuja juz rich I Sa pewne zw to to man pytania . Czy któraś z was ma łożysko na przedniej ścianie . I gdzie czujecie ruchy ?
no ja licze ze moja intuicja sie sprawdzi i sie od ostatniego usg cos wchlonelo, bo mam juz 3 chlopa w domu liczac ze starym no i jakos chcialabym zeby moze byla jakas odmiana....Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dzień dobry
Dalile wrote:Dzień dobry!
Jednak dziewucha, trzeba się z tym pogodzić:D Będzie najpękniejszą dziewczynką na świecie
Kupiłam wczoraj dwie bluzki ciązowe, a dziś przychodzi komoda - zaczynamy się przygotowywać do remontu
Gratuluje córeczki na liście dopisana:)
mamuśka1 wrote:Witajcie i miłego dnia
Asit czekam na wieści z USG ja tez czekam na potwierdzenie płci chłopaka .
Dziewczyny które czuja juz rich I Sa pewne zw to to man pytania . Czy któraś z was ma łożysko na przedniej ścianie . I gdzie czujecie ruchy ?
Ja mam na przedniej ścianie i jeszcze ruchów nie czuje w ogóle, lekarz twierdzi że do 2 tygodni powinnam poczuć.
kama005- na zwolnieniu zawsze musisz mieć wpisany kod- czy możesz chodzić czy musisz leżeć
Na razie na 88 mamusiek mamy potwierdzone że czekamy na:
[/color][/center][/b]
7 dziewczynek
16 chłopców
aisa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dalile wrote:Dzień dobry!
Kupiłam wczoraj dwie bluzki ciązowe, a dziś przychodzi komoda - zaczynamy się przygotowywać do remontuSynek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit wrote:Patulka Ty to zaszalalas faktycznie jak na raz...... ja naraie bardziej skupialam sie na zakupach dla siebie, nie robilam wiekszych zakupow dla dziecka bo chcialam poczekac do dzies czy sie potwiedzi chlopak
Aaaaa. Wiesz, kupiłam sobie ciężarówki. Moja szafa jest bogada i duża to tylko to w sumie potrzebne. Dla malucha jak miałam to nie ma co oszczędzać. I tak trzeba było to kupić. A teraz wiesz, moge spać spokojnie.
mamuśka1, kot_bury lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
mamuśka1 wrote:Bo ja mam na przedniej ścianie a ruchy wydaje mi sie ze czuje ale czuje je po bokach blisko jajników i nie wiem czy to to . Z córką. Miałam z tylu łożysko i czułam pod pępkiem i nizej na poczatku .
ale najlepiej sama to ocenisz bo tego nie da sie z niczym pomylic
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nick nieaktualnyAsit wrote:jezeli to twoja kolejna ciaza wszystko mozliwe ze juz zaczynasz odczowac .... jezeli pierwsza to mozliwe ze jeszcze powinnas poczekac
ale najlepiej sama to ocenisz bo tego nie da sie z niczym pomylic
Kolejna i jestem prawie pewna ze to to tylko nie wiem czy w tym miejscu to jest normalne , te łożysko mnie zmyla . Hehe znowu wymyślam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:53
-
Asit, sprawdziło mi się na 100% 20.01.2015
miałam fart.
ech ślubny ma u syna fory, młody długo był kapryśny i się dziwnie układał do badań, a od kiedy ślubny się ze mną wybrał jest grzeczny i tacie "piątkę" przybił do głowicy usg.
Wczoraj wam marudziłam że ruchów nie czuję jeszcze czuję, ale jakoś się tak położyłam że na brzuchu jedną rękę miałam swoją, drugą M. i młody zaczął fikołki robić. Nafukałam na M. żeby mi nie bębnił po brzuchu, spojrzał na mnie i stwierdził że to absolutnie nie on
Synalek tatusia kurcze ich. A oba złośliwe jak nie powiem cokot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
hej wszystkim;)
Patutka, ale zaszalałaś <wow> ja tam wolę na bieżąco, a po trochę kupować.Może aż tak nie odczujemy..
Dalile gratuluję córci! przynajmniej już wiesz;)
Asit życzę żeby marzenie o córce się spełniło, a jak nie to grunt żeby zdrowe było:)
Co do ZUS-u - te kontrole są trochę chore - a co my będąc w ciąży nie możemy wyjść do apteki, po bułki do sklepu czy odwiedzić babcie? mamy się zaszyć w kącie, bo jesteśmy na zasłużonym chorobowym?;/ też się boję tej kontroli, bo siedzę trochę u teściów, trochę u rodziców póki swojego domu nie skończymy;/alexxx lubi tę wiadomość
-
MirelS wrote:Co do ZUS-u - te kontrole są trochę chore - a co my będąc w ciąży nie możemy wyjść do apteki, po bułki do sklepu czy odwiedzić babcie? mamy się zaszyć w kącie, bo jesteśmy na zasłużonym chorobowym?;/ też się boję tej kontroli, bo siedzę trochę u teściów, trochę u rodziców póki swojego domu nie skończymy;/
Sergiusz