X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci ja od samego poczatku czuje ze bedzie chlopiec..
    Jakos mnie dziwnie brzuch pobolewa jak na @ i w brzuchu na dole mam tak jak bym miala zakwasy tez tak macie?

majeczka87 lubi tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dopiero 17.02 i wtedy mam nadzieje ze potwierdzi sie czy chlopiec czy dziewczynka

7c7877e138.png[/url]
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    a co do udowodnie ia gdzie bylaś to musisz sama i np jak bylas w sklepie po bułki to bez paragonu ci nie uwierzą i tak popadlam w paranoje i nawet jak kubeczek na mocz kupuje to paragon biorę :D
    Moją koleżankę zus odwiedził, jak była w aptece. Później właśnie biedna szukała pół dnia paragonu :) Parodia. Ja mam nadzieję, że zus mnie "nie znajdzie" na tak dalekiej wsi na jakiej teraz po ślubie mieszkam :D Tu już bociany zawracają!

wff2tv73hpz3pa50.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Co w żaden sposób nie zmienia faktu. Nie należy nam się prawnie zwolnienie za to, że jesteśmy w ciąży. Możemy pracować do dnia rozwiązania, jeśli zdrowie pozwala.
    Dlatego ZUS musi sprawdzać, czy tego prawa do choroby związanej z ciążą nie wykorzystujemy.
    Mają prawo skontrolować, czy nie masz l4 bo pracujesz w tym czasie na czarno gdzie indziej, czy bo nie chce ci się pracować w ogóle.

Ja tam nie mam pretensji, że mogą chcieć sprawdzić czy nie ściemniam. Dla mnie to logiczne, skoro płacą mi 100% a ja nie pracuję.

ja też nie mam o to pretensji niech sobie sprawdzają ale bez pensji od grudnia to trochę przesada gdyby nie pensja M to nie wiem co bym jadła ... a czekać na zasiłek mam jeszcze do 22 lutego

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    Ja dzwonilam do zusu po tej kontroli i tez sie pytalam bo bylo to dla mnie chore ze teraz mam byc w pelni zależna od M (z zakupami na sniadanie obiad z apteki itp...) i pani powiedziala mi ze moge robic wszystko na co lekarz mi pozwala czyli np jesli powie ze moge chodzic na spacery to nie ma problemu :) do pracy chodzic nie moge bo od siedzenia 8h mega bolal mnie brzuch i do tego nie naleze do tych szczealiwcow ktorym mdlosci przeszly w drugim ttymestrze :( a poza tym mam trche dźwigania w pracy... ale osobiscie wolalabym byc w pracy bo w domu od rana do wieczora sama i juz swira dostaje...
    a co do udowodnie ia gdzie bylaś to musisz sama i np jak bylas w sklepie po bułki to bez paragonu ci nie uwierzą i tak popadlam w paranoje i nawet jak kubeczek na mocz kupuje to paragon biorę :D
    Zakupy można udowodnić, a co np. z wizytą u rodziców, gdzie opiekę mam lepszą niż w domu, mogę się w każdej chwili położyć, obiad podany itp. Ja czasem na cały dzień jeździłam jak mama miała wolne :/

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Zakupy można udowodnić, a co np. z wizytą u rodziców, gdzie opiekę mam lepszą niż w domu, mogę się w każdej chwili położyć, obiad podany itp. Ja czasem na cały dzień jeździłam jak mama miała wolne :/
    No własnie, też jeżdzę często do mamy na kilka dni i co wtedy?

wff2tv73hpz3pa50.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha o to też pytalam :) jak na kilka dni to powinnas im napisać o zmianie miejsca pobytu i to jest dopiero parodia :)

p19uyx8dvsf53y53.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Witajcie mamuśki.
    Nadrobić was się nie da, a z okazji tego że się pochorowalam i nie poszłam dziś do pracy mogę troszkę poczytać co u was :)

Jak ja wam zazdroszczę, że znacie już płeć :) Moje dziecko niestety nie chce pokazać co tam ma między nóżkami :\ zawsze tak się ułoży że nie ma szans na podglądanie. Za to na pocieszenie na ostatnim usg machało do mamy rączka <3
    Mam nadzieję, że na polowkowym pod koniec lutego nie będzie już takie wstydliwe i dowiemy się na kogo czekamy :)

Tu też patrzę szaleństwo zakupowe! A ja jeszcze nic dla dziecka nie mam :( Co prawda wózek i meble juz wybrane, pokój "dziecięcy" jest odremontowany wiec w każdej chwili można go urządzać, a ja ciągle się boję, że za wcześnie itp.

Dziewczyny cierpie na zapalenie gardła i mam stan podgoraczkowy. Plucze gardło szałwia i roztworem soli, pije herbatki malinowy z imbirem i miodem, a na temperaturę lekarz pozwolił mi wziąć paracetamol.
    Może macie jeszcze jakieś super domowe metody?

polecam Ci nalać do termosu wrzatku w to rumianek i łyzka sody tylko delikatnie ja wsypuj bo buszuje i wdychaj.. super dziala na caly uklad oddechowyu w tym bol gardla i zapalenia krtani

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sie u Was dzieje dziewczyny ;) u nas bz, dzidziusia nadal nie czuje ale spoko.. niewiem czy nie za malo wartosciowo jem lub nie za malo bo sniadanie codzien o 11 dopiero bo tak wstaje heheh

to zus nawiedza? hehe to musza miec szczescie zeby na mnie w domu trafic;) bo adres zameldowania mają ale nie zamieszkania hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:30

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    to zus nawiedza? hehe to musza miec szczescie zeby na mnie w domu trafic;) bo adres zameldowania mają ale nie zamieszkania hehe

Na zwolnieniu masz wpisany adres pod którym powinnaś przybywać. Jeśli masz tam zameldowania, to będziesz się tłumaczyć niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:34

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio to bede;) Nie ma wyjścia.. przeciez wiadomo ze czesc malzenstw mieszka na stancjach

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki adres powinnaś mieć na zwolnieniu.
    Nie boisz się, że Ci nie uwierzą, że tam przybywałaś i każą zwrócić zasiłek?
    Mogłaś np. pracować, czy być na wakacjach... wtedy każą zwracać kasę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:40

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ti no strach troche jest no nic, zobacze pogadam z tesciowa czy zmieniac czy nie.. Tylko ze nawet adres do wyplaty nie bedzie sie zgadzal z tym adresem zamieszkania

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, Dalile ma rację. Ja też mam inny adres zameldowania i zamieszkania. Lekarz powiedział, że na zwolnieniu ma być adres pod którym przebywam, żeby ZUS mógł mnie sprawdzić i pisze mi adres zamieszkania. Dopilnuj tego przy kolejnym zwolnieniu bo możesz mieć kłopoty.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej dziewczyny naprawdę jesteście tak wyrozumiałe dla państwowych instytucji?;D cóż każdy ma prawo do własnej opinii. Nie znam nikogo kto siedzi w domu w ciąży, bo ma takie "widzimisię", każdy z mojego otoczenia pracował ile mógł.
    Ja to nawet chciałam wrócić do pracy,bo lepiej się czuję i mam dość tego siedzenia w domu, ale szef sam mi podziękował, nie chce pracownicy w blisko 5 miesiącu ciąży... I nie zamierzam siedzieć jak trusia w domu, trudno - będę przy każdych zakupach odwiedzać aptekę żeby mieć paragonik;D

September lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel o tym właśnie rozmowa - musisz być przygotowana :)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak naprawde to jak zajada do rodzicow to oni do mnie zadzwonia i powiedza ze byli. wiec moge na jednej nodze skoczyc do apteki zrobic zakupy i miec podstawke.. Ja zrezygnowalam z pracy umowy o dzielo wlasnie zeby nie bylo przypalow zreszta i tak bym nie dala rady pracowac

f2wlanlihx9vcryh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak teraz częściej jestem u teściowej niż w domu, a zameldowanie mam u rodziców to powinnam zadzwonić do ZUS-u i zgłosić pobyt tymczasowy? czy jeszcze gdzieś to powinnam zgłosić?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to dobrze ze mowicie bo bym w nieświadomosci żyla... musze to przemyslec i podumać jak tu zrobic zeby bylo dobrze

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    czyli jak teraz częściej jestem u teściowej niż w domu, a zameldowanie mam u rodziców to powinnam zadzwonić do ZUS-u i zgłosić pobyt tymczasowy? czy jeszcze gdzieś to powinnam zgłosić?

Dokładnie tak :) i na nastepnym zwolnieniu poproś żeby Ci wpisali adres pobytu. Ja napisalam im liścik miłosny o zmianie miejsca pobytu bo na zwolniebiu też mam adres rodziców

p19uyx8dvsf53y53.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ