X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co jesli bedziecie niewiem u kolezanki..a oni przyjada was sprawdzic i dopiero po 14 dniach przyjdzie ze byli u was a was nie zostali?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, pewnie tak zrobię w takim razie:)
    słucham sobie właśnie Vivaldiego:D myślicie, że to małe coś już usłyszy?;)

eve90 lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby od 18-20 slyszy ale odbiera wczesniej dzwieki cialem przez drgania wod

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    Hahahha o to też pytalam :) jak na kilka dni to powinnas im napisać o zmianie miejsca pobytu i to jest dopiero parodia :)

Czyli jak jadę 30 km dalej od miejsca zamieszkania do mamy-miejsca meldunku na dwa dni bo mi kurde obiad zrobiła to im muszę napisać? :D
    ehehehheeh to je Polska człowieku!

wff2tv73hpz3pa50.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    a co jesli bedziecie niewiem u kolezanki..a oni przyjada was sprawdzic i dopiero po 14 dniach przyjdzie ze byli u was a was nie zostali?

No właśnie? Jak wtedy im sie tłumaczyć?

olcia_2209 lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS ja też słuchałam wczoraj i od tej pory bede częściej chociaż sama się nad tym zastanawiam czy już dzidzia to słyszy, ale co mi szkodzi, być może tańczy albo tupie nóżką :):):)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba wtedy pozostaje coś naściemniać,ale czy uwierzą?

Eve no właśnie tak stwierdziłam, że będę raz dziennie urządzać maleństwu koncert,bądź dyskotekę:D może coś tam dotrze;) a nam też nie zaszkodzi się przy tym zrelaksować:)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za pierwszym razem też było podobnie, bo przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania, ale nie mogliśmy się tam jeszcze zameldować, bo aktu własności nie mieliśmy, a póki tego nie miałam, to szefowa mówiła mi, że ona zmienić mi nie może w dokumentach ZUS. No i miałam wpisywany na zwolnieniu adres rodziców - zameldowania i do każdego zwolnienia dodawałam pismo, że w tym i w tym terminie przebywać będę pod tym i tym adresem. Ja byłam na zwolnieniu od początku z racji ciąży zagrożonej i też się bałam, że przyjdą do mnie na kontrolę. Brałam każdy paragon ze sklepu w razie czego.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wolno ci mieć koleżanek na zwolnieniu :p

alexxx, MirelS, jusella lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ZUS'em to dobre jest :-) u mnie jak jest jakiś wyjazd to zwykle ok 17-18.. Chyba tak późno nie odwiedzą? Śmieszne to jest. U mnie w pracy sytuacja taka - od początku jestem na L4 z powodu krwawien, wymiotów. Teraz w sumie też jeszcze wymiotuje ale tylko rano i z miłą chęcią bym poszła do pracy, tylko pracodawca od razu stwierdził że jak ciąża to nie wrócę i zatrudnili osobę na zastępstwo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 14:46

ckaik0s3070dl07t.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka u mnie dokładnie to samo, też na L4 z powodu wymiotów i ostatnio się dowiedziałam od koleżanki z pracy, że wzięli za mnie już dziewczynę na staż;) tylko czekają na przyznanie jej tego stażu z UP.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No glupie z tym zusem. Przeciez to ze kobieta nie moze pracowac w ciazy z powodu krwawien albo zlego samopoczucia albo ryzykownej pracy to nie znaczy ze nie moze wyjsc na spacer albo podjechac do rodziny. To co innego niz choroba

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka jak samopoczucie? Już po paru dniach mniej się stresujesz?

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w sumie dziwna sytuacje ... Bo chce pracowac... Warunki mam w prawdzie ciezkie bo duzo czynnikow zakaznych ... I wszystcy na mnie patrza jak na nie normalna ... Ale ograniczylam co moglam robie to co do mnie nalezy i zgodnie z ta zasada ktorą juz padla... Jezeli po 4 h pracy a np mam w tym dniu same papiery nie ma nic innego co moglabym robic moge wyjsc do domu... Jest to fair bo ja nie obawiam soe chodzic do pracy a i spokojnie moge przyuczac kogos na moje miejsce ....

Ale bardzo duzo zalezy od pracodowacy ...
    No i od tego jak sie czujecie... Ja teraz mam faze tryskania energii ... Tylko musze isc spac o 21 bo strasznie marudze :)
    Milego dnia ... Ja uciekam do pracy :):):)
    Buzka :)

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 16:01

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Trochę mnie tu nie było, ale już nadrobiłam zaległości w czytaniu ;)
    Nadrobiłam też w pisaniu, ale niestety M przez przypadek zamknął zakładkę gdzie pisałam i wszystko poszłoooo... Ależ się zdenerwowałam...

Jeśli chodzi o zakupy to byłam wczoraj na szmatkach i też upolowałam kilka fajnych ciuszków. Płci jeszcze nie znam, więc kupowałam i dla dziewczynki i dla chłopczyka ;) Jak już będę wiedzieć co tam siedzi to zbędne ciuszki będę mogła oddać ciężarnym koleżankom, bo jedna będzie mieć dziewczynkę a druga chłopczyka.
    Oprócz kilku sztuk ubranek nic jeszcze nie mam dla maleństwa. Powoli patrzę za wózkiem, ale ostateczną decyzję i tak podejmę w sklepie, jak już sobie wszystko pomacam :D

alexxx lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile Ty wywoływałaś siusiaka, a ja chciałabym żeby ten "siusiak" zniknął :) Od początku czuję, że to będzie dziewczynka, tak jak Asit :) Zobaczymy czy moje przeczucie się sprawdzi :)

angella908 lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka tez bym chciała zeby "siusiak" zniknął u mojego dziecka a to sie okaze juz w czwartek ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:23

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od gina. Wszystko ok. Nie mam nadzerki. Krwawienie prawdopodobnie spowodowane bylo tym ze mialam wtedy biegunke i skurcze jelit spowodowaly skurcze macicy. Powiedzial ze zdarza sie. Mamsie nie stresowac. Dal mi zwolnienie

eve90, kijanka_88, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    Nie wolno ci mieć koleżanek na zwolnieniu :p
    haha właśnie ;) ciekawe czy w soboty i niedziele mogę mieć koleżanki i rodzine, czy też mogą odwiedzić ;>

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ