X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę tych wizyt już nie mogę sie doczekać aż moje maleństwo podejrzę a jeszcze tydzien musze czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:42

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja szybko zleci mi sie ostatnie 3 dni troszke dluzyly ale fajnie sobie czas z organizowalam wiec wytrwalam bez problemu :) no ja sie ciesze ze wkoncu moge zaczac kompletowac wyprawke dla maluszka:) bo ciezko bylo chodzic po sklepach i sie powstrzymywac od zakupow heh

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, wy już wózki, ciuszki a ja nic :)
    Mam ustalone z mężem, że zajmiemy się tym wszystkim gdzieś w kwietniu.
    No i siedząc na L4, to mi się jakoś dłuuuuży czas.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatecznie potwierdzona dziewczyna :):)
    14 cm :)
    Duża Babeczka :)
    Tylko musze dużo pić... bo troche mało wód, i pan dr mówi że to ma duży wpływ... ;/

Asit, Maka, mamuśka1, alexxx, Zuzulka88, Kasiulina, Agaax, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    U mnie ostatecznie potwierdzona dziewczyna :):)
    14 cm :)
    Duża Babeczka :)
    Tylko musze dużo pić... bo troche mało wód, i pan dr mówi że to ma duży wpływ... ;/
    Super :) no ja niby duzo niee pije ale wody mam w normie jak mi to powiedziala dzis

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos nas malo dzis wieczorkiem .... ja zaraz sobie jakis filmik wlacze na dobry sen :D

• ninja Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Jejku, wy już wózki, ciuszki a ja nic :)
    Mam ustalone z mężem, że zajmiemy się tym wszystkim gdzieś w kwietniu.
    No i siedząc na L4, to mi się jakoś dłuuuuży czas.

ja też jeszcze nic nie mam a co gorsza nie jestem doświadczona w temacie i nawet nie wim co bedzie potrzebne i w jakiej ilości :) nie wiem jak sie w tym wszystkim połapię

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    RnMfU3.jpg
    4CUwSx.jpg

tadam! :) kropka oczywiście oniuchać musiała ;)

Też "zachorowałam" na ten wózek! Jest śliczny, taki w dawnym stylu:-) widziałam na olx piękny, czerwony, 3w1 za 500zł i żałuję, że nie wzięłam od razu, bo szybko go ktoś sprzątnął:-\ ale poluję dalej;-)

kot_bury lubi tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w sumie mam tylko parę ciuszków upolowanych w lumpkach. Dostanę coś po siostrze to w sumie dopiero zacznę zakupy, bo będę wiedzieć czego mi brakuje. No i dużo rzeczy będę musiała kupić jak okaże się, że to dziewczynka, bo siostra miała chłopca, a ja sie nie powstrzymam przed tymi uroczymi pseudosukieneczkami.
    Chcę Wam też powiedzieć, że urosłam teraz sporo. Na szczęście tylko do przodu. Wszystkie spodnie już powędrowały do pawlacza, z jednych uszyłam ciężarówki żeby mieć w czym chodzić. Niby już piąty miesiąc, ale i tak byłam zdziwiona, że to tak szybko... Ale w końcu od jutra 20. tydzień. Przytulamy na dobranoc, ja i małe Wiercipięciątko.

aisa, Smile, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim mamusiom i dzidziusiom :)

aisa lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tylko kilka rzeczy dla Maluszka. Teraz, póki jeszcze trochę czasu do porodu to "poluję" na okazje i raczej z marnym skutkiem :-P bo mam tylko pajacyka bez rękawków, bluzę, ogrodniczki jeansowe i koszulkę. Aaa no i jeszcze skarpeteczki i sweterek,które zrobiłam na drutach :-)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    ja też jeszcze nic nie mam a co gorsza nie jestem doświadczona w temacie i nawet nie wim co bedzie potrzebne i w jakiej ilości :) nie wiem jak sie w tym wszystkim połapię
    mam podobnie z doświadczeniem, ale zaopatrzyłam się w kalendarz "w oczekiwaniu na dziecko" i tam jest wszystko, od pytań dot. porodówki, lekarza, położnej/douli aż po listę zakupów :) jeśli chcesz mogę pstryknąć fotkę list jeśli nie przeszkadza że częściowo są poodhaczane :)

jusella, byłam dzisiaj w smyku i są przeceny :) śliczne pajacyki zimowe widziałam na 3-6mies ;)

Maka, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    mam podobnie z doświadczeniem, ale zaopatrzyłam się w kalendarz "w oczekiwaniu na dziecko" i tam jest wszystko, od pytań dot. porodówki, lekarza, położnej/douli aż po listę zakupów :) jeśli chcesz mogę pstryknąć fotkę list jeśli nie przeszkadza że częściowo są poodhaczane :)

jusella, byłam dzisiaj w smyku i są przeceny :) śliczne pajacyki zimowe widziałam na 3-6mies ;)

Pewnie jak możesz to pstryknij bo naprawde zielona jestem w tym temacie :)

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja też mam tylko kilka rzeczy dla Maluszka. Teraz, póki jeszcze trochę czasu do porodu to "poluję" na okazje i raczej z marnym skutkiem :-P bo mam tylko pajacyka bez rękawków, bluzę, ogrodniczki jeansowe i koszulkę. Aaa no i jeszcze skarpeteczki i sweterek,które zrobiłam na drutach :-)
    To ja chyba naprawdę zaszalałam jakbym rodziła za tydzień :-P

Dziś przyszła Wanienka ze stelażem :-D
    Jutro kolejna dostawa, a we wtorek jeszcze podgrzewacz lovi z pierdółkami :-D :-)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja wczoraj poczułam pierwsze kopniaczki aż było widać że brzuch skacze :) Mąż taki szczęśliwy, cudowne uczucie ;)

Telashe, nowatorka, Asit, mamuśka1, Smile, stokrotka2013, eve90, jusella, Maka, Zuzulka88, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny koleżanka wczoraj urodziła dziewczynkę 3kg, 55 cm w 37 tygodniu po wywolaniu :) Jej komentarz to,że było strasznie, bardzo balało i wspólczuje mi, że to przede mna ;/
    Także bardzo mnie pocieszyła. Zaznacze jeszcze, ze dostała znieczulenie ale podobno poszla jej na jedną stronę i jedną czuła wszystko.
    Nie wiem jak wy, ale ja zawsze balam sie porodu a jak ktos mnie tak pociesza to już w ogóle masakra. A w szpitalu w moim mieście podobno nie bardzo ze znieczuleniami. A jak wasze nastawienie? Co na to dziewczyny, które juz rodziły? Pocieszą czy postraszą? ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja, wrzucę wieczorkiem :) jadę pociągiem do warszawy. Łał, cywilizacja... wi-fi w pociągu...

Ada, nie wiem czy jest sens się stresować :) ja też się boję chyba jak każda z nas ale wiedza bardzo dużo robi. Im mniej nerwów tym lepiej, a krwawe horrory z porodówki nikomu dobrze nie robią- no.. może poza opowiadającymi

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 mnie też przeraża poród, ostatnio mój mąż pokazał mi filmik jak to wyglada to nie spałam całą noc, a co do znieczuleń to nawet nie wiem czy u mnie w szpitalu daja

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ale po co sie teraz przejmujesz porodem? Jeszcze kupa czasu ;)
    Ja znam oczywiscie opowiadania horrory ale znam tez opowiadania ze bylo to b piekne doswiadczenie. Kazdy ma inny porod i kazda inaczej go doswiadcza

aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Jak super ze mozesz sama sobie robic na drutach jak bym ja umiala tez bym robila ale ja za leniwa ze sie uczyc :P
    no a tez uwielbiam takie rzeczy niestety pozostaje mi kupic gotowce , noa welna jest w cenie .....

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ