X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę tych wizyt już nie mogę sie doczekać aż moje maleństwo podejrzę a jeszcze tydzien musze czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:42

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja szybko zleci mi sie ostatnie 3 dni troszke dluzyly ale fajnie sobie czas z organizowalam wiec wytrwalam bez problemu :) no ja sie ciesze ze wkoncu moge zaczac kompletowac wyprawke dla maluszka:) bo ciezko bylo chodzic po sklepach i sie powstrzymywac od zakupow heh

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, wy już wózki, ciuszki a ja nic :)
    Mam ustalone z mężem, że zajmiemy się tym wszystkim gdzieś w kwietniu.
    No i siedząc na L4, to mi się jakoś dłuuuuży czas.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatecznie potwierdzona dziewczyna :):)
    14 cm :)
    Duża Babeczka :)
    Tylko musze dużo pić... bo troche mało wód, i pan dr mówi że to ma duży wpływ... ;/

Asit, Maka, mamuśka1, alexxx, Zuzulka88, Kasiulina, Agaax, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    U mnie ostatecznie potwierdzona dziewczyna :):)
    14 cm :)
    Duża Babeczka :)
    Tylko musze dużo pić... bo troche mało wód, i pan dr mówi że to ma duży wpływ... ;/
    Super :) no ja niby duzo niee pije ale wody mam w normie jak mi to powiedziala dzis

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos nas malo dzis wieczorkiem .... ja zaraz sobie jakis filmik wlacze na dobry sen :D

• ninja Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Jejku, wy już wózki, ciuszki a ja nic :)
    Mam ustalone z mężem, że zajmiemy się tym wszystkim gdzieś w kwietniu.
    No i siedząc na L4, to mi się jakoś dłuuuuży czas.

ja też jeszcze nic nie mam a co gorsza nie jestem doświadczona w temacie i nawet nie wim co bedzie potrzebne i w jakiej ilości :) nie wiem jak sie w tym wszystkim połapię

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    RnMfU3.jpg
    4CUwSx.jpg

tadam! :) kropka oczywiście oniuchać musiała ;)

Też "zachorowałam" na ten wózek! Jest śliczny, taki w dawnym stylu:-) widziałam na olx piękny, czerwony, 3w1 za 500zł i żałuję, że nie wzięłam od razu, bo szybko go ktoś sprzątnął:-\ ale poluję dalej;-)

kot_bury lubi tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w sumie mam tylko parę ciuszków upolowanych w lumpkach. Dostanę coś po siostrze to w sumie dopiero zacznę zakupy, bo będę wiedzieć czego mi brakuje. No i dużo rzeczy będę musiała kupić jak okaże się, że to dziewczynka, bo siostra miała chłopca, a ja sie nie powstrzymam przed tymi uroczymi pseudosukieneczkami.
    Chcę Wam też powiedzieć, że urosłam teraz sporo. Na szczęście tylko do przodu. Wszystkie spodnie już powędrowały do pawlacza, z jednych uszyłam ciężarówki żeby mieć w czym chodzić. Niby już piąty miesiąc, ale i tak byłam zdziwiona, że to tak szybko... Ale w końcu od jutra 20. tydzień. Przytulamy na dobranoc, ja i małe Wiercipięciątko.

aisa, Smile, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim mamusiom i dzidziusiom :)

aisa lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tylko kilka rzeczy dla Maluszka. Teraz, póki jeszcze trochę czasu do porodu to "poluję" na okazje i raczej z marnym skutkiem :-P bo mam tylko pajacyka bez rękawków, bluzę, ogrodniczki jeansowe i koszulkę. Aaa no i jeszcze skarpeteczki i sweterek,które zrobiłam na drutach :-)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    ja też jeszcze nic nie mam a co gorsza nie jestem doświadczona w temacie i nawet nie wim co bedzie potrzebne i w jakiej ilości :) nie wiem jak sie w tym wszystkim połapię
    mam podobnie z doświadczeniem, ale zaopatrzyłam się w kalendarz "w oczekiwaniu na dziecko" i tam jest wszystko, od pytań dot. porodówki, lekarza, położnej/douli aż po listę zakupów :) jeśli chcesz mogę pstryknąć fotkę list jeśli nie przeszkadza że częściowo są poodhaczane :)

jusella, byłam dzisiaj w smyku i są przeceny :) śliczne pajacyki zimowe widziałam na 3-6mies ;)

Maka, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    mam podobnie z doświadczeniem, ale zaopatrzyłam się w kalendarz "w oczekiwaniu na dziecko" i tam jest wszystko, od pytań dot. porodówki, lekarza, położnej/douli aż po listę zakupów :) jeśli chcesz mogę pstryknąć fotkę list jeśli nie przeszkadza że częściowo są poodhaczane :)

jusella, byłam dzisiaj w smyku i są przeceny :) śliczne pajacyki zimowe widziałam na 3-6mies ;)

Pewnie jak możesz to pstryknij bo naprawde zielona jestem w tym temacie :)

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja też mam tylko kilka rzeczy dla Maluszka. Teraz, póki jeszcze trochę czasu do porodu to "poluję" na okazje i raczej z marnym skutkiem :-P bo mam tylko pajacyka bez rękawków, bluzę, ogrodniczki jeansowe i koszulkę. Aaa no i jeszcze skarpeteczki i sweterek,które zrobiłam na drutach :-)
    To ja chyba naprawdę zaszalałam jakbym rodziła za tydzień :-P

Dziś przyszła Wanienka ze stelażem :-D
    Jutro kolejna dostawa, a we wtorek jeszcze podgrzewacz lovi z pierdółkami :-D :-)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja wczoraj poczułam pierwsze kopniaczki aż było widać że brzuch skacze :) Mąż taki szczęśliwy, cudowne uczucie ;)

Telashe, nowatorka, Asit, mamuśka1, Smile, stokrotka2013, eve90, jusella, Maka, Zuzulka88, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny koleżanka wczoraj urodziła dziewczynkę 3kg, 55 cm w 37 tygodniu po wywolaniu :) Jej komentarz to,że było strasznie, bardzo balało i wspólczuje mi, że to przede mna ;/
    Także bardzo mnie pocieszyła. Zaznacze jeszcze, ze dostała znieczulenie ale podobno poszla jej na jedną stronę i jedną czuła wszystko.
    Nie wiem jak wy, ale ja zawsze balam sie porodu a jak ktos mnie tak pociesza to już w ogóle masakra. A w szpitalu w moim mieście podobno nie bardzo ze znieczuleniami. A jak wasze nastawienie? Co na to dziewczyny, które juz rodziły? Pocieszą czy postraszą? ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja, wrzucę wieczorkiem :) jadę pociągiem do warszawy. Łał, cywilizacja... wi-fi w pociągu...

Ada, nie wiem czy jest sens się stresować :) ja też się boję chyba jak każda z nas ale wiedza bardzo dużo robi. Im mniej nerwów tym lepiej, a krwawe horrory z porodówki nikomu dobrze nie robią- no.. może poza opowiadającymi

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 mnie też przeraża poród, ostatnio mój mąż pokazał mi filmik jak to wyglada to nie spałam całą noc, a co do znieczuleń to nawet nie wiem czy u mnie w szpitalu daja

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ale po co sie teraz przejmujesz porodem? Jeszcze kupa czasu ;)
    Ja znam oczywiscie opowiadania horrory ale znam tez opowiadania ze bylo to b piekne doswiadczenie. Kazdy ma inny porod i kazda inaczej go doswiadcza

aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Jak super ze mozesz sama sobie robic na drutach jak bym ja umiala tez bym robila ale ja za leniwa ze sie uczyc :P
    no a tez uwielbiam takie rzeczy niestety pozostaje mi kupic gotowce , noa welna jest w cenie .....

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ