X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada ale porod porodowi nie rowny , ja np wole rodzic niz chodzic w ciazy 9 miesiecy bo te 9 miesiecy jest dla mnie bardziej meczace tym bardziej ze ja mam problemu z biodrami i plecy i miednica mnie boli w tej ciazy praktycznieod poczatku ........
    A porod wspominam rewelacyjnie a rodzilam bez znieczulenia bo byl bardzo szybki i kiedy chcieli podac okazalo sie ze to juz zapozno bo glowke wiac wiec mimo ze bolalo to trwal on krotko bo samo parcie to nie boli jak skurcze, wiec nie wiesz jak bedzie u ciebie moze rownie milo bedziesz wspominac :D ja tez na poczatku sie nasluchalam i bylam przerazona tym wszystkim i z gory zakladalam ze nie urodze normalnie , dodam ze pierwsza mialam cesarke drugi naturalny i nigdy bym juz na cc sie nie zgodzila no chyba ze zagrazalao by to zyciu dziecka ....

nowatorka, alexxx, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Moja mama urodziła nas 5 naturalnie, z odstępami czasu po pare lat.
    Raz poród trwał dłużej, raz krócej opowiadała..
    Ale zawsze powtarza, że za każdym razem zapominała o bólu jak położyli jej którąś z nas na piersi. :-)

Ada, też się cholernie boje, tragedia

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    ada ale porod porodowi nie rowny , ja np wole rodzic niz chodzic w ciazy 9 miesiecy bo te 9 miesiecy jest dla mnie bardziej meczace tym bardziej ze ja mam problemu z biodrami i plecy i miednica mnie boli w tej ciazy praktycznieod poczatku ........
    A porod wspominam rewelacyjnie a rodzilam bez znieczulenia bo byl bardzo szybki i kiedy chcieli podac okazalo sie ze to juz zapozno bo glowke wiac wiec mimo ze bolalo to trwal on krotko bo samo parcie to nie boli jak skurcze, wiec nie wiesz jak bedzie u ciebie moze rownie milo bedziesz wspominac :D ja tez na poczatku sie nasluchalam i bylam przerazona tym wszystkim i z gory zakladalam ze nie urodze normalnie , dodam ze pierwsza mialam cesarke drugi naturalny i nigdy bym juz na cc sie nie zgodzila no chyba ze zagrazalao by to zyciu dziecka ....
    Piękne to co piszesz, aż się zazdrościć!

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny -ale macie fajnie, że widzialyscie swoje bobas, wszystko ok i wiecie już czasem na 100 proc. Co tam siedzi :)
    Ja idę w środę to może podejrzewam.

Co do porodu to ja np. Boje się panicznie i nie dopuszczam do siebie myśli o porodzie,na te chwile po rozmowach z lekarzem będzie cesarka bo jak to lekarz powiedzial-"jeśli się Pani nie zmieni to lepiej zrobić ranę na brzuchy niż na psychice".ale jeszcze dużo czasu.

Miłej soboty!

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na waszym miejscu przestala ogladac te filmiki w necie boto one nawiecej zostawiaja na psychice niz sam porod ....
    tyle kobiet decyduje sie na kolejne i kolejne dzieci czyli az tak strasznie nie jest :) inaczej zadna nie chcialaby wiecej miec jezeli bylo by to traumatyczne przezycie a bo szczeze lepszy ten niz bol zeba :)

A co do cc ja jestem juz 11 lat po i do dzis mam niemile wspomnienia z nia zwiazane i ten koszmarny bol po przez ponad miesiac.... to dopiero zniecheca niz kilka min czy tez h porodu

nowatorka, alexxx, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam naturalnie. Nie da się ukryć, że boli, ale jak tylko dziecko juz się pojawi na świecie, to ten ból momentalnie mija. I to prawda, że się zapomina o tym bólu. Teraz jeszcze nie, ale pewnie im bliżej tym też się będę bała, bo wiem, co mnie czeka, ale mam nadzieję, że drugi poród pójdzie szybciej niż pierwszy i że dziecko będzie mniejsze i mniej boleśnie przez to będzie :)

aisa, Patutka, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit dobrze ze wprowadzasz troche optymizmu w sprawach porodu ;)
    Ja mam znajoma ktora mowila ze rodzila w wodzie i bylo super. Inne ktore mowia ze horror. Eee tam dziewczyny jakos bedzie. Ja prosze o znueczulenie. W koncu to tylko kilka godzin i po jablkach bedzie. Nie ma sensu juz teraz sie stresowac

Ps te co sie boja bolu, dlaczego zamiast cc nie rozwazycie znieczulenia do kregoslupa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:57

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czytalyscie na temat tego znieczulenia... jest duzo przeciw miedzy minnymi nie usmierza bolu w 100% mozna wymiotowac po nim i porod trwa duzo dluzej ja np nie chcialabym rodzic ze znieczuleniem wole miec szybciej za soba niz sie w mniejszym bolu meczyc dluzej..... oczywiscie tez wiem to z opowiadan dziewczyn co braly znieczulenie i np przy kolejnym juz nie chca

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOwatorka bo to nie ma co panikowac :D a tymbardziej straszyc przyszlyc mam :D

Patutka, kot_bury lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ada ale po co sie teraz przejmujesz porodem? Jeszcze kupa czasu ;)
    Ja znam oczywiscie opowiadania horrory ale znam tez opowiadania ze bylo to b piekne doswiadczenie. Kazdy ma inny porod i kazda inaczej go doswiadcza

Po prostu jestem po świeżej relacji koleżanki, więc głośno mysle, jak to będzie :) Wiem, że jeszcze dużo czasu, ale to nieuniknione ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale np z checia bym sprobowala rodzic w wodzie, ostatnim razem byla okazja no ale niestety juz bylo po wiec woda by nie zdazyla nalac sie do wanny hehe albo np akupunktura nie wiem czy w Pl jest ale u mnie robia tez nie wiem czy dziala bo osobiscie nie mialam , ale gdyby byla koniecznosc mysle ze z tych form moglabym skorzystac

aisa lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Po prostu jestem po świeżej relacji koleżanki, więc głośno mysle, jak to będzie :) Wiem, że jeszcze dużo czasu, ale to nieuniknione ;)
    to nie mysl glosno zobaczysz jeszcze okaze sie ze bedziesz zadowolona i zdecydujesz sie na kolejne :D
    u mnie to juz 3 i pewnie gdyby nie wiek i chec pozniej pojscia w strone zawodowa to i bym sie na czwarte zdecydowala niestety przerwa miedzy pierwszym a drugim byla za dluga, a teraz to juz bym sie bala po 30 starac sie o kolejne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:09

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit balabys sie po 30stce starac? To ja dopiero po 30stce sie zaczelam starac o 1

stokrotka2013, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tylko tyle - na szczęście mamy XXI wiek i na tyle rozwinięta medycynę, że każdy może wybrać taką metodę porodu,która mu najbardziej odpowiada. I ja zamierzam z tego dobrodziejstwa skorzystać.

Asit, _analiza lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Asit balabys sie po 30stce starac? To ja dopiero po 30stce sie zaczelam starac o 1
    no ja teraz mam 30 jak urodze bede juz miala 31.....
    NO wiesz napewno bym chciala odczekac 2 latka tak jak teraz z kolejny a czym blizej 35 tym wieksze ryzyko i dla matki i dla zdrowia dziecka oczywiscie zdaje sobie sprawe ze moze wszystko zakonczyc sie ok i znam osobiscie takie przypadki ale ja juz bede miec 3 wiec i tak super pewnie jak bym miala tylko jedno lub wcale to bym sie starala pozniej....
    A teraz to planuje wychowac swoich 3 chlopakow i zajac sie sprawami zawodowymi :D

• Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Asit dobrze ze wprowadzasz troche optymizmu w sprawach porodu ;)
    Ja mam znajoma ktora mowila ze rodzila w wodzie i bylo super. Inne ktore mowia ze horror. Eee tam dziewczyny jakos bedzie. Ja prosze o znueczulenie. W koncu to tylko kilka godzin i po jablkach bedzie. Nie ma sensu juz teraz sie stresowac

Ps te co sie boja bolu, dlaczego zamiast cc nie rozwazycie znieczulenia do kregoslupa?
    Dobrze, ze tak optymistycznie do tego podchodzisz :-P

Ze znieczuleniem to ja w polsce chociażby biorę to do siebie, że moze byc
    1) za późno
    2) jeżeli w tym czasie trafi sie nagła cesarka, to anestezjolog poleci tam i dupa, bo 2 nie ma, a on siedzi z pacjentką do czasu wybudzenia
    3) są takie przypadki, ze to w ogóle nie działa

Więc wiesz, lepiej się psychiczne nastawić na ból i przyjemnie rozczarować, niż odwrotnie :-P

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit no jak masz juz 3 to wystarczy ;)
    Tu gdzie ja mieszkam to sredni wiek rodzenia jest 38 lat a pierwsze dziecko wiekszosc moich znajomych rodzi tak wlasnie 30-34 lata. 40 to jest sporo ale nie 30. Ostatnio kolezanka z pracy 40 lat druga dzidzie urodzila bardzo piekna i zdrowiutka

Patutka ja nie podchodze optymistycznie :P wogole do tego narazie nie podchodze. Nie mysle kompletnie o tym. Wiem ze roznie bywa z tym znieczuleniem dlatego przed porodem pogadam z moim ginem o tym i o za i przeciw ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:44

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Pierworodny ważył 4 kg i urodziłam naturalnie i bez znieczulenia i powiem Wam, że było super! :-) Bolało ale ból do wytrzymania choć miałam bóle z krzyża. W każdym razie ja poród wspominam b. miło a rodziłam od 8mej do 14:35 :-)
    Myślę że dużo Też zależy od "towarzystwa" na porodówce- partner, położona, lekarz bo jak kobieta czuje się bezpieczna to dużo zniesie i moim zdaniem warto przeżyć ten ból, te niedogodności dla chwili, kiedy kładą na piersi to małe, "maziate" cieplutkie ciałko, które od razu szuka cyca :-)

MirelS, aisa, Zuzulka88, nowatorka lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło z rana poczytać takie optymistyczne przemyślenia haha:D ja się staram o tym na razie nie myśleć... powiedzmy sobie- skoro tyle kobiet daje radę i rodzi kolejne to i my damy radę;)

aisa, Patutka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 17:29

jusella lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ