Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ada ale porod porodowi nie rowny , ja np wole rodzic niz chodzic w ciazy 9 miesiecy bo te 9 miesiecy jest dla mnie bardziej meczace tym bardziej ze ja mam problemu z biodrami i plecy i miednica mnie boli w tej ciazy praktycznieod poczatku ........
A porod wspominam rewelacyjnie a rodzilam bez znieczulenia bo byl bardzo szybki i kiedy chcieli podac okazalo sie ze to juz zapozno bo glowke wiac wiec mimo ze bolalo to trwal on krotko bo samo parcie to nie boli jak skurcze, wiec nie wiesz jak bedzie u ciebie moze rownie milo bedziesz wspominacja tez na poczatku sie nasluchalam i bylam przerazona tym wszystkim i z gory zakladalam ze nie urodze normalnie , dodam ze pierwsza mialam cesarke drugi naturalny i nigdy bym juz na cc sie nie zgodzila no chyba ze zagrazalao by to zyciu dziecka ....
nowatorka, alexxx, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dzień dobry.
Moja mama urodziła nas 5 naturalnie, z odstępami czasu po pare lat.
Raz poród trwał dłużej, raz krócej opowiadała..
Ale zawsze powtarza, że za każdym razem zapominała o bólu jak położyli jej którąś z nas na piersi.
Ada, też się cholernie boje, tragedia2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Asit wrote:ada ale porod porodowi nie rowny , ja np wole rodzic niz chodzic w ciazy 9 miesiecy bo te 9 miesiecy jest dla mnie bardziej meczace tym bardziej ze ja mam problemu z biodrami i plecy i miednica mnie boli w tej ciazy praktycznieod poczatku ........
A porod wspominam rewelacyjnie a rodzilam bez znieczulenia bo byl bardzo szybki i kiedy chcieli podac okazalo sie ze to juz zapozno bo glowke wiac wiec mimo ze bolalo to trwal on krotko bo samo parcie to nie boli jak skurcze, wiec nie wiesz jak bedzie u ciebie moze rownie milo bedziesz wspominacja tez na poczatku sie nasluchalam i bylam przerazona tym wszystkim i z gory zakladalam ze nie urodze normalnie , dodam ze pierwsza mialam cesarke drugi naturalny i nigdy bym juz na cc sie nie zgodzila no chyba ze zagrazalao by to zyciu dziecka ....
2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny -ale macie fajnie, że widzialyscie swoje bobas, wszystko ok i wiecie już czasem na 100 proc. Co tam siedzi
Ja idę w środę to może podejrzewam.
Co do porodu to ja np. Boje się panicznie i nie dopuszczam do siebie myśli o porodzie,na te chwile po rozmowach z lekarzem będzie cesarka bo jak to lekarz powiedzial-"jeśli się Pani nie zmieni to lepiej zrobić ranę na brzuchy niż na psychice".ale jeszcze dużo czasu.
Miłej soboty!Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Ja na waszym miejscu przestala ogladac te filmiki w necie boto one nawiecej zostawiaja na psychice niz sam porod ....
tyle kobiet decyduje sie na kolejne i kolejne dzieci czyli az tak strasznie nie jestinaczej zadna nie chcialaby wiecej miec jezeli bylo by to traumatyczne przezycie a bo szczeze lepszy ten niz bol zeba
A co do cc ja jestem juz 11 lat po i do dzis mam niemile wspomnienia z nia zwiazane i ten koszmarny bol po przez ponad miesiac.... to dopiero zniecheca niz kilka min czy tez h porodunowatorka, alexxx, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Ja rodziłam naturalnie. Nie da się ukryć, że boli, ale jak tylko dziecko juz się pojawi na świecie, to ten ból momentalnie mija. I to prawda, że się zapomina o tym bólu. Teraz jeszcze nie, ale pewnie im bliżej tym też się będę bała, bo wiem, co mnie czeka, ale mam nadzieję, że drugi poród pójdzie szybciej niż pierwszy i że dziecko będzie mniejsze i mniej boleśnie przez to będzie
aisa, Patutka, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Asit dobrze ze wprowadzasz troche optymizmu w sprawach porodu
Ja mam znajoma ktora mowila ze rodzila w wodzie i bylo super. Inne ktore mowia ze horror. Eee tam dziewczyny jakos bedzie. Ja prosze o znueczulenie. W koncu to tylko kilka godzin i po jablkach bedzie. Nie ma sensu juz teraz sie stresowac
Ps te co sie boja bolu, dlaczego zamiast cc nie rozwazycie znieczulenia do kregoslupa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:57
-
a czytalyscie na temat tego znieczulenia... jest duzo przeciw miedzy minnymi nie usmierza bolu w 100% mozna wymiotowac po nim i porod trwa duzo dluzej ja np nie chcialabym rodzic ze znieczuleniem wole miec szybciej za soba niz sie w mniejszym bolu meczyc dluzej..... oczywiscie tez wiem to z opowiadan dziewczyn co braly znieczulenie i np przy kolejnym juz nie chcaSynek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nowatorka wrote:Ada ale po co sie teraz przejmujesz porodem? Jeszcze kupa czasu
Ja znam oczywiscie opowiadania horrory ale znam tez opowiadania ze bylo to b piekne doswiadczenie. Kazdy ma inny porod i kazda inaczej go doswiadcza
Po prostu jestem po świeżej relacji koleżanki, więc głośno mysle, jak to będzieWiem, że jeszcze dużo czasu, ale to nieuniknione
06.2015 - poronienie
-
ale np z checia bym sprobowala rodzic w wodzie, ostatnim razem byla okazja no ale niestety juz bylo po wiec woda by nie zdazyla nalac sie do wanny hehe albo np akupunktura nie wiem czy w Pl jest ale u mnie robia tez nie wiem czy dziala bo osobiscie nie mialam , ale gdyby byla koniecznosc mysle ze z tych form moglabym skorzystac
aisa lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
ada89 wrote:Po prostu jestem po świeżej relacji koleżanki, więc głośno mysle, jak to będzie
Wiem, że jeszcze dużo czasu, ale to nieuniknione
u mnie to juz 3 i pewnie gdyby nie wiek i chec pozniej pojscia w strone zawodowa to i bym sie na czwarte zdecydowala niestety przerwa miedzy pierwszym a drugim byla za dluga, a teraz to juz bym sie bala po 30 starac sie o kolejne....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:09
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nowatorka wrote:Asit balabys sie po 30stce starac? To ja dopiero po 30stce sie zaczelam starac o 1
NO wiesz napewno bym chciala odczekac 2 latka tak jak teraz z kolejny a czym blizej 35 tym wieksze ryzyko i dla matki i dla zdrowia dziecka oczywiscie zdaje sobie sprawe ze moze wszystko zakonczyc sie ok i znam osobiscie takie przypadki ale ja juz bede miec 3 wiec i tak super pewnie jak bym miala tylko jedno lub wcale to bym sie starala pozniej....
A teraz to planuje wychowac swoich 3 chlopakow i zajac sie sprawami zawodowymiSynek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nowatorka wrote:Asit dobrze ze wprowadzasz troche optymizmu w sprawach porodu
Ja mam znajoma ktora mowila ze rodzila w wodzie i bylo super. Inne ktore mowia ze horror. Eee tam dziewczyny jakos bedzie. Ja prosze o znueczulenie. W koncu to tylko kilka godzin i po jablkach bedzie. Nie ma sensu juz teraz sie stresowac
Ps te co sie boja bolu, dlaczego zamiast cc nie rozwazycie znieczulenia do kregoslupa?
Ze znieczuleniem to ja w polsce chociażby biorę to do siebie, że moze byc
1) za późno
2) jeżeli w tym czasie trafi sie nagła cesarka, to anestezjolog poleci tam i dupa, bo 2 nie ma, a on siedzi z pacjentką do czasu wybudzenia
3) są takie przypadki, ze to w ogóle nie działa
Więc wiesz, lepiej się psychiczne nastawić na ból i przyjemnie rozczarować, niż odwrotnie2016 🩷
2020 🩵
Asit no jak masz juz 3 to wystarczy
Tu gdzie ja mieszkam to sredni wiek rodzenia jest 38 lat a pierwsze dziecko wiekszosc moich znajomych rodzi tak wlasnie 30-34 lata. 40 to jest sporo ale nie 30. Ostatnio kolezanka z pracy 40 lat druga dzidzie urodzila bardzo piekna i zdrowiutka
Patutka ja nie podchodze optymistyczniewogole do tego narazie nie podchodze. Nie mysle kompletnie o tym. Wiem ze roznie bywa z tym znieczuleniem dlatego przed porodem pogadam z moim ginem o tym i o za i przeciw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:44
-
Mój Pierworodny ważył 4 kg i urodziłam naturalnie i bez znieczulenia i powiem Wam, że było super!
Bolało ale ból do wytrzymania choć miałam bóle z krzyża. W każdym razie ja poród wspominam b. miło a rodziłam od 8mej do 14:35
Myślę że dużo Też zależy od "towarzystwa" na porodówce- partner, położona, lekarz bo jak kobieta czuje się bezpieczna to dużo zniesie i moim zdaniem warto przeżyć ten ból, te niedogodności dla chwili, kiedy kładą na piersi to małe, "maziate" cieplutkie ciałko, które od razu szuka cycaMirelS, aisa, Zuzulka88, nowatorka lubią tę wiadomość