X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam że na jedno chciałabym poczuć co to znaczy prawdziwy poród

jusella lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

angella908 ja muszę poczekać do 22.02 na wizytę. Może wtedy będę wiedzieć coś więcej ;)

Nowatorka, dobrze że z maleństwem wszystko w porządku ;) Odpoczywajcie ;)

Asit, szkoda że kolejny chłopczyk i Twoje przeczucia się nie sprawdziły. Ale najważniejsze że zdrowy ;)

Teleshe, wózek zaakceptowany przez Kropkę? :D

Kijanka, pij pij, żeby maleństwo miało w czym brykać ;)

Angela no zazdroszczę :D Ja nadal czekam na ruchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:58

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry:-) Dziewczyny mnie ze względu na operację biodra prawdopodobnie czeka cc. Czy cc wykonuje się szybciej jeżeli wszystko jest ok? Chodzi mi np że już w 38 tyg?

ckaik0s3070dl07t.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze o tym nie myślę ale jeśli będzie taka opcja to chce rodzić naturalnie słyszałam że pocc znacznie dlużej dochodzi soę do siebie... a co do znieczulenia to czytalam że niekoniecznie jest dobre dla dziecka wiec nie wiem czy sie zdecyduję. Ale wydaje mi sie że jeszcze bedzie czas na martwienie się o to jak na razie trzeba się cieszyć tymi 9 msc bo strasznie szybko lecą

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dobry:-) Dziewczyny mnie ze względu na operację biodra prawdopodobnie czeka cc. Czy cc wykonuje się szybciej jeżeli wszystko jest ok? Chodzi mi np że już w 38 tyg?
    tak ja mialam zaplanowana na tydz przed terminem

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz teraz o tym myślę i w przeciwieństwie do Was zupełnie nie uważam, że to cud i nie uważam, że porod przez cc jest mniej prawdziwy. I nie przekonuje mnie argument,że tyle kobiet rodzi naturalnie. Każdy ma prawo do swoich wyborów.

_analiza lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Moja koleżanka ma ciążę idealną ale małe sie nie przekręca no i w pl na termin cesarki na 2 dni przed terminem porodu.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka, dokladnie najwazniejsze ze zdrowe a i tak sie cieszymy :D ja juz zaraz po usg siadla na sklep internetowy i pozamawiala rzeczy dla maluszka :D

Ninja dokladnie tak jak piszesz ja osobiscie nawet nie myslalam o tym znieczuleniu tylko uslyszaam jak polozna mowila do drugiej zeby przyszykowac no ale jak juz chciala sprawdzic rozwarcie to tylko powiedziala zakrecac wode i znieczulenie nie potrzebne a do mnie ze glowke widac i mam przesac przec bo ona nic nie ma gotowe hehe
    wiec wydaje mi sie ze to taka chwila ze sie tak naprawde nie mysli o tym znieczuleniu tylko o tym ze zaraz sie zobaczy swoje malenstwo

alexxx lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Ja tez juz teraz o tym myślę i w przeciwieństwie do Was zupełnie nie uważam, że to cud i nie uważam, że porod przez cc jest mniej prawdziwy. I nie przekonuje mnie argument,że tyle kobiet rodzi naturalnie. Każdy ma prawo do swoich wyborów.

oczywiscie kazdy ma prawo wyboru i nikt nie powinien tego negowac osob ktore sa za cc ale maja prawo wypowiedziec swoje zdanie :)

Gagaga lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    ja operacji nie mialam ale mam problem z biodrami rowniez i w poprzedniej ciazy wywolywali mi porod 1,5 tyg wczesniej bo juz bylam na etapie ze nie moglam wstac ani sie poruszac samodzielnie ale najlepsze to ze po porodze wszystko minelo wiec to chyba caza robi mi takie problemy ehhh

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio :D
    Dziewczyny a ja wam napisze, że się PANICZNIE BOJĘ, ALE CESARKI !. W życiu nie chciałabym mieć CC, ale jeśli będzie trzeba to trudno, z własnego wyboru absolutnie!!!!
    Oczywiście nie krytykuję kobiet, które chcą mieć CC bo każda z nas jest inna i ma inne odczucia :)
    Nie chciałabym tez znieczulenia w kręgosłup bo panicznie się boje :D wkłucia :D i ewentualnych poporodowych skutków ubocznych. Nad gazem się zastanawiam :D
    Moja przyjaciółka w tym tygodniu urodziła córeczkę, byłam u niej 2h po porodzie i normalnie chodziła, jadła, nosiła małą. Poród bolał wiadomo ale tu ból jest w trakcie a przy CC ból jest po.
    Jestem pozytywnie nastawiona, mąz będzie przy porodzie i jakos damy radę :) ! Nie ma co panikować :D

Asit, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    wiec wydaje mi sie ze to taka chwila ze sie tak naprawde nie mysli o tym znieczuleniu tylko o tym ze zaraz sie zobaczy swoje malenstwo

Hehe Asit ty nie myslalas bo mialas super szybki porod ale wiekszosc babeczek mysli ;)

Moj jak sie urodzil wazyl 5kg! Mam nadzieje ze moja corka nie wda sie w tate pod tym wzgledem :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawwno mnie tu nie bylo:)
    Więc Czesc!

U Mas super, dzidzia rosnie i bedzie Natanek:) 18 mamy badania polowkowe, ale sie nie martwię bo znów mi ciśnie podkoczy:) jak tam u Was? Czujecie bąbelki już? Mi jest baaardzo ciezko okreslic czy Natan sie rusza, czy to obiad..

alexxx, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxx
    dokladnie to samopoczucie po cc jest masakryczne nic nie mozna przy dziecku zrobic bez pomocy ani rusz .....
    karmienie tez nie sprawia przyjemnisci bo niedosc ze macica sie obkurcza i to tez jest jakis bol to jeszcze rana cignie,
    ja mialam plastry sylikonowe ktore mialy zmniejszyc bol rany i ze blizny nie bylo widac to na bol nie pomogly niestety a wiadomo srodkami przeciwulowymi tez nie wolno nie wiadomo ile sie faszerowac przy karmieniu jedynee na co mi pomogly to na to ze faktycznie blizna jest minimalnie widoczna

Nowatorka nie myslalam bobolalo jak cholera i czlowiek nie mysli wtedy a to ze milo wspominam to tylko dlateg ze ten bol trwal 15 min i bylo po, bo ja nie czula tych skurczy przepowiadajacych tylko te porodowe, i nie pisalam nigdzie ze nic nie czulam tylko u mnie plusem byl czas mysle ze jak bym miala czuc to co czulam przez 15 min czuc przez godz to bym chyba umarla :P

alexxx lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella moja mała miała 4120 g i też naturalnie poszło, zajęło 12 h.
    Na sali miałam dwie dziewczyny, które dostały znieczulenie i nie zadziałało. Ja się pytałam położnej o znieczulenie, ale mi powiedziała, że odradza, bo zazwyczaj taki poród trwa dłużej, bo kobiety nie czują kiedy mają przeć i bardzo często się zdarza, że po znieczuleniu trzeba robić cesarkę. Ja dostałam tylko jakiś lek niby pomagający na rozwarcie. A znieczulenie można dostać do Max 4 cm rozwarcia.

Od dzisiaj czuję dzidzię pod ręką :)

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Dawwno mnie tu nie bylo:)
    Więc Czesc!

U Mas super, dzidzia rosnie i bedzie Natanek:) 18 mamy badania polowkowe, ale sie nie martwię bo znów mi ciśnie podkoczy:) jak tam u Was? Czujecie bąbelki już? Mi jest baaardzo ciezko okreslic czy Natan sie rusza, czy to obiad..
    ja juz dawno po bombelkach :) od 16t i 3 d juz mam wyrazne ruchy maluszka :) i nie tyle tez co czuc ale juz bylo (i jest nadal) wyraznie widac,pani wczoraj tez na polowowym sie pytala kiedy zaczelam czuc ruchy to stwierdzila ze w dobrym czasie patrzac na to ze maluszek rozwija sie prawidlowo na dany tydz , bo data nic mi sie nie zmienila tak jak mi lekarz wyznaczyl tak i na genetycznym i na polowkowym zgadzala sie co do dnia :)

Talusia lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to tak jak u mnie tez dostalam balonik na rozwarcie taka tabletke dopochwowa ale ja tylko dlatego ze mi wywolywali 1,5 tyg wczesniej i ponoc po tych tabletkach skurcze czuje sie mocniej niz normalnie bez zadnefgo wspomagacza..... ja slyszalam ze do 7 cm mozna dostac juz jak ma sie 7 to nie daja ale niewiem jak to w praktyce

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia gratuluję synusia :) ja już czuje mojego Marcela, raz są to bąbelki a jak się kładę spać to wyraźne kopniaczki, dziś rano tak się wiercił, że aż się obudziłam. Leżałam na prosto i od razu się na lewy bok przekręciłam. Wszędzie piszą, aby nie leżeć na prosto ani na prawnym boku. A ja się budzę raz tak a raz tak. Nie potrafię tego jeszcze ogarnąć w nocy :D

2 lipca 2016r. Marcel
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez rodzilam z partnerem i super ze byl naszczescie sie nie zrazil do porodu i przy kolejnym tez bedzie przy mnie :D

alexxx, jusella, nowatorka, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Talusia gratuluję synusia :) ja już czuje mojego Marcela, raz są to bąbelki a jak się kładę spać to wyraźne kopniaczki, dziś rano tak się wiercił, że aż się obudziłam. Leżałam na prosto i od razu się na lewy bok przekręciłam. Wszędzie piszą, aby nie leżeć na prosto ani na prawnym boku. A ja się budzę raz tak a raz tak. Nie potrafię tego jeszcze ogarnąć w nocy :D
    Ja nie daje rady spac cala noc na lewym boku. Przekrecam sie na prawy tez i na plecy

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ