X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasypiam na lewym i budze sie na lewym zregoly jak przysne to mam twardy sen ale czasami czuje ze sie krece w nocy :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Milcia to tak jak u mnie tez dostalam balonik na rozwarcie taka tabletke dopochwowa ale ja tylko dlatego ze mi wywolywali 1,5 tyg wczesniej i ponoc po tych tabletkach skurcze czuje sie mocniej niz normalnie bez zadnefgo wspomagacza..... ja slyszalam ze do 7 cm mozna dostac juz jak ma sie 7 to nie daja ale niewiem jak to w praktyce
    W Skandynawii dostaje się na 6 cm żeby nie spowolnić akcji porodowej. W PL na 4 cm.
    I znieczulenie (epidural) jest podłączone na stałe, działa do końca porodu i normalnie czuje się parte. Blokada jest na bóle z kręgosłupa.

nowatorka lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie tez tak wlasnie slyszalam cos ze do 7 tzn na 7 cm juz nie daja ale wiem ze na 4 tez jeszcze nie bo mnie dopiero z 4 cm zawiezli na poroduwke gdie jeszcze prawie 6 h czekalam az cos sie zacznie dopiero jak przyszedl lekarz przebil wody to sie wszystko rozkrecilo i pamietam ze jak pierwszy raz krzyknelam z bolu to wlasnie polozna chciala wode napuscic do wany i przyszykowac znieczulenie ale ze objelam taka pozycje ze nie dala rady sama mnie polozyc zeby sprawdzic rozwarcie milymi prosbami tez nic nie wskurala bo ja ani rusz wiec dopiero jak we dwie mnie polozyly to kazalo sie ze na wsszystko juz zapozno no i tych slow prosze nie przec to nigdy nie zapomne hehe

aisa lubi tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu i rekonwalescencji po nim to nie ma reguły. Najcześciej jest tak, że ciut dłużej dochodzi się do siebie po cc, ale moja koleżanka po porodzie naturalnym była tak słaba, musieli jej przetaczać krew i tez pierwsze 2 dni nie mogła zając się dzieckiem i w sumie przez złe samopoczucie wyszła dopiero po 7 dniach ze szpitala. Tak samo jest przy połogu, jedna powie, że rana po cc boli i ciągnie a moją sąsiadkę to chyba trzeba by do kaloryfera przykluc taką miała energię! A dla odmiany jej koleżanka po porodzie sn dostała ropnia i była katastrofa :( zreszta obie są listopadowkami i po cc karmi piersią a po sn nie... Takze nigdy się nie przewidzi jaki scenariusz nas spotka. Ważne, że dzidziole bedą z nami i to w sumie już za całkiem niedługo !

kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanie, jeżeli data na usg jest szybciej bo dziecko większe niż data Om to którą się bierze pod uwagę?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podaje sie dat z późniejszych usg.
    Ważna jest data z om i z 1 usg.
    Teraz juz zawsze dziecko bedzie mniejsze albo większe ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam goraco!

Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie poduszki do karmienia, spania, chce się w nią zaopatrzec ale na allegro jest ich masa... Powiedzcie mi jeśli ją posiadacie czy warto kupić i czy lepsza jest dłuższa, krótsza, bo chyba są różne dlugosci i czy na cos konkretnie zwrócić uwage czy poprostu każda będzie dobra? :)

P.S. Ja dziś mowie do swojego ze słyszałam ze zabiera mnie na koktajl i serniczek do takiej knajpki a on mnie pyta czy to dziś walentynki hehe cały On :p

Miłej soboty! :)

Patutka lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli u mnie od początku jest tydzień różnicy? ;-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej kuzynce po nieudanym wkłuciu w kręgosłup sparaliżowało twarz, jej maluszek ma już rok a ona nadal nie ma władzy nad mięśniami twarzy ale ile ciężarnych tyle opinii na temat porodu i znieczulenia więc nie ma się co martwić będzie o ma być... ja panicznie boję się operacji i niedouczonych lekarzy więc wolałabym rodzić naturalnie ale jak nie będzie takiej opcji to trudno... co nie znaczy że krytykuję osoby które chcą rodzić tylko przez cc uważam że każda z nas ma prawo do wyboru mniej przerażającej ją opcji:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 14:26

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    A jeżeli u mnie od początku jest tydzień różnicy? ;-)
    U mnie jest dokładnie 8 dni wiec jak u Ciebie.
    Wtedy podajesz 2 daty porodu, tą z om i tą z 1 usg czyli o 7 dni młodszą.

Te dwie daty są najważniejsze. Nie liczą się terminy z późniejszych usg, to one już się wahają i raz jest tak, a raz tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 14:46

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 17:29

eve90 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Witam goraco!

Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie poduszki do karmienia, spania, chce się w nią zaopatrzec ale na allegro jest ich masa... Powiedzcie mi jeśli ją posiadacie czy warto kupić i czy lepsza jest dłuższa, krótsza, bo chyba są różne dlugosci i czy na cos konkretnie zwrócić uwage czy poprostu każda będzie dobra? :)

P.S. Ja dziś mowie do swojego ze słyszałam ze zabiera mnie na koktajl i serniczek do takiej knajpki a on mnie pyta czy to dziś walentynki hehe cały On :p

Miłej soboty! :)

Dla mnie ta poduszka to cuudo zaczelam sie w koncu wysypiac... Mam takiego rogalika ktory ma tasiemki na koncu aby pozniej malucha polozyc... Ja mam normalna poduszke i na to rogalika chyba 120 cm ale nie pamietam dokladnie jutro moge sprawdzic polskiej firmy zapalacilam okolo 80 zl i jest bardzo bardzo zadowolona na pewno bedzie towadzyszylam mi po porodzie do spania tez :)
    Innym pozytywem jest to ze mnie czesto plecy bola i zawsze bylo mi zimno bo sie odkrywam w nocy a tak problem sie rozwiazal :)

eve90 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisij pieke tort brownie+ bezy+ masa malinowa z blogu Kingi Paruzel trzymajcie kciuki :):):

jusella, aisa, Maka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jak chce rodzić. W ogóle to ja nic nie wiem :D Nie znam się na ciuszkach, wózkach, etc.
    Aktualnie odebrałam wyniki krwi i widzę, że jakaś anemia się zapowiada. Dodatkowo zwróciłam dziś całe śniadanie, boli mnie bardzo głowa i czasami marzę, żeby był już lipiec.
    Bardzo chciałabym nie narzekać ale sorki dziewczyny- czuje się jakby mnie ktoś walcem przejechał :D

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką
    http://materacyk.pl/produkt/poduszka-fikuszka-2/

Ale jej nie używam do spania, bo mi jest niewygodnie. Wygrałam ją na warsztatach Bezpieczny Maluch. Używam ją teraz w ciągu dnia, jak sobie leżę na kanapie przed telewizorem.

eve90 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    mojej kuzynce po nieudanym wkłuciu w kręgosłup sparaliżowało twarz, jej maluszek ma już rok a ona nadal nie ma władzy nad mięśniami twarzy ale ile ciężarnych tyle opinii na temat porodu i znieczulenia więc nie ma się co martwić będzie o ma być... ja panicznie boję się operacji i niedouczonych lekarzy więc wolałabym rodzić naturalnie ale jak nie będzie takiej opcji to trudno... co nie znaczy że krytykuję osoby które chcą rodzić tylko przez cc uważam że każda z nas ma prawo do wyboru mniej przerażającej ją opcji:)
    Twarz po ukluciu w kregoslup? To cos dziwne mi sie wydaje. Przeciez kluja w dole kregoslupa, tam sa ewentualnie nerwy nog ale co ma twarz wspolnego?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnei wrocilam z zakupow , zrobilam kawke i musze chwile odpoczac..... moze mojego dzis zmobilizuje do zdrobienia obiadu, bo mam odczucie ze nie chce mi sie dzis stac przy garach.... a wieczorkiem znajoma ma wpasc w odwiedziny wiec wypada do tego czasu wypoczac :P

aisa lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Twarz po ukluciu w kregoslup? To cos dziwne mi sie wydaje. Przeciez kluja w dole kregoslupa, tam sa ewentualnie nerwy nog ale co ma twarz wspolnego?
    najwyrazniej sie zle wkuli..... bo wiem ze jak sie wkuje troche wyzej to mozna sparalizowac gorna czesc ciala...
    moze robil to ktos nie doswiadczony albo myslal ze znieczulenie mozna wkuc byle gdzie hehehe

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wogole nie kupowalam tej poduszki wziela normalna podusie i jak ide spac biore ja miedzy nogi i rezultat waki sam co po tych wymyslnych rogalach do spania

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    A ja nie wiem jak chce rodzić. W ogóle to ja nic nie wiem :D Nie znam się na ciuszkach, wózkach, etc.
    Aktualnie odebrałam wyniki krwi i widzę, że jakaś anemia się zapowiada. Dodatkowo zwróciłam dziś całe śniadanie, boli mnie bardzo głowa i czasami marzę, żeby był już lipiec.
    Bardzo chciałabym nie narzekać ale sorki dziewczyny- czuje się jakby mnie ktoś walcem przejechał :D

Mam nadzieję, że przejściowe te Twoje dolegliwości- trzymam kciuki, żeby szybko przeszły i nie wracały.
    A co do wiedzy -niedługo będziesz ekspertem z "dzieciologii", wszystkie będziemy :-)

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ