X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Smile Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Dziewczyny wiem, że są tu ekspertki od przeziębień. Potrzebuje do jutra się wykurowac bo mam amnio (wyniki Harmony wyszły do dupy i ogólnie jest dramat) a złapał mnie katar, ból gardla i raz po raz kaszle i czuje jak mi się tam coś odrywa. Nie chce żeby mnie jutro odesłali z kwitkiem bo jestem przeziębiona.dzięki.

Kurczaczek....no tylko domowe sposoby wchodzą w gre ale to juz pewnie dobrze wiesz: czosnek, miód, mleko, cytryna, imbir...płukanie gardła woda z solą, moczenie nóg w wodzie z solą,na katar woda morska do psikania, no i inhalacje...tyle mi przychodzi do głowy.Niestety leczenie takimi sposobami trwa dłużej ale 3mam kciuki.

Niby w 2 trymestrze można chyba brać jakieś leki ale nie wypowiadam się bo się nie znam:(

aisa lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No dziewczyny nie zamawiałam laktatora elektrycznego....

Kupilam w czwartek ręczny lovi.
    Na stronie w zamówieniu tego nie mam, ani na fakturze...
    Moze tak duzo zamowilas ze ci dodali gratisa ;)

Dunda kochana a co tam wyszlo nie tak? Pamietaj ze te harmony to jest tylko prawdopodobienstwo, tak mi zawsze podkreslal lekarz ze te bad to tylko prawdopodobienstwo zeby pamietac o tym. Nie wiem czy choroba przeszkadza w amnio ale na pewno powiedz lekarzowi bo najwyzej bedzie musial przelozyc o pare dni. Sciskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 11:11

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda spokojnie. To że wyszło do dupy nic nie znaczy :) dziecko może być w 100% zdrowe.

Patutka jak przyszedł laktator jako gratis to ja bym nie miała nic przeciwko ;)

Ja jestem w Białymstoku i dostęp do neta mam prawie zerowy dlatego za bardzo się nie odzywam.
    Łapie WiFi jak mogę ale ledwo Mi działa nawet transfer danych.
    Przyjechaliśmy tu wczoraj Na upiora w operze :)
    Dzisiaj wracamy :)

eve90 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chyba coraz częściej czuje jakies ruchy w brzuszku :)

Asit, jusella, _analiza lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Patulka skladaj reklamacje tylko nie mow ze przez pomylke dostalas co onnego tylko ze brakuje ci jednej rzeczy z zamowienia a laktator bedziesz miec gratis :D
    Dzień dobry.

Kochana ale ja dostałam wszystko..

nowatorka- A zamówienie to było koło 300 zl.
    Więc na pewno nie dorzuciliby laktatora :o

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) wyspałam się i zdjęcia wrzucały się całą noc. W albumie można znaleźć:
    sprawozdanie z wizyty lekarskiej,
    listę wyprawki podzieloną na kategorie
    kryterium wyboru pediatry
    kryterium wyboru położnej
    check listę torby do szpitala
    blankiet do porównywania cen
    rejestr prezentów dla dziecka
    organizację przyjęcia z okazji narodzin
    blankiet do wypełnienia zaleceniami jak dbać o siebie w połogu i jak dbać o niemowlę

link jest tu: https://picasaweb.google.com/112434118228377050741/ChecklistyDlaDziecka?authuser=0&feat=directlink

ma toto 23 strony więc nie chciałam zaśmiecać wątku, a z tamtąd można pobrać jak ktoś potrzebuje :) Jak wspominałam część jest wypełniona, mam nadzieję że wam to nie przeszkadza. Jakbyście chciały więcej, to proszę pisać, bo jest tam jeszcze kryterium wyboru szpitala, plan porodu, schorzenia o których należy poinformować itd.

Uch, nadrobię was wieczorem, mam masę roboty w pokoju młodego :)

jusella, ninja, Ejrene, eve90, kot_bury, Agaax, Zuzulka88, martynka870 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Dziewczyny wiem, że są tu ekspertki od przeziębień. Potrzebuje do jutra się wykurowac bo mam amnio (wyniki Harmony wyszły do dupy i ogólnie jest dramat) a złapał mnie katar, ból gardla i raz po raz kaszle i czuje jak mi się tam coś odrywa. Nie chce żeby mnie jutro odesłali z kwitkiem bo jestem przeziębiona.dzięki.

Dunda - jak mnie dopada przeziębienie to ratunkiem dla mnie jest łyżką miodu rozpuszczona w soku z całej cytryny po wypiciu przytulić się kołdrą i wypocić- zawsze działa i na drugi dzień mi przechodzi

• Patutka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Nie martw sie, będzie dobrze.
    Na czerwcowkach tak samo bylo tylko strasznie długo czekasz!

# więc tak, leć po prenalen, do tego herbata z cytryną i sokiem malinowym(dziala cuda) , sol morska do nosa, inhalacje z soli fizjologicznej i do tego tabsy na gardło.

Ja wole taki sposób, leków wole nie dotykać, znowu wyszło coś z fervexem np....

2016 🩷

2020 🩵

• Asit Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dzień dobry.

Kochana ale ja dostałam wszystko..

nowatorka- A zamówienie to było koło 300 zl.
    Więc na pewno nie dorzuciliby laktatora :o
    not o jak masz wszystko plus ekstra to nie ma co sie przejmowac tylko cieszyc :D

Patutka lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Kurczaczek....no tylko domowe sposoby wchodzą w gre ale to juz pewnie dobrze wiesz: czosnek, miód, mleko, cytryna, imbir...płukanie gardła woda z solą, moczenie nóg w wodzie z solą,na katar woda morska do psikania, no i inhalacje...tyle mi przychodzi do głowy.Niestety leczenie takimi sposobami trwa dłużej ale 3mam kciuki.

Niby w 2 trymestrze można chyba brać jakieś leki ale nie wypowiadam się bo się nie znam:(

Dunda, tak jak napisala Smile... tylko domowe sposby i apap jesli masz goraczke. Kuruj sie! I tak jak pisza dziewczyny - pod koldre!

• Maka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj strasznie kluje mnie w spojeniu, albo bliżej jajnika. ból jest krotkotrwaly ale nie znosny. Miała tak któraś?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    A co to spojenie? Poważnie pytam.

Idę do apteki do wapń z witaminą D.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj strasznie kluje mnie w spojeniu, albo bliżej jajnika. ból jest krotkotrwaly ale nie znosny. Miała tak któraś?

Mi się tak zdarza jak zjem coś co powoduje wzdęcia np. Gołąbki

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojenie lonowe - poniżej pępka :-)
    Mnie boli właśnie na tej wysokości tylko bliżej lewego jajnika..

ckaik0s3070dl07t.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama005 witam u siebie w miescie :)
    To dziś wracacie w piekne słońce! :)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam piękny sen! O moim synku... Aż się obudziłam z uśmiechem :)

Patutka lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry;)
    ciężki dzień dziś mam, okropna migrena od rana;/

Patutka tylko się cieszyć z dodatkowego gratisu;D

Dunda - współczuję stresów z dzidziusiem, ale tak jak dziewczyny piszą - to tylko statystyki i trzeba wierzyć,że będzie dobrze:) a w dodatku przeziębienie - ja na gorączkę brałam apap, a na gardło syrop prenalen i piłam herbatkę z sokiem malinowym.
    Tam gdzie Was kłuje ja wczoraj poczułam jakieś pulsowania,jakby delikatne kopniaczki i było to widać nawet na skórze - myślicie, że to może być TO? dodam,że brzucha nie mam prawie wcale jeszcze, więc tak wiele miejsca małe nie ma.

Eve- mi się też kilka razy dzidziuś śnił - raz jak przytulałam do siebie i karmiłam piersią <3 śliczne takie sny

kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Spojenie lonowe - poniżej pępka :-)
    Mnie boli właśnie na tej wysokości tylko bliżej lewego jajnika..
    Ja w spojeniu lonowym ostatnio miewam coraz częściej.
    Generalnie ból w spojeniu jest normalny. Bo przecież tam też wszystko Ci sie 'rozszerza' a teraz właśnie nasze miednice zaczynają "pracować"

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, gratuluję chłopca! A jednak :)

Telashe, świetny wózek! Kotu widzę też się podoba, pewnie będzie niezadowolony, kiedy wózek dostanie innego małego lokatora :)

Kijanka, gratuluję dziewuszki :) z piciem i ilością wód mogę potwierdzić, więc często sięgaj chociaż po pół szklanki :)

Alexxx - też przekręcam się w nocy na drugi bok. Co prawda mam poduszkę-rogala (właśnie, miałam Wam zdać relację - będzie krótko: mega polecam!) i trochę to trudne, ale zwyczajnie niewygodnie mi całą noc na jednym boku. Może jak brzuch będzie większy, to wtedy. Na plecach nigdy nie lubiłam spać, a na brzuchu też mi już mało wygodnie, zaraz zaczyna ciągnąć i pobolewać. Maluchowi się pewnie nie podoba :)

Eve90 - co do poduszek, mam taką firmy Supermami w kształcie litery C i drugi raz kupiłabym taką samą. Jedyne, co nie każdemu może podpasować, to ilość wypełnienia - dla mnie jest idealnie, bo zwyczajnie śpię na płasko (często nawet bez poduszki), ale już dla mojej koleżanki jest za nisko (miała rogalik z Mothercare i tamten jest bardziej "ubity"). Używam też do siedzenia przed telewizorem :)

Patutka - to piękny gratis! Ale pewnie pomylili się i wrzucili do Twojej paczki zamiast do tej dla kogoś innego.

Witam się niedzielnie :) mąż wybył mi na weekendową konferencję do Czech, więc żebym nie czuła się samotnie, w piątek przyjechali moi rodzice. Nie powiem, czuję się zmęczona :) a w sumie tylko chodziliśmy na spacery i w sobotę byliśmy w centrum na zakupach. I chyba zaraz do tego centrum pojadę jeszcze raz, bo widziałam fajne ciążowe portki, nie kupiłam, bo wydały mi się drogie, a cały czas mam je w głowie i zaczynam żałować. O, albo męża wyciągnę jutro, jemu też by się przydało parę rzeczy, a teraz sobie poleżę :)

eve90, aisa, Telashe lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie tych poduszek - znalazłam taką w kształcie C w szmateksie. Długo się nad nią wahałam, bo niby chciałam taką mieć, ale ta była strasznie twarda i ciężka, nie wiem jak Wasze? czym to jest wypchane? ostatecznie jej nie kupiłam,bo ja bym z tym nie dała rady leżeć - jakby pustak tylko w miękkiej poszwie :D

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ