Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dunda wrote:Dziewczyny wiem, że są tu ekspertki od przeziębień. Potrzebuje do jutra się wykurowac bo mam amnio (wyniki Harmony wyszły do dupy i ogólnie jest dramat) a złapał mnie katar, ból gardla i raz po raz kaszle i czuje jak mi się tam coś odrywa. Nie chce żeby mnie jutro odesłali z kwitkiem bo jestem przeziębiona.dzięki.
Kurczaczek....no tylko domowe sposoby wchodzą w gre ale to juz pewnie dobrze wiesz: czosnek, miód, mleko, cytryna, imbir...płukanie gardła woda z solą, moczenie nóg w wodzie z solą,na katar woda morska do psikania, no i inhalacje...tyle mi przychodzi do głowy.Niestety leczenie takimi sposobami trwa dłużej ale 3mam kciuki.
Niby w 2 trymestrze można chyba brać jakieś leki ale nie wypowiadam się bo się nie znam:(aisa lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:No dziewczyny nie zamawiałam laktatora elektrycznego....
Kupilam w czwartek ręczny lovi.
Na stronie w zamówieniu tego nie mam, ani na fakturze...
Dunda kochana a co tam wyszlo nie tak? Pamietaj ze te harmony to jest tylko prawdopodobienstwo, tak mi zawsze podkreslal lekarz ze te bad to tylko prawdopodobienstwo zeby pamietac o tym. Nie wiem czy choroba przeszkadza w amnio ale na pewno powiedz lekarzowi bo najwyzej bedzie musial przelozyc o pare dni. SciskamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 11:11
-
Dunda spokojnie. To że wyszło do dupy nic nie znaczy
dziecko może być w 100% zdrowe.
Patutka jak przyszedł laktator jako gratis to ja bym nie miała nic przeciwko
Ja jestem w Białymstoku i dostęp do neta mam prawie zerowy dlatego za bardzo się nie odzywam.
Łapie WiFi jak mogę ale ledwo Mi działa nawet transfer danych.
Przyjechaliśmy tu wczoraj Na upiora w operze
Dzisiaj wracamyeve90 lubi tę wiadomość
-
Asit wrote:Patulka skladaj reklamacje tylko nie mow ze przez pomylke dostalas co onnego tylko ze brakuje ci jednej rzeczy z zamowienia a laktator bedziesz miec gratis
Kochana ale ja dostałam wszystko..
nowatorka- A zamówienie to było koło 300 zl.
Więc na pewno nie dorzuciliby laktatora :o2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
hej
wyspałam się i zdjęcia wrzucały się całą noc. W albumie można znaleźć:
sprawozdanie z wizyty lekarskiej,
listę wyprawki podzieloną na kategorie
kryterium wyboru pediatry
kryterium wyboru położnej
check listę torby do szpitala
blankiet do porównywania cen
rejestr prezentów dla dziecka
organizację przyjęcia z okazji narodzin
blankiet do wypełnienia zaleceniami jak dbać o siebie w połogu i jak dbać o niemowlę
link jest tu: https://picasaweb.google.com/112434118228377050741/ChecklistyDlaDziecka?authuser=0&feat=directlink
ma toto 23 strony więc nie chciałam zaśmiecać wątku, a z tamtąd można pobrać jak ktoś potrzebujeJak wspominałam część jest wypełniona, mam nadzieję że wam to nie przeszkadza. Jakbyście chciały więcej, to proszę pisać, bo jest tam jeszcze kryterium wyboru szpitala, plan porodu, schorzenia o których należy poinformować itd.
Uch, nadrobię was wieczorem, mam masę roboty w pokoju młodegojusella, ninja, Ejrene, eve90, kot_bury, Agaax, Zuzulka88, martynka870 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Dunda wrote:Dziewczyny wiem, że są tu ekspertki od przeziębień. Potrzebuje do jutra się wykurowac bo mam amnio (wyniki Harmony wyszły do dupy i ogólnie jest dramat) a złapał mnie katar, ból gardla i raz po raz kaszle i czuje jak mi się tam coś odrywa. Nie chce żeby mnie jutro odesłali z kwitkiem bo jestem przeziębiona.dzięki.
Dunda - jak mnie dopada przeziębienie to ratunkiem dla mnie jest łyżką miodu rozpuszczona w soku z całej cytryny po wypiciu przytulić się kołdrą i wypocić- zawsze działa i na drugi dzień mi przechodzi -
Na czerwcowkach tak samo bylo tylko strasznie długo czekasz!
# więc tak, leć po prenalen, do tego herbata z cytryną i sokiem malinowym(dziala cuda) , sol morska do nosa, inhalacje z soli fizjologicznej i do tego tabsy na gardło.
Ja wole taki sposób, leków wole nie dotykać, znowu wyszło coś z fervexem np....2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Dzień dobry.
Kochana ale ja dostałam wszystko..
nowatorka- A zamówienie to było koło 300 zl.
Więc na pewno nie dorzuciliby laktatora :oPatutka lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nick nieaktualnySmile wrote:Kurczaczek....no tylko domowe sposoby wchodzą w gre ale to juz pewnie dobrze wiesz: czosnek, miód, mleko, cytryna, imbir...płukanie gardła woda z solą, moczenie nóg w wodzie z solą,na katar woda morska do psikania, no i inhalacje...tyle mi przychodzi do głowy.Niestety leczenie takimi sposobami trwa dłużej ale 3mam kciuki.
Niby w 2 trymestrze można chyba brać jakieś leki ale nie wypowiadam się bo się nie znam:(
Dunda, tak jak napisala Smile... tylko domowe sposby i apap jesli masz goraczke. Kuruj sie! I tak jak pisza dziewczyny - pod koldre! -
Maka wrote:Dziewczyny dzisiaj strasznie kluje mnie w spojeniu, albo bliżej jajnika. ból jest krotkotrwaly ale nie znosny. Miała tak któraś?
Mi się tak zdarza jak zjem coś co powoduje wzdęcia np. Gołąbki
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
dzień dobry;)
ciężki dzień dziś mam, okropna migrena od rana;/
Patutka tylko się cieszyć z dodatkowego gratisu;D
Dunda - współczuję stresów z dzidziusiem, ale tak jak dziewczyny piszą - to tylko statystyki i trzeba wierzyć,że będzie dobrze:) a w dodatku przeziębienie - ja na gorączkę brałam apap, a na gardło syrop prenalen i piłam herbatkę z sokiem malinowym.
Tam gdzie Was kłuje ja wczoraj poczułam jakieś pulsowania,jakby delikatne kopniaczki i było to widać nawet na skórze - myślicie, że to może być TO? dodam,że brzucha nie mam prawie wcale jeszcze, więc tak wiele miejsca małe nie ma.
Eve- mi się też kilka razy dzidziuś śnił - raz jak przytulałam do siebie i karmiłam piersiąśliczne takie sny
kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:Spojenie lonowe - poniżej pępka
Mnie boli właśnie na tej wysokości tylko bliżej lewego jajnika..
Generalnie ból w spojeniu jest normalny. Bo przecież tam też wszystko Ci sie 'rozszerza' a teraz właśnie nasze miednice zaczynają "pracować"2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyAsit, gratuluję chłopca! A jednak
Telashe, świetny wózek! Kotu widzę też się podoba, pewnie będzie niezadowolony, kiedy wózek dostanie innego małego lokatora
Kijanka, gratuluję dziewuszkiz piciem i ilością wód mogę potwierdzić, więc często sięgaj chociaż po pół szklanki
Alexxx - też przekręcam się w nocy na drugi bok. Co prawda mam poduszkę-rogala (właśnie, miałam Wam zdać relację - będzie krótko: mega polecam!) i trochę to trudne, ale zwyczajnie niewygodnie mi całą noc na jednym boku. Może jak brzuch będzie większy, to wtedy. Na plecach nigdy nie lubiłam spać, a na brzuchu też mi już mało wygodnie, zaraz zaczyna ciągnąć i pobolewać. Maluchowi się pewnie nie podoba
Eve90 - co do poduszek, mam taką firmy Supermami w kształcie litery C i drugi raz kupiłabym taką samą. Jedyne, co nie każdemu może podpasować, to ilość wypełnienia - dla mnie jest idealnie, bo zwyczajnie śpię na płasko (często nawet bez poduszki), ale już dla mojej koleżanki jest za nisko (miała rogalik z Mothercare i tamten jest bardziej "ubity"). Używam też do siedzenia przed telewizorem
Patutka - to piękny gratis! Ale pewnie pomylili się i wrzucili do Twojej paczki zamiast do tej dla kogoś innego.
Witam się niedzielniemąż wybył mi na weekendową konferencję do Czech, więc żebym nie czuła się samotnie, w piątek przyjechali moi rodzice. Nie powiem, czuję się zmęczona
a w sumie tylko chodziliśmy na spacery i w sobotę byliśmy w centrum na zakupach. I chyba zaraz do tego centrum pojadę jeszcze raz, bo widziałam fajne ciążowe portki, nie kupiłam, bo wydały mi się drogie, a cały czas mam je w głowie i zaczynam żałować. O, albo męża wyciągnę jutro, jemu też by się przydało parę rzeczy, a teraz sobie poleżę
eve90, aisa, Telashe lubią tę wiadomość
-
odnośnie tych poduszek - znalazłam taką w kształcie C w szmateksie. Długo się nad nią wahałam, bo niby chciałam taką mieć, ale ta była strasznie twarda i ciężka, nie wiem jak Wasze? czym to jest wypchane? ostatecznie jej nie kupiłam,bo ja bym z tym nie dała rady leżeć - jakby pustak tylko w miękkiej poszwie