X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Nowatorka, chodziło o kichnięcia :) Trochę się uspokoiło.
    Ja mam wizytę 19.02., a potem 5.03 mam połówkowe.
    Aaaaaaa :D no to ja tez ostatnio tak kichnelam ze az sie zgielam w pol z bolu ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) Wszystko ok i prawdopodobnie dalej dziewczynka :) choć nie za bardzo dzidzia chciała pokazać- leniuch jeden.

oldżi, Smile, kot_bury, aisa, eve90, mamuśka1, Zuzulka88, Telashe, alexxx lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, panna_truskawka -gratulujemy dziewczynek :)

MartaT, kijanka_88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Mi na samolocie nawet robi USG przez brzuch nie przechodze nigdzie ;) . Czemu tak szybko na glukozę idziesz? Mialaś naczczo podwyzszoną?

No właśnie nie wiem...zaznaczył żebym zrobiła na następną wizytę więc zrobię-wizyta w piątek.Ogólnie to zawsze miałam w tej górnej granicy.Ale szczerze wam powiem, że nie wiem jak to jest bo przez jakis czas byłam na dicie o niskim indeksie glikemicznym i na prawdę ograniczałam to słodkie a glukoza po pewnym czasie i tak wyszła na takim samym poziomie...jaki z tego morał?olać diety:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 18:51

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pochwale się dzisiejszymi małymi zakupami :) przewijak i pieluszki muślinowe
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4489532b6be1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c10fad19fb5.jpg

kot_bury, Ejrene, MartaT, eve90, Sanna, majeczka87, jusella, mamuśka1, Zuzulka88, Telashe lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    No właśnie nie wiem...zaznaczył żebym zrobiła na następną wizytę więc zrobię-wizyta w piątek.Ogólnie to zawsze miałam w tej górnej granicy.Ale szczerze wam powiem, że nie wiem jak to jest bo przez jakis czas byłam na dicie o niskim indeksie glikemicznym i na prawdę ograniczałam to słodkie a glukoza po pewnym czasie i tak wyszła na takim samym poziomie...jaki z tego morał?olać diety:)

Jak zaznaczył to pewnie zrób. Gdzieś czytałam że cukrzyca ciążowa ujawnia się dopiero po dwudziestym którymś tygodniu, a teraz można wykryć stan przed cukrzycowy ale ja tam się jeszcze nie wglębiałam za bardzo w ten temat.

Mi chyba zapomniał teraz mocz zlecić bo nic nie dał, a mocz to chyba za każdym razem trzeba?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Kochane pochwale się dzisiejszymi małymi zakupami :) przewijak i pieluszki muślinowe
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4489532b6be1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c10fad19fb5.jpg

Bardzo ładne, gdzie zamowiłaś?

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio pewnie ze tak ..... powinien mnie zbadac... tym bardziej ze od tego kaszlu moja szyjka moze byc w oplakanym stanie... najwyzej ze zapytam czy nie trzeba podczas ciazy badac dlugosci szyjki... o jaaaa jak Ci lekarze sa czasem nieogarnieci...

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam zbierac wyprawke od kupna lozeczka zeby bylo gdzie to trzymac i przemeblowania i wywieznienia do rodzicow reszty niepotrzebnych rzeczy;) malowanie pokoju i kupno ruszy lawine czyli pod koniec lutego jakos;)

Telashe, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene na Allegro :) pieluszki Babyono ja wzięłam te miętowe i seledynowe :) a te pieluchy są super jakości, ma takie moja koleżanka i mają dużo zastosowań od lekkiego przykrycia do karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:29

Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a możecie mi powiedzieć, gdzie znaleźć jakąś fajną pomocną listę z wyprawką? Szukałam w internecie, ale to nie taka prosta sprawa ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ejrene na Allegro :) pieluszki Babyono ja wzięłam te miętowe i seledynowe :) a te pieluchy są super jakości, ma takie moja koleżanka i mają dużo zastosowań od lekkiego przykrycia do karmienia

Właśnie moja koleżanka też je poleca :) więc też planuje je kupić ;) mówiła że nawet lepsze są od tych z motherhood.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    To ja Ci wysyłam zaproszenie.
    Odezwiesz się do mnie po wizycie i powiesz co i jak? Mamy podobnie...
    Mi też kazał brać magnez, lutke i nospe i leżeć.
    ja mam tak samo, tylko że mnie nie zalecił suplementacji żadnej... poza kwasem foliowym -.- i też wizyta w środę :D

kot_bury lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, a możecie mi powiedzieć, gdzie znaleźć jakąś fajną pomocną listę z wyprawką? Szukałam w internecie, ale to nie taka prosta sprawa ;)
    poszukaj parę stron wcześniej, wrzuciłam checklisty wyprawki i innych do albumu online do pobrania :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ja zaczynam zbierac wyprawke od kupna lozeczka zeby bylo gdzie to trzymac i przemeblowania i wywieznienia do rodzicow reszty niepotrzebnych rzeczy;) malowanie pokoju i kupno ruszy lawine czyli pod koniec lutego jakos;)
    coś o tym wiem ^^ u nas lawina się powoli kończy :) potrwa pewnie do soboty. Jutro przyjeżdża segment i koooniec, no może poza drobiazgami :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Telashe, śliczna ściana :) Ma może też coś wykombinuję, ale małe na początku będzie u nas w pokoju. A później się zobaczy ;)

Kocie, śliczne zdjęcia :D I faktycznie, wątpliwości już mieć nie możesz :D

Nowa, ja od jakiegoś czasu miałam wybrane imię dla synka- Tobiasz. Ale kuzynka w maju ma urodzić Tobiasza, więc zostałam bez imienia :( Ale mam jeszcze cień nadziei, że będziemy mieć dziewczynkę, wtedy będzie Daria ;)

Mamuśka, super zakupy :D Ja czekam na potwierdzenie płci i wtedy ruszę pełną parą :D

Ejrene, ja ostatnio robiłam mocz i morfologię, wyszło wszystko w normie i na następną wizytę mówiła, że nie muszę robić żadnych badań.

A ja wczoraj horror przeżywałam :/ Zaczytałam się w wannie, woda przestygła więc sobie dolałam gorącej. Po chwili zorientowałam się że przesadziłam z temperaturą, było 39 stopni. Szybko się umyłam i wyskoczyłam z wanny. Po chwili zaczął boleć mnie brzuch :/ I tak bolał do rana. Na szczęście w ciągu dnia przestał już boleć i teraz jest oki :)

860ij44jnlwgi45u.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Zuzulka zakochana czy co?;) dobrze ze szybko wyszlas

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Nowa, ja od jakiegoś czasu miałam wybrane imię dla synka- Tobiasz. Ale kuzynka w maju ma urodzić Tobiasza, więc zostałam bez imienia :( Ale mam jeszcze cień nadziei, że będziemy mieć dziewczynkę, wtedy będzie Daria ;)
    )
    to córa byłaby moją imienniczką :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    poszukaj parę stron wcześniej, wrzuciłam checklisty wyprawki i innych do albumu online do pobrania :)

Dzięki Telashe!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj poszperałam na allegro. Podlinkowałam mężowi produkty... Może i trochę drożej ale z opcją paczkomatu bo mnie kurierzy wkurzają a ja lubię odbierać wtedy kiedy ja mam czas :)

Ja jak poznam płeć to też już zaszaleję pełną parą. :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ