Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Nowatorka, chodziło o kichnięcia :) Trochę się uspokoiło.
    Ja mam wizytę 19.02., a potem 5.03 mam połówkowe.
    Aaaaaaa :D no to ja tez ostatnio tak kichnelam ze az sie zgielam w pol z bolu ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) Wszystko ok i prawdopodobnie dalej dziewczynka :) choć nie za bardzo dzidzia chciała pokazać- leniuch jeden.

oldżi, Smile, nick nieaktualny, aisa, eve90, nick nieaktualny, Zuzulka88, Telashe, alexxx lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, panna_truskawka -gratulujemy dziewczynek :)

MartaT, kijanka_88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Mi na samolocie nawet robi USG przez brzuch nie przechodze nigdzie ;) . Czemu tak szybko na glukozę idziesz? Mialaś naczczo podwyzszoną?

No właśnie nie wiem...zaznaczył żebym zrobiła na następną wizytę więc zrobię-wizyta w piątek.Ogólnie to zawsze miałam w tej górnej granicy.Ale szczerze wam powiem, że nie wiem jak to jest bo przez jakis czas byłam na dicie o niskim indeksie glikemicznym i na prawdę ograniczałam to słodkie a glukoza po pewnym czasie i tak wyszła na takim samym poziomie...jaki z tego morał?olać diety:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 18:51

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pochwale się dzisiejszymi małymi zakupami :) przewijak i pieluszki muślinowe
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4489532b6be1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c10fad19fb5.jpg

nick nieaktualny, Ejrene, MartaT, eve90, Sanna, majeczka87, jusella, nick nieaktualny, Zuzulka88, Telashe lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    No właśnie nie wiem...zaznaczył żebym zrobiła na następną wizytę więc zrobię-wizyta w piątek.Ogólnie to zawsze miałam w tej górnej granicy.Ale szczerze wam powiem, że nie wiem jak to jest bo przez jakis czas byłam na dicie o niskim indeksie glikemicznym i na prawdę ograniczałam to słodkie a glukoza po pewnym czasie i tak wyszła na takim samym poziomie...jaki z tego morał?olać diety:)

Jak zaznaczył to pewnie zrób. Gdzieś czytałam że cukrzyca ciążowa ujawnia się dopiero po dwudziestym którymś tygodniu, a teraz można wykryć stan przed cukrzycowy ale ja tam się jeszcze nie wglębiałam za bardzo w ten temat.

Mi chyba zapomniał teraz mocz zlecić bo nic nie dał, a mocz to chyba za każdym razem trzeba?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Kochane pochwale się dzisiejszymi małymi zakupami :) przewijak i pieluszki muślinowe
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4489532b6be1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c10fad19fb5.jpg

Bardzo ładne, gdzie zamowiłaś?

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio pewnie ze tak ..... powinien mnie zbadac... tym bardziej ze od tego kaszlu moja szyjka moze byc w oplakanym stanie... najwyzej ze zapytam czy nie trzeba podczas ciazy badac dlugosci szyjki... o jaaaa jak Ci lekarze sa czasem nieogarnieci...

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam zbierac wyprawke od kupna lozeczka zeby bylo gdzie to trzymac i przemeblowania i wywieznienia do rodzicow reszty niepotrzebnych rzeczy;) malowanie pokoju i kupno ruszy lawine czyli pod koniec lutego jakos;)

Telashe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene na Allegro :) pieluszki Babyono ja wzięłam te miętowe i seledynowe :) a te pieluchy są super jakości, ma takie moja koleżanka i mają dużo zastosowań od lekkiego przykrycia do karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:29

Ejrene, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a możecie mi powiedzieć, gdzie znaleźć jakąś fajną pomocną listę z wyprawką? Szukałam w internecie, ale to nie taka prosta sprawa ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ejrene na Allegro :) pieluszki Babyono ja wzięłam te miętowe i seledynowe :) a te pieluchy są super jakości, ma takie moja koleżanka i mają dużo zastosowań od lekkiego przykrycia do karmienia

Właśnie moja koleżanka też je poleca :) więc też planuje je kupić ;) mówiła że nawet lepsze są od tych z motherhood.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    To ja Ci wysyłam zaproszenie.
    Odezwiesz się do mnie po wizycie i powiesz co i jak? Mamy podobnie...
    Mi też kazał brać magnez, lutke i nospe i leżeć.
    ja mam tak samo, tylko że mnie nie zalecił suplementacji żadnej... poza kwasem foliowym -.- i też wizyta w środę :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, a możecie mi powiedzieć, gdzie znaleźć jakąś fajną pomocną listę z wyprawką? Szukałam w internecie, ale to nie taka prosta sprawa ;)
    poszukaj parę stron wcześniej, wrzuciłam checklisty wyprawki i innych do albumu online do pobrania :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ja zaczynam zbierac wyprawke od kupna lozeczka zeby bylo gdzie to trzymac i przemeblowania i wywieznienia do rodzicow reszty niepotrzebnych rzeczy;) malowanie pokoju i kupno ruszy lawine czyli pod koniec lutego jakos;)
    coś o tym wiem ^^ u nas lawina się powoli kończy :) potrwa pewnie do soboty. Jutro przyjeżdża segment i koooniec, no może poza drobiazgami :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Telashe, śliczna ściana :) Ma może też coś wykombinuję, ale małe na początku będzie u nas w pokoju. A później się zobaczy ;)

Kocie, śliczne zdjęcia :D I faktycznie, wątpliwości już mieć nie możesz :D

Nowa, ja od jakiegoś czasu miałam wybrane imię dla synka- Tobiasz. Ale kuzynka w maju ma urodzić Tobiasza, więc zostałam bez imienia :( Ale mam jeszcze cień nadziei, że będziemy mieć dziewczynkę, wtedy będzie Daria ;)

Mamuśka, super zakupy :D Ja czekam na potwierdzenie płci i wtedy ruszę pełną parą :D

Ejrene, ja ostatnio robiłam mocz i morfologię, wyszło wszystko w normie i na następną wizytę mówiła, że nie muszę robić żadnych badań.

A ja wczoraj horror przeżywałam :/ Zaczytałam się w wannie, woda przestygła więc sobie dolałam gorącej. Po chwili zorientowałam się że przesadziłam z temperaturą, było 39 stopni. Szybko się umyłam i wyskoczyłam z wanny. Po chwili zaczął boleć mnie brzuch :/ I tak bolał do rana. Na szczęście w ciągu dnia przestał już boleć i teraz jest oki :)

860ij44jnlwgi45u.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Zuzulka zakochana czy co?;) dobrze ze szybko wyszlas

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Nowa, ja od jakiegoś czasu miałam wybrane imię dla synka- Tobiasz. Ale kuzynka w maju ma urodzić Tobiasza, więc zostałam bez imienia :( Ale mam jeszcze cień nadziei, że będziemy mieć dziewczynkę, wtedy będzie Daria ;)
    )
    to córa byłaby moją imienniczką :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    poszukaj parę stron wcześniej, wrzuciłam checklisty wyprawki i innych do albumu online do pobrania :)

Dzięki Telashe!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj poszperałam na allegro. Podlinkowałam mężowi produkty... Może i trochę drożej ale z opcją paczkomatu bo mnie kurierzy wkurzają a ja lubię odbierać wtedy kiedy ja mam czas :)

Ja jak poznam płeć to też już zaszaleję pełną parą. :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ