X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam z badań i mega ciężko było wytrzymać bez śniadanka :) za to teraz nadrabiam i wcinam na potęgę :) a co do zwierzaków to moj psiak też już poczuł wiosnę i linieje na potęgę a że to owczarek niemiecki to sporo tego w domu ale nie ma rady trzeba przeczekać

jusella, kot_bury, Gagaga lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    A na badania nie dotarłam z tego samego powodu co wczoraj- obudził mnie głód i jadłam o 4tej :-(
    Może macie jakiś pomysł co zjeść wieczorem, żebym przetrwała noc bez przerwy na jedzenie?
    mam tak samo, kiedyś w nocy zmierzyłam cukier i okazało się że spadł poniżej skali, więc teraz już wiem że kolację muszę jeść taką żeby powoli uwalniała węglowodany- wtedy się nie budzę. Długo budziłam sie na coś słodkiego i nie mogłam zasnąć

jusella lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    U mnie sprawdzają się potrawy białkowe - np. twaróg z warzywami (mój ulubiony to ser biały + jogurt naturalny albo śmietana + pomidor + szczypiorek), serek wiejski, sałatka z kurczakiem. Generalnie węglowodany trawią się u mnie ekspresem i zaraz jestem głodna :)

U mnie podobnie! Chociaż i tak ledwo dziś dojechałam na badania, taka byłam głodna!

jusella lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio wracając z badań zajechałam do mamy do pracy na śniadanko, bo bym do domu nie dociągnęła :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które były na badaniach- podziwiam i zazdroszczę:-) ja jutro kolejny raz spróbuję się zebrać i mam nadzieję, że tym razem się uda :-)

Jeśli chodzi o koty- mój kocur wyszedł z domu "na panienki" 10 dni temu i jeszcze nie wrócił :'( martwię się o niego bo najdłużej 8 dni go nie obyło

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teleshe na tej stronce są ciekawe wzory- sporo rzeczy dla niemowląt w tym kocyki:
    http://www.garnstudio.com/lang/pl/kat
    egori_oversikt.php

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 11:13

kot_bury, Telashe, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    dziś mi dzidziuś złożył życzenia;)

Wszystkiego najlepszego :) i bezproblemowego sprawnego porodu :*

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie bury, Agaax, Maka, kama005, Ejrene dziekuje laseczki :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 11:17

Agaax, Ejrene lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka- urodzinowe całuski i ode mnie lecą :*:* mua mua :)

Dziewczynki które miały juz połówkowe - długo trwa to badanie? Na usg poszłyście do swojego lekarza czy gdzieś do kogoś obcego?

Pytam bo znajome jeździły do Krakowa na prenatalne i połówkowe i się zastanawiam czy jest sens w ogóle - czy po prostu zaufać swojemu lekarzowi...

majeczka87 lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - najlepszego! :-*

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje kochane analizo i jusello;)

ja prenatalne i połówkowe robilam u swojego ;) jak ma sprzet, doświadczenie i mu ufasz to nie ma co kombinowac;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka wszystkiego najlepszego pomyślności i spełnienia marzeń ;)

A moje małe chyba dziś jest w dobrym nastroju bo się wierci <3

Miłego dnia :)

majeczka87, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko :* hehe moje też ;) wczoraj i w niedziele cisza a dzis lekko sie powiercil;) zauwazylam tez ze nie lubi chyba jak leze na plecach i wiem ze nie powinnam ale wtedy najczesniej czuje;)

stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Majeczka- urodzinowe całuski i ode mnie lecą :*:* mua mua :)

Dziewczynki które miały juz połówkowe - długo trwa to badanie? Na usg poszłyście do swojego lekarza czy gdzieś do kogoś obcego?

Pytam bo znajome jeździły do Krakowa na prenatalne i połówkowe i się zastanawiam czy jest sens w ogóle - czy po prostu zaufać swojemu lekarzowi...

Ja idę dodatkowo prywatnie, w piątek będę się umawiać bo teraz jest na urlopie. Normalnie prowadzącego mam na NFZ.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

czas badania to około 30-40 minut :) w każdym razie u nas. Ja robię u innego lekarza bo jest specjalistą od genetyki i ma wszystkie certyfikaty, babeczka pisze też publikacje więc decyzja była prosta :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore płytke z badania tylko sie musze w końcu slodkosci najesc przed bo zawsze nie zdązam;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba już na prostą wychodzę. Dzisiaj czuję się o niebo lepiej niż wczoraj. Ale nafaszerowałam się wczoraj chyba wszystkimi możliwymi sposobami naturalnymi. Rabo chleb z czosnkiem, herbaty z miodem i cytryną, po południu mleko z miodem i czosnkiem, wieczorem herbata z cytryną, malinami i miodem, na to mleko z masłem i miodem i inhalacja z rumianku i Amolu. Nos mi się odetkał, ale jak się położyłam spać, to pod piersiami z dwóch stron zaczęło mnie coś uciskać. Tak jakby góra płuc mnie bolała. Męczyłam się strasznie, bo miałam kłopot z oddychaniem. Jak tylko wstawałam to ból mijał, już myślałam, że będę na siedząco spać albo wcale. Poszłam obudzić męża (mamy separację na czas choroby ;) ), bo już rady nie dawałam, to było po północy. Zrobił mi herbaty, podłożył pod plecy poduszkę, jak siedziałam na kanapie i zaczął czytać w necie, co to może być. Nic nie wpisywał o ciąży, a wszystkie odpowiedzi mu wyskakiwały, że uskarżają się właśnie kobiety w ciąży, bo dziecko rośnie i się w górę przesuwa i narządy mogą uciskać. No i mi się wydaje, że to było na zasadzie, że jak nie byłam wyprostowana, to powietrze do płuc nie dochodziło jak trzeba i stąd ten ból. W końcu stwierdziłam, że spróbuję położyć się całkiem na płasko i to mi przyniosło ulgę. Spałam od 1 do 7 i na szczęście córa się nie obudziła w tym czasie. Ale wystraszyłam się strasznie tego bólu, już byłam nawet nastawiona, że jadę na pomoc doraźną.

Co do kąpieli w wannie, to jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to zrezygnowałam i teraz tylko prysznic. Po doświadczeniach z pierwszej ciąży wolę nie ryzykować. Wtedy tez wzięłam dwa razy kąpiel w wannie w ciepłej wodzie i pojawiło się krwawienie. Do końca nie było powiedziane, że to to spowodowało, ale gin kategorycznie zakazała mi kąpieli w wannie do końca ciąży.

majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka sto lat!

Wczoraj moj pierwszy raz poczul kopniaka ale bbb leciutkiego ;)

Ja mam polowkowe u mojego lekarza. Wszystko wogole robie u niego

majeczka87, jusella, Agaax lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Nowatorka hehe pierwszy kopniak to jest cos;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka wszystkiego najlepszego!

Ja połówkowe robię u lekarza z certyfikatem. A tak na wizyty chodzę na NFZ, też mi robi USG ale bardzo rzadko i niedokładnie.

atdc3e5erjm386my.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ