X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 17:34

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wam :)
    jusella wrote:
    Telashe - ślicznie dziękuję :-)
    Obecnie "pochłonął" mnie kocyk- nie mogę się oderwać od robótki- ale to dobrze bo "zabijam" czas w oczekiwaniu na wyniki amnio. Kurcze, mam nadzieję, że będą w czwartek
    zainspirowałaś mnie, też robię kocyk najpierw :D dla wprawy...

pytanie do kociar, wasze kotki też w tym roku tak wcześnie się zaczęły marcować? ja chciałam swoją na dniach sterylizować, ale poczekam aż jej przejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 08:44

jusella lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe ja mam dwie kotki, obie wysterylizowane, nie ma na co czekać możesz wykonać zabieg :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dzień dobry wam :)

zainspirowałaś mnie, też robię kocyk najpierw :D dla wprawy...

pytanie do kociar, wasze kotki też w tym roku tak wcześnie się zaczęły marcować? ja chciałam swoją na dniach sterylizować, ale poczekam aż jej przejdzie...

Hej :)

A jaki kocyk będziesz robić? Tak z głowy czy masz jakiś filmik instruktażowy czy coś ? Na drutach czy szydełku? :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka byla szybko wysterylizowana, bo miała rujki dosłownie co 2 tygodnie.

Ja wróciłam z pobrania krwi i ważenia - przez ostatnie 4 tyg przybyło mi 250g, czyli od początku 2 kg. Uff, a się martwiłam, że tak się obżeram,że już będzie z 5kg a przy moich gabarytach (160 cm) bardzo by było już ciężko ;)

Zuzulka88, majeczka87, Maka lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka hehe oj wciaga ta ksiazka;D film juz nie ale ksiazka to z rumiencami hehe

aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • izulala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Stawianie się macicy może doprowadzić do skracania bądź otwarcia się szyjki.
    Dlatego ja biore od 3 tygodni 3x dziennie nospe, magnez i luteine.
    Tylko mi zaczęła się stawiać w 15 tygodniu, w Twoim tygodniu to już często się zdarza.
    Jeśli Ci się stawia codziennie wieczorem i na długo to powinien lekarz cos rozkurczowego dac, szczególnie, że masz krótką szyjkę.

U mnie stawianie się zazwyczaj trwa cały dzień, dlatego ja tak panikuje strasznie....
    Mi sie zazwyczaj wieczorem i tsk powiedzmy na ok 10sek. No nic jutro zobaczymy w razie czego pewnie krazek mi wszyja...

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    hej , masz wzór na kocyk? jakie wymiary i ile włoczki potrzeba?

Wzoru jako takiego to nie mam. Poprzeglądałam różne i z kilku rozpisałam swój :-).
    Co do wymiarów - to szerokość 50 cm (będzie szerszy bo wykończenia innym kolorem chyba zrobię) a długość ile włóczki starczy. Włóczki mam 40 dag ("Peonia" 100% akrylu 520m/100g robię podwójną nitką druty nr 3)
    Ogarnę się trochę i jeśli chcesz to wrzucę zdjęcie tego co do teraz zrobiłam.

Maka, eve90 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na badania nie dotarłam z tego samego powodu co wczoraj- obudził mnie głód i jadłam o 4tej :-(
    Może macie jakiś pomysł co zjeść wieczorem, żebym przetrwała noc bez przerwy na jedzenie?

Maka, Telashe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Kurcze tak czytam ze Wy bierzecie różne suplementy - ja tylko kwas foliowy I nospe jak ciągnie. .
    Zapytam w środę na wizycue
    Pytałam wczoraj, czy nie powinnam zacząć brać zestawu witamin (w tej chwili biorę osobno kwas foliowy, DHA, jod i wit. D3). Lekarz pokręcił trochę nosem, powiedział, że wyniki mam świetne i nie ma takiej potrzeby, właściwie to nawet polecałby zamienić DHA na ryby, bo jest zwolennikiem zdrowej diety zamiast suplementów. Pewnie ma rację, ale niestety nie lubię ryb i jak zjem raz w miesiącu, to jest święto, więc wolę łykać te kapsułki :)
    Telashe wrote:
    Jusella, chcesz wzór na buciki na druty? :) zaopatrzyłam się dziś w gazetę i tam są :)
    Buciki czaderskie! Z jakiej to gazety? Podrzuciłabym mojej mamie, ona lubi takie różności :)
    jusella wrote:
    Obecnie "pochłonął" mnie kocyk- nie mogę się oderwać od robótki- ale to dobrze bo "zabijam" czas w oczekiwaniu na wyniki amnio. Kurcze, mam nadzieję, że będą w czwartek
    Trzymam kciuki! Muszą być te wyniki, tyle już się naczekałaś... i w nagrodę na pewno będą dobre, zobaczysz:)
    Telashe wrote:
    Nasza też miała ruję na kilka dni przed zabiegiem, można u weterynarza dostać tabletki na zatrzymanie :)

jusella, Gagaga lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mi dzidziuś złożył życzenia;)

kot_bury, Gagaga, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    A na badania nie dotarłam z tego samego powodu co wczoraj- obudził mnie głód i jadłam o 4tej :-(
    Może macie jakiś pomysł co zjeść wieczorem, żebym przetrwała noc bez przerwy na jedzenie?

U mnie sprawdzają się potrawy białkowe - np. twaróg z warzywami (mój ulubiony to ser biały + jogurt naturalny albo śmietana + pomidor + szczypiorek), serek wiejski, sałatka z kurczakiem. Generalnie węglowodany trawią się u mnie ekspresem i zaraz jestem głodna :)

jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się wybieram do lekarza internisty... Nie wiem czemu, ale gin zaznaczył że mam iść..
    Jusella nie mam pojęcia- dla mnie noc jest święta i nawet siku niechętnie wstaje.
    Koty, no właśnie.. Mam kocura w domu, wzięliśmy bidula bo pani, która go znalazła w ciężkim stanie go nie chciała. Tylko mamy z nim problem taki że leni się na potęgę. Każdego dnia trzeba sprzątać kłaki. Macie jakiś pomysł?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:

Urodzinki? To i ja się dołączam :-) Wszystkiego najlepszego kochana :-) Samych wspaniałych dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:24

majeczka87 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Hej :)

A jaki kocyk będziesz robić? Tak z głowy czy masz jakiś filmik instruktażowy czy coś ? Na drutach czy szydełku? :)

ściegiem ryżowym, włóczka zuza kolor popiel, 50x50, druty bambusowe 4,5mm z głowy :) od 8lat nie trzymałam drutów w rękach, ot dla wprawy. Wzorów się boję bo nigdy na drutach nic ze wzoru nie robiłam :/ nauczyłam się podstaw w podstawówce i tak zostało
    kot_bury wrote:
    Buciki czaderskie! Z jakiej to gazety? Podrzuciłabym mojej mamie, ona lubi takie różności :)

"robótki na drutach" wyd. deagostini :) nr 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:26

Ejrene lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka wszystkiego najlepszego :)

Ja jadłam śniadanie a już jestem glodna. Chyba czas coś zjeść znowu :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    I ja się dołączę - wszystkiego najlepszego!
    Telashe wrote:
    "robótki na drutach" wyd. deagostini :) nr 2
    Dzięki :)
    Maka wrote:
    Koty, no właśnie.. Mam kocura w domu, wzięliśmy bidula bo pani, która go znalazła w ciężkim stanie go nie chciała. Tylko mamy z nim problem taki że leni się na potęgę. Każdego dnia trzeba sprzątać kłaki. Macie jakiś pomysł?
    Hm, a długo już u Was jest? Jeśli krótko, to może być stres (moje strasznie gubią kłaki np. u weterynarza) - na to chyba nie ma idealnego sposobu, chociaż są krople, obroże uspokajające, taki spray z feromonami podłączany do kontaktu.
    Może być też od karmy - tu poszukałabym takiej z dodatkami na ładną sierść albo bezzbożowej (moje najchętniej jedzą Applaws - jest co prawda droższy od marketowych, ale bardziej treściwy i koty jedzą jej mniej, więc nie wychodzi bardzo drogo). Raz na jakiś czas możesz dać żółtko jajka (powiedzmy, raz na 1-2 tygodnie), też wpływa na sierść.
    No i wreszcie może po prostu czuć już wiosnę i wymieniać futro na letnie - na to nie ma żadnej rady, trzeba tylko cierpliwie czesać i przeczekać. Jesienią będzie to samo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:49

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się leni to pewnie ma alergie pokarmowa... Musisz zmienić karmę bo pewnie uczulony na drób

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń! :*

Dziś taka cudowna pogoda, a ja pracuję od 13:00 do 21:00 przez 2 tygodnie, więc ominie mnie to słoneczko :P

Kurde, cały drugi trymestr chodzi za mną jakaś zmiana, mam ochotę wymienić całą garderobe, ale jak wchodze na stan konta to już mi się odechciewa :D
    Może jakaś zmiana fryzury?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:58

201607055580.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Hm, a długo już u Was jest? Jeśli krótko, to może być stres (moje strasznie gubią kłaki np. u weterynarza) - na to chyba nie ma idealnego sposobu, chociaż są krople, obroże uspokajające, taki spray z feromonami podłączany do kontaktu.
    Może być też od karmy - tu poszukałabym takiej z dodatkami na ładną sierść albo bezzbożowej (moje najchętniej jedzą Applaws - jest co prawda droższy od marketowych, ale bardziej treściwy i koty jedzą jej mniej, więc nie wychodzi bardzo drogo). Raz na jakiś czas możesz dać żółtko jajka (powiedzmy, raz na 1-2 tygodnie), też wpływa na sierść.
    No i wreszcie może po prostu czuć już wiosnę i wymieniać futro na letnie - na to nie ma żadnej rady, trzeba tylko cierpliwie czesać i przeczekać. Jesienią będzie to samo ;)
    nasza kropka co drugi dzień je wątrobę z kurczaka lub wieprzową i to rozwiązało nam problem z sierścią :)jest na wysoki połysk i nie leci garściami. Teraz powoli zaczyna zmieniać futerko na letnie, ale to inna bajka.

kot_bury lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ