Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wam
jusella wrote:Telashe - ślicznie dziękuję
Obecnie "pochłonął" mnie kocyk- nie mogę się oderwać od robótki- ale to dobrze bo "zabijam" czas w oczekiwaniu na wyniki amnio. Kurcze, mam nadzieję, że będą w czwartekdla wprawy...
pytanie do kociar, wasze kotki też w tym roku tak wcześnie się zaczęły marcować? ja chciałam swoją na dniach sterylizować, ale poczekam aż jej przejdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 08:44
jusella lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
Telashe wrote:Dzień dobry wam
zainspirowałaś mnie, też robię kocyk najpierwdla wprawy...
pytanie do kociar, wasze kotki też w tym roku tak wcześnie się zaczęły marcować? ja chciałam swoją na dniach sterylizować, ale poczekam aż jej przejdzie...
Hej
A jaki kocyk będziesz robić? Tak z głowy czy masz jakiś filmik instruktażowy czy coś ? Na drutach czy szydełku? -
nick nieaktualnyMoja kotka byla szybko wysterylizowana, bo miała rujki dosłownie co 2 tygodnie.
Ja wróciłam z pobrania krwi i ważenia - przez ostatnie 4 tyg przybyło mi 250g, czyli od początku 2 kg. Uff, a się martwiłam, że tak się obżeram,że już będzie z 5kg a przy moich gabarytach (160 cm) bardzo by było już ciężkoZuzulka88, majeczka87, Maka lubią tę wiadomość
-
Patutka wrote:Stawianie się macicy może doprowadzić do skracania bądź otwarcia się szyjki.
Dlatego ja biore od 3 tygodni 3x dziennie nospe, magnez i luteine.
Tylko mi zaczęła się stawiać w 15 tygodniu, w Twoim tygodniu to już często się zdarza.
Jeśli Ci się stawia codziennie wieczorem i na długo to powinien lekarz cos rozkurczowego dac, szczególnie, że masz krótką szyjkę.
U mnie stawianie się zazwyczaj trwa cały dzień, dlatego ja tak panikuje strasznie....
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
martynka870 wrote:hej , masz wzór na kocyk? jakie wymiary i ile włoczki potrzeba?
Wzoru jako takiego to nie mam. Poprzeglądałam różne i z kilku rozpisałam swój.
Co do wymiarów - to szerokość 50 cm (będzie szerszy bo wykończenia innym kolorem chyba zrobię) a długość ile włóczki starczy. Włóczki mam 40 dag ("Peonia" 100% akrylu 520m/100g robię podwójną nitką druty nr 3)
Ogarnę się trochę i jeśli chcesz to wrzucę zdjęcie tego co do teraz zrobiłam.Maka, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGagaga wrote:Kurcze tak czytam ze Wy bierzecie różne suplementy - ja tylko kwas foliowy I nospe jak ciągnie. .
Zapytam w środę na wizycue
Telashe wrote:Jusella, chcesz wzór na buciki na druty?zaopatrzyłam się dziś w gazetę i tam są
jusella wrote:Obecnie "pochłonął" mnie kocyk- nie mogę się oderwać od robótki- ale to dobrze bo "zabijam" czas w oczekiwaniu na wyniki amnio. Kurcze, mam nadzieję, że będą w czwartek
Telashe wrote:pytanie do kociar, wasze kotki też w tym roku tak wcześnie się zaczęły marcować? ja chciałam swoją na dniach sterylizować, ale poczekam aż jej przejdzie...jusella, Gagaga lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusella wrote:A na badania nie dotarłam z tego samego powodu co wczoraj- obudził mnie głód i jadłam o 4tej
Może macie jakiś pomysł co zjeść wieczorem, żebym przetrwała noc bez przerwy na jedzenie?
U mnie sprawdzają się potrawy białkowe - np. twaróg z warzywami (mój ulubiony to ser biały + jogurt naturalny albo śmietana + pomidor + szczypiorek), serek wiejski, sałatka z kurczakiem. Generalnie węglowodany trawią się u mnie ekspresem i zaraz jestem głodnajusella, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj się wybieram do lekarza internisty... Nie wiem czemu, ale gin zaznaczył że mam iść..
Jusella nie mam pojęcia- dla mnie noc jest święta i nawet siku niechętnie wstaje.
Koty, no właśnie.. Mam kocura w domu, wzięliśmy bidula bo pani, która go znalazła w ciężkim stanie go nie chciała. Tylko mamy z nim problem taki że leni się na potęgę. Każdego dnia trzeba sprzątać kłaki. Macie jakiś pomysł?jusella lubi tę wiadomość
-
Ejrene wrote:Hej
A jaki kocyk będziesz robić? Tak z głowy czy masz jakiś filmik instruktażowy czy coś ? Na drutach czy szydełku?
ściegiem ryżowym, włóczka zuza kolor popiel, 50x50, druty bambusowe 4,5mm z głowyod 8lat nie trzymałam drutów w rękach, ot dla wprawy. Wzorów się boję bo nigdy na drutach nic ze wzoru nie robiłam
nauczyłam się podstaw w podstawówce i tak zostało
kot_bury wrote:Buciki czaderskie! Z jakiej to gazety? Podrzuciłabym mojej mamie, ona lubi takie różności
"robótki na drutach" wyd. deagostininr 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:26
Ejrene lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:dziś mi dzidziuś złożył życzenia;)
Telashe wrote:"robótki na drutach" wyd. deagostininr 2
Maka wrote:Koty, no właśnie.. Mam kocura w domu, wzięliśmy bidula bo pani, która go znalazła w ciężkim stanie go nie chciała. Tylko mamy z nim problem taki że leni się na potęgę. Każdego dnia trzeba sprzątać kłaki. Macie jakiś pomysł?
Może być też od karmy - tu poszukałabym takiej z dodatkami na ładną sierść albo bezzbożowej (moje najchętniej jedzą Applaws - jest co prawda droższy od marketowych, ale bardziej treściwy i koty jedzą jej mniej, więc nie wychodzi bardzo drogo). Raz na jakiś czas możesz dać żółtko jajka (powiedzmy, raz na 1-2 tygodnie), też wpływa na sierść.
No i wreszcie może po prostu czuć już wiosnę i wymieniać futro na letnie - na to nie ma żadnej rady, trzeba tylko cierpliwie czesać i przeczekać. Jesienią będzie to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:49
-
Majeczka - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń! :*
Dziś taka cudowna pogoda, a ja pracuję od 13:00 do 21:00 przez 2 tygodnie, więc ominie mnie to słoneczko
Kurde, cały drugi trymestr chodzi za mną jakaś zmiana, mam ochotę wymienić całą garderobe, ale jak wchodze na stan konta to już mi się odechciewa
Może jakaś zmiana fryzury?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:58
-
kot_bury wrote:Hm, a długo już u Was jest? Jeśli krótko, to może być stres (moje strasznie gubią kłaki np. u weterynarza) - na to chyba nie ma idealnego sposobu, chociaż są krople, obroże uspokajające, taki spray z feromonami podłączany do kontaktu.
Może być też od karmy - tu poszukałabym takiej z dodatkami na ładną sierść albo bezzbożowej (moje najchętniej jedzą Applaws - jest co prawda droższy od marketowych, ale bardziej treściwy i koty jedzą jej mniej, więc nie wychodzi bardzo drogo). Raz na jakiś czas możesz dać żółtko jajka (powiedzmy, raz na 1-2 tygodnie), też wpływa na sierść.
No i wreszcie może po prostu czuć już wiosnę i wymieniać futro na letnie - na to nie ma żadnej rady, trzeba tylko cierpliwie czesać i przeczekać. Jesienią będzie to samokot_bury lubi tę wiadomość
Sergiusz