X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedź.

7c7877e138.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka na lewno wszystko będzie ok.

Chyba jiz całe owu u Belly o tym Flakoniku trabi :D

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • marl202 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was,
    ja też mam termin na 1 lipca :)

ciekawa jestem czy kupujecie już w jakieś akcesoria dla maluszków, wózki, ubranka i t p. bo ja jeszcze nic nie ma i się nawet nie rozglądałam, no jedynie troszkę orientuję się jaki wózek kupić ale to też jeszcze póki co na necie oglądam... Nie wiem kiedy to wszystko kupować , może bliżej maja..?:)

Agaax, Wiola90 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Hej Kochane :)

Ja troszkę pytanie z innej beczki, jakie mebelki planujecie/macie do pokoju dziecięcego?

Łóżeczko, komoda i co dalej ? Jedna komoda wystarczy ? Czy jeszcze warto zaopatrzyć się w jakąś niedużą szafę? Fotel do karmienia/odpoczynku ?
    Planujecie/macie przewijak na łóżeczko, czy taki na komodzie?

Hello,

ja wczoraj zamówiłam łóżeczko, chciałam zamówić też komodę ale okazało się że jest takie coś jak mała komoda, wyglada jak przystawka do łóżeczka, a ponieważ chcemy aby mała spała w sypialni będzie lepszym rozwiązaniem... no i czas oczekiwania 8 tygodni... jak przyjdą to będę się nieźle toczyć...

Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Asit Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:

Ja troszkę pytanie z innej beczki, jakie mebelki planujecie/macie do pokoju dziecięcego?

Łóżeczko, komoda i co dalej ? Jedna komoda wystarczy ? Czy jeszcze warto zaopatrzyć się w jakąś niedużą szafę? Fotel do karmienia/odpoczynku ?

to jest zestaw jaki ja planuje miec u maluszka w pokoju
    3b6ae33de1235f72med.png
    lozeczko chce miec tylko do roku pozniej dostanie lozko autko po bracie
    117cb0cc9c0f30ecmed.jpg
    ten bedzie u malego w pokoju oprucz tego w lazience bede miala komode z wanienka i przewijakiem
    aefda79bb2bd7fb8med.jpg
    komoda taka na poczatek jest wystarczajaca pozniej i ak mu wymienie na mebelki bardziej dla przedszkolaka ale to dopiero na pierwsze urodziny

e57a919b12cf3d6cmed.jpg
    no i ostatni mebelek regal do tego dokupie pojemniki bedzie mial na dole na zabawko wyzej postawie jakies dekoracje
    7e10015399e36c0bmed.jpg
    a to malenstwo bedziemy miec w sypialni na poczatek mysle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:24

MirelS, nowatorka, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Dunda kiedy masz mieć wyniki amnio ? Jakoś już niedługo chyba?
    Smile wrote:
    Dunda jak samopoczucie?kiedy wyniki?wiesz, że my tu czekamy razem z Tobą:)

DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI bo bywanie tu na forum to istna terapia i wkurza mnie, że takie popaprance jak flakonik mimo wszystko to troche jednak zaburzaja.

Niby 24 lutego ale bede juz dzwonić od poniedziałku. Samopoczucie nawet nawet tylko spać nie mogę i to chyba przez niepokój.

kijanka_88, aisa, jusella, Ejrene, kot_bury, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 19 tygodniu:) Ostatnio musiałam Was trochę nadrabiać, bo miałam w domu mały szpital. Mąż tak mi się rozchorował, że latałam koło niego więcej niż przy synku. A gdy jemu już się polepszyło to mnie coś dopadło. Miałam straszny katar i kaszel. Na szczęście powoli przechodzi.

Niestety poza naszym i jeszcze jednym wątkiem reszty nie obserwuje z braku czasu. Jestem zszokowana tą aferą z flakonikiem. Dziewczyna naprawdę musi mieć coś z głową. Ja nie jestem zwolenniczką portali społecznościowych i umieszczania swoich zdjęć na jakichkolwiek forach tym bardziej zdjęć małego dziecka, bo nigdy nie wiadomo co się z nimi dzieje.

Od kilku dni czuję ruchy swojego synka bardzo często. Szczególnie rano lub wieczorem. Wczoraj o 23 tak się kręcił, że nie mogłam usnąć. Dzisiaj rano też dostałam kilka kopniaków i są już one bardzo wyraźne. Wczoraj też miałam USG, na które zapisałam się do innego lekarza. Potwierdził,że będzie synek. Na potwierdzenie pokazał, siusiaka i malutkie jajeczka:P Mały waży 223 gramy i ma około 15 cm. Wszystkie narządy ma na swoim miejscu. Dokładnej długości synka nie podał, bo niestety na tym etapie ciężko już zmierzyć malucha. Jestem już spokojniejsza:) Teraz czekam na wizytę u swojego lekarza prowadzącego, bo chcę się upewnić,że nie skraca się szyjka, bo niestety nadal mam te twardnienia macicy.

Agaax, jusella, kot_bury, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:

Ja chcę jeszcze mieć jakiś fotel do karmienia, finkę chyba. Z szafy na razie rezygnujemy, za to chcę kupić jakąś półkę na zabawki itp., myślę o takiej z ikei w stylu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00331477/ tylko ciut większe.
    Przewijak biorę na komodę. Tej nie mogę znowu wybrać :( tych z ikei nie chcę, bo kiedyś miałam i wiem, że prowadnice są do niczego :(

Dziewczyny, czy Wy kupujecie już komplet ubranek na rozmiar 56-62-68-72? czy tylko te mniejsze? Czy kupujecie dużo ciuszków na rozmiar 50? podobno jak się maluch urodzi nawet 57 cm to i tak te rozmiarówki są tak zrobione, że zakłada się 50.. już sama nie wiem co kupować.

Agaax lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marl202 wrote:
    witam Was,

ciekawa jestem czy kupujecie już w jakieś akcesoria dla maluszków, wózki, ubranka i t p. bo ja jeszcze nic nie ma i się nawet nie rozglądałam, no jedynie troszkę orientuję się jaki wózek kupić ale to też jeszcze póki co na necie oglądam... Nie wiem kiedy to wszystko kupować , może bliżej maja..?:)

Ja po malu kompletuje wyprawke , wozek zamowiony wiec czekam zeby odebrac , teraz to w kazdym miesiacu bede starala sie cos kupic :)zeby do czerwca juz miec i moc wstawiac do pokoiku :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marl202 wrote:
    witam Was,

hej :) większość z nas już kupuje ubranka. Kilka dziewczyn ma już wózek, czy komodę. Są też dziewczyny, które już mają prawie wszystko. To bardzo indywidualna sprawa i zależy też od finansów ;) ja planuję na bieżąco, a po trochę kupować żeby później z dużym brzuchem i w upale nie trzeba było szaleć. Wydaje mi się, że okolice maja to najlepsza pora na większe zakupy :)

Ona gratuluję synka :) jesteśmy na tym samym etapie ciąży - ciekawe czy ja na wiycie zobaczę jajeczka :D

Agaax, aisa, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:

Ja się zaopatrzę w IKEI ;) biorę wysoką komodę, myśle ze wystarczy dla malucha, i regał przy łóżeczku zeby mieć wszystko pod ręką. Przewijak kupiłam na łóżeczko, niestety mamy mało miejsca ... A marzyłby mi się jakiś piękny fotel do karmienia :)

Co do wyprawki mamy juz dość dużo: ciuszki na 56 i 62, większość rzeczy do pielęgnacji, kocyki, otulacze i przed chwilą przyszedł nam wózek :)

Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja tylko kupuje 50, 56 i cos z 62 reszte bede juz kupowac na bierzaco, u mnie pierwszy syn mial 55 cm nie nosil rozmiarowki 50 bo byla zamala na niego odrazu zakladalam 56 ale drugi mial 48 cm i 50 byla super przez piersze 3 tygodnie zalezy tez jaka firma bo z niektorej 50 i przez miesiac starczyla ale niestety musialam dokupic po porodzie bo nie sadzilam ze urodzi sie taki malusi, teraz zabecpieczam sie na zapas w razie jak by kolejny tez byl malutki ale tez kupuje tylko kilka sztuk zeby potem nie bylo ze moze kazac sie ze nie zaloze wiec jak cos to chce miec np na pierwsze dni potem wysle mojego na zakupy jak bedzie potrzeba

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie kupiłam trochę bodziaków na większe rozmiary, korzystałam z wyprzedaży..
    A czy któraś już obecna Mama, może powiedzieć na temat rozmiarówki ciuszków w sklepach typu H&M, Smyk? Czy u nich są raczej zawyżone czy zaniżone?
    Nie chcę nakupować za dużo malutkich bo potem ich nie wykorzystam, ale z drugiej strony nie chcę mieć samich za dużych jak się dziecko urodzi.
    Wkręcam sobie problem..

My mamy na razie wózek, 1 kocyk Miki, bodziaki na rozmiar 62 i kilka sztuk na 50-56. No i mamy kombinezon na zimę :P Kupiliśmy na wyprzedaży w Smyku :P
    Nie mogłam się oprzeć i mam tez kilka pajacyków, na różne rozmiary.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h&m jak dla mnie ma normalna rozmiarowke ale np w smyku zdarzylo mi sie pare razy ze kpujac normalnie np ubranka 86 to spodenki ze smyka byly troszke przy kuse bluzy tez raczej tak na mega styk ze jak rece do gory to i rekawy do gory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:46

• Agaax Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka -> pochwal się łóżeczkiem! :D My też na początku planujemy, żeby dziecko było z nami w sypialni i myślałam nad kupnem do sypialni "koszu Mojżesza", przydatna rzecz, może koleżanka mi pożyczy i nie będę musiała kupować :P

Ja wyczaiłam tanie łóżeczko z materacem na allegro:
    http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-z-szuflada-materac-gryka-kokos-i5982200190.html

Asit -> co to jest to 1 ? Łóżeczko? Nie widziałam nigdy takiego okrągłego :D
    Super te łóżeczko do sypialni, ponoć takie małe się sprawdzają i w dodatku na kółkach to będziesz bardziej mobilna z syneczkiem :D

kot_bury lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tym, które mogą urządzać pokój dla maluszka. My mamy tylko salon i sypialnię tak małą, że zastanawiam się czy jest sens na początek kupować lóżeczko? Taki maluszek spokojnie chyba może spać w gondoli przez kilka miesięcy, póki nie nauczy się siadać.
    Eh, jakbym miała dla niego osobny pokój też bym go już urządzała:-)

szaruga82, Agaax lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy zakup to bagażnik na dach samochodu.Na wspólne wycieczki rodzinne. Ja się boję jeszcze kupować, za to mąż nie ma żadnych oporów. Stwierdził, ze jak tak będę zwlekać to nic nie kupie, i że co ja powiem że nie wierzyłam że się dziecko urodzi? Może on ma racje. Muszę się zawziąć i zrobić jakiś pierwszy zakup chociaż by drobny :) Co do pokoju, to my mamy tylko dwa pokoje, jeden malutki ma starsza córka lat 8, a drugi jest nasz i maluch będzie mieszkał z nami przez kilka lat. To jest nasza salono, jadalnio sypialnia, i teraz jeszcze pokój niemowlęcia. Pojęcia nie mam jak to urządzić, samo łóżeczko zajmie dużo miejsca.

aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3lhb82umyoybw.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Kijanka -> pochwal się łóżeczkiem! :D My też na początku planujemy, żeby dziecko było z nami w sypialni i myślałam nad kupnem do sypialni "koszu Mojżesza", przydatna rzecz, może koleżanka mi pożyczy i nie będę musiała kupować :P

http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-z-szuflada-materac-gryka-kokos-i5982200190.html

Super te łóżeczko do sypialni, ponoć takie małe się sprawdzają i w dodatku na kółkach to będziesz bardziej mobilna z syneczkiem :D

to jest stokke mini sleepi ktore mozesz rozpudowywac w miare potrzeb i moze sluzyc nawet do 10 lat :)
    http://www.e-swiatdziecka.com.pl/stokke-lozeczko-sleepi-mini-materac-stelaz-do-baldachimu-w-zestawie
    mozesz poczytac o nim
    no te dostawki sa super ja akurat mam sypialnie na dole wiec bede mogla spokojnie brac sobie go do salonu czy kuchni :) o ta dostawka starcza do 6 ale jezeli sie uda tak jak z rodzestwem to licze ze po 3miesiacach juz bedzie sam spal u siebie w nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:55

Agaax lubi tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:

takie
    http://www.pinio.com.pl/kolekcja/moon/20

Agaax lubi tę wiadomość

Kijanka
  • olcia_2209 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax, bardzo ładne łóżeczko!
    My chyba postawimy na materac lateksowy - taki doradził nam fizjoterapeta.
    Co do materiałów z gryką - ja się naczytała dużo bardzo złych opinii na jej temat. Na jakimś blogu, którego teraz nie mogę znaleźć rodzice pisali, że zagnieździły się w niej robaki..
    Znalazłam blog http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-sen-dziecka-czyli-jak-wybrac-materac/

Generalnie wg informacji które dostałam od fizjoterapeutów i ortopedów, materac dla dziecka powinno się kupować tak jak dla dorosłego, w sensie jakości, nic wymyślnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:57

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ