X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam nadrabiania :) nie bylo mnie kilka chwile a tu tyle stron :) co do udawania ciąży to nie wiem po co robic cos takiego... gdybym osobiscie nie miala malenstwa w brzuszku to sorki ale strasznie nudzilyby mnie te wasze posty :p chociaz tesciowa ostatnio tez mnie zapytala czy nie udaje tej ciazy bo to 5 msc a brzucha nie widac :p (dobrze ze z usmiechem i zartem to mowila bo inaczej juz bym sie do noej chyba nigdy noe odezwala za taki tekst)

Telashe zabilabym ta pielegniare :) dobrze ze nic sie nie stalo

Co do zakupu mebli ciuszkow wozka i innych bajerow dla dzidzi to strasznie mnie kusza i ogladam codziennie ale musze sie wstrzymac bo oczywiscie dalej nie dostalam zasilku i musze czekac az szanowny zus stwierdzi ze na zwolnieniu mozna chodzic do lekarza :/ ale jak juz dostane ta kase to zaszaleje i nic i nikt mnie nie powstrzyma :)

A no i zapomnialabym o najwazniejszym moje malenstwo juz niezle szaleje w brzuszku i nawet widac jak sie skora rusza wiec sie doczekalam nareszcie :) ależ to jest radocha jak sprzeda mi kopniaczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:55

jusella, Agaax, aisa, Inska, eve90, kot_bury, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dobry :) niebawem was nadrobię, obiecuję. Dopiero wróciłam do domu, w piątek dostałam ataku kolki nerkowej i pielęgniarka mimo ustnej informacji o alergii na pyralgine postanowiła mi ją podać twierdząc "eee, co możesz wiedzieć" zanim zareagowałam urwał mi się film, dostałam wstrząsu. Cudem chyba tylko udało się wyciągnąć nas oboje z tego cało. Nie ma pewności czy młody przez to ucierpiał, USG wygląda normalnie, wyniki też są ok, ale więcej dowiem się na szczegółowym genetycznym w przyszły poniedziałek.
    Obecnie pracuję nad pozwem żeby pozbawić kobietę prawa wykonywania zawodu.

Oby jak najprędzej ją zwolnili i zakazali pracy w zawodzie!
    TRzymam kciuki, żeby żadnych komplikacji nie było

• Naditta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam około 2 tygodnie temu (16t-dosc wcześnie jak na pierwszą ciąże) i są w miarę regularnie codziennie, w niedzielę był tylko taki dzień że nie poczułam malucha ani razu. Za to wczoraj nadrobił, bo się wiercil bez przerwy od rana do samej nocy, wcześniej czułam go tylko rano. I to są już ruchy, które wyczuwam pod ręką :)
    Dodam też, że to moja pierwsza ciąża a łożysko mam podobno na tylnej ścianie.

Ale ruchy to kwestia indywidualna każda kobieta ma inaczej, bo też różne mamy budowy itd. Więc myślę, że trzeba spokojnie i cierpliwie czekać nawet do 22-24 tygodnia :) wszytsko w swoim czasie!

Inska, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa - i co, sprawdził się przewijak na łózeczku, czy myślisz, że wygodniej na komodzie? :D chociaż jakiś regał/szafeczka z kosmetykami do pielęgnacji może być obok łózeczka :)

Telashe - brak mi słów na temat tej pielęgniarki... dostała tak wazną informację na tacy, a zignorowała ją. To się działo w spzitalu ? Dobrze, że nic poważnego się nie stało, i mam nadzieję, że nie stanie. Zdrówka życzę!

aisa lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe, przygotuj porządny pozew i upewnij się, że ta kobieta nie będzie pracować z zawodzie, żeby komuś innemu większej krzywdy nie wyrządziła...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dobry :) niebawem was nadrobię, obiecuję. Dopiero wróciłam do domu, w piątek dostałam ataku kolki nerkowej i pielęgniarka mimo ustnej informacji o alergii na pyralgine postanowiła mi ją podać twierdząc "eee, co możesz wiedzieć" zanim zareagowałam urwał mi się film, dostałam wstrząsu. Cudem chyba tylko udało się wyciągnąć nas oboje z tego cało. Nie ma pewności czy młody przez to ucierpiał, USG wygląda normalnie, wyniki też są ok, ale więcej dowiem się na szczegółowym genetycznym w przyszły poniedziałek.
    Obecnie pracuję nad pozwem żeby pozbawić kobietę prawa wykonywania zawodu.
    o.O o masakra...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście :)

Dunda- na pewnio będzie wszystko w ok :* kciuki zaciśnięte nadal

Telashe- w głowie mi się to nie mieści, a był ktoś jeszcze przy tym zdarzeniu ? Bo znając życie wszystkiego się wyprze. Przeprosiła chociaż czy już jej później nie widziałaś ?

marl202- ja nie mam jeszcze nic. Na razie odkładam fundusze, oglądam itp.

olcia_2209- ja 50 nie będę kupować, 72 raczej też nie chyba że coś sie okazjonalnie trafi ;)

ada89- pisałyśmy tu o ruchach ostatnio, ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i nie czuje jeszcze nic ;)

Wiola90- nie słyszałam o mniejszym :/ u ciebie to na początek ten koszyk Mojżesza by się sprawdził.

My osobnego pokoju dla malucha nie robimy, więc przewijak będzie na łóżeczku w sypialni. I też mamy mało miejsca tak że komoda już nie wejdzie, tak że dziewczyny co mają małe mieszkania- nie przejmujcie się nie jesteście same :)

Agaax, jusella, aisa, Dunda, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe, przykro mi słyszeć prze co przeszłaś. Pisz skargę lub pozew, tacy ludzie nie powinni wykonywac zawdou, tutaj chodzi o ludzkie życie, w Waszym przypadku nawet o dwa!

Ja jestem w 18 tyg i w sumie ruchow jeszcze nie czuje, ale to pewnie przez to moje łożysko na przedniej ścianie, albo tłuszczyk ;-)

aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Aisa - i co, sprawdził się przewijak na łózeczku, czy myślisz, że wygodniej na komodzie? :D chociaż jakiś regał/szafeczka z kosmetykami do pielęgnacji może być obok łózeczka :)

Telashe - brak mi słów na temat tej pielęgniarki... dostała tak wazną informację na tacy, a zignorowała ją. To się działo w spzitalu ? Dobrze, że nic poważnego się nie stało, i mam nadzieję, że nie stanie. Zdrówka życzę!
    Sprawdził się bardzo dobrze. Obok łóżeczka stała komoda, na niej koszyczek z kosmetykami choć za dużo ich nie było i pudełko większe z pieluszkami.
    Jak jest miejsce to taki specjalny przewijak na pewno jest wygodny, ale mi nie przeszkadzał jego brak mimo tego, że mamy sporo miejsca w sypialni. Teraz też nie będziemy kupować tego specjalnego przewijaka choć niektóre są fajne i na pewno funkcjonalne.

Agaax lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 - na pewno gdzieś trafisz mniejsze łóżeczko tylko musisz głębiej pogrzebać w necie.
    Może tu coś Ci wpadnie w oko http://www.lululaj.pl/pl/gallery/77

Jak byłam ostatnio na wizycie u lekarza to powiedział, że pierwsze ruchy ok. 20 tygodnia i żeby się wcześniej nie martwić, ale wczoraj czułam pierwsze delikatne ruchy i czekam na więcej :)

aisa, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Sprawdził się bardzo dobrze. Obok łóżeczka stała komoda, na niej koszyczek z kosmetykami choć za dużo ich nie było i pudełko większe z pieluszkami.
    Jak jest miejsce to taki specjalny przewijak na pewno jest wygodny, ale mi nie przeszkadzał jego brak mimo tego, że mamy sporo miejsca w sypialni. Teraz też nie będziemy kupować tego specjalnego przewijaka choć niektóre są fajne i na pewno funkcjonalne.

Ja też planuję przewijak na łóżeczko i obok małą komodę, bo w naszej sypialni to inaczej nie poszalejemy :)

aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec czekam cierpliwie na pierwsze ruchy :)

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam trochę mniej cierpliwie :D

Asit, Wiola90, jusella, aisa, kot_bury, Inska, Kasiulina, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz łóżeczko mam, białe z baldachimem biało granatowym :) i przewijak tez bo dostałam gratis :) i jeszcze matę edukacyjną :)
    kupiliśmy z mężem tez śliczny kosz Mojżesza (tez biały) :) przyda mi się w salonie w dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:23

jusella, Smile, aisa, kot_bury, Inska, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, dawno mnie nie było ale czytałam was regularnie :)

Ja ostatnio z 3 razy poczułam pod pempkiem jakby kopniaka ale nie wiem czy to nanaprawde kopniaczki czy tylko moja wyobraźnia ;)

Kupiłam polecany przez was syrop na zaparcia i narazie czekam na efekty

Ja z powodu braku kąta dla maluszka postawie na przewijak na łóżeczko, aktualnie mamy wozek 3w1, ciuszki, kocyki i 2 śpiworki, teraz jesteśmy na etapie rozgladania się za wanienka że stelazem i nie rozumiem dlaczego stelaż jest droższy od wanienki która chcemy, napewno jednak przyda się nam :)

Co do afery, to ludzie są jacyś chorzy, mi się wydaje że takie osoby mają zbyt mało problemow i trosk i nudzi ich własne zycie... Inaczej mieliby inne zajęcia niż udawanie kogoś kim się nie jest :/

jusella, aisa, kot_bury, Inska, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno ustaliliśmy, że oboje mieliśmy po 60 cm jak się urodziliśmy i zastanawiamy się, czy nie zrezygnować z ubranek 58 cm, chyba kupimy tylko pojedyncze sztuki, do szpitala i "na wszelki"

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś postanowiłam zadbać troszke o siebie i ide do kosmetyczki.. I uwaga.. Nie robić się na piękność! Bo po oczyszczaniu wyglądam jak idź stąd i nie wracaj ;)

Miłego dnia!

jusella, aisa, kot_bury, Inska, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Niedawno ustaliliśmy, że oboje mieliśmy po 60 cm jak się urodziliśmy i zastanawiamy się, czy nie zrezygnować z ubranek 58 cm, chyba kupimy tylko pojedyncze sztuki, do szpitala i "na wszelki"
    Ciekawe na ile to się sprawdza. Ja miałam 52 cm i 2770g a w drugiej dobie 2550g. Nie wiem jak mąż, muszę teściową zapytać.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z centymetrów chyba nie zmaleją... :D

• aleksja Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzylam 54 cm i waga 2550g . Mąż ważył 3800g ale nie wiem jaka długość :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ