X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam nadrabiania :) nie bylo mnie kilka chwile a tu tyle stron :) co do udawania ciąży to nie wiem po co robic cos takiego... gdybym osobiscie nie miala malenstwa w brzuszku to sorki ale strasznie nudzilyby mnie te wasze posty :p chociaz tesciowa ostatnio tez mnie zapytala czy nie udaje tej ciazy bo to 5 msc a brzucha nie widac :p (dobrze ze z usmiechem i zartem to mowila bo inaczej juz bym sie do noej chyba nigdy noe odezwala za taki tekst)

Telashe zabilabym ta pielegniare :) dobrze ze nic sie nie stalo

Co do zakupu mebli ciuszkow wozka i innych bajerow dla dzidzi to strasznie mnie kusza i ogladam codziennie ale musze sie wstrzymac bo oczywiscie dalej nie dostalam zasilku i musze czekac az szanowny zus stwierdzi ze na zwolnieniu mozna chodzic do lekarza :/ ale jak juz dostane ta kase to zaszaleje i nic i nikt mnie nie powstrzyma :)

A no i zapomnialabym o najwazniejszym moje malenstwo juz niezle szaleje w brzuszku i nawet widac jak sie skora rusza wiec sie doczekalam nareszcie :) ależ to jest radocha jak sprzeda mi kopniaczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:55

jusella, Agaax, aisa, Inska, eve90, kot_bury, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dobry :) niebawem was nadrobię, obiecuję. Dopiero wróciłam do domu, w piątek dostałam ataku kolki nerkowej i pielęgniarka mimo ustnej informacji o alergii na pyralgine postanowiła mi ją podać twierdząc "eee, co możesz wiedzieć" zanim zareagowałam urwał mi się film, dostałam wstrząsu. Cudem chyba tylko udało się wyciągnąć nas oboje z tego cało. Nie ma pewności czy młody przez to ucierpiał, USG wygląda normalnie, wyniki też są ok, ale więcej dowiem się na szczegółowym genetycznym w przyszły poniedziałek.
    Obecnie pracuję nad pozwem żeby pozbawić kobietę prawa wykonywania zawodu.

Oby jak najprędzej ją zwolnili i zakazali pracy w zawodzie!
    TRzymam kciuki, żeby żadnych komplikacji nie było

• Naditta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam około 2 tygodnie temu (16t-dosc wcześnie jak na pierwszą ciąże) i są w miarę regularnie codziennie, w niedzielę był tylko taki dzień że nie poczułam malucha ani razu. Za to wczoraj nadrobił, bo się wiercil bez przerwy od rana do samej nocy, wcześniej czułam go tylko rano. I to są już ruchy, które wyczuwam pod ręką :)
    Dodam też, że to moja pierwsza ciąża a łożysko mam podobno na tylnej ścianie.

Ale ruchy to kwestia indywidualna każda kobieta ma inaczej, bo też różne mamy budowy itd. Więc myślę, że trzeba spokojnie i cierpliwie czekać nawet do 22-24 tygodnia :) wszytsko w swoim czasie!

Inska, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa - i co, sprawdził się przewijak na łózeczku, czy myślisz, że wygodniej na komodzie? :D chociaż jakiś regał/szafeczka z kosmetykami do pielęgnacji może być obok łózeczka :)

Telashe - brak mi słów na temat tej pielęgniarki... dostała tak wazną informację na tacy, a zignorowała ją. To się działo w spzitalu ? Dobrze, że nic poważnego się nie stało, i mam nadzieję, że nie stanie. Zdrówka życzę!

aisa lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe, przygotuj porządny pozew i upewnij się, że ta kobieta nie będzie pracować z zawodzie, żeby komuś innemu większej krzywdy nie wyrządziła...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dobry :) niebawem was nadrobię, obiecuję. Dopiero wróciłam do domu, w piątek dostałam ataku kolki nerkowej i pielęgniarka mimo ustnej informacji o alergii na pyralgine postanowiła mi ją podać twierdząc "eee, co możesz wiedzieć" zanim zareagowałam urwał mi się film, dostałam wstrząsu. Cudem chyba tylko udało się wyciągnąć nas oboje z tego cało. Nie ma pewności czy młody przez to ucierpiał, USG wygląda normalnie, wyniki też są ok, ale więcej dowiem się na szczegółowym genetycznym w przyszły poniedziałek.
    Obecnie pracuję nad pozwem żeby pozbawić kobietę prawa wykonywania zawodu.
    o.O o masakra...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście :)

Dunda- na pewnio będzie wszystko w ok :* kciuki zaciśnięte nadal

Telashe- w głowie mi się to nie mieści, a był ktoś jeszcze przy tym zdarzeniu ? Bo znając życie wszystkiego się wyprze. Przeprosiła chociaż czy już jej później nie widziałaś ?

marl202- ja nie mam jeszcze nic. Na razie odkładam fundusze, oglądam itp.

olcia_2209- ja 50 nie będę kupować, 72 raczej też nie chyba że coś sie okazjonalnie trafi ;)

ada89- pisałyśmy tu o ruchach ostatnio, ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i nie czuje jeszcze nic ;)

Wiola90- nie słyszałam o mniejszym :/ u ciebie to na początek ten koszyk Mojżesza by się sprawdził.

My osobnego pokoju dla malucha nie robimy, więc przewijak będzie na łóżeczku w sypialni. I też mamy mało miejsca tak że komoda już nie wejdzie, tak że dziewczyny co mają małe mieszkania- nie przejmujcie się nie jesteście same :)

Agaax, jusella, aisa, Dunda, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe, przykro mi słyszeć prze co przeszłaś. Pisz skargę lub pozew, tacy ludzie nie powinni wykonywac zawdou, tutaj chodzi o ludzkie życie, w Waszym przypadku nawet o dwa!

Ja jestem w 18 tyg i w sumie ruchow jeszcze nie czuje, ale to pewnie przez to moje łożysko na przedniej ścianie, albo tłuszczyk ;-)

aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Aisa - i co, sprawdził się przewijak na łózeczku, czy myślisz, że wygodniej na komodzie? :D chociaż jakiś regał/szafeczka z kosmetykami do pielęgnacji może być obok łózeczka :)

Telashe - brak mi słów na temat tej pielęgniarki... dostała tak wazną informację na tacy, a zignorowała ją. To się działo w spzitalu ? Dobrze, że nic poważnego się nie stało, i mam nadzieję, że nie stanie. Zdrówka życzę!
    Sprawdził się bardzo dobrze. Obok łóżeczka stała komoda, na niej koszyczek z kosmetykami choć za dużo ich nie było i pudełko większe z pieluszkami.
    Jak jest miejsce to taki specjalny przewijak na pewno jest wygodny, ale mi nie przeszkadzał jego brak mimo tego, że mamy sporo miejsca w sypialni. Teraz też nie będziemy kupować tego specjalnego przewijaka choć niektóre są fajne i na pewno funkcjonalne.

Agaax lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 - na pewno gdzieś trafisz mniejsze łóżeczko tylko musisz głębiej pogrzebać w necie.
    Może tu coś Ci wpadnie w oko http://www.lululaj.pl/pl/gallery/77

Jak byłam ostatnio na wizycie u lekarza to powiedział, że pierwsze ruchy ok. 20 tygodnia i żeby się wcześniej nie martwić, ale wczoraj czułam pierwsze delikatne ruchy i czekam na więcej :)

aisa, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Sprawdził się bardzo dobrze. Obok łóżeczka stała komoda, na niej koszyczek z kosmetykami choć za dużo ich nie było i pudełko większe z pieluszkami.
    Jak jest miejsce to taki specjalny przewijak na pewno jest wygodny, ale mi nie przeszkadzał jego brak mimo tego, że mamy sporo miejsca w sypialni. Teraz też nie będziemy kupować tego specjalnego przewijaka choć niektóre są fajne i na pewno funkcjonalne.

Ja też planuję przewijak na łóżeczko i obok małą komodę, bo w naszej sypialni to inaczej nie poszalejemy :)

aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec czekam cierpliwie na pierwsze ruchy :)

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam trochę mniej cierpliwie :D

Asit, Wiola90, jusella, aisa, kot_bury, Inska, Kasiulina, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz łóżeczko mam, białe z baldachimem biało granatowym :) i przewijak tez bo dostałam gratis :) i jeszcze matę edukacyjną :)
    kupiliśmy z mężem tez śliczny kosz Mojżesza (tez biały) :) przyda mi się w salonie w dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:23

jusella, Smile, aisa, kot_bury, Inska, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, dawno mnie nie było ale czytałam was regularnie :)

Ja ostatnio z 3 razy poczułam pod pempkiem jakby kopniaka ale nie wiem czy to nanaprawde kopniaczki czy tylko moja wyobraźnia ;)

Kupiłam polecany przez was syrop na zaparcia i narazie czekam na efekty

Ja z powodu braku kąta dla maluszka postawie na przewijak na łóżeczko, aktualnie mamy wozek 3w1, ciuszki, kocyki i 2 śpiworki, teraz jesteśmy na etapie rozgladania się za wanienka że stelazem i nie rozumiem dlaczego stelaż jest droższy od wanienki która chcemy, napewno jednak przyda się nam :)

Co do afery, to ludzie są jacyś chorzy, mi się wydaje że takie osoby mają zbyt mało problemow i trosk i nudzi ich własne zycie... Inaczej mieliby inne zajęcia niż udawanie kogoś kim się nie jest :/

jusella, aisa, kot_bury, Inska, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno ustaliliśmy, że oboje mieliśmy po 60 cm jak się urodziliśmy i zastanawiamy się, czy nie zrezygnować z ubranek 58 cm, chyba kupimy tylko pojedyncze sztuki, do szpitala i "na wszelki"

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś postanowiłam zadbać troszke o siebie i ide do kosmetyczki.. I uwaga.. Nie robić się na piękność! Bo po oczyszczaniu wyglądam jak idź stąd i nie wracaj ;)

Miłego dnia!

jusella, aisa, kot_bury, Inska, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Niedawno ustaliliśmy, że oboje mieliśmy po 60 cm jak się urodziliśmy i zastanawiamy się, czy nie zrezygnować z ubranek 58 cm, chyba kupimy tylko pojedyncze sztuki, do szpitala i "na wszelki"
    Ciekawe na ile to się sprawdza. Ja miałam 52 cm i 2770g a w drugiej dobie 2550g. Nie wiem jak mąż, muszę teściową zapytać.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z centymetrów chyba nie zmaleją... :D

• aleksja Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzylam 54 cm i waga 2550g . Mąż ważył 3800g ale nie wiem jaka długość :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ