Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mialam nadrabiania
nie bylo mnie kilka chwile a tu tyle stron
co do udawania ciąży to nie wiem po co robic cos takiego... gdybym osobiscie nie miala malenstwa w brzuszku to sorki ale strasznie nudzilyby mnie te wasze posty :p chociaz tesciowa ostatnio tez mnie zapytala czy nie udaje tej ciazy bo to 5 msc a brzucha nie widac :p (dobrze ze z usmiechem i zartem to mowila bo inaczej juz bym sie do noej chyba nigdy noe odezwala za taki tekst)
Telashe zabilabym ta pielegniaredobrze ze nic sie nie stalo
Co do zakupu mebli ciuszkow wozka i innych bajerow dla dzidzi to strasznie mnie kusza i ogladam codziennie ale musze sie wstrzymac bo oczywiscie dalej nie dostalam zasilku i musze czekac az szanowny zus stwierdzi ze na zwolnieniu mozna chodzic do lekarzaale jak juz dostane ta kase to zaszaleje i nic i nikt mnie nie powstrzyma
A no i zapomnialabym o najwazniejszym moje malenstwo juz niezle szaleje w brzuszku i nawet widac jak sie skora rusza wiec sie doczekalam nareszcieależ to jest radocha jak sprzeda mi kopniaczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:55
jusella, Agaax, aisa, Inska, eve90, kot_bury, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:Dobry
niebawem was nadrobię, obiecuję. Dopiero wróciłam do domu, w piątek dostałam ataku kolki nerkowej i pielęgniarka mimo ustnej informacji o alergii na pyralgine postanowiła mi ją podać twierdząc "eee, co możesz wiedzieć" zanim zareagowałam urwał mi się film, dostałam wstrząsu. Cudem chyba tylko udało się wyciągnąć nas oboje z tego cało. Nie ma pewności czy młody przez to ucierpiał, USG wygląda normalnie, wyniki też są ok, ale więcej dowiem się na szczegółowym genetycznym w przyszły poniedziałek.
Obecnie pracuję nad pozwem żeby pozbawić kobietę prawa wykonywania zawodu.
Oby jak najprędzej ją zwolnili i zakazali pracy w zawodzie!
TRzymam kciuki, żeby żadnych komplikacji nie było -
Ja pierwsze ruchy poczułam około 2 tygodnie temu (16t-dosc wcześnie jak na pierwszą ciąże) i są w miarę regularnie codziennie, w niedzielę był tylko taki dzień że nie poczułam malucha ani razu. Za to wczoraj nadrobił, bo się wiercil bez przerwy od rana do samej nocy, wcześniej czułam go tylko rano. I to są już ruchy, które wyczuwam pod ręką
Dodam też, że to moja pierwsza ciąża a łożysko mam podobno na tylnej ścianie.
Ale ruchy to kwestia indywidualna każda kobieta ma inaczej, bo też różne mamy budowy itd. Więc myślę, że trzeba spokojnie i cierpliwie czekać nawet do 22-24 tygodniawszytsko w swoim czasie!
Inska, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Aisa - i co, sprawdził się przewijak na łózeczku, czy myślisz, że wygodniej na komodzie?
chociaż jakiś regał/szafeczka z kosmetykami do pielęgnacji może być obok łózeczka
Telashe - brak mi słów na temat tej pielęgniarki... dostała tak wazną informację na tacy, a zignorowała ją. To się działo w spzitalu ? Dobrze, że nic poważnego się nie stało, i mam nadzieję, że nie stanie. Zdrówka życzę!aisa lubi tę wiadomość
-
Telashe wrote:Dobry
niebawem was nadrobię, obiecuję. Dopiero wróciłam do domu, w piątek dostałam ataku kolki nerkowej i pielęgniarka mimo ustnej informacji o alergii na pyralgine postanowiła mi ją podać twierdząc "eee, co możesz wiedzieć" zanim zareagowałam urwał mi się film, dostałam wstrząsu. Cudem chyba tylko udało się wyciągnąć nas oboje z tego cało. Nie ma pewności czy młody przez to ucierpiał, USG wygląda normalnie, wyniki też są ok, ale więcej dowiem się na szczegółowym genetycznym w przyszły poniedziałek.
Obecnie pracuję nad pozwem żeby pozbawić kobietę prawa wykonywania zawodu.o masakra...
-
Ale naskrobałyście
Dunda- na pewnio będzie wszystko w ok :* kciuki zaciśnięte nadal
Telashe- w głowie mi się to nie mieści, a był ktoś jeszcze przy tym zdarzeniu ? Bo znając życie wszystkiego się wyprze. Przeprosiła chociaż czy już jej później nie widziałaś ?
marl202- ja nie mam jeszcze nic. Na razie odkładam fundusze, oglądam itp.
olcia_2209- ja 50 nie będę kupować, 72 raczej też nie chyba że coś sie okazjonalnie trafi
ada89- pisałyśmy tu o ruchach ostatnio, ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i nie czuje jeszcze nic
Wiola90- nie słyszałam o mniejszymu ciebie to na początek ten koszyk Mojżesza by się sprawdził.
My osobnego pokoju dla malucha nie robimy, więc przewijak będzie na łóżeczku w sypialni. I też mamy mało miejsca tak że komoda już nie wejdzie, tak że dziewczyny co mają małe mieszkania- nie przejmujcie się nie jesteście sameAgaax, jusella, aisa, Dunda, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Telashe, przykro mi słyszeć prze co przeszłaś. Pisz skargę lub pozew, tacy ludzie nie powinni wykonywac zawdou, tutaj chodzi o ludzkie życie, w Waszym przypadku nawet o dwa!
Ja jestem w 18 tyg i w sumie ruchow jeszcze nie czuje, ale to pewnie przez to moje łożysko na przedniej ścianie, albo tłuszczykaisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Agaax wrote:Aisa - i co, sprawdził się przewijak na łózeczku, czy myślisz, że wygodniej na komodzie?
chociaż jakiś regał/szafeczka z kosmetykami do pielęgnacji może być obok łózeczka
Telashe - brak mi słów na temat tej pielęgniarki... dostała tak wazną informację na tacy, a zignorowała ją. To się działo w spzitalu ? Dobrze, że nic poważnego się nie stało, i mam nadzieję, że nie stanie. Zdrówka życzę!
Jak jest miejsce to taki specjalny przewijak na pewno jest wygodny, ale mi nie przeszkadzał jego brak mimo tego, że mamy sporo miejsca w sypialni. Teraz też nie będziemy kupować tego specjalnego przewijaka choć niektóre są fajne i na pewno funkcjonalne.Agaax lubi tę wiadomość
-
Wiola90 - na pewno gdzieś trafisz mniejsze łóżeczko tylko musisz głębiej pogrzebać w necie.
Może tu coś Ci wpadnie w oko http://www.lululaj.pl/pl/gallery/77
Jak byłam ostatnio na wizycie u lekarza to powiedział, że pierwsze ruchy ok. 20 tygodnia i żeby się wcześniej nie martwić, ale wczoraj czułam pierwsze delikatne ruchy i czekam na więcejaisa, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:Sprawdził się bardzo dobrze. Obok łóżeczka stała komoda, na niej koszyczek z kosmetykami choć za dużo ich nie było i pudełko większe z pieluszkami.
Jak jest miejsce to taki specjalny przewijak na pewno jest wygodny, ale mi nie przeszkadzał jego brak mimo tego, że mamy sporo miejsca w sypialni. Teraz też nie będziemy kupować tego specjalnego przewijaka choć niektóre są fajne i na pewno funkcjonalne.
Ja też planuję przewijak na łóżeczko i obok małą komodę, bo w naszej sypialni to inaczej nie poszalejemyaisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja juz łóżeczko mam, białe z baldachimem biało granatowym
i przewijak tez bo dostałam gratis
i jeszcze matę edukacyjną
kupiliśmy z mężem tez śliczny kosz Mojżesza (tez biały)przyda mi się w salonie w dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:23
jusella, Smile, aisa, kot_bury, Inska, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hey, dawno mnie nie było ale czytałam was regularnie
Ja ostatnio z 3 razy poczułam pod pempkiem jakby kopniaka ale nie wiem czy to nanaprawde kopniaczki czy tylko moja wyobraźnia
Kupiłam polecany przez was syrop na zaparcia i narazie czekam na efekty
Ja z powodu braku kąta dla maluszka postawie na przewijak na łóżeczko, aktualnie mamy wozek 3w1, ciuszki, kocyki i 2 śpiworki, teraz jesteśmy na etapie rozgladania się za wanienka że stelazem i nie rozumiem dlaczego stelaż jest droższy od wanienki która chcemy, napewno jednak przyda się nam
Co do afery, to ludzie są jacyś chorzy, mi się wydaje że takie osoby mają zbyt mało problemow i trosk i nudzi ich własne zycie... Inaczej mieliby inne zajęcia niż udawanie kogoś kim się nie jestjusella, aisa, kot_bury, Inska, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Niedawno ustaliliśmy, że oboje mieliśmy po 60 cm jak się urodziliśmy i zastanawiamy się, czy nie zrezygnować z ubranek 58 cm, chyba kupimy tylko pojedyncze sztuki, do szpitala i "na wszelki"
6.06.2015 Aniołek (8tc)