Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Niedawno ustaliliśmy, że oboje mieliśmy po 60 cm jak się urodziliśmy i zastanawiamy się, czy nie zrezygnować z ubranek 58 cm, chyba kupimy tylko pojedyncze sztuki, do szpitala i "na wszelki"
Dalile to wielkoludy z Was były
Jak byłam w pierwszej ciąży to zakup mniejszych ubranek zostawiłam na sam koniec - skupiałam się na rozmiarze od 62 - bo lekarz mówił, że duży dzieć mi się szykuje - i dobrze zrobiłam bo nie były mniejsze potrzebne.
więc może lepiej się wstrzymaj na razie z mniejszymi ubrankami i zobaczysz np. w 8 miesiącu jakie są prognozyeve90 lubi tę wiadomość
-
A ja niestety nie mam jak spytać mamy a mój tato nie pamięta, ale mama mi kiedyś opowiadała ze jak się urodziłam i mnie przynieśli do mamy to powiedzieli "ale kluseczke pani urodziła" bo bylam taka grubiutka i krociotka hehe
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja póki co mam trochę ubranek, większość upolowanych w ciuchach.Rozmiary mam różne ale przewaga 62, chyba ze 3 szt 56, trochę 68.Czekam z ubrankami bo koleżanka ma mi załatwić wyprawkę więc zobaczę co tam będzie i resztę dokupię
Na razie kupuje po prostu to co się trafia. Z umeblowania i reszty akcesoriów nie mam nic ale na to chyba jeszcze jest sporo czasu:)jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
kijanka_88 wrote:Dziewczyny w innej beczki... kulinarnej, czy macie może sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe... Bo moje aDHD cierpi... pierwsze wolne wtorkowe popołudnie aaaaa!!! musze coś robić bo oszaleje...
Kijanka przykro mi nie mam takiego przepisu
Ciesz się wolnym popołudniem -
my dopiero do domu wrocili, mlody dostal antybiotyk na zapalenie ucha no i okazalo sie ze ma robaki
dostal syrop .... reszta rodziny tabletki, ja mam wziasc jezeli zauwaze ze mam a puki co mam nie brac tylko obserwowac
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
cześć dziewczyny,
Ja dziś miałam bardzo kiepską noc, już wczoraj coś mnie męczyło i tak całą noc spać nie mogła, niedobrze mi było i byłam jakaś niespokojna ale rano jakoś zwlekłam się z łóżka i pojechałam na badania bo w czwartek mam wizytę u endokrynologa. Powiem wam dziewczyny, że teraz młodzi ludzie są bardziej kulturalni niż Ci starsi bo w labolatorium kolejka była masakryczna i stałam długo to bardziej się przejmowali Ci młodzi a Ci starsi się wpychali w kolejkę bo za długo stoją.
Dla poprawy nastroju kupiłam sobie dzisiaj poduszkę Fiki Miki, bardzo mięciutka i dzisiaj mam nadzieję że już lepiej będę spać.
Telashe to straszne co napisałaś ale mam nadzieję i wierze że ty i twój maluszek nie ucierpieliście na tym.jusella, Agaax lubią tę wiadomość
-
kijanka_88 wrote:Dziewczyny w innej beczki... kulinarnej, czy macie może sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe... Bo moje aDHD cierpi... pierwsze wolne wtorkowe popołudnie aaaaa!!! musze coś robić bo oszaleje...
Ja nigdy nie robiłam matchewkowego. Ale
przy innych często kozystam że strony mojewypieki.com
Nowa! Mi też czasem się zdarzają takie gorsze noce
Asit- zdrowia dla synka życzę
stokrotka2013, Agaax lubią tę wiadomość
-
Kijanka ja robie marchewkowe z tego przepisu i jest naprawde smaczne
CIASTO MARCHEWKOWE - składniki:
4 jajka
0.5 szklanki cukru
0.5 szklanki brązowego cukru
1 szklanka oleju
4 sztuki sporych marchewek
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
sposób przygotowania:
1) Jajka rozbić dosypać biały cukier i miksować do uzyskania puszystej masy, potem dosypać brązowy cukier i miksować jeszcze chwilę.
2) Do piany z jajek pomału dolać olej.
3) Marchewki zetrzeć na drobnej tarce, po czym dodać do masy jajecznej.
4) Mąkę przesiać z proszkiem i sodą prosto do naszej masy. Wymieszać, delikatnie.
5) Do ciasta można dorzucić kilka rodzynek, orzechy lub migdały.
6) Piec w temp. 180'C ok. 30 minut. Ciasto można przełożyć kremem lub dżemem.kijanka_88, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dalile wrote:Pytanie do was mamuśki - ostatnio cieżko mi się śpi, próbuję na lewym boku, ale mnie biodro boli i nie mogę wytrzymać. Myślicie, że poduszka pomogłaby się jakoś ułożyć.
aisa lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit wrote:my dopiero do domu wrocili, mlody dostal antybiotyk na zapalenie ucha no i okazalo sie ze ma robaki
dostal syrop .... reszta rodziny tabletki, ja mam wziasc jezeli zauwaze ze mam a puki co mam nie brac tylko obserwowac
Zdrówka dla Niego i dla Was też i żeby Ciebie nie łapnęło nic