Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona2012 - dobrze, że wizyta się udała! Zdrowiej nam
olcia_2209 - poszukaj na allegro, patrze od kilku dni i fajne komody mi się przewijały, tylko wiadomo, lepiej zobaczyć na żywo.
Co do ciuszków to ja zamówiłam wczoraj pare używanych na allegro, body, śpioszki - głównie rozmiar 56 i 62. Te rozmiarówki różnie wychodzą, mam w domu body 62 cm, które jest mniejsze od innego body 56 cm....
MirelS - ja też co miesiąc powoli coś, jak na złość co chwile nam wyskakują jakieś inne wydatki
Oldżi - koleżanka miała taką wysoką komodę/regał z IKEA biały i fajnie wyglądał, ja mam lenia żeby jechać do Katowic i chyba zamówie przez allegro
aisa, MirelS lubią tę wiadomość
-
Jeju laski, ale wy płodne od rana....
Wiele osób jeszcze nic nie ma, niektóre pojedyncze ciuszki, a niektóre jak Patutka już gotowe
Ja dalej ruchów niet. Nic a nic. Mała nieśmiała. Dziś ją posłucham za to
Dunda - wiesz, że to amio to tylko formalność?
Asit - okrągle łóżeczko genialne, ale ja bym się nie odważyła
My na razie nie będziemy mieli oddzielnego pokoiku dla dzidzi, chyba, że jak planujemy zaraz trafi się drugaAgaax, Dunda, kot_bury, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
szaruga82 wrote:U nas pierwszy zakup to bagażnik na dach samochodu.Na wspólne wycieczki rodzinne. Ja się boję jeszcze kupować, za to mąż nie ma żadnych oporów. Stwierdził, ze jak tak będę zwlekać to nic nie kupie, i że co ja powiem że nie wierzyłam że się dziecko urodzi? Może on ma racje. Muszę się zawziąć i zrobić jakiś pierwszy zakup chociaż by drobny
Co do pokoju, to my mamy tylko dwa pokoje, jeden malutki ma starsza córka lat 8, a drugi jest nasz i maluch będzie mieszkał z nami przez kilka lat. To jest nasza salono, jadalnio sypialnia, i teraz jeszcze pokój niemowlęcia. Pojęcia nie mam jak to urządzić, samo łóżeczko zajmie dużo miejsca.
to u mnie jest na odwrot moj na wszystko ma czas i z niczym mu sie nie spieszy za to ja jak bym miala portwel bez dna to bym codziennie mogla byc na zakupachkama005 lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
kijanka_88 wrote:takie
http://www.pinio.com.pl/kolekcja/moon/20
olcia_2209 - też słyszałam o tych robakach, ale to chyba niezle by trzeba było przemoczyć ten materac i zaniedbać goJeszcze pomyslę, ale raczej ten będę brała
aisa lubi tę wiadomość
-
Dalile wrote:Jeju laski, ale wy płodne od rana....
Wiele osób jeszcze nic nie ma, niektóre pojedyncze ciuszki, a niektóre jak Patutka już gotowe
Ja dalej ruchów niet. Nic a nic. Mała nieśmiała. Dziś ją posłucham za to
Dunda - wiesz, że to amio to tylko formalność?
Asit - okrągle łóżeczko genialne, ale ja bym się nie odważyła
My na razie nie będziemy mieli oddzielnego pokoiku dla dzidzi, chyba, że jak planujemy zaraz trafi się druga
wiesz tu juz chyba nie chodzi o odwage ale chec posiadania czego innego niz standard to chyba przez to ze to moje 3 bedzie i stalam sie wybrednaprz 2 standardowo wsyzstko takie samo ten sam tym i wogole teraz mam ochote sprobowac cos nowego
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dunda wrote:DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI bo bywanie tu na forum to istna terapia i wkurza mnie, że takie popaprance jak flakonik mimo wszystko to troche jednak zaburzaja.
Niby 24 lutego ale bede juz dzwonić od poniedziałku. Samopoczucie nawet nawet tylko spać nie mogę i to chyba przez niepokój.
Dunda to wyniki w moje urodziny - w takim razie w ramach prezentu urodzinowego życzę sobie dobrych wieści! oczywiście nie obrażę się jak prezent będzie wcześniejaisa, Agaax, Dunda, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ada89 wrote:Dalile ja tez jeszcze ruchów nie czuje, ale mam nadzieję, że niedlugo to nastapi
Podobno łozysko mam na przedniej ścianie, wiec moze dlatego...
W ktorym tyg poczułyscie pierwsze ruchy a kiedy regularne?ada89, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Agaax, my mieliśmy przewijak na łóżeczko, teraz czeka na drugie dziecie. Póki co robimy pokoik dla starszego, na razie łóżko i komoda. Drugie będzie z nami w sypialni.
Hej Marl202
Ona2012, fajnie że już ze zdrowiem lepiej. Gratuluje potwierdzenia płci u synka
Olcia, na początku miałam tylko 56-62, resztę później dokupowałam.
Wg mnie h&m ma większą rozmiarówkę, smyk zaniżoną, Pepco zaniżoną.
My mamy materac pianka-kokos-gryka, nic się z nim złego nie dzieje. Trzeba by go chyba nieźle zalać i nie wietrzyć...
Ada89, ruchy czuje już od jakiegoś czasu (ale to druga ciążą). Regularne wciąż nie są.
Agaax lubi tę wiadomość
-
Dobry
niebawem was nadrobię, obiecuję. Dopiero wróciłam do domu, w piątek dostałam ataku kolki nerkowej i pielęgniarka mimo ustnej informacji o alergii na pyralgine postanowiła mi ją podać twierdząc "eee, co możesz wiedzieć" zanim zareagowałam urwał mi się film, dostałam wstrząsu. Cudem chyba tylko udało się wyciągnąć nas oboje z tego cało. Nie ma pewności czy młody przez to ucierpiał, USG wygląda normalnie, wyniki też są ok, ale więcej dowiem się na szczegółowym genetycznym w przyszły poniedziałek.
Obecnie pracuję nad pozwem żeby pozbawić kobietę prawa wykonywania zawodu.Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Dalile wrote:Asit zazdroszczę... ale to moja pierwsza ciąża i ponoć może być póżniej. Nie ma się co niepokoić.... prawda?
to zawsze sprawa indywidualna a tak jak u ciebie w pierwszej to spokonie jeszcze poczekaj
aisa lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
ada89 wrote:Dalile ja tez jeszcze ruchów nie czuje, ale mam nadzieję, że niedlugo to nastapi
W ktorym tyg poczułyscie pierwsze ruchy a kiedy regularne?
Haa ja nawet nie wiedziałam, ze robią takie zbajerowane meble, komodo wanienki, okrągłe łóżeczka, pieluchy wielorazowe itp ależ jestem w tyle!! -
Telashe wrote:Dobry
niebawem was nadrobię, obiecuję. Dopiero wróciłam do domu, w piątek dostałam ataku kolki nerkowej i pielęgniarka mimo ustnej informacji o alergii na pyralgine postanowiła mi ją podać twierdząc "eee, co możesz wiedzieć" zanim zareagowałam urwał mi się film, dostałam wstrząsu. Cudem chyba tylko udało się wyciągnąć nas oboje z tego cało. Nie ma pewności czy młody przez to ucierpiał, USG wygląda normalnie, wyniki też są ok, ale więcej dowiem się na szczegółowym genetycznym w przyszły poniedziałek.
Obecnie pracuję nad pozwem żeby pozbawić kobietę prawa wykonywania zawodu.
No żartujesz..co za babsko! Powinna Cię na kolanach przepraszać! Do sądu z nią! -
szaruga82 wrote:Ja pierwsze ruchy w 17 tyg, w 19 już codziennie, ale nie powiem żeby były regularne, jednego dnia malec szaleje co chwile a innego cisza, czasem tylko puknie by mama się nie martwiła.
Haa ja nawet nie wiedziałam, ze robią takie zbajerowane meble, komodo wanienki, okrągłe łóżeczka, pieluchy wielorazowe itp ależ jestem w tyle!!
polecam sprawdzona przy drugim
opis mozesz poczytac tutaj
http://www.sklep-tosia.eu/sklep/produkt/p/1517/cosatto,easy,peasi.html
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
W ktorym tyg poczułyscie pierwsze ruchy a kiedy regularne?
ja pierwsze ruchy poczułam w 18+1 a od czwartku to codziennie -
Agaax wrote:Hej Kochane
Ja troszkę pytanie z innej beczki, jakie mebelki planujecie/macie do pokoju dziecięcego?
Łóżeczko, komoda i co dalej ? Jedna komoda wystarczy ? Czy jeszcze warto zaopatrzyć się w jakąś niedużą szafę? Fotel do karmienia/odpoczynku ?
Planujecie/macie przewijak na łóżeczko, czy taki na komodzie?Wygospodarowałam szafkę i 2 szuflady. Jak będzie za mało to będę upychała rzeczy żeby jeszcze jakieś miejsce ogarnąć. Marzy mi się fotel do karmienia ale nie ma na niego miejsca niestety. Spotkałyście się z łóżeczkami krótszymi niż 120 cm? My mamy wnękę 110 cm i chyba mąż będzie musiał je o te 10 cm skrócić bo drzwi do pokoju nie zamknę
marl202 wrote:witam Was,
ja też mam termin na 1 lipca
ciekawa jestem czy kupujecie już w jakieś akcesoria dla maluszków, wózki, ubranka i t p. bo ja jeszcze nic nie ma i się nawet nie rozglądałam, no jedynie troszkę orientuję się jaki wózek kupić ale to też jeszcze póki co na necie oglądam... Nie wiem kiedy to wszystko kupować , może bliżej maja..?ja mam kilka bodziaków, 2 pary skarpetek i 2 czapeczki
na większe zakupy planuje ruszyć po połówkowym usg, do końca maja chciałabym wszystko skompletować.
Ona2012 gratuluję synka
Telashe współczuję przeżyć. Masz rację, kobieta powinna za to odpowiedzieć.
Dalile mi się wydawało tydzień temu że coś tam czuję, ale nie wiem czy to to. Na konkretne ruchy chyba muszę jeszcze poczekać.jusella, Agaax, aisa lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc)