Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nooo nareszcie Was nadrobilam, zajęło mi to 2 dni!
Troszkę miałam swoich obowiązków i nie miałam nawet czasu zaraportować się po wizycie poniedzialkowej;)
U nas wszystko dobrze, szyjka długa (a się o na bałam), łożysko na tylnej ścianie, przepływy w pępowinie w normie, małe rośnie, potwierdzony chłopiec;) na następną wizytę za 4 tyg mam zrobić sobie posiew z szyjki i standardowo mocz i morfologię. Brzuch rośnie widocznie, ruchów wciąż nie czuję
Zdjęcia niestety nie dostałam fajnego, nawet nie pooglądałam za bardzo malucha bo lekarz tylko w swoją stronę miał skierowany monitor. Następnym razem nagram na płytce!to już będzie zdrowo 21tc skonczony wiec malec będzie juz "tłuściutki"
Patutka-dobrze ze babcia Was ma, oby wróciła do sił jak najszybciej!
Dalile- kupuj poduchę; pomaga!
Ada - trzymam kciuki żeby to był tylko pojedynczy incydent, może faktycznie tylko jakieś naczynko polip naruszył i stad krew! :*
Najszczęśliwsza-jakie masz pytanie do PITów? Pytaj:)
Dunda potwierdzam, sachol działa!
Agaax, jusella, Zuzulka88, Dunda, aisa, kot_bury, mamuśka1 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Aaa i tak w ramach ciekawostki Wam powiem jakie zdanie ma mój lekarz na temat suplementacji-powiedziałam mu, ze biorę 250mg DHA i do tego femibion i czy czasem nie ZA MAŁO tego (bo Wy tu pisałyście ze niektóre to biorą dziennie nawet i 500 mg DHA) a on na to, że:
"Nie można przesadzac z suplementacją, bo od tego dziecko rośnie większe a tego nie chcemy. Wystarczy jak będzie pani brać pregnę plus (100 mg DHA, jod, żelazo,D3, kwas foliowy)".
I ja nie wiem co o tym myśleć bo z jednej strony faktycznie może za dużo biorę bo od początku małe jest o ponad tydzień większe na usg niż wychodzi z OM. Nawet w pon to usg podało normę dla 19tc. I może to od tego?
Ale z drugiej strony nie jem ryb i nie chciałabym jakichś niedoborów fundować dzieciowi;)Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Wiola90 wrote:Agaax ja Cię i tak podziwiam, że tyle pracujesz. Ja pracuję w tym samym fachu i z końcem pierwszego trymestru uciekłam na L4. Nie dawałam rady tyle stać, robiło mi się słabo, a jeszcze do tego taki okres przeziębień i grypy. Powiedziałam dość i sama poprosiłam lekarza o zwolnienie.
Dunda na aftę możesz stosować dezaftan, jest bezpieczny. Bardzo dobry jest też Dentosept A, ale w ulotce jest inf że nie zaleca się stosowania w ciąży ze względu na brak badań, chociaż wydaje mi się że dziewczyny tu kiedyś pisały że używają.Wiesz co, ja kończę staż 17 marca i to mnie jedynie motywuje
Przerobie jeszcze cały marzec a od kwietnia idę na zwolnienie. Jakbym była po stażu, to kto wie, czy od razu bym nie poszła, ze względu na te wszystkie choroby, ale odpukać ostatni raz byłam u lekarza, (jeszcze wtedy pediatry) 5/6 lat temu
Przed zajściem w ciąże przepisałam się z przychodni dziecięcej do przychodni dorosłej, w wieku 24 lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:16
Wiola90, _analiza, eve90, jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
Agaax wrote:Oooo witam koleżanke po fachu!
Wiesz co, ja kończę staż 17 marca i to mnie jedynie motywuje
Przerobie jeszcze cały marzec a od kwietnia idę na zwolnienie. Jakbym była po stażu, to kto wie, czy od razu bym nie poszła, ze względu na te wszystkie choroby, ale odpukać ostatni raz byłam u lekarza, (jeszcze wtedy pediatry) 5/6 lat temu
Przed zajściem w ciąże przepisałam się z przychodni dziecięcej do przychodni dorosłej, w wieku 24 lat
więc też niedawno.
Agaax lubi tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Analiza to tak jak ja nie jest teraz za wiele ryb bo mam jakis wstret do nich wiec jak zjem raz na 2 tyg to jest dobrze.... i te witaminy co ja biore wlasnie maja ponad 500 mg dha chyba 510mg i wcale nie uwazam ze od tego sa duze dzieci, w ostatniej ciazy moj syn urodzil sie 49cm i 3100 kg wagi wiec byl drobniusi a bbralam te same witaminy co terazSynek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit wrote:Analiza to tak jak ja nie jest teraz za wiele ryb bo mam jakis wstret do nich wiec jak zjem raz na 2 tyg to jest dobrze.... i te witaminy co ja biore wlasnie maja ponad 500 mg dha chyba 510mg i wcale nie uwazam ze od tego sa duze dzieci, w ostatniej ciazy moj syn urodzil sie 49cm i 3100 kg wagi wiec byl drobniusi a bbralam te same witaminy co teraz
Ale właśnie nie wiem do konca czy mu chodziło o dha czy może o ten komplet witamin z femibionu- bo tam jest faktycznie gigapaka wszystkiego?19.07.2016 r. Aleksander
-
Dunda wrote:Dzień dobry!
Patutka dzięki za kciukasy. No niestety tak to jest z naszymi szpitalami, że jak samemu nie dopilnujesz to oni z własnej woli nic nie zrobią. A Patutka Ciebie nie może nikt zastąpić przy babci, Ty nie powinnaś się forsowac a do tego szpital to klebowisko zarazków.
To teraz Specjalistki co na aftę, bo czuje, że mi to dziadostwo wyskoczyło.
Dzięki.
Solcoseryl pasta adhezyjna ( bez recepty .Kijanka
-
co do DHA to też nie czytałam żeby to miało jakiś wpływ na wagę i wzrost... Prędzej może chodziło mu tak jak mówisz o sam kompleks witamin
Analiza super że po wizycie wszystko ok! Już niedługo na pewno poczujesz ruchy
Patutka uważaj na siebie w tym szpitalu i trzymam wciąż kciuki za babcie twoją
Trzymam kciuki też za dzisiejsze wizyty i czekamy na wieści
Ja mam w poniedziałek i już się nie mogę doczekać a to jeszcze tyle czasujusella, _analiza, Zuzulka88, Patutka lubią tę wiadomość
-
Asit wrote:Jusella nie zapisalam sobie linkow a nie moge znalesc na you tobie.... jak bedziesz miala chwile mozesz mi podeslac linka na kocyk ale taki prosty.... bo ja mam tylko opanowane prawe i lewe oczko heheh
Asit stronka to: http://www.garnstudio.com jak wybierzesz język to będzie wyszukiwarka i wpisz kocyk to się wszystkie wyświetlą
Ja proponuję Ci ten:
http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3863&cid=5
lub ten: http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3878&cid=5 (tu już bardzo gruba włóczka)
Mnie osobiście pierwszy bardziej się podoba - prosty wzór a efektownyeve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dziś po przebudzeniu totalne zaćmienie umysłu miałam...
Śniło mi się, że byliśmy z Tatuśkiem nad morzem na plaży z jakąś starszą babką i ja ciąży byłam i mój siedział z tą kobitą na ławce a ja na kocyku leżałam. Piękne morze, czysta plaża, mało ludzi... bajka... w pewnym momencie przyszła jakaś dziewczyna, siadła na oparciu ławki i zaczęła się dostawiać do mojegowięc się wkurzyłam i z fochem poszłam sobie. Tatusiek mnie dogonił a ja mu wyrzuty, że gruba jestem i on woli tą chudą Izkę na to on do mnie, że w d... ma chudą Izkę i że jestem najsłodszym grubasem jakiego zna...
Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że się obudziłam, siadłam na łóżku obudziłam Tatuśka i mówię do niego - miałam sen, że byłam w ciąży a on oczy jak 5 zł i do mnie "przecież jesteś" - zupełnie o tym zapomniałam, wyleciało mi z głowy, że w ciązy jestem, po prostu zapomniałam
eve90, Zuzulka88, nowatorka, Wiola90, aisa, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość