WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo nareszcie Was nadrobilam, zajęło mi to 2 dni! :D

Troszkę miałam swoich obowiązków i nie miałam nawet czasu zaraportować się po wizycie poniedzialkowej;)

U nas wszystko dobrze, szyjka długa (a się o na bałam), łożysko na tylnej ścianie, przepływy w pępowinie w normie, małe rośnie, potwierdzony chłopiec;) na następną wizytę za 4 tyg mam zrobić sobie posiew z szyjki i standardowo mocz i morfologię. Brzuch rośnie widocznie, ruchów wciąż nie czuję :)

Zdjęcia niestety nie dostałam fajnego, nawet nie pooglądałam za bardzo malucha bo lekarz tylko w swoją stronę miał skierowany monitor. Następnym razem nagram na płytce! :D to już będzie zdrowo 21tc skonczony wiec malec będzie juz "tłuściutki" :)

Patutka-dobrze ze babcia Was ma, oby wróciła do sił jak najszybciej!

Dalile- kupuj poduchę; pomaga! :)

Ada - trzymam kciuki żeby to był tylko pojedynczy incydent, może faktycznie tylko jakieś naczynko polip naruszył i stad krew! :*

Najszczęśliwsza-jakie masz pytanie do PITów? Pytaj:)

Dunda potwierdzam, sachol działa!

Agaax, jusella, Zuzulka88, Dunda, aisa, kot_bury, mamuśka1 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, ja się zapisalam na warsztaty Mama Wie i dostałam maila zwrotnego z potwierdzeniem rejestracji.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i tak w ramach ciekawostki Wam powiem jakie zdanie ma mój lekarz na temat suplementacji-powiedziałam mu, ze biorę 250mg DHA i do tego femibion i czy czasem nie ZA MAŁO tego (bo Wy tu pisałyście ze niektóre to biorą dziennie nawet i 500 mg DHA) a on na to, że:

"Nie można przesadzac z suplementacją, bo od tego dziecko rośnie większe a tego nie chcemy. Wystarczy jak będzie pani brać pregnę plus (100 mg DHA, jod, żelazo,D3, kwas foliowy)".

I ja nie wiem co o tym myśleć bo z jednej strony faktycznie może za dużo biorę bo od początku małe jest o ponad tydzień większe na usg niż wychodzi z OM. Nawet w pon to usg podało normę dla 19tc. I może to od tego?

Ale z drugiej strony nie jem ryb i nie chciałabym jakichś niedoborów fundować dzieciowi;)

Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Agaax ja Cię i tak podziwiam, że tyle pracujesz. Ja pracuję w tym samym fachu i z końcem pierwszego trymestru uciekłam na L4. Nie dawałam rady tyle stać, robiło mi się słabo, a jeszcze do tego taki okres przeziębień i grypy. Powiedziałam dość i sama poprosiłam lekarza o zwolnienie.

Dunda na aftę możesz stosować dezaftan, jest bezpieczny. Bardzo dobry jest też Dentosept A, ale w ulotce jest inf że nie zaleca się stosowania w ciąży ze względu na brak badań, chociaż wydaje mi się że dziewczyny tu kiedyś pisały że używają.
    Oooo witam koleżanke po fachu! :D Wiesz co, ja kończę staż 17 marca i to mnie jedynie motywuje :P Przerobie jeszcze cały marzec a od kwietnia idę na zwolnienie. Jakbym była po stażu, to kto wie, czy od razu bym nie poszła, ze względu na te wszystkie choroby, ale odpukać ostatni raz byłam u lekarza, (jeszcze wtedy pediatry) 5/6 lat temu :D Przed zajściem w ciąże przepisałam się z przychodni dziecięcej do przychodni dorosłej, w wieku 24 lat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:16

Wiola90, _analiza, eve90, jusella, aisa lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sacholu nie powinno się w ciąży stosować.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Oooo witam koleżanke po fachu! :D Wiesz co, ja kończę staż 17 marca i to mnie jedynie motywuje :P Przerobie jeszcze cały marzec a od kwietnia idę na zwolnienie. Jakbym była po stażu, to kto wie, czy od razu bym nie poszła, ze względu na te wszystkie choroby, ale odpukać ostatni raz byłam u lekarza, (jeszcze wtedy pediatry) 5/6 lat temu :D Przed zajściem w ciąże przepisałam się z przychodni dziecięcej do przychodni dorosłej, w wieku 24 lat :D
    No tak, to zupełnie inna sytuacja. Ja staż skończyłam w maju 2015 :) więc też niedawno.

Agaax lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza to tak jak ja nie jest teraz za wiele ryb bo mam jakis wstret do nich wiec jak zjem raz na 2 tyg to jest dobrze.... i te witaminy co ja biore wlasnie maja ponad 500 mg dha chyba 510mg i wcale nie uwazam ze od tego sa duze dzieci, w ostatniej ciazy moj syn urodzil sie 49cm i 3100 kg wagi wiec byl drobniusi a bbralam te same witaminy co teraz

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 18:00

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Analiza to tak jak ja nie jest teraz za wiele ryb bo mam jakis wstret do nich wiec jak zjem raz na 2 tyg to jest dobrze.... i te witaminy co ja biore wlasnie maja ponad 500 mg dha chyba 510mg i wcale nie uwazam ze od tego sa duze dzieci, w ostatniej ciazy moj syn urodzil sie 49cm i 3100 kg wagi wiec byl drobniusi a bbralam te same witaminy co teraz
    No właśnie też mi się wydaje ze nawet nigdzie nie czytałam ze nadmiar dha coś może mieć wpływ na wagę czy wzrost.

Ale właśnie nie wiem do konca czy mu chodziło o dha czy może o ten komplet witamin z femibionu- bo tam jest faktycznie gigapaka wszystkiego?

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax a ja mam 26 i nadal należę do rodzinnej dziecięcej ale też musze sie w końcu przepisać bo czuje się dziwnie siedząc w kolejce z dziećmi ;)

jusella, Zuzulka88, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A czy to jest bez recepty?
    Tak bez recepty:)

Patutka lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Dzień dobry!

Patutka dzięki za kciukasy. No niestety tak to jest z naszymi szpitalami, że jak samemu nie dopilnujesz to oni z własnej woli nic nie zrobią. A Patutka Ciebie nie może nikt zastąpić przy babci, Ty nie powinnaś się forsowac a do tego szpital to klebowisko zarazków.

To teraz Specjalistki co na aftę, bo czuje, że mi to dziadostwo wyskoczyło.
    Dzięki.

Solcoseryl pasta adhezyjna ( bez recepty . ;)

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do DHA to też nie czytałam żeby to miało jakiś wpływ na wagę i wzrost... Prędzej może chodziło mu tak jak mówisz o sam kompleks witamin :D

Analiza super że po wizycie wszystko ok! Już niedługo na pewno poczujesz ruchy :)

Patutka uważaj na siebie w tym szpitalu i trzymam wciąż kciuki za babcie twoją :)

Trzymam kciuki też za dzisiejsze wizyty i czekamy na wieści :)

Ja mam w poniedziałek i już się nie mogę doczekać a to jeszcze tyle czasu :D

jusella, _analiza, Zuzulka88, Patutka lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Jusella nie zapisalam sobie linkow a nie moge znalesc na you tobie.... jak bedziesz miala chwile mozesz mi podeslac linka na kocyk ale taki prosty.... bo ja mam tylko opanowane prawe i lewe oczko heheh

Asit stronka to: http://www.garnstudio.com jak wybierzesz język to będzie wyszukiwarka i wpisz kocyk to się wszystkie wyświetlą
    Ja proponuję Ci ten:
    http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3863&cid=5
    lub ten: http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3878&cid=5 (tu już bardzo gruba włóczka)

Mnie osobiście pierwszy bardziej się podoba - prosty wzór a efektowny :-)

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych warsztatów to my byśmy chcieli razem chodzić tak jak na szkołę rodzenia i szukam czegoś nam pasującego... co nie jest łatwe...

Patutka lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Właśnie wg USG zaczynam 20 tydzień!

jusella, nowatorka, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś po przebudzeniu totalne zaćmienie umysłu miałam...
    Śniło mi się, że byliśmy z Tatuśkiem nad morzem na plaży z jakąś starszą babką i ja ciąży byłam i mój siedział z tą kobitą na ławce a ja na kocyku leżałam. Piękne morze, czysta plaża, mało ludzi... bajka... w pewnym momencie przyszła jakaś dziewczyna, siadła na oparciu ławki i zaczęła się dostawiać do mojego :-( więc się wkurzyłam i z fochem poszłam sobie. Tatusiek mnie dogonił a ja mu wyrzuty, że gruba jestem i on woli tą chudą Izkę na to on do mnie, że w d... ma chudą Izkę i że jestem najsłodszym grubasem jakiego zna...
    Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że się obudziłam, siadłam na łóżku obudziłam Tatuśka i mówię do niego - miałam sen, że byłam w ciąży a on oczy jak 5 zł i do mnie "przecież jesteś" - zupełnie o tym zapomniałam :-), wyleciało mi z głowy, że w ciązy jestem, po prostu zapomniałam

eve90, Zuzulka88, nowatorka, Wiola90, aisa, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella dobre, dzisiaj w gazecie czytałam że kobiety w ciąży mają sklerozę więc spokojnie to normalne :D

Ja jak na razie mam tak głupie sny że to szkoda gadać...

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ale żeby aż do tego stopnia sklerozę mieć?

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu :)
    W końcu po tylu miesiącach rzygania wyszłam z domu i odwiedziłam swoją pracę. Niestety szefowa dalej ma na mnie focha za to, że zaszłam w ciąże :D No cóż... :D

jusella, Maka lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ