X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze każdy tyje w swoim tempie. Ja przytulam 6 kg :-)

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zamiar iśc do kosmetyczki na jakiś fajny zabieg, niech mnie trochę pomiziają po buźce:)macie jakąś fajna propozycje na taki zabieg?któraś może była się ostatnio porozpieszczać?:)

jusella, Ejrene, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, to moja pierwsza ciąża, a na plusie mam 1.4 kg mam się czym martwić? To nie jest za malo?
    Patutka ja jeszcze ciągle jestem na minusie co do wagi z przed ciąży. Od największego spadku wagi przytyłam tylko 0,3 kg. Lekarz stwierdził, że wolno ale przyrasta i dziecko rośnie to jest ok. Więc nie masz się czym martwić

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio jak sie wazylam to bylo dokladnie tyle co przed ciaza i wcale sie tym nie martwie, wrecz przeciwnie. odzywiam sie dobrze a brzuszek rosnie razem z maluchem.

ps. poprawilam dzisiaj sobie humor i kupilam sobie super ciuszki: twin set z kardiganem bardzo leciutkim na lato w kolorze jasny blekit i tshirt bialy z ladnymi wzorkami :) wydalam troche kasy ale juz dawno sobie nic nie sprawilam a tez mi sie nalezy :P

jusella, Zuzulka88, aisa, Smile, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Mi sie wydaje ze każdy tyje w swoim tempie. Ja przytulam 6 kg :-)

Dokładnie :) Też jestem tego samego zdania. O ile z dzieckiem ok to nie ma co się martwić wagą, ja przytyłam wcześnjej od początku ciąży prawie 3 kg,a w ostatnim tygodniu schudłam kilogram.

Smile bardzo dobry pomysł :) ja planuje do fryzjera się wybrać w końcu ;)

Czytam Was ,ale w pracy mam teraz taki zapierdziel że nie mam czasu na forum. Dziś po raz pierszy pożałowałam że nie jestem jeszcze na zwolnieniu :p

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też swędziała strasznie skóra na brzuchu i piersiach ale odkąd smaruje na wieczór palmersem a rano oliwką jest ok, jak narazie +5 kg :)

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina zobaczył wynik i pokrecil nosem... Mówi gdzie to zalapalam... No więc antybiotyk dostałam i jeszcze wymaz z pochwy... Kolejny stres.
    Ah..na koniec mnie pocieszyl zw będzie dobrze...trudno co będzie to będzie nic już nie czytam.

Zabieg na twarz weź sobie z masażem ale bez peelingu kawitacyjnego ponieważ jest to przeciwwskazanie w ciąży.
    Ja ogólnie wolę stopy robić.
    Jak by coś to pytaj bo akurat mam salony kosmetyczne ;-)

Zuzulka88, Smile, majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +3,5 kg u mnie

Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5,5kg na plusie ale mnie to wszystko w bunio idzie i mam przegwizdane bo już zaczynają się problemy z zakładaniem butów, ostatnio jak się ważyłam to bunio zasłaniał mi wyświetlacz a to dopiero połowa ciąży :-(

Patutka, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 18:03

jusella lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal tak jak przed ciążą,może z 0,5 - 1kg więcej. Dzidek kopie jak szalony dziś to się tym nie martwię, na pewno go nie głodzę jak ma tyle energii ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September wrote:
    Mnie jak tylko zaczyna swędzieć brzuch to boję się o rozstępy, bo niestety mam do nich tendencję...
    Siostra dała mi olej kokosowy. Kosztuje ze 12 zł i na razie mi pomaga. Jeszcze nic nie wylazło :)
    Ja rozstępy mam już od czasu dojrzewania, wyskoczyły nawet nie wiem kiedy. Mówią że jak się przytyje to robią się rozstępy, a ja tamtym czasie nie przybrałam na wadze. Więc tendencję mam, rozstępy mam (na piersiach i pośladkach), ale bać się nie boję, bo i tak z tymi które mam już nic nie zrobię ;)
    Smile wrote:
    Może trzeba po prostu natłuszczać bo się skóra rozciąga?
    Smaruję wieczorem po kąpieli brzuch i piersi, ale jak widać raz dziennie nie wystarcza. Od dziś piersi będę smarować częściej ;)

860ij44jnlwgi45u.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 18:03

MirelS, Maka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    ja ostatnio jak sie wazylam to bylo dokladnie tyle co przed ciaza i wcale sie tym nie martwie, wrecz przeciwnie. odzywiam sie dobrze a brzuszek rosnie razem z maluchem.

ps. poprawilam dzisiaj sobie humor i kupilam sobie super ciuszki: twin set z kardiganem bardzo leciutkim na lato w kolorze jasny blekit i tshirt bialy z ladnymi wzorkami :) wydalam troche kasy ale juz dawno sobie nic nie sprawilam a tez mi sie nalezy :P

Tez mam ochote na jakiegoś ciucha ale sama nie wiem co bym mogła kupić.Normalne ciuchy zaraz będą za małe a ciążowe to tak średnio mi się podobają...

aisa lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +3 a co do smarowania to jak sobie przypomnę :)
    Dziś zamówiłam w końcu poduszkę C jutro już będzie mam nadzieję że będzie mi w końcu wygodnie spać :)

Patutka życie cię nie rozpieszcza ale największe szczęście nosisz pod sercem <3 kopie fika i rozrabia w brzuszku aby u mamy pojawił się uśmiech :).

Ja dziś miałam aktywny dziś i praktycznie nie czułam ruchów i tak się trochę martwilam już ze coś może nie tak bo dziś mi się głupoty snily w nocy, i aby się troche uspokoic to sprawdzilam detektorem co slychc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:43

jusella, Agaax lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przejrzałam plan tych warsztatów i zapowiadają się naprawdę ciekawie :) szkoda że w trójmieście jest tylko kilka z nich

Patutka lubi tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka no widzisz, dziecia jeszcze nie ma na świecie,a już chce pocieszyć i dodać KOPA :D

Ja się smaruję tylko jak mi się przypomni, a że mam "łeb nie ten" ostatnio to często niestety zapominam ;/

Smile ja np.kupiłam płaszczyk w niedzielę z HM- niezapinany na wiosnę, żeby każdy brzuszek się zmieścił, ło taki:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0333898002.html;)
    a górę kupuję o kroju trapezowym albo oversize. Nie chcę kupować dużo typowo ciążowych ubrań.

majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/ciaza/6673/Od-seksu-do-narodzin-czyli-jak-powstaje-zycie-NIEZWYKLE-ZDJECIA.html

Patrzcie jakie to śliczne <3

nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Patutka no widzisz, dziecia jeszcze nie ma na świecie,a już chce pocieszyć i dodać KOPA :D

Ja się smaruję tylko jak mi się przypomni, a że mam "łeb nie ten" ostatnio to często niestety zapominam ;/

Smile ja np.kupiłam płaszczyk w niedzielę z HM- niezapinany na wiosnę, żeby każdy brzuszek się zmieścił, ło taki:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0333898002.html;)
    a górę kupuję o kroju trapezowym albo oversize. Nie chcę kupować dużo typowo ciążowych ubrań.
    MirelS super płaszczyk:) Bardzo mi się podoba:) Chyba przejdę się do H&M i też sobie przymierzę.

MirelS lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Agaax a ja mam 26 i nadal należę do rodzinnej dziecięcej ale też musze sie w końcu przepisać bo czuje się dziwnie siedząc w kolejce z dziećmi ;)
    hahahaha :D domyślam się jakie miny mają mamy z dziećmi stojące w kolejce :D

eve90, aisa lubią tę wiadomość

201607055580.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ