X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze każdy tyje w swoim tempie. Ja przytulam 6 kg :-)

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zamiar iśc do kosmetyczki na jakiś fajny zabieg, niech mnie trochę pomiziają po buźce:)macie jakąś fajna propozycje na taki zabieg?któraś może była się ostatnio porozpieszczać?:)

jusella, Ejrene, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, to moja pierwsza ciąża, a na plusie mam 1.4 kg mam się czym martwić? To nie jest za malo?
    Patutka ja jeszcze ciągle jestem na minusie co do wagi z przed ciąży. Od największego spadku wagi przytyłam tylko 0,3 kg. Lekarz stwierdził, że wolno ale przyrasta i dziecko rośnie to jest ok. Więc nie masz się czym martwić

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio jak sie wazylam to bylo dokladnie tyle co przed ciaza i wcale sie tym nie martwie, wrecz przeciwnie. odzywiam sie dobrze a brzuszek rosnie razem z maluchem.

ps. poprawilam dzisiaj sobie humor i kupilam sobie super ciuszki: twin set z kardiganem bardzo leciutkim na lato w kolorze jasny blekit i tshirt bialy z ladnymi wzorkami :) wydalam troche kasy ale juz dawno sobie nic nie sprawilam a tez mi sie nalezy :P

jusella, Zuzulka88, aisa, Smile, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Mi sie wydaje ze każdy tyje w swoim tempie. Ja przytulam 6 kg :-)

Dokładnie :) Też jestem tego samego zdania. O ile z dzieckiem ok to nie ma co się martwić wagą, ja przytyłam wcześnjej od początku ciąży prawie 3 kg,a w ostatnim tygodniu schudłam kilogram.

Smile bardzo dobry pomysł :) ja planuje do fryzjera się wybrać w końcu ;)

Czytam Was ,ale w pracy mam teraz taki zapierdziel że nie mam czasu na forum. Dziś po raz pierszy pożałowałam że nie jestem jeszcze na zwolnieniu :p

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też swędziała strasznie skóra na brzuchu i piersiach ale odkąd smaruje na wieczór palmersem a rano oliwką jest ok, jak narazie +5 kg :)

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina zobaczył wynik i pokrecil nosem... Mówi gdzie to zalapalam... No więc antybiotyk dostałam i jeszcze wymaz z pochwy... Kolejny stres.
    Ah..na koniec mnie pocieszyl zw będzie dobrze...trudno co będzie to będzie nic już nie czytam.

Zabieg na twarz weź sobie z masażem ale bez peelingu kawitacyjnego ponieważ jest to przeciwwskazanie w ciąży.
    Ja ogólnie wolę stopy robić.
    Jak by coś to pytaj bo akurat mam salony kosmetyczne ;-)

Zuzulka88, Smile, majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +3,5 kg u mnie

Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5,5kg na plusie ale mnie to wszystko w bunio idzie i mam przegwizdane bo już zaczynają się problemy z zakładaniem butów, ostatnio jak się ważyłam to bunio zasłaniał mi wyświetlacz a to dopiero połowa ciąży :-(

Patutka, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 18:03

jusella lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal tak jak przed ciążą,może z 0,5 - 1kg więcej. Dzidek kopie jak szalony dziś to się tym nie martwię, na pewno go nie głodzę jak ma tyle energii ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September wrote:
    Mnie jak tylko zaczyna swędzieć brzuch to boję się o rozstępy, bo niestety mam do nich tendencję...
    Siostra dała mi olej kokosowy. Kosztuje ze 12 zł i na razie mi pomaga. Jeszcze nic nie wylazło :)
    Ja rozstępy mam już od czasu dojrzewania, wyskoczyły nawet nie wiem kiedy. Mówią że jak się przytyje to robią się rozstępy, a ja tamtym czasie nie przybrałam na wadze. Więc tendencję mam, rozstępy mam (na piersiach i pośladkach), ale bać się nie boję, bo i tak z tymi które mam już nic nie zrobię ;)
    Smile wrote:
    Może trzeba po prostu natłuszczać bo się skóra rozciąga?
    Smaruję wieczorem po kąpieli brzuch i piersi, ale jak widać raz dziennie nie wystarcza. Od dziś piersi będę smarować częściej ;)

860ij44jnlwgi45u.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 18:03

MirelS, Maka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    ja ostatnio jak sie wazylam to bylo dokladnie tyle co przed ciaza i wcale sie tym nie martwie, wrecz przeciwnie. odzywiam sie dobrze a brzuszek rosnie razem z maluchem.

ps. poprawilam dzisiaj sobie humor i kupilam sobie super ciuszki: twin set z kardiganem bardzo leciutkim na lato w kolorze jasny blekit i tshirt bialy z ladnymi wzorkami :) wydalam troche kasy ale juz dawno sobie nic nie sprawilam a tez mi sie nalezy :P

Tez mam ochote na jakiegoś ciucha ale sama nie wiem co bym mogła kupić.Normalne ciuchy zaraz będą za małe a ciążowe to tak średnio mi się podobają...

aisa lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +3 a co do smarowania to jak sobie przypomnę :)
    Dziś zamówiłam w końcu poduszkę C jutro już będzie mam nadzieję że będzie mi w końcu wygodnie spać :)

Patutka życie cię nie rozpieszcza ale największe szczęście nosisz pod sercem <3 kopie fika i rozrabia w brzuszku aby u mamy pojawił się uśmiech :).

Ja dziś miałam aktywny dziś i praktycznie nie czułam ruchów i tak się trochę martwilam już ze coś może nie tak bo dziś mi się głupoty snily w nocy, i aby się troche uspokoic to sprawdzilam detektorem co slychc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:43

jusella, Agaax lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przejrzałam plan tych warsztatów i zapowiadają się naprawdę ciekawie :) szkoda że w trójmieście jest tylko kilka z nich

Patutka lubi tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka no widzisz, dziecia jeszcze nie ma na świecie,a już chce pocieszyć i dodać KOPA :D

Ja się smaruję tylko jak mi się przypomni, a że mam "łeb nie ten" ostatnio to często niestety zapominam ;/

Smile ja np.kupiłam płaszczyk w niedzielę z HM- niezapinany na wiosnę, żeby każdy brzuszek się zmieścił, ło taki:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0333898002.html;)
    a górę kupuję o kroju trapezowym albo oversize. Nie chcę kupować dużo typowo ciążowych ubrań.

majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/ciaza/6673/Od-seksu-do-narodzin-czyli-jak-powstaje-zycie-NIEZWYKLE-ZDJECIA.html

Patrzcie jakie to śliczne <3

nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Patutka no widzisz, dziecia jeszcze nie ma na świecie,a już chce pocieszyć i dodać KOPA :D

Ja się smaruję tylko jak mi się przypomni, a że mam "łeb nie ten" ostatnio to często niestety zapominam ;/

Smile ja np.kupiłam płaszczyk w niedzielę z HM- niezapinany na wiosnę, żeby każdy brzuszek się zmieścił, ło taki:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0333898002.html;)
    a górę kupuję o kroju trapezowym albo oversize. Nie chcę kupować dużo typowo ciążowych ubrań.
    MirelS super płaszczyk:) Bardzo mi się podoba:) Chyba przejdę się do H&M i też sobie przymierzę.

MirelS lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Agaax a ja mam 26 i nadal należę do rodzinnej dziecięcej ale też musze sie w końcu przepisać bo czuje się dziwnie siedząc w kolejce z dziećmi ;)
    hahahaha :D domyślam się jakie miny mają mamy z dziećmi stojące w kolejce :D

eve90, aisa lubią tę wiadomość

201607055580.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ