X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    25 zł płaciłam. Prywatnie nie potrzebujesz skierowania.
    Ja chciałam sprawdzić bo jestem po poronieniu, poziom wyszedł niski i biorę luteinę. Przy tych Twoich plamieniach też bym zrobiła dla świętego spokoju, dziwne że Ci nie zlecił

dzięki <3

no też się zdziwilam, że nic nie polecił, nawet tego nie skomentował..

201607055580.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron nie musisz robić na czczo wiec możesz zrobić po południu :). Dziewczyny dobrze mówią. Lepiej mieć pewność. Chociaż mój lekarz wypisuje luteine nawet jak progesteron jest w normie. Tak profilaktycznie. Bo nie zaszkodzi a może pomóc. Twój lekarz powinien ci bez problemu wypisac, a tym bardziej przy plamieniach

Agaax lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi wiadomo to progesteron się bada na czczo.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zdąże przed pracą, albo spytam się mamy czy mi pobierze krew i odda do labolatorium do szpitala przed pracą (jest pielęgniarką), tylko muszę jej najpierw powiedzieć o ciąży hahaha :D

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

201607055580.png

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gabinetginekolog.pl/ginekologia/profilaktyczne_badania_laboratoryjne

Jeśli chodzi o beta hcg, progesteron nie trzeba;). Bo nie zależą one od tego czy coś zjemy czy nie.

Agaax lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie różnie piszą http://www.medonet.pl/badania/progesteron,artykul,1570241.html

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy siam muszę być na czczo, bo u mnie pobierają krew od 7:00 - 10:00 :D

201607055580.png

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne. Nie wiem czemu tak piszą. Może z góry przyjmują żeby pobierać na czczo w tym artykule ale przecież hormony (oprócz prolaktyny bodajze) nie mają wpływu na to co jesz. Ich wartość nie zmienia się pod względem zjedzonego śniadania. Co innego morfologia, glukoza i cala reszta badań. W każdym razie najważniejsze żeby Agaax zrobiła sobie badanie i wszystko będzie jasne :). Daj znać kochana jak będziesz miała już wyniki. Uciekam spać :*. Do jutra

Agaax, aisa, Edka lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :) ale sie rozpisayscie! Ja tez zostaje tu, bo tez lubie chaos :)

Biust tez mi dokucza, najgorzej wieczorem jak wypuszcze ze stanika, to czuja jaki jest ciezki... Dzisiaj rano nasmarowalam sie olejem kokosowym, alez porzjemnosc. Pachna do tej pory :)

katuni, Nanatasza, MartaT, Agaax lubią tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż to badzo się cieszy z mojego biustu :) Bo zawsze miałam mały a juz urósł o rozmiar ;p

Agaax lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie daje dotkanac poki co, za bardzo boli. Ale od 6-7ego tygodnia podobno ma byc lepiej.

Ja wlasnie szukam drugiej pani doktor, bo jestem srednio zadowolona z mojej pierwszej wizyty. Umowie sie z jeszcze jedna albo dwiema, dla sprawdzenia :)

hchyvfxm7iotia77.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)

Powiedzcie mi dziewczyny wy uzywacie tego olejku kokosowego rafinowanego czy nierafinowanego? Bylam wczoraj w sklepie i nierafinowany kosztowal 60 zł :/ Troche duzo...

U mnie nadal bez zmian jezeli chodzi o objawy... Czyli ciezko.. Dzisiaj robie sobie dzien lenia :) Moze sie tylko na basen wybiore :)
    Nutka-koloru wrote:
    Mnie również bolą piersi ale na szczęście do 7 tygodnia blisko więc jeszcze troche i zacznie to puszczać .

No nie wiem... ja mam juz 7 tydzien a dalej bola jak cholera :(
    Edka wrote:
    A te wszystkie pobolewania brzuszne, kłucia itp to do kiedy tak trwać mają
    ?

Mnie wczoraj okropnie bolal brzuch.. Pierwszy raz tak bardzo i tak jakos dziwnie, bo nie na dole tylko tak na srodku... Juz myslalam, ze dzieje sie cos niedobrego.. Mam nadzieje, ze faktycznie tak ma byc.

Milego dnia wszystkim :)

namea lubi tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni :) ja uzywam tego http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=57865
    Jestem zadowolona. Jak bede w Polsce to go dokupie, ale tutaj u mnie mozna normalnie dostac olej kokosowy nierafinowany w kazdym sklepie spozywczym :) Te rafinowane sa bez smaku i zapachu.

Ja smaze na oleju kokosowym, bo to najzdrowiej. A jakie pyszne!

hchyvfxm7iotia77.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Musze wlasnie w koncu jakis kupic. Ale one chyba wszystkie tak duzo kosztuja. Te rafinowane sa tansze, ale ja chce zeby pachnial :) uwielbiam zapach kokosu :) :) :)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Dzien dobry wszystkim :)

Powiedzcie mi dziewczyny wy uzywacie tego olejku kokosowego rafinowanego czy nierafinowanego? Bylam wczoraj w sklepie i nierafinowany kosztowal 60 zł :/ Troche duzo...

U mnie nadal bez zmian jezeli chodzi o objawy... Czyli ciezko.. Dzisiaj robie sobie dzien lenia :) Moze sie tylko na basen wybiore :)

Mnie wczoraj okropnie bolal brzuch.. Pierwszy raz tak bardzo i tak jakos dziwnie, bo nie na dole tylko tak na srodku... Juz myslalam, ze dzieje sie cos niedobrego.. Mam nadzieje, ze faktycznie tak ma byc.

Milego dnia wszystkim :)
    Dobre ceny są na aptekagemini.pl
    Rafinowany ponoć jako kosmetyk może być ale do smażenia już nierafinowany.
    Olej kokosowy dobrze nawilża, ten ze słodkich migdałów dobry jest na rozstępy. I tańszy niż bio oil.

Nanatasza lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. To kupuje ten nierafinowany. Ze wzgledu na zapach i sprobuje zaczac go uzywac w kuchni. Trzeba sie zdrowo odzywiac :)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pachnie przepieknie :) a to tez przyjemnosc dla ciala tak pieknie pachniec. A potrawy smazone na kokosowym nabieraja tez super smaku. Mi bardzo odpowiada i jest przede wszystkim zdrowe. Do smazenia tylko kokosowy albo maslo klarowane albo maslo ghee. Oleje roslinne nie powinny byc w ogole podgrzewane.

katuni lubi tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, ale z Was nocne marki!
    widze ze wszystkie may problem z biustem :)
    moj kot póki co lekko obrażony, moze cos wyczuwa, bo nie chce na kolana przyjść

milego dnia babeczki ja dzis intensywnie - spiewamy z chórem na 11 listopada, a potem odwiedzny z odwiedzinami

duzo słonka i spokoju :)

aisa lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Wiola kiedy powtarzasz HCG? Jutro?

Ja niestety jutro mam nad programową wizytę nie u swojego lekarza, bo mój na urlopie bo krwawiłam w poniedziałek wieczorem. Na szczęście jednorazowo. Myślicie że w 5tygodniu 4 dniu będzie już widać zarodek?

atdc15nmjt4tk663.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    September jak miło :), bardzo się cieszę że jest ktoś z okolicy :)
    Do dr Sprawki musisz dzwonić w poniedziałek, wtorek lub czwartek wtedy przyjmuje, między godz 16-20 powinnaś się dodzwonić
    Ja jestem z Łukowa :) do Siedlec mam ok 30km zastanawiałam się czy do dr Sprawki nie jeździć :) podobno bardzo dobry jest ;) moje znajome do niego jeżdżą :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ