X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    25 zł płaciłam. Prywatnie nie potrzebujesz skierowania.
    Ja chciałam sprawdzić bo jestem po poronieniu, poziom wyszedł niski i biorę luteinę. Przy tych Twoich plamieniach też bym zrobiła dla świętego spokoju, dziwne że Ci nie zlecił

dzięki <3

no też się zdziwilam, że nic nie polecił, nawet tego nie skomentował..

201607055580.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron nie musisz robić na czczo wiec możesz zrobić po południu :). Dziewczyny dobrze mówią. Lepiej mieć pewność. Chociaż mój lekarz wypisuje luteine nawet jak progesteron jest w normie. Tak profilaktycznie. Bo nie zaszkodzi a może pomóc. Twój lekarz powinien ci bez problemu wypisac, a tym bardziej przy plamieniach

Agaax lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi wiadomo to progesteron się bada na czczo.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zdąże przed pracą, albo spytam się mamy czy mi pobierze krew i odda do labolatorium do szpitala przed pracą (jest pielęgniarką), tylko muszę jej najpierw powiedzieć o ciąży hahaha :D

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

201607055580.png

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gabinetginekolog.pl/ginekologia/profilaktyczne_badania_laboratoryjne

Jeśli chodzi o beta hcg, progesteron nie trzeba;). Bo nie zależą one od tego czy coś zjemy czy nie.

Agaax lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie różnie piszą http://www.medonet.pl/badania/progesteron,artykul,1570241.html

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy siam muszę być na czczo, bo u mnie pobierają krew od 7:00 - 10:00 :D

201607055580.png

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne. Nie wiem czemu tak piszą. Może z góry przyjmują żeby pobierać na czczo w tym artykule ale przecież hormony (oprócz prolaktyny bodajze) nie mają wpływu na to co jesz. Ich wartość nie zmienia się pod względem zjedzonego śniadania. Co innego morfologia, glukoza i cala reszta badań. W każdym razie najważniejsze żeby Agaax zrobiła sobie badanie i wszystko będzie jasne :). Daj znać kochana jak będziesz miała już wyniki. Uciekam spać :*. Do jutra

Agaax, aisa, Edka lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :) ale sie rozpisayscie! Ja tez zostaje tu, bo tez lubie chaos :)

Biust tez mi dokucza, najgorzej wieczorem jak wypuszcze ze stanika, to czuja jaki jest ciezki... Dzisiaj rano nasmarowalam sie olejem kokosowym, alez porzjemnosc. Pachna do tej pory :)

katuni, Nanatasza, MartaT, Agaax lubią tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż to badzo się cieszy z mojego biustu :) Bo zawsze miałam mały a juz urósł o rozmiar ;p

Agaax lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie daje dotkanac poki co, za bardzo boli. Ale od 6-7ego tygodnia podobno ma byc lepiej.

Ja wlasnie szukam drugiej pani doktor, bo jestem srednio zadowolona z mojej pierwszej wizyty. Umowie sie z jeszcze jedna albo dwiema, dla sprawdzenia :)

hchyvfxm7iotia77.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)

Powiedzcie mi dziewczyny wy uzywacie tego olejku kokosowego rafinowanego czy nierafinowanego? Bylam wczoraj w sklepie i nierafinowany kosztowal 60 zł :/ Troche duzo...

U mnie nadal bez zmian jezeli chodzi o objawy... Czyli ciezko.. Dzisiaj robie sobie dzien lenia :) Moze sie tylko na basen wybiore :)
    Nutka-koloru wrote:
    Mnie również bolą piersi ale na szczęście do 7 tygodnia blisko więc jeszcze troche i zacznie to puszczać .

No nie wiem... ja mam juz 7 tydzien a dalej bola jak cholera :(
    Edka wrote:
    A te wszystkie pobolewania brzuszne, kłucia itp to do kiedy tak trwać mają
    ?

Mnie wczoraj okropnie bolal brzuch.. Pierwszy raz tak bardzo i tak jakos dziwnie, bo nie na dole tylko tak na srodku... Juz myslalam, ze dzieje sie cos niedobrego.. Mam nadzieje, ze faktycznie tak ma byc.

Milego dnia wszystkim :)

namea lubi tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni :) ja uzywam tego http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=57865
    Jestem zadowolona. Jak bede w Polsce to go dokupie, ale tutaj u mnie mozna normalnie dostac olej kokosowy nierafinowany w kazdym sklepie spozywczym :) Te rafinowane sa bez smaku i zapachu.

Ja smaze na oleju kokosowym, bo to najzdrowiej. A jakie pyszne!

hchyvfxm7iotia77.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Musze wlasnie w koncu jakis kupic. Ale one chyba wszystkie tak duzo kosztuja. Te rafinowane sa tansze, ale ja chce zeby pachnial :) uwielbiam zapach kokosu :) :) :)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Dzien dobry wszystkim :)

Powiedzcie mi dziewczyny wy uzywacie tego olejku kokosowego rafinowanego czy nierafinowanego? Bylam wczoraj w sklepie i nierafinowany kosztowal 60 zł :/ Troche duzo...

U mnie nadal bez zmian jezeli chodzi o objawy... Czyli ciezko.. Dzisiaj robie sobie dzien lenia :) Moze sie tylko na basen wybiore :)

Mnie wczoraj okropnie bolal brzuch.. Pierwszy raz tak bardzo i tak jakos dziwnie, bo nie na dole tylko tak na srodku... Juz myslalam, ze dzieje sie cos niedobrego.. Mam nadzieje, ze faktycznie tak ma byc.

Milego dnia wszystkim :)
    Dobre ceny są na aptekagemini.pl
    Rafinowany ponoć jako kosmetyk może być ale do smażenia już nierafinowany.
    Olej kokosowy dobrze nawilża, ten ze słodkich migdałów dobry jest na rozstępy. I tańszy niż bio oil.

Nanatasza lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. To kupuje ten nierafinowany. Ze wzgledu na zapach i sprobuje zaczac go uzywac w kuchni. Trzeba sie zdrowo odzywiac :)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pachnie przepieknie :) a to tez przyjemnosc dla ciala tak pieknie pachniec. A potrawy smazone na kokosowym nabieraja tez super smaku. Mi bardzo odpowiada i jest przede wszystkim zdrowe. Do smazenia tylko kokosowy albo maslo klarowane albo maslo ghee. Oleje roslinne nie powinny byc w ogole podgrzewane.

katuni lubi tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, ale z Was nocne marki!
    widze ze wszystkie may problem z biustem :)
    moj kot póki co lekko obrażony, moze cos wyczuwa, bo nie chce na kolana przyjść

milego dnia babeczki ja dzis intensywnie - spiewamy z chórem na 11 listopada, a potem odwiedzny z odwiedzinami

duzo słonka i spokoju :)

aisa lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Wiola kiedy powtarzasz HCG? Jutro?

Ja niestety jutro mam nad programową wizytę nie u swojego lekarza, bo mój na urlopie bo krwawiłam w poniedziałek wieczorem. Na szczęście jednorazowo. Myślicie że w 5tygodniu 4 dniu będzie już widać zarodek?

atdc15nmjt4tk663.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    September jak miło :), bardzo się cieszę że jest ktoś z okolicy :)
    Do dr Sprawki musisz dzwonić w poniedziałek, wtorek lub czwartek wtedy przyjmuje, między godz 16-20 powinnaś się dodzwonić
    Ja jestem z Łukowa :) do Siedlec mam ok 30km zastanawiałam się czy do dr Sprawki nie jeździć :) podobno bardzo dobry jest ;) moje znajome do niego jeżdżą :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ