X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    2 kreski to 2 kreski nie wazne jaka by byla blada ;) ja 10 dni po owu mialam taka bladziutka ze moj nie wierzyl ze sie udalo, myslal ze mam jakies zwidy hehe. ktora to twoja ciaza?

Mam nadzieje ze tak będzie :D To moja druga ciaża . Obie planowane i obie w trzecim cyklu starań : A twoja ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:56

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    nowatorka - no to cos mi sie pomysliło ale mniejsza z tym . Dokładny termin poznam po wizycie . Ale będe chciała by było bliżej tego z USG bo będe miała CC wiec ważne by dzidziuś nie był za mały . Z córką miałam 10 dni różnicy na usg , powinnam miec termin na 17 maj a miałam na 7 a CC miałam 17 kwietnia wiec az miesiąc wcześniej , mała miała tylko 2600 :(
    Ja jak się urodziłam to ważyłam 2400 :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem ciekawa ile przytyję w ciąży :D jakoś akurat bardzo się nie obawiam,że meega dużo chociaż dla mnie to nawet wskazane :D ja ok m-c temu ważyłam zaledwie 41kg. W poniedziałek ważyłam się u ginekologa, ważę obecnie 43kg, a wzrost mam 164 :D

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja jak się urodziłam to ważyłam 2400 :)

Nie chodzi mi tylko o wagę . Mała miała wade serca jak sie urodziła bo serduszko miało nie zrośniętą komorę i musiała leżeć w szpitalu . Tam zaraziła sie jakąś bakterią i dopiero po 3 tygodniach mogłam ją wziąć do domu. To był koszmar , mogłam u niej siedziec tylko 2-3 godziny dziennie a przecież takie maleństwo potrzebuje bliskości mamy . Pielęgniarki krzyczały po tych noworodkach az serce bolało. Córka była odparzona do krwi bo bo to olewali . Myśle ze jak by dłużej była w brzuchu to było by inaczej . Bardzo chciałam też karmić i przez te 3 tygodnie co 3 godziny i w nocy i w dzien odciągałam . Z tym sie udało ale było ciężko . Pokarmiłam do 15 miesiąca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja to jestem ciekawa ile przytyję w ciąży :D jakoś akurat bardzo się nie obawiam,że meega dużo chociaż dla mnie to nawet wskazane :D ja ok m-c temu ważyłam zaledwie 41kg. W poniedziałek ważyłam się u ginekologa, ważę obecnie 43kg, a wzrost mam 164 :D

Ale z ciebie chudzina :) Ja w pierwszej zaczynałam z wagą 54 a skończyłam na 72 czyli 18 kg . Teraz zaczynam z 57 i już kilo na plusie .

aisa lubi tę wiadomość

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Nie chodzi mi tylko o wagę . Mała miała wade serca jak sie urodziła bo serduszko miało nie zrośniętą komorę i musiała leżeć w szpitalu . Tam zaraziła sie jakąś bakterią i dopiero po 3 tygodniach mogłam ją wziąć do domu. To był koszmar , mogłam u niej siedziec tylko 2-3 godziny dziennie a przecież takie maleństwo potrzebuje bliskości mamy . Pielęgniarki krzyczały po tych noworodkach az serce bolało. Córka była odparzona do krwi bo bo to olewali . Myśle ze jak by dłużej była w brzuchu to było by inaczej . Bardzo chciałam też karmić i przez te 3 tygodnie co 3 godziny i w nocy i w dzien odciągałam . Z tym sie udało ale było ciężko . Pokarmiłam do 15 miesiąca :)
    Najgorszy ból dla matki patrząc jak maleństwo cierpi :( ale już wszystko jest ok?

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Ale z ciebie chudzina :) Ja w pierwszej zaczynałam z wagą 54 a skończyłam na 72 czyli 18 kg . Teraz zaczynam z 57 i już kilo na plusie .
    Noo nawet miałam skierowanie na badania czy że mną wszytko ok,ale z badań wynikało,że jestem super zdrowa :) po prostu mam bardzo dobrą przemianę materii :)

nowatorka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Mam nadzieje ze tak będzie :D To moja druga ciaża . Obie planowane i obie w trzecim cyklu starań : A twoja ?
    pierwsza :) bardzo planowana :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    to b malo wazysz, ale jezeli masz taka dobra przemiane materii to tylko zazdroscic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:10

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ale z was ranne ptaszki ja wstałam dopiero po 10 :) :D

Ja biore duphaston tabl 2x1, lekarz kazal mi brac jak zaczelam plamic, mam krwiaka. Aktualnie nie plamie ale tydz temu na USG krwiak jeszcze byl.

Miłego Dnia wszystkim :)

aisa lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a takie pytanie z innej beczki :D w jakim wieku jesteście? :) może o wiek nie powinno się pytać,ale zastanawia mnie to jaka różnica wieku nas dzieli :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Najgorszy ból dla matki patrząc jak maleństwo cierpi :( ale już wszystko jest ok?

Tak dziurka sie zarosła jak mała miała 3 msc :)

aisa lubi tę wiadomość

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    to b malo wazysz
    Trochę tak. Dlatego też staram się regularnie jeść posiłki :) w tym sporo warzyw i owoców :) tym bardziej teraz,bo muszę dbać nie tylko o siebie, ale również o moją kruszynkę :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Tak dziurka sie zarosła jak mała miała 3 msc :)
    Najważniejsze,że jest już wszystko ok :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nowatorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    wszpolczuje. ale wazne ze wszystko sie dobrze skonczylo. ja jak sie urodzilam mialam mase problemow, 7 punktow abgara (czy jak one tam sie nazywaja) i siedzialam w inkubatorze. ale dzieki mojej mamusi ze wszystkiego jakos wyszlam :)

MartaT, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Dziewczyny a takie pytanie z innej beczki :D w jakim wieku jesteście? :) może o wiek nie powinno się pytać,ale zastanawia mnie to jaka różnica wieku nas dzieli :)

Ja 21 a ty ?

MartaT lubi tę wiadomość

• Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z 89' :)

hchygox1kst10j9v.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:

Ja 28 lat. I to będzie pierwsze dziecko.
    A waga zprzed ciąży to 70kg przy wzroście 180 i też boje się że dużo przytyje :/

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba jestem najstarsza bo mam 31 ;)
    wzrost 172 , waga ok 60 takze gruba nie jestem, szkielet tez nie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ