X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    2 kreski to 2 kreski nie wazne jaka by byla blada ;) ja 10 dni po owu mialam taka bladziutka ze moj nie wierzyl ze sie udalo, myslal ze mam jakies zwidy hehe. ktora to twoja ciaza?

Mam nadzieje ze tak będzie :D To moja druga ciaża . Obie planowane i obie w trzecim cyklu starań : A twoja ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:56

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    nowatorka - no to cos mi sie pomysliło ale mniejsza z tym . Dokładny termin poznam po wizycie . Ale będe chciała by było bliżej tego z USG bo będe miała CC wiec ważne by dzidziuś nie był za mały . Z córką miałam 10 dni różnicy na usg , powinnam miec termin na 17 maj a miałam na 7 a CC miałam 17 kwietnia wiec az miesiąc wcześniej , mała miała tylko 2600 :(
    Ja jak się urodziłam to ważyłam 2400 :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem ciekawa ile przytyję w ciąży :D jakoś akurat bardzo się nie obawiam,że meega dużo chociaż dla mnie to nawet wskazane :D ja ok m-c temu ważyłam zaledwie 41kg. W poniedziałek ważyłam się u ginekologa, ważę obecnie 43kg, a wzrost mam 164 :D

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja jak się urodziłam to ważyłam 2400 :)

Nie chodzi mi tylko o wagę . Mała miała wade serca jak sie urodziła bo serduszko miało nie zrośniętą komorę i musiała leżeć w szpitalu . Tam zaraziła sie jakąś bakterią i dopiero po 3 tygodniach mogłam ją wziąć do domu. To był koszmar , mogłam u niej siedziec tylko 2-3 godziny dziennie a przecież takie maleństwo potrzebuje bliskości mamy . Pielęgniarki krzyczały po tych noworodkach az serce bolało. Córka była odparzona do krwi bo bo to olewali . Myśle ze jak by dłużej była w brzuchu to było by inaczej . Bardzo chciałam też karmić i przez te 3 tygodnie co 3 godziny i w nocy i w dzien odciągałam . Z tym sie udało ale było ciężko . Pokarmiłam do 15 miesiąca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja to jestem ciekawa ile przytyję w ciąży :D jakoś akurat bardzo się nie obawiam,że meega dużo chociaż dla mnie to nawet wskazane :D ja ok m-c temu ważyłam zaledwie 41kg. W poniedziałek ważyłam się u ginekologa, ważę obecnie 43kg, a wzrost mam 164 :D

Ale z ciebie chudzina :) Ja w pierwszej zaczynałam z wagą 54 a skończyłam na 72 czyli 18 kg . Teraz zaczynam z 57 i już kilo na plusie .

aisa lubi tę wiadomość

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Nie chodzi mi tylko o wagę . Mała miała wade serca jak sie urodziła bo serduszko miało nie zrośniętą komorę i musiała leżeć w szpitalu . Tam zaraziła sie jakąś bakterią i dopiero po 3 tygodniach mogłam ją wziąć do domu. To był koszmar , mogłam u niej siedziec tylko 2-3 godziny dziennie a przecież takie maleństwo potrzebuje bliskości mamy . Pielęgniarki krzyczały po tych noworodkach az serce bolało. Córka była odparzona do krwi bo bo to olewali . Myśle ze jak by dłużej była w brzuchu to było by inaczej . Bardzo chciałam też karmić i przez te 3 tygodnie co 3 godziny i w nocy i w dzien odciągałam . Z tym sie udało ale było ciężko . Pokarmiłam do 15 miesiąca :)
    Najgorszy ból dla matki patrząc jak maleństwo cierpi :( ale już wszystko jest ok?

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Ale z ciebie chudzina :) Ja w pierwszej zaczynałam z wagą 54 a skończyłam na 72 czyli 18 kg . Teraz zaczynam z 57 i już kilo na plusie .
    Noo nawet miałam skierowanie na badania czy że mną wszytko ok,ale z badań wynikało,że jestem super zdrowa :) po prostu mam bardzo dobrą przemianę materii :)

nowatorka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Mam nadzieje ze tak będzie :D To moja druga ciaża . Obie planowane i obie w trzecim cyklu starań : A twoja ?
    pierwsza :) bardzo planowana :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    to b malo wazysz, ale jezeli masz taka dobra przemiane materii to tylko zazdroscic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:10

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ale z was ranne ptaszki ja wstałam dopiero po 10 :) :D

Ja biore duphaston tabl 2x1, lekarz kazal mi brac jak zaczelam plamic, mam krwiaka. Aktualnie nie plamie ale tydz temu na USG krwiak jeszcze byl.

Miłego Dnia wszystkim :)

aisa lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a takie pytanie z innej beczki :D w jakim wieku jesteście? :) może o wiek nie powinno się pytać,ale zastanawia mnie to jaka różnica wieku nas dzieli :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Najgorszy ból dla matki patrząc jak maleństwo cierpi :( ale już wszystko jest ok?

Tak dziurka sie zarosła jak mała miała 3 msc :)

aisa lubi tę wiadomość

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    to b malo wazysz
    Trochę tak. Dlatego też staram się regularnie jeść posiłki :) w tym sporo warzyw i owoców :) tym bardziej teraz,bo muszę dbać nie tylko o siebie, ale również o moją kruszynkę :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Tak dziurka sie zarosła jak mała miała 3 msc :)
    Najważniejsze,że jest już wszystko ok :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nowatorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    wszpolczuje. ale wazne ze wszystko sie dobrze skonczylo. ja jak sie urodzilam mialam mase problemow, 7 punktow abgara (czy jak one tam sie nazywaja) i siedzialam w inkubatorze. ale dzieki mojej mamusi ze wszystkiego jakos wyszlam :)

MartaT, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Dziewczyny a takie pytanie z innej beczki :D w jakim wieku jesteście? :) może o wiek nie powinno się pytać,ale zastanawia mnie to jaka różnica wieku nas dzieli :)

Ja 21 a ty ?

MartaT lubi tę wiadomość

• Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z 89' :)

hchygox1kst10j9v.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:

Ja 28 lat. I to będzie pierwsze dziecko.
    A waga zprzed ciąży to 70kg przy wzroście 180 i też boje się że dużo przytyje :/

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba jestem najstarsza bo mam 31 ;)
    wzrost 172 , waga ok 60 takze gruba nie jestem, szkielet tez nie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ