X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Dziewczyny a takie pytanie z innej beczki :D w jakim wieku jesteście? :) może o wiek nie powinno się pytać,ale zastanawia mnie to jaka różnica wieku nas dzieli :)

ja mam 24 lata, moja 1 ciąża, udało się w 1 cyklu :)

MartaT lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    wow to super plodni jestescie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Moja również pierwsza ciąża, ale starałam się 9 m-cy :) w tym jedno samoistne poronienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:45

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska1 , moja corka ma rok i 5 miesiecy, syn mialby 2,5 roku ale nie zyje.

• Edka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja jestem z lubelskiego z małej miejscowości Łuków :)
    Mam rodzinę w Łukowie :)

MartaT lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Wiola90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Dziewczyny a takie pytanie z innej beczki :D w jakim wieku jesteście? :) może o wiek nie powinno się pytać,ale zastanawia mnie to jaka różnica wieku nas dzieli :)

Ja mam 25 lat, w styczniu 26. To będzie pierwsze dziecko. W lipcu minęło nam 2 lata po ślubie :)

Agaax, MartaT lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Agaax Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    wow to super plodni jestescie ;)
    chyba szczęście nam dopisało, oby tylko wszystko poszło dobrze przez te 9 miesięcy :)

nowatorka lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Mam rodzinę w Łukowie :)
    Ooo jaki świat jest mały :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczymy, że dziecko przyszło nam z podróży poślubnej :D górski klimat i te sprawy :D

MartaT, Ejrene lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Mamuska1 , moja corka ma rok i 5 miesiecy, syn mialby 2,5 roku ale nie zyje.

Bardzo mi przykro z powodu synka :(

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ja mam 25 lat, w styczniu 26. To będzie pierwsze dziecko. W lipcu minęło nam 2 lata po ślubie :)
    To jesteśmy z tego samego roku :D z tym,że ja 26 we wrześniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:54

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleks przykro mi bardzo :(

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 29 lat, druga ciąża
    karolina1990 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn ktore podobnie jak ja maja juz male dzieci. Czy Wasza ciaza jest swiadomie planowana czy nie? To moja trzecia ciaza, wiem co mnie czeka, jak moze byc ale niewiem jak to jest z wielkim brzuchem i malym, wiecznie wymagajacym pomocy i uwagi dzieckiem
    Moja planowana :) i wystarana, bo dopiero w 7 cs się udało :) a moja córa mała, ale mam nadzieję, że dam radę z brzuchem i maluchem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:57

aisa lubi tę wiadomość

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie tez samej ciazy bo poprzednia byla bardzo stresujaca a tez niewiem czy ta ciaza nie zaszkodzi mojemu zdrowiu, ostatnio chorowalam, przeszlam na poczatku roku dwie operacje. W poniedzialek ide do lekarza, dowiem sie czy nic nam nie grozi z tego powodu. Ja wlasnie skonczylam 25 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 13:03

• namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleks tak mi przykro! Trzymaj sie mocno...

Wyglada na to, ze jestem nastarsza - 34 lata, pierwsza ciaza!

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namea kiedy mialaś ostatnią @ i na kiedy bella Ci wyznaczyła termin porodu? Pytam bo mamy ten sam dzień i tydzień ciąży :) mi bella na 9 lipca wyznaczyła, a inne aplikacje na 10-11.

atdc15nmjt4tk663.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie da sie za wami nadazyc. :) :) :) Nawet w leniwy dzien :)
    MartaT wrote:
    Katuni jak ja byłam u mojej gin i powiedziałam jej,że mnie brzuch pobolewa a raz to mnie okropnie bolał myślałam,że padnę to moja gin powiedziała,że to jest normalne,żeby ewentualnie brać no spe :) teraz już mam mniejsze bóle. Od czasu do czasu się zdarzają :)

Wiem wiem :). Moja mi tez mowila, ze mozna nawet 3 nospy dzienne brac. Ale wczoraj mnie ten brzuch bolal duzo duzo bardziej i tak zupelnie inaczej niz na poczatku. Dlatego sie wystraszylam. Ale dzisiaj narazie dobrze (odpukac).
    mamuśka1 wrote:
    Karolina_karolina No właśnie nie takie piękne bo bladziutkie , a tyle sie naczytałam i trochę sie boje ze to fałszywie dodatnie albo coś . Szkoda ze zdjęcia nie mogę tu dodac . I nie umiem się cieszyć . Jak sobacze serduszko to sie uspokoję ale to dopiero na początku grudnia .

Ja juz tu tez kiedys pisalam o tym, ze testy praktycznie nigdy nie sa falszywie dodatnie. One myla sie tylko w jedna strone. Tzn wychodzi negatywny, a ciaza jednak jest. W druga strone sie nie zdarza raczej :) Takze jak masz dwie kreski nawet slabiutkie, to nic tylko sie cieszyc :)
    MartaT wrote:
    Ja to jestem ciekawa ile przytyję w ciąży :D jakoś akurat bardzo się nie obawiam,że meega dużo chociaż dla mnie to nawet wskazane :D ja ok m-c temu ważyłam zaledwie 41kg. W poniedziałek ważyłam się u ginekologa, ważę obecnie 43kg, a wzrost mam 164 :D

Ja sie strasznie boje ile przytyje w ciazy... :( zaczynam z waga 60 kg przy 160 cm......! Masakra :( :( :(

A mam 28 lat i to moja pierwsza ciaza. Udalo sie w 3 cyklu, wiec dosyc szybko :) Tym bardziej, ze ja ponad 10 lat bralam tabsy :)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleks bardzo bardzo mi przykro :( Tym bardziej, ze pamietam jak pisalas ile juz masz za soba i jak dlugo sie juz staracie. Zycie jest niesprawiedliwe... Trzymaj sie :*

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Biedroneczka Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Ale z ciebie chudzina :) Ja w pierwszej zaczynałam z wagą 54 a skończyłam na 72 czyli 18 kg . Teraz zaczynam z 57 i już kilo na plusie .

Ja już mam 1,5kg na plusie :/ przed ciążą 55kg. Też się boję aby nie przytyć zbyt wiele.

Mamuśka ale z ciebie chudzinka :)

f2w3xzkr2ktb9yiw.png
  • Biedroneczka Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:

27 ;)

f2w3xzkr2ktb9yiw.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ