Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam 31 lat w marcu 32. Pierwszy raz sprobowalismy bez zabezpieczenia i zaszlam w ciążę mam niedoczynność tarczycy biore letrox 50. Macie problemy z tarczyca? Tak sobie mysle czy niedoczynność moze powoduje podwyższony cukier.... 100 glukoza naczczo
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Ejrene wrote:Namea kiedy mialaś ostatnią @ i na kiedy bella Ci wyznaczyła termin porodu? Pytam bo mamy ten sam dzień i tydzień ciąży mi bella na 9 lipca wyznaczyła, a inne aplikacje na 10-11.
Kochana nie wiem co to bella... podpowiedz to tam sprawdza. Ostatnio okres mialam 4ego pazdziernika aplikacja w telefonie wylicza na 10ego licpa, gin mi powiedziala, ze 11ego. A Ty kiedy okres?Agaax lubi tę wiadomość
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
namea wrote:Czy bella to belly tu na stronie? Bo jesli tak to wyznacza na 10ego lipca jestem w 6tym tygodniu (5 tygodniu plus 3 dni).
Tak tak chodziło mi właśnie o ten kalendarz co tu mamy. Bo mi jako jedyny wyznacza na 9 lipca. W telefonie też mi na 10 pokazuje a liczyłam sobie sama właśnie niby tak jak ginekolodzy liczą i mi ten 11 wyszedł Tak że chyba będę się trzymać tego co ginekolog powie a okres też miałam ostatnio 4.10 owulację w 14 dniu cyklu.Agaax lubi tę wiadomość
-
namea wrote:Ejrene To bedziemy moze rodzic razem bylas juz u lekarza?
Byłam, ale kartę ciąży mi założy na następnej wizycie jak będzie zarodek. Teraz 26 do niego idę. Ale jutro nad programowo idę rano do innego dla swojego spokoju bo w poniedziałek krwawiłam. A Ty kiedy teraz ? -
Ejrene wrote:Byłam, ale kartę ciąży mi założy na następnej wizycie jak będzie zarodek. Teraz 26 do niego idę. Ale jutro nad programowo idę rano do innego dla swojego spokoju bo w poniedziałek krwawiłam. A Ty kiedy teraz ?
Ja bylam w niedziele, mam zdjecie kropeczki. Ale jestem nieco zawiedziona pania doktor i jutro ide do innej. Nie mam tu niestety swojej pani/a doktor, bo zawsze do gina szlam w Polsce, a teraz musze sie na kogos zdecydowac i szukam.
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Nowatorka no ja wlasnie mam podobnie. Moje ubezpieczenie pokrywa tylko czesc szpitali w Dubaju i z tego musze wybrac. I oczywiscie tych lekarzy, ktorych bym chciala tam nie ma wiec jutro druga proba. Mam jeszcze jedna na oku, bardzo dobra, ale konkretna i bezposrednia (taki troche zimny chow) i jak pisza o niej, nie wszystkim to pasuje. Ale ja zostawiam na przyszly tydziena szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
izulala wrote:Ja mam 31 lat w marcu 32. Pierwszy raz sprobowalismy bez zabezpieczenia i zaszlam w ciążę mam niedoczynność tarczycy biore letrox 50. Macie problemy z tarczyca? Tak sobie mysle czy niedoczynność moze powoduje podwyższony cukier.... 100 glukoza naczczo
Też mam niedoczynność - biorę Euthyrox 50. Problem z tarczycą wyszedł w poprzedniej ciąży - wywaliło mi tsh do ponad 5, o czym dowiedziałam się dopiero w 20 tygodniu ale potem szybko do endo i udało się w miarę ustabilizować hormony, niestety pewnie już będzie zabawa z tarczycą do końca życia a co do podwyższonego cukru to ja mam zawsze w dolnej granicy normy, zero problemów, ale to może zależeć od organizmu, bo tarczyca wpływa różnie na wiele rzeczy
-
u mnie w tym roku zmieniłam kod na 3 z przodu czyli jestem szcęśliwą 30-stką to moja pierwsza ciąża udało się bez dodatkowego leczenia
Tutaj tyle się dzieje ze normalnie nie nadążam z czytaniem
ps w końcu mój żołądek zaczął ze mną współpracowaćMartaT, Nanatasza, aisa, Agaax lubią tę wiadomość
-
Mamuśka1, witamy
Piękną walkę stoczyłaś o kp, gratulacje że się udało!
Czemu będzie cc jeśli mogę zapytać?
Talusia, witaj
Biedroneczka, gratuluje widoku serduszka
Karolina 1990, moja jak najbardziej planowana. Na pewno lekko z dwójką nie będzie, ale damy rade! Kto jak nie matka?
Kasiuleks, bardzo mi przykro!! Przytulam -
Ja lat 30, trzecia ciąża. Pierwsza bezproblemowa, druga poroniona na początku 7 tyg (od początku czułam, że coś nie gra i prawdę mówiąc byłam na to przygotowana choć wiadomo, że to nic miłego). Ale mając świadomość, że mogę być w zdrowej ciąży i ją donosić dawała nadzieję.
Myślę, że dużo trudniej jest stracić pierwszą ciążę.
173cm, 56 kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 14 kg.
Pochodzę z Warszawy, mieszkam w Szwecji -
tana wrote:kobiety ktore sa w 5badz 6 tygodniu jak sie czujecie ? ja jestem tylko zmeczona i nikiedy pobilewaja mnie jajniki w piatek usg a wy juz bylyscie widac cos?
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;