Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tana wrote:kobiety ktore sa w 5badz 6 tygodniu jak sie czujecie ? ja jestem tylko zmeczona i nikiedy pobilewaja mnie jajniki w piatek usg a wy juz bylyscie widac cos?
Mnie brzuch czasami pobolewa, piersi to już w ogóle masakra
Większy mam apetyt i w sumie hormony strasznie mi buzują, potrafię raz dziennie troszkę popłakiwać,ale to normalka
Ja byłam w poniedziałek mój zarodek ma 5 mm
23.11.2015 mam kolejną wizytę i już powinnam usłyszeć serduszko -
nick nieaktualnyaisa wrote:Mamuśka1, witamy
Piękną walkę stoczyłaś o kp, gratulacje że się udało!
Czemu będzie cc jeśli mogę zapytać
Ogólnie bardzo dobrze wspominam karmienie piersią a często mamy wymiękają w pierwszych trzech miesiącach a tak na prawde po tych miesiącach jest co raz łatwiej .
Pierwsze miałam CC z powodu rozejścia spojenia łonowego . A lekarz mówił ze do 5 lat robią cesarki jak sie wcześniej miało wiec sie załapie , a poza tym niby mam takie prawo odmówić naturalnego porodu gdy już miałam cesarke . Pierwsze dziecko bardzo chciałam rodzić naturalnie ale sie nie udało , teraz od razu nastawiam sie na cesarke .aisa lubi tę wiadomość
-
MartaT wrote:Mnie brzuch czasami pobolewa, piersi to już w ogóle masakra
Większy mam apetyt i w sumie hormony strasznie mi buzują, potrafię raz dziennie troszkę popłakiwać,ale to normalka
Ja byłam w poniedziałek mój zarodek ma 5 mm
23.11.2015 mam kolejną wizytę i już powinnam usłyszeć serduszko
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
izulala wrote:Z tymi hormonami myslslam ze tylko ja tak mam. Juz sobie pomyślałam ze powinnam isc do psychologa... w dzien sa momenty ze sie doluje ze nie bede potrafila byc matka, ze nie chce itp..za chwile ze oczywiście ze chce..... potem mam dola bo sie boje chorob....bo mam podwyzszona hlukoze... ..ze nie dam rady z dietą.... mam nadzieje ze te huśtawki mi minal... bo maz robi co moze aby mnie zrozumieć i pocieszyć.... ale nie wiem czy wytrzyma tak dłużej
-
angella908 wrote:Mam pytanie, możemy jeść makrele wędzoną?
szczupaki,okonie,sandacze,węgorze,miętusy.
Bez obaw można jeść:
śledzie,kawior,dorsze,makrele,sieje,łososie (morskie i oceaniczne)angella908 lubi tę wiadomość
-
mamuśka1 wrote:Ogólnie bardzo dobrze wspominam karmienie piersią a często mamy wymiękają w pierwszych trzech miesiącach a tak na prawde po tych miesiącach jest co raz łatwiej .
Pierwsze miałam CC z powodu rozejścia spojenia łonowego . A lekarz mówił ze do 5 lat robią cesarki jak sie wcześniej miało wiec sie załapie , a poza tym niby mam takie prawo odmówić naturalnego porodu gdy już miałam cesarke . Pierwsze dziecko bardzo chciałam rodzić naturalnie ale sie nie udało , teraz od razu nastawiam sie na cesarke .
O cc tak z ciekawości zapytałam. Rozejście spojenia, na samą myśl mnie wszystko boli... -
MartaT, faktycznie dość wcześnie zadane pytanie o poród
Syn urodzony naturalnie, drugie też bym tak chciała.
Izulala, hormony ostro szaleją i różne myśli przychodzą do głowy. Najlepiej za dużo nie myśleć o tym co może być źle. Zająć się czymś co nie jest związane z ciążą, przeczytać jakąś fajną książkę, coś co odciągnie myśli od spraw związanych z ciążą.MartaT, Edka lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:MartaT, faktycznie dość wcześnie zadane pytanie o poród
Syn urodzony naturalnie, drugie też bym tak chciała.
Izulala, hormony ostro szaleją i różne myśli przychodzą do głowy. Najlepiej za dużo nie myśleć o tym co może być źle. Zająć się czymś co nie jest związane z ciążą, przeczytać jakąś fajną książkę, coś co odciągnie myśli od spraw związanych z ciążą.aisa lubi tę wiadomość
-
Przed chwilą weszłam sobie w galerię,a dokładniej w "galeria brzuszków"
I widzę,że niektóre dziewczyny dodawały zdjęcia z brzuszkami w ciąży 5-6 tyg. nie spodziewałam się,że już ciąża może być taka widoczna w tak krótkim czasie. Wiem,że to na pewno jest zależne od różnych czynników,ale słyszałam,że czasami dopiero od II trymestru zaczyna uwydatniać się brzuszek jedynie co czytałam to,że u osoby szczuplejszej może pojawić się zaokrąglony brzuszek szybciej. -
zgredka wrote:Nie, ciąża nie bywa widoczna w 5-6 tyg ten ktoś musiał mieć naturalny brzuszek
Im człowiek grubszy to zresztą widać później u mnie po 6 miechy
Ja na pewno sn -
To mój pierwszy post w tym wątku - Witajcie! Od kilku dni podejrzewam, że jestem w ciąży. Dwa testy pokazały ciążę, czekam aż mój ginekolog wróci z wakacji i na 100% potwierdzi fasolkę. Jestem pełna obaw, bo niestety jestem już aniołkową mamą, ale gdzieś tam głęboko mam nadzieję, że będzie dobrze...
Namea i Ejrene 'teoretycznie' jestem w tym samym dniu ciąży co Wy
Edka, aisa, Agaax lubią tę wiadomość
07.02.2014 Syn [*] -
Ja mam tak wzięty brzusio, ze rzeczywiście wyglada okazale jak na 6 miesiąc mam nadzieje, ze te wzdęcia wkrótce znikną
Dla mnie udany poród bedzie kiedy zdrowy dzidziuś bedzie na świecie a czy to bedzie sn czy cc jest mi obojętne, ważne zeby lekarze reagowali szybko a jest masę przypadków gdzie sie na sile upierają przy sn i dzieci są niedotlenione, tego sobie nie wyobrażam!aisa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak mam ta glukoze naczczo 100... to mogę teraz zjesc pizze.. mam taka ochote ze szok!!!! Juz zaczelam troche wariowac glodowac w obawie o ten cukier.. ale przecież jesc musze....a ta pizza teraz.......
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;