X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    kobiety ktore sa w 5badz 6 tygodniu jak sie czujecie ? ja jestem tylko zmeczona i nikiedy pobilewaja mnie jajniki w piatek usg a wy juz bylyscie widac cos?

Mnie brzuch czasami pobolewa, piersi to już w ogóle masakra :D
    Większy mam apetyt i w sumie hormony strasznie mi buzują, potrafię raz dziennie troszkę popłakiwać,ale to normalka :D
    Ja byłam w poniedziałek mój zarodek ma 5 mm :)
    23.11.2015 mam kolejną wizytę i już powinnam usłyszeć serduszko :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Mamuśka1, witamy :)
    Piękną walkę stoczyłaś o kp, gratulacje że się udało!
    Czemu będzie cc jeśli mogę zapytać

Ogólnie bardzo dobrze wspominam karmienie piersią a często mamy wymiękają w pierwszych trzech miesiącach a tak na prawde po tych miesiącach jest co raz łatwiej .
    Pierwsze miałam CC z powodu rozejścia spojenia łonowego . A lekarz mówił ze do 5 lat robią cesarki jak sie wcześniej miało wiec sie załapie , a poza tym niby mam takie prawo odmówić naturalnego porodu gdy już miałam cesarke . Pierwsze dziecko bardzo chciałam rodzić naturalnie ale sie nie udało , teraz od razu nastawiam sie na cesarke .

aisa lubi tę wiadomość

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem,że może na takie pytanie jeszcze za wcześnie,ale nie wierzę,że żadna z nas już o tym nie myślała :D chciałybyście rodzić naturalnie czy poprzez cc? :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Mnie brzuch czasami pobolewa, piersi to już w ogóle masakra :D
    Większy mam apetyt i w sumie hormony strasznie mi buzują, potrafię raz dziennie troszkę popłakiwać,ale to normalka :D
    Ja byłam w poniedziałek mój zarodek ma 5 mm :)
    23.11.2015 mam kolejną wizytę i już powinnam usłyszeć serduszko :)
    Z tymi hormonami myslslam ze tylko ja tak mam. Juz sobie pomyślałam ze powinnam isc do psychologa... w dzien sa momenty ze sie doluje ze nie bede potrafila byc matka, ze nie chce itp..za chwile ze oczywiście ze chce..... potem mam dola bo sie boje chorob....bo mam podwyzszona hlukoze... ..ze nie dam rady z dietą.... mam nadzieje ze te huśtawki mi minal... bo maz robi co moze aby mnie zrozumieć i pocieszyć.... ale nie wiem czy wytrzyma tak dłużej ;)

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, możemy jeść makrele wędzoną?

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Z tymi hormonami myslslam ze tylko ja tak mam. Juz sobie pomyślałam ze powinnam isc do psychologa... w dzien sa momenty ze sie doluje ze nie bede potrafila byc matka, ze nie chce itp..za chwile ze oczywiście ze chce..... potem mam dola bo sie boje chorob....bo mam podwyzszona hlukoze... ..ze nie dam rady z dietą.... mam nadzieje ze te huśtawki mi minal... bo maz robi co moze aby mnie zrozumieć i pocieszyć.... ale nie wiem czy wytrzyma tak dłużej ;)
    Ja mam tak samo jakieś głupoty mojej głowy się czepiają :D mój mąż też stara się mnie wspierać,ale również nie wiem czy długo wytrzyma :D

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Mam pytanie, możemy jeść makrele wędzoną?
    Niezalecane ryby w ciąży, to:
    szczupaki,okonie,sandacze,węgorze,miętusy.
    Bez obaw można jeść:
    śledzie,kawior,dorsze,makrele,sieje,łososie (morskie i oceaniczne)

angella908 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Ogólnie bardzo dobrze wspominam karmienie piersią a często mamy wymiękają w pierwszych trzech miesiącach a tak na prawde po tych miesiącach jest co raz łatwiej .
    Pierwsze miałam CC z powodu rozejścia spojenia łonowego . A lekarz mówił ze do 5 lat robią cesarki jak sie wcześniej miało wiec sie załapie , a poza tym niby mam takie prawo odmówić naturalnego porodu gdy już miałam cesarke . Pierwsze dziecko bardzo chciałam rodzić naturalnie ale sie nie udało , teraz od razu nastawiam sie na cesarke .
    Ja też bardzo dobrze wspominam kp, tyle że ja od początku nie miałam problemów. Młody od razu na brzuch i do piersi. Mi było łatwo, ale Tobie dużo trudniej. Dlatego podziwiam, że dałaś radę.

O cc tak z ciekawości zapytałam. Rozejście spojenia, na samą myśl mnie wszystko boli...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT, faktycznie dość wcześnie zadane pytanie o poród :P
    Syn urodzony naturalnie, drugie też bym tak chciała.

Izulala, hormony ostro szaleją i różne myśli przychodzą do głowy. Najlepiej za dużo nie myśleć o tym co może być źle. Zająć się czymś co nie jest związane z ciążą, przeczytać jakąś fajną książkę, coś co odciągnie myśli od spraw związanych z ciążą.

MartaT, Edka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    MartaT, faktycznie dość wcześnie zadane pytanie o poród :P
    Syn urodzony naturalnie, drugie też bym tak chciała.

Izulala, hormony ostro szaleją i różne myśli przychodzą do głowy. Najlepiej za dużo nie myśleć o tym co może być źle. Zająć się czymś co nie jest związane z ciążą, przeczytać jakąś fajną książkę, coś co odciągnie myśli od spraw związanych z ciążą.
    Ojjj kobiety nawet jak jeszcze nie są w ciąży to już czasami myślą w jaki sposób chciałyby rodzić i stąd moje pytanie :)

aisa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą weszłam sobie w galerię,a dokładniej w "galeria brzuszków" :)
    I widzę,że niektóre dziewczyny dodawały zdjęcia z brzuszkami w ciąży 5-6 tyg. nie spodziewałam się,że już ciąża może być taka widoczna w tak krótkim czasie. Wiem,że to na pewno jest zależne od różnych czynników,ale słyszałam,że czasami dopiero od II trymestru zaczyna uwydatniać się brzuszek :) jedynie co czytałam to,że u osoby szczuplejszej może pojawić się zaokrąglony brzuszek szybciej.

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ciąża nie bywa widoczna w 5-6 tyg ten ktoś musiał mieć naturalny brzuszek ;)
    Im człowiek grubszy to zresztą widać później u mnie po 6 miechy
    Ja na pewno sn

aisa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Nie, ciąża nie bywa widoczna w 5-6 tyg ten ktoś musiał mieć naturalny brzuszek ;)
    Im człowiek grubszy to zresztą widać później u mnie po 6 miechy
    Ja na pewno sn
    Właśnie dlatego mnie to tak zdziwiło :D zresztą możesz sobie spojrzeć w galerię brzuszków w 5-6 tyg :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stanowczo cc! :)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka w drugiej ciąży ponoć szybciej widać :) i czuć ruchy też.

A te w galerii 5-6 tydzień to raczej wypchane jelita i wzdęcia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 18:56

nowatorka, MartaT, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • jasminka Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój pierwszy post w tym wątku - Witajcie! Od kilku dni podejrzewam, że jestem w ciąży. Dwa testy pokazały ciążę, czekam aż mój ginekolog wróci z wakacji i na 100% potwierdzi fasolkę. Jestem pełna obaw, bo niestety jestem już aniołkową mamą, ale gdzieś tam głęboko mam nadzieję, że będzie dobrze...
    Namea i Ejrene 'teoretycznie' jestem w tym samym dniu ciąży co Wy ;)

Edka, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

07.02.2014 Syn [*]
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak wzięty brzusio, ze rzeczywiście wyglada okazale jak na 6 miesiąc :P mam nadzieje, ze te wzdęcia wkrótce znikną :)

Dla mnie udany poród bedzie kiedy zdrowy dzidziuś bedzie na świecie a czy to bedzie sn czy cc jest mi obojętne, ważne zeby lekarze reagowali szybko a jest masę przypadków gdzie sie na sile upierają przy sn i dzieci są niedotlenione, tego sobie nie wyobrażam!

aisa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminka witamy i gratulacje :) Bedzie dobrze, zawsze trzeba miec nadzieje, tylko sie nie denerwuj, bo to najgorsze teraz.

aisa lubi tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mam ta glukoze naczczo 100... to mogę teraz zjesc pizze.. mam taka ochote ze szok!!!! Juz zaczelam troche wariowac glodowac w obawie o ten cukier.. ale przecież jesc musze....a ta pizza teraz.......

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Jasminka.
    ja tam rodze normalni,nie wiem po co dawac sie kroic jak mozna naturalnie urodzic. naturalnie to znaczy ze znieczuleniem albo jeszcze w wodzie moze wezme pod uwage

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ