X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene- ja byłam w 5 tyg 5 dniu i było widać tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte :) a krwawienie miałaś może w terminie spodziewanej @? Bo to sie często zdarza

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene :) mysle, ze na pewno bedzie widac!!!

Ja jutro o 9 mam wizyte u innej lekarki. Mam nadzieje, ze bedzie troche bardziej informujaca niz poprzednia. Poki co spadam na budowe, dolacze do Was dopiero za kilka godzin.

Oby nas te biusty mniej bolaly :)

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni jak ja byłam u mojej gin i powiedziałam jej,że mnie brzuch pobolewa a raz to mnie okropnie bolał myślałam,że padnę to moja gin powiedziała,że to jest normalne,żeby ewentualnie brać no spe :) teraz już mam mniejsze bóle. Od czasu do czasu się zdarzają :)

katuni lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ejrene- ja byłam w 5 tyg 5 dniu i było widać tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte :) a krwawienie miałaś może w terminie spodziewanej @? Bo to sie często zdarza

Właśnie nie, tydzień po terminie @. Tak właśnie się nastawiam że może za dużo nie być widać, ale licze że może da mi luteinę na wszelki wypadek.

atdc15nmjt4tk663.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Moj mąż to badzo się cieszy z mojego biustu :) Bo zawsze miałam mały a juz urósł o rozmiar ;p
    Mój mąż również :D aż nie wierzył własnym oczom,że moje piersi tak rosną :D hehe

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami i zaczynam dzis 7 tydzien :), mam nadzieje ze bedzie dalej jak do tej pory, bo jak narazie fasolka jest bardzo grzeczna i nie daje popalic mamusi ;).

Jesli chodzi o olej kokosowy to polecam tylko nierafinowany, poniewaz jest tloczony na zimno i nie pozbawiony skladnikow odzywczych, a takze nawilzajacych. Jesli nie odpowiada Wam zapach kokosa to spokojnie mozna kupic olej nierafinowany bezzapachowy :).

My bylismy wczoraj w kinie na Bondzie (polecam!) i siedziala kolo mnie kobieta, ktora jadla chipsy bekonowe, myslalam ze tam padne i modlilam sie zebyp mnie nie zmulilo :P, polowe seansu przesiedzialam z szalikiem przy nosie ;).

majeczka87, Nanatasza, katuni lubią tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek byłam u gin to mi powiedziała,że wstępnie dla niej to jest ok 5tyg, z wyliczeń kalendarza bellybestfriend wychodzi,że tj. Zaczął się 7 :D u mnie mój zarodek ma 5mm :) niektórzy mówią,że spory :D ale z tego co ja czytałam to raczej tak w normie :)

nowatorka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Dzien Dobry :) ale sie rozpisayscie! Ja tez zostaje tu, bo tez lubie chaos :)

Biust tez mi dokucza, najgorzej wieczorem jak wypuszcze ze stanika, to czuja jaki jest ciezki... Dzisiaj rano nasmarowalam sie olejem kokosowym, alez porzjemnosc. Pachna do tej pory :)
    Ja mam tak samo jak tylko zdejme stanik to bolą jeszcze gorzej i mam wrażenie jakby dotykały ziemi są takie ciężkie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 09:06

namea lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ejrene wrote:
    Cześć :)

Wiola kiedy powtarzasz HCG? Jutro?

Ja niestety jutro mam nad programową wizytę nie u swojego lekarza, bo mój na urlopie bo krwawiłam w poniedziałek wieczorem. Na szczęście jednorazowo. Myślicie że w 5tygodniu 4 dniu będzie już widać zarodek?

Jutro mam na rano do pracy, chyba powtórzę w pt i chcę jeszcze raz progesteron zrobić. Dobrze, że udało Ci się umówić na wizytę będziesz spokojniejsza.
    MartaT wrote:
    Ja jestem z Łukowa :) do Siedlec mam ok 30km zastanawiałam się czy do dr Sprawki nie jeździć :) podobno bardzo dobry jest ;) moje znajome do niego jeżdżą :)
    Potwierdzam, super lekarz. Ma ogromną wiedzę i fajne podejście do pacjentek :) Bardzo dużo mówi, wyczerpuje temat tak że już nie ma o co pytać ;) Polecam :)

MartaT lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Edka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłego dnia :)

aisa, katuni lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia ♡

aisa, Edka lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola tak myslalam ze u Ciebie ten progesteron to podstawa.. niech pieknie rosnie w góre! dobrze ze masz juz luteine

Wiola90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, dolaczam sie do bolacych piersi, jakos dzisiaj mnie rozbolaly jeszcze mocniej. co do bolow brzucha ja mialam na poczatku pobolewanie jakby mi ktos naciskal i kilka razy zaklulo po kilka sekund. potem mialam taki leciutki bol jak na @ a teraz juz wogole nic mnie nie boli na dzien dzisiejszy :) a dzisiaj snilo mi sie ze krwawilam :O i jak sie obudzilam to nie bylam pewna czy to byl sen czy prawda :/

Ejrene gin na pewno ci da luteine albo duphaston. ja biore duphaston 2x1 od poczatku ciazy i jakos sie bezpieczniej z tym czuje. i mam brac do 10 tc.

Oldzi fajnie ze widzialas pecherzyk z cialkiem zoltym a na nastepnej wizycie zobaczysz <3

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Czy można skromnie się dołączyć ?

Ostatni okres miałam 6.10 ale owulacja była prawdopodobnie opóźniona i wystąpiła w 24 dniu cyklu . Pierwszy test zrobiłam 10 dni po owu i wyszła druga bardzo bardzo jasna kreska , dzis 13 dni po owu znów zrobiłam i wyszła znów jasna ale troche ciemniejsza . Jutro ide na bete i będzie 100% wiadomo :) Jednak mam nadzieje ze te słabe kreski dobrze wyszły . Jeśli patrzeć od owulacji był by to dopiero 3 tydzien i 6 dni , zaś od okresu 5 tydzien i 1 dzien . Wiec termin będzie między 13 a 21 lipca :)

Biedroneczka, Ejrene, nowatorka, Wiola90, aisa, Nutka-koloru lubią tę wiadomość

• Biedroneczka Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Lipcówki 2016:)

Ja miałam wczoraj pierwszą wizytę. Wszystko w porządku :) maleństwo ma 0,58cm i serduszko już bije :) Kilka dni mnie nie było a widzę że nas przybyło. :) Ale będzie wysyp:)

Spokojnego dnia Kochane :)*

Karolina_karolina, Ejrene, nowatorka, MartaT, Edka, Wiola90, aisa lubią tę wiadomość

f2w3xzkr2ktb9yiw.png

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka1 gratulacje i witamy :)
    Beta to już tylko formalność skoro były piękne dwie kreski.

aisa lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super ze juz widziałaś serduszko :)
    Dzidzia pięknie rośnie ♡

Biedroneczka, aisa lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina No właśnie nie takie piękne bo bladziutkie , a tyle sie naczytałam i trochę sie boje ze to fałszywie dodatnie albo coś . Szkoda ze zdjęcia nie mogę tu dodac . I nie umiem się cieszyć . Jak sobacze serduszko to sie uspokoję ale to dopiero na początku grudnia .

Biedroneczka Gratulacje <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:45

Biedroneczka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Witam :) Czy można skromnie się dołączyć ?

Ostatni okres miałam 6.10 ale owulacja była prawdopodobnie opóźniona i wystąpiła w 24 dniu cyklu . Pierwszy test zrobiłam 10 dni po owu i wyszła druga bardzo bardzo jasna kreska , dzis 13 dni po owu znów zrobiłam i wyszła znów jasna ale troche ciemniejsza . Jutro ide na bete i będzie 100% wiadomo :) Jednak mam nadzieje ze te słabe kreski dobrze wyszły . Jeśli patrzeć od owulacji był by to dopiero 3 tydzien i 6 dni , zaś od okresu 5 tydzien i 1 dzien . Wiec termin będzie między 13 a 21 lipca :)
    ja mam 5 tydzien i 1 dzien i belly mi wyznaczyl termin na 12.07. ps. witaj :)
    mamuśka1 wrote:
    Karolina_karolina No właśnie nie takie piękne bo bladziutkie , a tyle sie naczytałam i trochę sie boje ze to fałszywie dodatnie albo coś . Szkoda ze zdjęcia nie mogę tu dodac . I nie umiem się cieszyć . Jak sobacze serduszko to sie uspokoję ale to dopiero na początku grudnia .

Biedroneczka Gratulacje <3 <3
    2 kreski to 2 kreski nie wazne jaka by byla blada ;) ja 10 dni po owu mialam taka bladziutka ze moj nie wierzyl ze sie udalo, myslal ze mam jakies zwidy hehe. ktora to twoja ciaza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:50

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka - no to cos mi sie pomysliło ale mniejsza z tym . Dokładny termin poznam po wizycie . Ale będe chciała by było bliżej tego z USG bo będe miała CC wiec ważne by dzidziuś nie był za mały . Z córką miałam 10 dni różnicy na usg , powinnam miec termin na 17 maj a miałam na 7 a CC miałam 17 kwietnia wiec az miesiąc wcześniej , mała miała tylko 2600 :(

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ